Zomerse groene curry met seizoensgroenten en halfvolkoren rijst

Wij proberen je iedere dag weer te inspireren met eenvoudige vegetarische recepten waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Vooral in het voorjaar staan er veel snelle gerechten op het menu zodat we zo veel mogelijk tijd kunnen doorbrengen in de lentezon. Vandaag maken we een zomerse curry met halfvolkoren rijst. Dit gerecht met kleurrijke groenten is binnen 20 minuten klaar!

Plantaardige citroen-maanzaad cupcakes met botercrème

Dat bakken zonder boter niet moeilijk is, laten we je maar al te graag zien. Vandaag gaan wij de ultieme uitdaging aan en maken een botercrème zonder boter met Flora Plant. Wij grijpen iedere reden aan om te bakken, maar vandaag hebben we al helemaal een goed excuus. Isabel viert vandaag namelijk haar 30ste verjaardag en wie jarig is trakteert! Daarom delen wij vandaag het recept voor citroen-maanzaad cupcakes met plantaardige vanille botercrème.

Snelle plantaardige traybake met yoghurt-muntdressing

Wist je dat de Airfryer ook heel geschikt is voor dagelijks gebruik? Gerechten maken in de Airfryer is namelijk niet alleen heel eenvoudig, maar vaak ook sneller dan bereiding in de oven. Dit recept voor een vegan traybake met frisse yoghurtdressing zet je dan ook binnen 15 minuten op tafel!

De Cambodjaanse keuken: geroerbakte komkommer en tomaat

De Cambodjaanse keuken: geroerbakte komkommer en tomaat

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten. Vandaag is het de beurt aan de Cambodjaanse keuken. Uit het boek Cambodja delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: geroerbakte komkommer en tomaat!

Lees meer
Wereldkeuken: de Cambodjaanse keuken

Wereldkeuken: de Cambodjaanse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Cambodjaanse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Cambodja van Frank Alberti. Dat Cambodja een populaire bestemming voor backpackers is bekend, maar hoe zit het eigenlijk met de eetcultuur?

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Verrukkelijke verse vijgen

Verrukkelijke verse vijgen

Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op verse vijgen! Van juni/juli tot oktober zijn de Turkse vijgen te verkrijgen, maar in de septembermaand schijnen ze op hun best te zijn. Dus dan nemen we het er maar van, zolang het nog kan. […]

Lees meer
Lastage: liefde en culinaire kunst

Lastage: liefde en culinaire kunst

Een verstopt pareltje op de Geldersekade, dat is restaurant Lastage. Ik was er altijd van overtuigd redelijk op de hoogte te zijn van het culinair reilen en zeilen van Amsterdam, totdat ik Lastage nog niet bleek te kennen. Dat was een groot misverstand want Lastage is ongekend. Wat een liefde in dat kleine zaakje waar de chef in een ontspannen laagdrempelige sfeer een ster voor je kookt. […]

Lees meer
Getest: Tofu roerbakblokjes AH

Getest: Tofu roerbakblokjes AH

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: Deze tofublokjes ogen een beetje als langwerpige hondenbrokjes, en dat komt omdat ze al fijn gekruid zijn. Het toevoegen van smaken is niet aan te raden want dat levert een vreemde mix op. De structuur is een beetje vreemd en ondefinieerbaar. Ze vallen in de categorie: zacht sponzig en saai zonder ‘bite’, alsof de blokjes wegsmelten op je tong. De blokjes bevatten 210 calorieën, wat aan de hoge kant is. Dit wetende zou ik dus voor onbewerkte tofu gebruiken. – Cijfer: 3

Lees meer
Fruitige witlofsalade vol vitamientjes

Fruitige witlofsalade vol vitamientjes

Dit recept is een echte (na)zomerse verwennerij: fris, fruitig en vol vruchten! Een heerlijke manier om de ietwat bittere lof te verpakken tot een smulgerecht. Ideaal als voorgerecht of maaltijdsalade maar ook als hoofdgerecht op een leuke manier te combineren met de noten- en vruchtenrijst van (bijvoorbeeld) de Albert Heijn. Net een beetje anders dan anders en des te lekkerder! […]

