Snelle Italiaanse salade met gegrilde perzik, burrata en citrusdressing

Wist je dat de Airfryer ook heel geschikt is voor dagelijks gebruik? Gerechten maken in de Airfryer is namelijk niet alleen heel eenvoudig, maar ook vaak sneller dan bereiding in de oven. Deze snelle salade met gegrilde perzik, burrata en citrusdressing zet je binnen 15 minuten op tafel! 

De gezondheidsvoordelen van lijnzaad

Het eten van lijnzaad kent enorm veel gezondheidsvoordelen. In dit gastblog verteld specialist Linwood Health Foods alles wat je hierover moet weten!

Pulled Oats met Turkse pide

Deze heerlijke Turkse pides zijn ideaal voor warme zomerdagen! Je kunt ze als lunch of als avondmaaltijd eten. Traditioneel zijn de broodjes gevuld met gehakt, maar wij hebben een vegan variant gemaakt. We vullen de pides namelijk met Pulled Oats! Lees snel verder om meer te weten te komen over dit product en voor het heerlijke recept.

Kookboek review: The Curry Guy Veggie van Dan Toombs

Kookboek review: The Curry Guy Veggie van Dan Toombs

Goed nieuws! Dan Toombs heeft een nieuw curry kookboek uitgebracht en dit keer een felgroene veggie editie. In het kookboek zijn maar liefst meer dan 100 vegetarische curry’s en andere gerechten uit de Indiase keuken te vinden. Benieuwd geworden naar het kookboek The Curry Guy Veggie? Hier lees je wat wij ervan vinden!

Lees meer
Onze 10 favoriete zoete bakrecepten

Onze 10 favoriete zoete bakrecepten

Het is een gekke wereld waarin we nu leven, dus je zult vast wat afleiding kunnen gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij onze 10 favoriete zoete bakrecepten!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Samen sterk: eigen groente eerst!

Samen sterk: eigen groente eerst!

De Stichting Samen Sterk wil de consumptie van Nederlandse tuinbouwproducten verhogen om zo de boycot van Rusland te compenseren. Goed voor de telers en goed voor de gezondheid van de Nederlandse consumenten. Chef-koks, foodbloggers en thuiskoks delen het initiatief volop om maar te zorgen dat we massaal tomaten, paprika’s en champignons gaan eten. Tijd voor alle hippe vegetariërs om ook mee te doen! […]

Lees meer

Buikspieren (basis)

Buikspieroefeningen, we kennen (en doen) ze allemaal (weleens). Toch zien we zelden een verbluffend resultaat. Dit komt doordat de buikspieren echt onderhoud vergen: eerst een basis opbouwen en vervolgens volhouden. Deze buikspieroefeningen kan iedereen en zijn een super goed begin! […]

Lees meer
Wilde Zwijnen: verstopte parel

Wilde Zwijnen: verstopte parel

Wilde Zwijnen is een absolute ontdekking. Gelegen op het Javaplein is het voor mij best een eindje fietsen, waardoor ik er pas onlangs voor de eerste keer kwam, maar die fietstocht is het he-le-maal waard. De ambiance, het eten, het publiek, de sfeer, alles is goed bij Wilde Zwijnen. Een eetcafé sfeer met de klasse van een restaurant. Hier moet je geweest zijn! […]

Lees meer
Kromkommer: soep van gekke groente

Kromkommer: soep van gekke groente

Kromme komkommers, tweenbeenwortels, hartvormige tomaten en te groot uitgevallen bietjes worden vandaag de dag verspild vanwege hun looks. Naar schatting gaat het in Nederland om zo’n vijf tot tien procent van de groente. Ook overproductie is een belangrijke reden waarom groente in veevoer belandt of terecht komt in de biovergister. Nogal krom, vinden drie jonge wereldverbeteraars en daarom hebben ze deze zomer de eerste soeplijn van gekke groente gelanceerd. Hiermee willen ze krom het nieuwe recht maken. […]

