Print Friendly, PDF & Email

Op een onmogelijke plek, op een hoekje in een rustige woonwijk in het hippe uitgaansdistrict Kreuzberg vind je Schneeweiss. Een hip restaurant dat ik in Amsterdam beslist zou toevoegen aan mijn favorieten. Je vindt er een mooie ambiance, lekker eten, leuke bediening, fijne muziek en op zondag een brunchbuffet waar je je vingers bij aflikt.

Hagelwit interieur
Schneeweiss bevindt zich in een woonwijk, gewoon onder een woonhuis met uitzicht op een klein parkje. Op deze plek zorgt Schneeweiss voor een absolute verrassing. Zoals de naam doet vermoeden is Schneeweiss een hagelwitte oase: witte tafels, prachtig leren witte banken, sierlijke witte muren, witte bloemen en kaarsjes op de tafels en tot slot een bijzondere kristalogende lamp boven de gezellige gemeenschappelijk tafel in de midden van het restaurant. De parketvloer en de donkere robuust houten stoelen zorgen voor een mooi contrast met al het wit. Een hip totaalplaatje waar je van moet houden. Mijn smaak is het zeker!

Brunchen of smullen
Alle avonden van de week serveert Schneeweiss een wisselend drie-gangen-menu met een selecte keuze aan voor- hoofd- en nagerechten met invloeden van de ‘alpenkeuken’ zoals ze het zelf noemen. Hierbij zijn er ook diverse vegetarisch opties zoals de appel-selderijsoep, een gorgonzola-tartelet met een ragout van wortels en snijbiet, huisgemaakte ravioli gevuld met erwtjes en ricotta en geserveerd met paddenstoelen en spinazie of een risotto met boontjes en broccoli. Op zaterdag en zondag kan je bij Schneeweiss genieten van het ultieme weekendgevoel met een uitgebreid brunchbuffet met diverse warme en koude, zoete en hartige bereidingen. Tot slot heeft Schneeweiss ook een aparte lounge met bar achterin het restaurant en een uitgebreide drankenkaart vol lekkere aperitiefjes en cocktails. Een feestje dus!

Meer Berlijn
Dit was alweer de laatste hotspot in Berlijn. Het is een kleine selectie van de vele culinaire mogelijkheden en verrassingen die deze geweldige stad te bieden heeft. In Berlijn is elke dag een ontdekkingstocht en vind je achter iedere deur een andere verrassing. Deze selectie ligt dus slechts een tipje van de sluier op en laat zien wat een rijke keuze aan vegetarische en veganistische mogelijkheden Berlijn heeft. Deze stad is uniek, culinair met recht en staat beslist bovenaan mijn lijstje van hippe vegetarische bestemmingen.

Schneeweiss, Simplonstrasse 16 Berlin, +49 (30) 29 04 97 04, www.schneeweiss-berlin.de

IMG_9951      IMG_9898

IMG_9899      IMG_9945

IMG_9940

Summary
recipe image
Recipe Name
Schneeweiss: hip genieten
Published On