Print Friendly, PDF & Email

In zo’n statige stad als Zürich waar alles volgens plan gebeurt, alles kalm verloopt en goed georganiseerd is, is Frau Gerolds Garten het laatste wat je verwacht. Niets van de Zwitserse mentaliteit doet vermoeden dat er op het industrieterrein achter het spoor zo’n ludieke festivaltuin te vinden is. Hier is vrijheid, blijheid het motto en viert heel Zürich het leven.

De festivaltuin
Tussen drukke wegen, hoge kantoorgebouwen en rauwe industrie vind je plotseling Frau Gerolds Garten, de festivaltuin waar het altijd gezellig is. In diverse containers vind je grote barren en een keuken die voorziet in onverwachts goed eten. Overal op het terrein staan picknicktafels, kisten en andere constructies en stellages waar je op kan zitten, hangen of liggen. Aan grote houten blokken wordt er staand geborreld en zo is het overal levendig en druk. Tevens wordt er regelmatig een vlooienmarkt gehouden op het terrein waarbij je overal kledingrekken en tafeltjes aantreft vol met grappige snufjes die je onder het genot van je drankje kan bekijken. Tot slot biedt Frau Gerolds Garten opkomend designtalent de kans om in de naastgelegen gepimpte containerconstructie te etaleren. Ook hier kan je een kijkje nemen en bijzonder design kopen. Letterlijk en figuurlijk van alle markten thuis dus.

Borrelen en genieten
Borrel en genieten, dat doe je bij Frau Gerolds Garten. Vanaf zes uur savonds loopt het hele terrein vol met strak geklede Zürinaren die uit de omliggende kantoren komen en de lange werkdag van zich af komen schudden. Lange rijen verzamelen zich voor de barren om biertjes, diverse open wijnen en de traditionele Spritz Aperol te scoren. Daar is er de mogelijkheid brood te krijgen met humus, baba ghanoush of tzatziki en is er een weekmenu met vijf gerechten erop waaronder altijd een pasta en een salade. Zodra je deze besteld krijg je een piepertje mee die gaat loeien zodra je jouw bordje bij de container kan komen ophalen. Zo kan je ongestoord blijven borrelen en genieten, de beste ontspanning denkbaar.

Loungen met uitzicht
Zo zit je dan op een van de tientallen gekke plekjes die de festivaltuin te bieden heeft te genieten van je hapje, je drankje en je gezelschap. Op het hoogste niveau bovenop alle containers met uitzicht op het oneindige sporennetwerk en de omliggende industrie, op het middenniveau op de zitzakken neerkijkend op al het borrelende gekrioel beneden je of aan een van de lange gemeenschappelijke picknicktafels in de tuin zelf waar je ongetwijfeld iemand gaat ontmoeten en in een verrassende conversatie beland waarna je erachter komt dat de tijd is omgevlogen, het al donker is en de circuslampjes van de tuin zijn aangegaan. Waar lukt dat nog, de tijd vergeten? Bij Frau Gerolds Garten gegarandeerd.

Frau Gerolds Garten, Geroldstrasse 23,
8005 Zürich, www.fraugerold.ch
Van april tot oktober geopend.

Frau Gerolds Garten Zurich    Frau Gerolds Garten Zurich

Frau Gerolds Garten Zurich     Frau Gerolds Garten Zurich

Summary
Frau Gerolds Garten: ludieke festivaltuin
Article Name
Frau Gerolds Garten: ludieke festivaltuin