Lees meer
Squats voor de benen

Squats voor de benen

‘Squats’ (samen met ‘lunges’ die later aan bod zullen komen) is absoluut mijn favoriete oefening voor mooie getoonde benen. Je hebt er niets voor nodig behalve je eigen lichaamsgewicht, een klein stukje techniek en vijf minuten van je drukke schema. […]

Lees meer
NEW: De Groene Keuken

NEW: De Groene Keuken

Het is tijd voor een frisse wind, dachten de jonge, enthousiaste vrouwen van De Groene Keuken. Een magazine dat je voor 4 euro viermaal per jaar online kunt downloaden en dat je wegwijs maakt in de vegan levensstijl met heerlijke recepten, tips over seizoensgroenten, vernieuwende projecten, hippe do-it-yourselfs, interviews, recensies en noem maar op. Een prachtig vormgegeven Magazine met een frisse, groene uitstraling, vol energie! Een ode aan heerlijk eten, goed leven met veel aandacht voor de smaak. […]

Lees meer
Superfruits: goji, baobab en inca

Superfruits: goji, baobab en inca

Superfoods zijn al enkele maanden helemaal ‘hot’ omdat ze bijzonder veel voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Welke soorten zijn er eigenlijk en waarom zijn ze zo gezond? Deze week alles over de zogenaamde ‘superfruits’: goji bessen, baobab poeder en incabessen. […]

Lees meer
Sport en vocht: wat is de juiste keuze?

Sport en vocht: wat is de juiste keuze?

Voor veel mensen is het zomervakantie! Tijd om het iets rustiger aan te doen op werk en misschien aandacht te besteden aan andere dingen zoals sporten. Buiten trainen om lekker in je vel te zitten en in de vakantie te kunnen genieten van een welverdiend ijsje. Ook zijn sommige mensen al begonnen met trainen voor de Dam tot Damloop die in september weer op het programma staat of zelfs voor de Amsterdam (halve) marathon in oktober. Tijd voor wat sportadvies! Vorige week ging het advies over voeding tijdens je training, deze week over vocht. […]

Lees meer
Celestial Seasonings: gegarandeerd puur natuur

Celestial Seasonings: gegarandeerd puur natuur

Suiker duikt tegenwoordig overal in op. Zelfs in thee! Gelukkig zijn er ook nog merken die wel doen wat ze beloven: Celestial Seasonings maakt al veertig jaar mooie tea blends en houdt daarbij rekening met mens en natuur. Dat betekent dat de ingrediënten puur natuur zijn, geen suiker bevatten en bijdragen aan een gezond leven. De theebuidels zijn bovendien volledig afbreekbaar, want Celestial Seasonings wil graag de wereld van kopjes thee voorzien, maar niet ten koste van milieu en gezondheid. […]

Lees meer
Bar Spek: ongecompliceerde gezelligheid

Bar Spek: ongecompliceerde gezelligheid

Bar Spek is een restaurant dat je per direct moet toevoegen aan je lijstje van favoriete stamrestaurants. Dit is zo’n heerlijke plek waar je zo nu en dan heen moet gaan voor de garantie van een volle gezellige zaak en een ruime keuze aan vers en goed eten. Geschikt voor zo’n typische ik-heb-geen-zin-om-te-koken-dag of een feestelijke zaterdagavond. […]

Lees meer
Superzaden: chia, lijn en hennep

Superzaden: chia, lijn en hennep

Superfoods zijn al enkele maanden helemaal ‘hot’ omdat ze bijzonder veel voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Welke soorten zijn er eigenlijk en waarom zijn ze zo gezond? Deze week alles over de zogenaamde ‘superzaden’: chia zaad, lijnzaad en hennepzaad. […]

Lees meer
Sport en voeding: wat heeft een sporter nodig?

Sport en voeding: wat heeft een sporter nodig?

