Print Friendly, PDF & Email

Achter twee doodgewone gesloten deuren op de Auguststrasse, in de gymzaal en de kleedruimtes van een oude Joodse meisjesschool, bevinden zich misschien wel de twee leukste en meest uiteenlopende restaurantjes van Berlijn: Mogg & Melzer, Joodse Deli met invloeden uit New York en Pauly Saal, een ultieme Franse brasserie met Michelinster. Must eat!

Mogg & Melzer
In de oude kleedruimtes bevindt zich Mogg & Melzer. Een kleine en persoonlijke deli met zes tafels en een grote gemeenschappelijke tafel. Hierdoor is het een rustig zaakje waar je heerlijk de krant kan lezen of kan werken. Achter de bar voorin de zaak zie je de vrolijke koks ter plekke jouw broodje of salade bereiden, alles gebeurt in dezelfde ruimte wat Mogg & Melzer een echt huiskamergevoel geeft. De diepbruin gelakte tafels, de paarse banken, de simplistische schilderijtjes, de eenvoudige lampen en de sierlijke bloemen geven Mogg & Melzer een unieke en warme uitstraling, de bar zorgt voor de reuring. Niet onbelangrijk: Mogg & Melzer serveert ook heerlijk, puur eten in onbescheiden porties, zowel overdag als savonds. Sandwich met linzen, avocado en chili-creme, salade met biet en geitenkaas of met pompoen en wilde kruiden, of een brioche met wilde paddenstoelen en een eitje. En dat alles voor een zeer betaalbare prijs tussen de 5 tot 12 euro.
Mogg & Meltzer, Auguststrasse 11-13 Berlin, +49 (30) 330 070 770, www.moggandmelzer.com

IMG_9812      IMG_9817

IMG_9813      IMG_9814

Pauly Saal
In de oude gymzaal vind je Michelinsterrestaurant Pauly Saal. Een prachtig, luxueuse Franse brasserie met een eenvoudige kaart vol Franse klassiekers en een indrukwekkende wijnkelder. Je wordt ontvangen in de klassieke bar waar je in een huiskamersfeer op bruinleren banken tussen schemerlampen, schilderijen en een Perzisch tapijt je aperitief kan drinken. Het restaurant is een feest voor het oog met de enorme raampartij, het hoge plafond vol kroonluchters, de ouderwetse stenen muur en de pluche fauteuils en banken waar je heerlijk in weg kan zakken. Een eye-catcher in het restaurant is het enorme raket dat boven de open keuken geplaatst is, een knipoog in de ietwat formele sfeer. Pauly Saal is een restaurant waar je echt de hele avond kan zitten, achterover geleund op de bank of met je geliefde knus in een hoekje zippend aan dieprode wijn. Voor vegetariers is de keuze bij Pauly Saal, zoals de Franse keuken betaamd, redelijk beperkt maar wat je krijgt is goed en rijk van smaak. Pauly Saal is beslist geen Michelinsterrestaurant zoals er zoveel zijn, geen lange complexe menu’s, geen moleculaire hoogstandjes, puur Frans eten op z’n best op een unieke plek in een ambiance die aanvoelt als een warm bad.
Pauly Saal, Auguststrasse 11-13 Berlin, +49 (30) 33 00 60 70, www.paulysaal.com

IMG_9640      IMG_9621

IMG_9625      IMG_9642 

IMG_9638      IMG_9645

Bij een bezoek aan Berlijn mag je als culinair liefhebber Augusstrasse 11-13 absoluut niet missen. Van buiten wijst maar weinig erop dat je hierbinnen zo verrast gaat worden. Een verstopte Berlijnse parel!

Summary
Mogg Melzer & Pauly SaalMogg Melzer & Pauly Saal
Article Name
Mogg Melzer & Pauly SaalMogg Melzer & Pauly Saal