Print Friendly, PDF & Email

Het dorp waar ik die 10 jaar in verbleef was Talloires. Volgens mijn ouders het meest authentieke dorp van het hele meer en ik kan niet anders dan dat beamen: kleine Franse straatjes, een ‘boulangerie’, ‘tabac’ en ‘Café de la Place’, een haventje met mooie bootjes en bovenal: twee super de luxe restaurants.

Père Bise met een ster
Vader Bise heeft met zijn prachtige herbergachtige hotel met restaurant het mooiste plekje aan de haven veroverd. Het uitzicht vanaf het terras is onbetaalbaar, de ultieme weelde. Hier kan je in de zomerzon, met je zonnehoed en je maxidress genieten van ongekende luxe. Schilderachtige meergangen lunches en diners worden geserveerd door traditionele Franse bediening gecombineerd met de beste streekwijnen. In het geval van een menu wordt je middag of avond afgesloten met een hemelse dessertwagen waarbij je alles mag kiezen wat je hartje begeert. Hier betaal je dan ook wel voor, dus een rekening van formaat is meer regel dan uitzondering, daar tegenover staat paradijselijke verwennerij.

L’Abbaye de Talloires
Een andere luxueuze plek aan de haven is de oude abdij van Talloires. Deze is gelegen aan het andere uiteinde van de haven en heeft de meest heerlijke steiger voor haar hotelgasten. Zomers is dit de beste plek om je vakantie door te brengen. Officieel hebben gasten voorrang op de bedjes, maar wat alleen de ‘insiders’ weten is dat deze ook los verhuurd worden: voor 15 euro lig jij een dag prinsheerlijk terwijl af en toe iemand komt vragen of je nog iets wil drinken. Naast deze steiger, het terras en het hotel heeft L’Abbaye ook nog een romantische binnentuin waar zomers buiten gedineerd wordt. Wederom is het restaurant binnen wat gedateerd, maar buiten is het goed toeven. En laat je niet misleiden door de gedekte tafeltjes op het terras: je bent ook welkom voor een drankje alleen.

Café de la Place en Le Savoyarde
Nu lijkt het alsof Talloires enkel aantrekkelijk is voor de rijke vakantieganger, maar niets is minder waar. Café de la Place op het karakteristieke, typisch Frans dorpspleintje is een aanrader. Als ervaren Talloires-bezoeker kan ik verzekeren dat het de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hierdoor is het kleinschalige, Franse gevoel er een beetje vanaf, maar dit betekent wel dat het nu een goed eetcafé is waar je bij een bezoek aan Talloires zeker terug zal willen komen. Voor de pizzaliefhebbers tot slot is er Le Savoyarde. Overdag verzorgd dit eenvoudige streekrestaurant de ijsjes en de drankjes voor de toeristen op ‘Le Plage’, het grasstrandje aan het meer, en ’s avonds worden hier op de eerste etage goede pizza’s geserveerd. Op de zondag is er ‘savonds zelfs een DJ en gezelligheid tot na middernacht!

Père Bise, 303 Route du Port, 74290 Talloires, 0033 4 50 60 72 01, www.perebise.com

L’Abbaye de Talloires, Chemin des Moines, 74290 Talloires, 0033 4 50 60 77 33, www.abbaye-talloires.com

Cafe de la Place, 7 Place des Vendangeurs, 74920 Talloires, 0033 4 50 64 40 74, www.cafedelaplacetalloires.fr

Le Savoyarde, Route du Port, 74290 Talloires, 0033 4 50 60 71 54, geen website

auberge-du-pere-bise      IMG_4123

IMG_4121      Talloires

IMG_4127      IMG_4133

IMG_4324     IMG_4321

IMG_4285      IMG_4280

Summary
Talloires deluxe
Article Name
Talloires deluxe