Print Friendly, PDF & Email

Ook voor de veganisten onder ons is Berlijn the-place-to-be. Zo hebben ze twee filialen van een puur veganistische supermarkt en meerdere hippe eettentjes waar je veganistisch kan brunch, lunchen of dineren. Hierbij de ultieme vegan-tips!

Veganz
Veganz is de veganistische supermarktketen in Berlijn met als slogan: Wir Lieben Leben! Onder dit motto hebben ze twee filialen waar je alles kan kopen wat je nodig hebt voor jouw veganistische levensstijl. Kant-en-klaar maaltijden, raw food snacks, superfoods, veganistische vlees- en zuivelvervangers en natuurlijk groente en fruit vers van het land. Beide Veganz hebben een kleine koffiecorner, Goodies genaamd, waar je dagelijks verse vegan soep, wraps, broodjes, smoothies of lekkers kan halen. Ideaal dus ook voor een pitstop tijdens het verkennen van de stad!
Veganz, Schivelbeiner Straße 34 en Warschauer Straße 33 Berlin, www.veganz.de

IMG_9530      IMG_9524

IMG_9522      IMG_9576

Mio Matto
Boven de Veganz op de Warschauerstrasse, in het hippe uitgaansdistrict Kreuzberg, vind je Mio Matto. Een concept waar menig vegan-hart een sprongetje voor zal maken: de Italiaanse keuken op z’n vegans! Overdag serveren ze goede pizza’s en pasta’s en ’s avonds is er een luxueus zes-gangen-menu (dat je kan verkleinen naar 3, 4 of 5) vol met Italiaanse heerlijkheden zoals risotto en gnocchi. Dit alles vindt plaats in een hip zaakje met een ‘urban’ uitstraling en een wijds uitzicht over het oosten van Berlijn. Een combinatie luxe materialen, robuust hout en fel roze. Daarbij is er een cocktailbar die uitnodigt tot een borreltje, een aperitief of een nachtelijk feestje. Op zondag tot slot is er een geheel veganistisch brunch buffet!
Mio Matto, Warschauer Strasse 33
 Berlin, +49 (30) 36 42 81 040, www.miomatto.de

Photo-6-01-14-21-43-04-600x450      pure_food_travel_berlin_mio_matto_2

IMG_7249_fix

Kopps
Over brunchen gesproken, daarvoor is Kopps ook een enorme aanrader. Ideaal gelegen, aan het einde van de Auguststrasse, vind je deze frisse familiezaak die op zondag uitpuilt van de vegans die willen genieten van het uitgebreide en betaalbare brunchbuffet. Voor 12,50 per persoon kan je genieten van vers brood, verse dips, gegrilde groente, salades, pasta, pannenkoekjes en zoetigheden. Daarnaast hebben ze doordeweeks een wisselend twee- of drie-gangen lunchmenu, fijne salades en niet te vergeten een scala aan overheerlijke Flammkuchen. ’s Avonds tot slot bieden ze een mooi vier-gangen-diner (dat je kan verkleinen naar 2 of 3) met bijpassend wijnarrangement, waarna er ook nog cocktails gedronken kunnen worden aan de bar. Het feestje is compleet!
Kopps, Linienstraße 94 Berlin, +49 30 43209775, www.kopps-berlin.de

IMG_9785      IMG_9782

IMG_9783      IMG_9872

La Mano Verde
La Mano Verde is gelegen in Charlottenburg in het binnenplein van het Kempinsky hotel. Een wonderlijke plek voor het eerste veganistische restaurant van Berlijn dat in 2008 werd opgericht. Hier krijg je in een ietwat steriele ambiance de mooiste gerechtjes geserveerd. De opmaak van de borden is echt een culinair hoogstandje: zelden zag mijn vegetarische gerecht – op een betaalbare plek – er zo verfijnd uit. Naast veganistische gerechten hebben ze veel raw-opties en geweldig grote smoothies. Bij de lunch hebben ze bovendien weer een geweldige aanbieding: twee gangen voor 10,50 of drie gangen voor 14.50. Alleen een hoofdgerecht kost 7,50. Dit maakt Le Mano Verde een plek om niet te missen als veganist in Berlijn!
La Mano Verde, Uhlandstraße 181 Berlin, +49 (30) 82 70 31 20, www.lamanoverdeberlin.com

IMG_9761      IMG_9677

IMG_9679      IMG_9772

Summary
Article Name
Vegan Berlijn

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!