Print Friendly, PDF & Email

Twee dingen mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan het meer van Annecy: lokale kaasfondue met Savoyardse kazen en het meer bewonderen van bovenaf. Laat je deze unieke combinatie nu kunnen vinden bij Chalet la Pricaz.

Chalet la Pricaz
Chalet la Pricaz is een traditioneel, charmant chalet bovenop de berg. Via een reeks scherpe haarspeldbochten bereik je deze verborgen schat. Hier kan je zowel in de zomer als in de winter, op het terras of in de knusse herberg, genieten van lokale gerechten en streekproducten. Roodgeruite tafelkleedjes, houten stoelen en tafels, typisch grof Frans brood met een harde korst en bediening in witte schortjes. Frankrijk op z’n best.

Kaasfondue en raclette
Hoewel de kaart van Chalet La Pricaz meer gerechten bevat moet je hier bovenal genieten van kaasfondue met traditionele Savoyardse kazen, doordrenkt van witte wijn en raclette met stevige aardappels. Ook kan je hier komen na een bergwandeling (de klim naar La Tournette op 2351 meter is pittig, maar een echte aanrader) om op het terras een welverdiend taartje te eten en al genietend van het uitzicht bij te komen. Het uitzicht is adembenemend. Je bevindt je bovenop de ‘Col de la Forclaz’ aan de uithoek van het ‘Petite Lac’ met een fenomenaal uitzicht tot aan Annecy. Ook de Savoyardse plattelandsfeer ontbreekt hier niet: je wordt vergezeld door diverse koeien en soms geiten.

Parapent en deltavliegen
Niet veel verder dan Chalet la Pricaz vind je de opstapplaats voor een aantal uitdagende sporten: parapente en deltavliegen. Zomers sieren tientallen gekleurde parachutes de lucht boven het meer, er worden kunstige trucs uitgehaald. Soms beland er eentje in het meer waarna tientallen bootjes uitvaren om de drenkeling op te vissen. Ervaren of niet, jij kan dit proberen in een duo-sprong samen met een instructeur. Dat is natuurlijk nog nét even beter dan het uitzicht bewonderen vanaf het terras alleen.

Chalet la Pricaz, Chemin Rural dit de la Forclaz, 74210 Montmin, 0033 4 50 60 72 61, www.sav.org/pricaz

chalet-la-pricaz      48ae4-photo_may_13_23_01_54

IMG_0792      chalet-la-pricaz1

IMG_0865      IMG_0848

IMG_0862      P1010032

Summary
Kaasfondue met uitzicht
Article Name
Kaasfondue met uitzicht