Voor veel mensen is het zomervakantie! Tijd om het iets rustiger aan te doen op werk en misschien aandacht te besteden aan andere dingen zoals sporten. Buiten trainen om lekker in je vel te zitten en in de vakantie te kunnen genieten van een welverdiend ijsje. Ook zijn sommige mensen al begonnen met trainen voor de Dam tot Damloop die in september weer op het programma staat of zelfs voor de Amsterdam (halve) marathon in oktober. Tijd voor wat sportadvies! Hoe pas je je voeding aan op je training en wat heeft een sporter nodig om goed te kunnen presteren? […]

Lees meer
Open lente-lasagna met asperges, doperwten en dille

Open lente-lasagna met asperges, doperwten en dille

Deze open lente-lasagne vond ik onlangs in een tijdschrift en ik was op slag verliefd! Een kunstwerk op een bord: zo groen, zo vers en zo zomers! Ik moest hem maken. Normaal ben ik niet zo’n fan van de roomsausjes, maar bij deze pure lasagne is het de kers op de taart. Je kan natuurlijk experimenteren met een Griekse yoghurt of kwarkvariant… Zomers genieten! […]

Lees meer
100% Juice: gezond, snel én makkelijk

100% Juice: gezond, snel én makkelijk

Wie wil er niet zijn dag beginnen met een gezonde juice? Ik doe niets liever! Toch hebben we er vaak te weinig tijd voor, geeft het troep in de keuken en gedoe. 100% komt met de oplossing: een 100% natuurlijk fruit- en groentesap uit een pakje, net zo puur en lekker als zelf geperst, maar dan snel en gemakkelijk! […]

Lees meer
Conservatorium Brasserie: fantasievol, stijlvol en uniek

Conservatorium Brasserie: fantasievol, stijlvol en uniek

Conservatorium Brasserie had het al veel eerder verdiend om besproken te worden. Het is de plek waar ik naartoe ga om te lunchen met een glas bubbels als ik iets te vieren heb. Het is het mooiste gebouw in Amsterdam dat ik ken, een ambiance waar je nooit genoeg van krijgt met verfijnde, verrassende gerechten en – als je een beetje oplet – een goede prijs. […]

Lees meer
Getest: champignon cordon bleu met mozzarella, tomaat en basilicum

Getest: champignon cordon bleu met mozzarella, tomaat en basilicum

Zo enthousiast ik over de champignonburgers was, zo teleurstellend in deze cordon bleu. Tot nu toe is voor mij nog geen enkele vleesvervanger erin geslaagd de gepaneerde buitenkant op een goede manier te laten samensmelten met de inhoud. Ook nu is het meer alsof je paneer eet met kaassaus, en dat is niet mijn ding. Bovendien proef ik in deze cordon bleu de champignons die eerder zo prominent en vers aanwezig waren bijna niet, ik zou vergeten dat het de basis is. Ook proef ik de tomaat en basilicum amper en smaakt de mozzarella een beetje goedkoop. Deze cordon bleu is in tegenstelling tot anderen geen goede aanvulling op je voeding. – Cijfer: 4,5

Lees meer
Salade met andijvie, venkel, kikkererwten en quinoa

Salade met andijvie, venkel, kikkererwten en quinoa

Andijvie. Hij valt misschien niet in de categorie ‘vergeten groenten’, maar vergeten was ik hem zeker! Als je de andijvie precies lang genoeg roostert is hij super fris en knapperig van smaak. Samen met de venkel echt de smaakmakers van deze salade. Kikkererwten, quinoa en een fris appeltje erbij en je gezonde maaltijd is compleet! […]

Lees meer
NEW: &Samhoud kant en klaar maaltijden

NEW: &Samhoud kant en klaar maaltijden

Het bijzondere tweesterren-restaurant &Samhoud maakt tegenwoordig ook gezonde vegetarische kant en klaar maaltijden voor de Albert Heijn. Voor 5,99 koop je een magnetron maaltijd met de signatuur van topchef Moshik Roth. Een uniek initiatief als je het mij vraagt met twee hele belangrijke vragen: hoe smaakt het en wat zit erin? […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: champignonburger met pijnboompitten en tijm Koolen

