Pulled Oats met Turkse pide

Deze heerlijke Turkse pides zijn ideaal voor warme zomerdagen! Je kunt ze als lunch of als avondmaaltijd eten. Traditioneel zijn de broodjes gevuld met gehakt, maar wij hebben een vegan variant gemaakt. We vullen de pides namelijk met Pulled Oats! Lees snel verder om meer te weten te komen over dit product en voor het heerlijke recept.

Snelle shakshuka met aubergine en feta

Wist je dat de Airfryer ook heel geschikt is voor dagelijks gebruik? Gerechten maken in de Airfryer is namelijk niet alleen heel eenvoudig, maar vaak ook sneller dan bereiding in de oven. Deze snelle shakshuka met aubergine en feta zet je binnen 25 minuten op tafel!

Snelle Griekse salade met plantaardige kaasblokjes

Het is weer bijna zomer en dat betekent dat het tijd is voor makkelijke gerechten die snel op tafel staan. Zo kun je maximaal genieten van de warme zomeravonden! Dit gerecht is binnen 15 minuten klaar. We delen het recept voor een plantaardige variant op een klassieker: Griekse salade met plantaardige kaasblokjes!

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #64

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #64

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de vegan mayonaise van de mayo sisters, de glutenvrije bakmixen van De glutenvrije bakker, de platinum multivitamine pillen van Vitals, de verschillende smaken fudge en nougat van Lonka en last but not least de ultra pittige sausjes van Keep It Cool!

Lees meer
Onze favoriete VEGGIE video’s op een rijtje

Onze favoriete VEGGIE video’s op een rijtje

Het is een gekke wereld waarin we leven, dus jullie kunnen vast wat afleiding gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij met jullie onze favoriete VEGGIE video’s!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Couscous van bloemkool, een ultiem gezond gerecht dat ik iedere keer weer een verrassing vind. Dit recept is afkomst van Simone’s Kitchen, een prachtig foodblog dat vooral opvalt vanwege de geweldige Food foto’s. Daarom doet deze rood-roze couscous het ook zo ontzettend goed! Bovendien is het een echte groente-boost nu weer uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway is gebleken dat volwassenen wereldwijd bij lange na de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet halen. Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groenten en fruit eten als ze nu doen, dus deze bloemkoolcouscous is daarvoor een goed begin! Een lust voor het ook en een perfecte snelle doordeweekse maaltijd: healthy Monday! […]

Lees meer
Peulvruchten

Peulvruchten

Peulvruchten van Jenny Chandler biedt een volledig overzicht van alle soorten peulvruchten en bonen. De culinaire mogelijkheden van linzen, kikkererwten, tauge en andere kiemgroenten worden uitvoerig besproken en verwerkt in 160 veelzijdige recepten. Een slimme, gezonde, voedzame en goedkope keuze die ideaal is voor in een vegetarisch eetpatroon! […]

Lees meer
Goed zoet

Goed zoet

Goed zoet – de naam zegt het al – is een kookboek vol gezonde lekkernijen. 100% suikervrij, 75% lactosevrij, 65% glutenvrij en 0% nep. Het resultaat van de zoektocht van Nanne Hogeland naar zoetigheden die feestelijk én gezond zijn. Willen we dat niet allemaal? Een absolute eye-opener hoe creatief te zijn met bakken zonder boter en suiker! […]

Lees meer
Vega sushi: de basis

Vega sushi: de basis

Daar is hij dan: de lang verwachte vega-sushi rubriek! Meermaals werd mij gevraagd om vega-sushi recepten en ook zelf vind ik dit absoluut thuis horen op De Hippe Vegetarier! Dus heb ik de sushi-kunstenaars Sushi-San gevraagd om deze mooie rubriek te gaan vullen vol vegetarische sushi-tips en inspiratie. Deze week beginnen we bij de basis: wat heb je eigenlijk nodig in de keuken voor de ultieme vega-sushi? […]

Lees meer
Gezond en stralend de winter door

Gezond en stralend de winter door

De herfst breekt aan en de winter staat voor deur. Dat betekent koude dagen en griep of verkoudheid die op de loer liggen. Maar dat niet alleen: ook een slechte huid, doffe haren, afbrokkelende nagels en depressieve dagen horen hierbij. Bereid je goed voor, en je hoeft je nergens zorgen over te maken. Zo kom jij stralend de donkere dagen door! […]

Lees meer

Side Plank

De Side Plank is de ultieme variant op de hoge en lage plank. Persoonlijk vind ik deze oefening na twee jaar nog steeds een behoorlijke ‘pain in the ass’, maar ik weet waar het goed voor is en wil hem dolgraag beter en langer kunnen. De Side Plank is namelijk extra goed voor je zijbuikspieren en daarmee de ideale oefening om vetjes op de heupen te bestrijden. Weinig andere oefeningen die dat kunnen! Wanneer je een ster bent geworden in de Side Plank heb je officieel je buikspieroefeningen volbracht. Respect! […]

Lees meer
The Green Kitchen

The Green Kitchen

The Green Kitchen is het kookboek van het succesvolle foodblog Green Kitchen Stories. Via dit blog inspireren David en Luise al jarenlang mensen (en mij!) met hun smakelijke vegetarische recepten. Super lekker, super gezond en buitengewoon gefotografeerd. Een lust...

