Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Uiteindelijk is er niets zo fijn als lekker thuis eten. Tenzij er thuis een topchef voor je kookt natuurlijk! En dat kan in Buenos Aires: Puerta Cerrada dining is daar een super populair concept waarbij de chef zijn eigen huis om tovert tot restaurant.

Puerta Cerrada dining
Puerta Cerrada dining, oftewel een ‘gesloten deur diner’ betekent een diner in het ‘huis’ van de chef zelf. Natuurlijk moet je dit concept iets breder nemen dan het klinkt, maar waar het op neer komt is dat je dineert op een plek waar je zonder reservering niet binnen kan komen en waar geen gasten komen aanwaaien. Het ziet er ook niet uit als een restaurant: je belt aan bij een woonhuis, dan wordt de gastenlijst gecheckt en pas op het moment dat daar jouw naam gevonden wordt gaat die gesloten deur open. Een unieke en buitengewoon speciale sfeer.

I Latina
Er zijn diverse Puerta Cerrada Restaurants in Buenos Aires, de ene ongetwijfeld nog beter dan de andere, maar zelf maakte ik kennis met het innemende I Latina. Gevestigd in een waanzinnig mooi herenhuis met een elegant hoog hek om ongenode gasten buiten te houden. Door het hek heen werd mijn naam gecontroleerd waarna ik allerliefst ontvangen werd. Het mooie, sfeervolle, warm ingerichte I Latina is opgezet door twee Colombiaanse broers waarvan de een de chef is en de ander de gastheer. Samen met hun zus en schoonbroer verzorgen ze met een onvermoeibaar enthousiasme en grote liefde voor hun vak de gasten in het restaurant.

Latijns-Amerikaans smullen
I Latina heeft tien tafels die iedere avond gevuld zijn en er is één wekelijks wisselend zeven-gangen-menu waarin allerlei verrassende Latijns-Amerikaanse smaken en combinaties voorbij komen. Zonder moeite werd deze smaaksensatie voor mij vegetarisch aangepast. Een heerlijke belevenis, alles net even anders dan anders, bijzondere smaken en combinaties en prachtig culinair geserveerd. Bij iedere gang word je getrakteerd op een mooi glas bijpassende wijn en natuurlijk water en thee of koffie als afsluiter. Alles zit bij de prijs inbegrepen en de wijnen worden royaal geschonken. Is je glas eerder leeg dan het gerecht arriveert? Dan krijg je een tweede. Dat is nog eens klasse. Verder is de sfeer uniek en inderdaad op bepaalde wijze huiselijk te noemen. De broers zijn duidelijk dol op hun werk en genieten zichtbaar van iedere gast die ze bedienen. Kan je nagaan hoezeer je als gast geniet…

Leuk details is dat I Latina op TripAdvisor restaurant nr. 1 is van alle 1991 restaurants in Buenos Aires, en dat is natuurlijk niets voor niets… Mis het niet!

I Latina, Murillo 725 Buenos Aires, +54 11 4857 9095, www.ilatinabuenosaires.com

dsc_0441     i-latina

foto-720576

Summary
recipe image
Recipe Name
I Latina: Puerta Cerrada dining
Published On