Print Friendly, PDF & Email

AURA is zo’n restaurant waar je regelmatig je zaterdagavond doorbrengt omdat je gewoon weet dat het een succes wordt. Echt een fijn restaurant waar je niet uit de toon valt als je je cocktailjurkje uit de kast trekt, maar ook rustig in een goede jeans binnen kan wandelen. Een restaurant waar je kan gaan voor een uitgebreid diner met heerlijke wijnen of alleen een lekker hoofdgerecht. Een restaurant waar iedereen het naar zijn zin zal hebben en je altijd het gevoel hebt van een echte avondje uit.

Fancy interieur
Ik ben gek op het interieur van AURA. Helemaal mijn stijl met de goede mix van hipheid en eigentijdse klasse. De mooie donkerhouten tafels, de robuuste decoraties, de open keuken met alle verse producten als een schilderij uitgestald, de serene spa-achtige wc’s waar je voor je plezier naartoe gaat, de professionele bediening en tot slot het jonge modebewuste publiek. Tegelijk is het geen restaurant waar de tafels met linnen gedekt zijn en een rijtje vorken en messen op je liggen te wachten, niets van dat alles. Een ontspannen sfeer waarin je helemaal zelf kan bepalen hoe jouw ideale avond eruit ziet.

Origineel eten
Een ongelofelijk uitgebreide kaart is lang niet altijd een goed teken, maar bij AURA heb je enorme keuze uit oneindig veel originele gerechten. Eerlijk is eerlijk, veel vis en vlees, maar ook een paar hippe vegetarische toppers. Mijn favoriet is de zogeheten ‘tarte flambee’ met gegrilde groenten, een kruising tussen een pizza en hartige pannenkoek om je vingers bij af te likken. Wordt verkocht als voorgerecht maar kan zeker functioneren als mooi hoofdgerecht of leuk om te delen. Daarnaast hebben ze een grote kom met een rijk gevulde salade met een super goede dressing, die valt ook zeker binnen de aanraders. Tot slot hebben ze de klassieke risotto en ravioli, standaard maar absoluut de moeite waard.

Clubbing
Op zaterdagavond is je avond in AURA na het diner zeker nog niet afgelopen. Op deze avond krijg je namelijk gratis VIP toegang tot de bar en de club die boven het restaurant gevestigd zijn. Een van de grotere clubs van Zürich waar in het weekend grote feesten georganiseerd worden en alle voetjes van de vloer gaan. Dus vergeet vooral niet je ballerina’s in je jaszak te steken zodat je rond middernacht de hakken kan verruilen en dansen maar! Een zaterdagavond zoals er meer zouden moeten zijn.

TIP!
Mocht je op vrijdagavond in AURA belanden dan niet getreurd, want ook al is de club boven AURA gesloten, je kan je alsnog op de gastenlijst laten zetten voor haar kleine hippe Aziatische zusje: Tao’s. Een op loopafstand gelegen, sfeervol restaurant met binnentuin en intieme bar en club. Hier kan je feestelijke avond ongestoord voortgezet worden.

AURA, Bleicherweg 5, 8001 Zürich, 0041 44 448 11 44, www.aura-zurich.ch

Restaurant AURA Zurich     Restaurant AURA Zurich

Restaurant AURA Zurich     Restaurant AURA Zurich

 

Summary
AURA: de ideale zaterdagavond
Article Name
AURA: de ideale zaterdagavond