Lees meer
NEW: De Foodhallen in Amsterdam

NEW: De Foodhallen in Amsterdam

Zijn jullie er klaar voor? De beroemde ‘indoor foodmarkets’ zoals we die wereldwijd kennen komen nu ook naar Amsterdam! Eind deze maand openen De Foodhallen in ‘De Hallen Amsterdam’, de oude tramremise in Amsterdam West. Dit wordt een culinaire broedplaats waar lokale ondernemers onder één dak hun specialiteiten aanbieden: hapjes en drankjes in alle soorten en maten voor ieder moment met ieder gezelschap. Foodies be prepared! […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: gekruide filet AH

Vleesvervanger getest: gekruide filet AH

Iedere woensdag test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Tivall tot Valess, van Quorn tot De Vegetarische Slager en van Koolen1981 tot Vivera. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. […]

Lees meer

Lunges voor de benen

‘Lunges’ (samen met ‘squats’ die eerder aan bod kwamen) is absoluut mijn favoriete oefening voor mooie getoonde benen. Je hebt er niets voor nodig behalve je eigen lichaamsgewicht, een klein stukje techniek en vijf minuten van je drukke schema. […]

Lees meer
Thee favorieten van Betjeman en Barton

Thee favorieten van Betjeman en Barton

Nu we alles van thee weten is natuurlijk de vraag: wat moeten we nu precies drinken? Gastblogger Evelyne van Tea in the City vertelt over haar favoriete thee en de mooiste mélanges van de Parijs theemakers Betjeman en Barton. Deze theesoorten maken thee drinken tot...

Lees meer
Taiko: haute cuisine Aziatisch

Taiko: haute cuisine Aziatisch

Ik voelde me een eregast toen ik uitgenodigd werd voor de opening van Taiko, het nieuwe restaurant in het mooie Conservatorium Hotel aan de Van Baerlestraat. Taiko vervangt Tunes en speelt in op een Amsterdamse trend: haute culinaire Aziatisch. Piekfijne, lichte gerechtjes met een scala aan kleuren en smaken. Precies waar hippe vegetariërs blij van worden. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: AH wortelcarré

Vleesvervanger getest: AH wortelcarré

Deze biologische wortelcarré is een vrolijk oranje schijfje, in de vorm van een traditionele kaasschnitzel. Hij ziet er eenvoudig en puur uit en is gemakkelijk te bereiden. Zo positief als mijn ervaring begon, zo vervelend werd het na de eerste hap. Wat is deze wortelcarré vies! Hij heeft geen enkele structuur, er valt niets te kauwen en op de oranje kleur na is er werkelijk niets in de smaak dat ook maar hint naar wortel. Het is net babyvoeding. Laat deze AH biologische wortelcarré alsjeblieft aan je voorbij gaan. Er zit 47% wortel in de carré en toch smaakt hij oprecht nergens naar. Op basis van voedingswaarde kan ik de wortelcarré niet afraden. Maar feit blijft: zelf zou ik hem nooit eten en al helemaal niet aanraden. – Cijfer: 2

Lees meer

Buikspieren (gevorderd)

Als jullie de basisbuikspieren onder de knie hebben en zijn blijven oefenen is het tijd voor de nodige variatie. Bij deze enkele complexere buikspieroefeningen om het onderhoud te stimuleren! […]

Lees meer
Het perfecte kopje thee

Het perfecte kopje thee

Thee is mijn favoriete drank voor ieder moment van de dag. Toch was ik nooit zo heel erg kieskeurig: als het uitkwam dronk ik losse thee, maar voor het gemak net zo lief een pickwickzakje. Totdat ik kennismaakte met Tea in the City, een prachtige Amsterdamse...

