Print Friendly, PDF & Email

Annecy is de stad van het meer. Trots ligt zij aan de kop van het zogenoemde ‘Grande Lac’ dat ombuigt naar Talloires en Duingt waarna het ‘Petite Lac’ begint. Annecy is een volwaardige stad waar je heerlijk kan shoppen, eten of van het meer kan genieten.

Heerlijk, echt Frans
Annecy is heerlijk, echt Frans. In het centrum vind je een wirwar van kleine straatjes, Franse huisjes, bruggetjes, zwanen, wensputten, ontelbare terrasjes en ijssalonnen en een mooi groen park aan het meer. Ik kan niet ontkennen dat het toeristisch is, maar tegelijkertijd is het genieten. Er heerst een bourgondische sfeer met enkele portrettekenaars, straatmuzikanten en iedere dinsdag- en vrijdagochtend de streekmarkt vol lekkernijen en delicatessen. De Abondance en de Beaufort zijn twee beroemde streekkazen die heerlijk zullen smaken op een stokbroodje. Ook moet het gezegd worden dat Annecy in de omgeving, tot Genève aan toe, als één van de betere shopsteden beschouwd wordt!

Ontelbare restaurants
Zoals gezegd heeft Annecy ontelbare cafeetjes en restaurants. Ik kan met zekerheid zeggen dat je ergens tegenaan zal lopen wat jou zal bevallen, maar mocht je het even niet weten heb ik natuurlijk diverse tips: La Ciboulette heeft een ster en ligt aan een stil binnenpleintje midden in de stad, op datzelfde pleintje vind je Ah La Belle Excuse! een grappig studentikoos restaurant met op de eerste etage een vrolijke cocktailbar. Mocht je echt het beste van het beste willen dan eet je bij Clos des Sense in de voorstad van Annecy, culinaire kunst ten top met een verfijnd terras en een creatieve, weldadige ambiance. Van dezelfde eigenaresse is er ook een leuk, ontspannen en hip restaurant in het centrum van de stad: Contresens. Een betaalbare aanrader. Voor de echte toeristen tot slot is er nog de mogelijkheid een lunch of diner te genieten op La Libellule, de dinerboot die tweemaal per dag het meer rondvaart.

La Fète du Lac
Eenmaal per jaar, de eerste zaterdag van augustus, wordt in Annecy het feest van het meer gevierd. Voor de lokale Fransen is dit een feestelijk gebeuren dat niemand aan zich voorbij laat gaan. Aan de kop van het meer vindt een theater- en muziekshow plaats, begeleid door een groot vuurwerk. Dit feest kan je bezichtigen vanaf een van de openlucht tribunes waarvoor je een kaartje moet kopen, vanaf een strategisch gelegen steiger of restaurant met goed uitzicht (bijvoorbeeld Spinaker) of op zijn best vanaf een bootje op het meer met een fijn gezelschap, lekkere hapjes en een paar mooie flessen wijn.

Het is geen Amsterdam, maar geloof mij, voor de vakantie heeft deze stad aan dit meer van alles te bieden!

La Ciboulette, 10 Rue Vaugelas, 74000 Annecy, 0033 4 50 45 74 57, www.laciboulette-annecy.com

Ah la Belle Excuse, 10 Rue Vaugelas, 74000 Annecy, 0033 4 50 51 20 05, www.ah-la-belle-excuse.com

Clos des Sens, 13 Rue Jean Mermoz, 74940 Annecy-le-Vieux, 0033 4 50 23 07 90, www.closdessens.com

Contresens, 10 Rue de la Poste, 74000 Annecy, 0033 4 50 51 22 10, www.contresens-annecy.com

La Libellule, vertrekt vanaf: Quai Napoleon III, 74000 Annecy, 0033 4 50 51 08 40,
www.annecy-croisieres.com/fr/particuliers/bateau-resto-ms-libellule

annecy-vakantiehuis      03-annecy

local-honey-producer      Jail_in_annecy

Summary
Annecy, de stad van het meer
Article Name
Annecy, de stad van het meer