Vleesvervanger getest: champignonburger met pijnboompitten en tijm Koolen

Koolen 1981 gaat voor oneindige mogelijkheden met Nederlandse champignons, deze variant is ook geschikt voor veganisten. Deze burger is erg neutraal en puurder dan de burgers die ik hiervoor testte. Het is echt een hartige burger met een hele geconcentreerde, unieke smaak van champignons. De burger heeft een goede structuur waarbij je iedere pijnboompit kan proeven. Absoluut geen fabrieksassociatie en dat maakt deze burger voor mij bijzonder en bij uitstek van hoge, natuurlijke kwaliteit. Deze champignonburger moet ik nomineren tot mijn absolute held. Ongelofelijk lekker en een super goede keuze voor je dagelijkse voeding. Halleluja dus voor deze champignonburger met tijm. – Cijfer: 9,5

Lees meer
NEW: Zespri lanceert vitaliteitsapp

NEW: Zespri lanceert vitaliteitsapp

Vorige week woensdag was ik aanwezig op De Gezondste Lunch van Nederland. Hier presenteerde kiwimerk Zespri haar nieuwe vitaliteitsapp. Deze applicatie is nu te downloaden voor smartphone en tablet en daagt Nederland uit gedurende 14 dagen iedere dag een kiwi te eten. Het gevolg? Een merkbaar betere spijsvertering en weerstand. Probeer het nu! […]

Lees meer
Le Petit Bistro: new at The Grand

Le Petit Bistro: new at The Grand

Petit Bistro is de nieuwste aanwinst van The Grand, het bekende luxueuze en statige hotel (in het oude stadhuis!) op de Oudezijds Voorburgwal. Grenzend aan het sterrenrestaurant Bridges vind je hier een drie-gangen-menu voor 36 euro. Dé kans om in een sfeervolle en intieme bistro te genieten van de culinaire kunsten van sterrenchef Joris Bijendijk en een heerlijke avond door te brengen in de luxe sferen van The Grand. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: teriyaki AH

Vleesvervanger getest: teriyaki AH

Persoonlijk vind ik deze vleesvervanger er een beetje onsmakelijk uitzien: slijmerige, dungesneden plakjes ‘vlees’ in alle vormen en maten. Ook de geur met de teriyaki saus is zeer specifiek en is geneigd aan te koeken in de pan. De vegetarische teriyaki smaakte beter dan ik vermoedde. De stukjes zijn licht taai waardoor je er lang op moet kauwen. Ze hebben een gare kipstructuur. De teriyakisaus met zijn soja, suiker en sherry overheerst en geeft het geheel een vrij heftige zoet-zure smaak. De vegetarische teriyaki is verrijkt met vitamine B12 en daarnaast extreem mager. Zeker het proberen waard. – Cijfer: 6

Lees meer
Romige notentaart met rood fruit

Romige notentaart met rood fruit

De Groene Meisjes noemen dit een rauwe ‘cheesecake’. Dankzij de heerlijke kokosolie en de rauwe noten heeft het ook echt die romige structuur. Voor mij is het echter gewoon een geweldig notentaartje waar je bijna niet vanaf kan blijven. Een (best wel) gezonde snack voor tijdens een dipje, een verwennerij voor ieder moment van de dag! […]

Lees meer
NEW: zoetste aardbei Sweet Eve nu in AH

NEW: zoetste aardbei Sweet Eve nu in AH

Afgelopen maandag lag voor het eerst de Sweet Eve in de Albert Heijn. Dit is een nieuw aardbeienras van eigen bodem dat puur gericht is op de zoete smaak. Weg dus met waterige, harde supermarktaardbeien, vanaf nu hoef je niet meer naar de speciaalzaak voor de perfecte aardbei. De Sweet Eve is een verrijking van ieder gerecht en het gezondste snoep van deze zomer. […]

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!