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall spicy falafel

Vleesvervanger getest: Tivall spicy falafel

Een nieuwe variant op de Falafel burger en de Falafel balletjes: Spicy Falafel. Dit zijn pittig gekruide falafel balletjes voorzien van de nodige specerijen. De Spicy Falafel balletjes van Tivall vind ik echt lekkerder dan de gewonen Falafel balletjes. Deze balletjes hebben echt pit: flink, pittig, je proeft de kikkererwten en de paprika zonder dat ze meelderig worden. De specerijen smaken puur. Deze Spicy Falafel geeft het gevoel van authenthiek en is een goede aanvulling op het assortiment. Ze zijn rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Wel zijn ze enigszins rijk aan calorieën. – Cijfer: 7,5

Lees meer

Lage Plank

De lage plank is logischerwijs een variant op de hoge plank maar dan nog een stukje uitdagender. Opnieuw is deze houding, wanneer correct uitgevoerd, super goed is voor je hele bovenlichaam en in het bijzonder je buikspieren. Een absolute basisoefening voor de fanatieke (of trouwe) sporter. […]

Lees meer
Maak kennis met de theesoorten

Maak kennis met de theesoorten

Thee is mijn favoriete drank voor ieder moment van de dag. Toch was ik nooit zo heel erg kieskeurig: als het uitkwam dronk ik losse thee, maar voor het gemak net zo lief een pickwickzakje. Totdat ik kennismaakte met Tea in the City, een prachtige Amsterdamse theesalon. Hier lieten ze mij thee proeven zoals het hoort te smaken en verbaasden ze mij met hun uitgebreide kennis en het prachtige thee verhaal. Zo inspirerend dat ik Tea in the City gevraagd heb het in drie blogs uit te leggen op De Hippe Vegetariër. Vandaag alles over de belangrijkste theesoorten… […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: AH broccoli-kaas carré

Vleesvervanger getest: AH broccoli-kaas carré

Een echte Hollandse burger gevuld met broccoli, bloemkool, prei en Goudse kaas. Evenals de andere carrés is hij van beschijden formaat met een gepaneerd korstje. Deze carré is een echte allemansvriend. Heerlijk zacht, bijna quiche-achtig, met een krokant korstje en een luchtige vulling. Je proeft, ziet (en ruikt) de broccoli. De carré is romig, maar niet te kazig. Deze vleesvervanger is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Er zijn betere keuzes voor je dagelijkse voeding, maar wanneer je zin hebt in comfort food raad ik deze zeker aan! – Cijfer: 7

Lees meer

Rugspieren

De meeste vrouwen zijn niet zo geneigd om veel aandacht te besteden aan hun rugspieren. Liever trainen zij spiergroepen die in de ‘probleemgebieden’ vallen zoals de buik, de benen en de billen. Toch mag de rug niet over het hoofd gezien worden, hij is van essentieel belang voor het functioneren van je hele lichaam en maakt, wanneer getraind, een hoop activiteiten in het dagelijks leven een stuk gemakkelijker. Dus laten we beginnen! […]

Lees meer
Vegan suikervrij bananenbrood

Vegan suikervrij bananenbrood

In het weekend mag ik van mezelf altijd iets lekkers: taartje, toetje, mmm! Nog leuker vind ik het dan als ik iets kan maken wat nét zo lekker is, maar dan best wel gezond. Dit recept voor veganistisch suikervrij bananenbrood van De Groene Meisjes leent zich daar perfect voor! Absoluut schuldvrij snoepen, een geweldig recept dat ik het liefst ieder weekend zou maken. […]

Lees meer

Radiodebuut: koken op Radio 6!

Op dinsdag 2 september bestond mijn blog precies 1 jaar! Een reden voor een feestje, en dat vierde ik op radio 6 Jazz & Soul. Hier werd ik in Winfrieds Woonkamer geinterviewd over mijn blog, mijn visie op eten, mijn missie met mijn blog en nog veel meer. Een ontzettend gezellig uur met een heerlijke, gezonde rijstsalade en een vrolijk radiodebuut. Zie hier een fragment, of luister hier van 19.00-20.00 de hele uitzending terug. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall linzenburger

Vleesvervanger getest: Tivall linzenburger

Deze burger is een mooie ronde, stevige burger duidelijk gemaakt van linzen met daarin wortel (en kruiden). Mijn blijde aankoop van de linzenburger stelde me niet teleur. De linzen vormen een stevige burger zonder klef te zijn of onnatuurlijk te smaken. Je proeft echt wat je eet: in dit geval vooral linzen en wortel, en niet te vergeten lekker pittig gekruid. De burger heeft een stevige bite, is zeker niet soppig en een hele gezonde en voedzame afwisseling op de bekende gepaneerde varianten. De burger is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. – Cijfer: 8,5

Lees meer

Push Ups enzo

Vrouwen zijn doorgaans niet zo dol op armspieroefeningen, zeker niet wanneer het de ‘Push Up’ betreft. Dit is een oefening die voor mannen vele malen makkelijker uit te voeren is door het verschil in bouw van het mannelijk en vrouwelijk bovenlichaam. Toch is het niet verkeerd om ook de armen enigszins getraind te houden en tegen wil en dank elke dag vijf minuutjes de besteden aan deze variaties van de ‘Push Up’. […]

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!