Lees meer
Restaurant Hirschberg: onze eeuwige favoriet

Restaurant Hirschberg: onze eeuwige favoriet

Dit restaurant bevond zich om de hoek van waar wij woonden, aan een weinig bijzondere straat zonder duidelijke signalen die schreeuwden dat daar een toprestaurant was gevestigd. Mijn lief met een neus voor goede restaurantjes had echter allang door dat er iets bijzonders zat, en zo schoven wij daar op een mooie avond aan een van de schaarse tafels aan. Het werd een overweldigend succes en sindsdien is dit restaurant niet meer weg te slaan van zijn nummer één positie. […]

Lees meer
AURA: de ideale zaterdagavond

AURA: de ideale zaterdagavond

AURA is zo’n restaurant waar je regelmatig je zaterdagavond doorbrengt omdat je gewoon weet dat het een succes wordt. Echt een fijn restaurant waar je niet uit de toon valt als je je cocktailjurkje uit de kast trekt, maar ook rustig in een goede jeans binnen kan...

Lees meer
Vinnies Deli: vintage & kwaliteit

Vinnies Deli: vintage & kwaliteit

Als je een jaar op reis bent geweest dan mis je de komst van allerlei toptentjes. Vinnies Deli was daar een van. Een geweldig karakteristieke deli aan het begin van de Haarlemmerstraat met een tijdloos vintage huiskamerinterieur en unieke broodjes en salades die helemaal aansluiten bij de wensen van De Hippe Vegetariër. Een plek om lang te zijn en vaak terug te komen. […]

Lees meer
Clouds: met een ster in de wolken

Clouds: met een ster in de wolken

Bijna niets is zo leuk als een stad van bovenaf bewonderen. Wat is nog leuker? Een stad van bovenaf bewonderen met een goed glas wijn in je hand en een culinair hoogstandje op je bord. Dat kan bij Clouds, op de bovenste verdieping van deze wolkenkrabber bevind je je in de culinaire wolken met een fenomenaal uitzicht over Zürich, haar ‘zee’ en haar bergen. Hier genoten mijn lief en ik van een romantisch diner na zes maanden elkaar gemist te hebben, de eerste avond dat ik in Zürich was. Het beste begin denkbaar. […]

Lees meer
Frau Gerolds Garten: ludieke festivaltuin

Frau Gerolds Garten: ludieke festivaltuin

In zo’n statige stad als Zürich waar alles volgens plan gebeurt, alles kalm verloopt en goed georganiseerd is, is Frau Gerolds Garten het laatste wat je verwacht. Niets van de Zwitserse mentaliteit doet vermoeden dat er op het industrieterrein achter het spoor zo’n ludieke festivaltuin te vinden is. Hier is vrijheid, blijheid het motto en viert heel Zürich het leven. […]

Lees meer
Fischstube: stijlvolle romantiek aan het water

Fischstube: stijlvolle romantiek aan het water

In Zürich waar de mooie diepblauwe Zürisee niet te missen is, is het natuurlijk noodzakelijk om een goed tentje aan het water te kennen. Zo’n romantische plek waar je het gevoel hebt je midden op het meer te bevinden, met enkel langsvarende bootjes, zwanen, zwemmers en verder niets dan de besneeuwde Zwiterse bergen en rust. Fischstube is precies zo’n plek, de Zwiterse variant van een hippe beachclub, maar dan stijlvol en met klasse. Onmisbaar bij een bezoek aan Zürich! […]

Lees meer
Eet vaak, niet veel

Eet vaak, niet veel

Het is een vaak gehoorde eettip: ‘Eet vaak, niet veel’. Toch wist ik er zelf nooit raad mee wanneer ik dit soort eetadviezen tegenkwam in de glossy’s. ’S Morgens, ’s middags en ’s avonds heb ik gewoon honger en dan wil ik een goede maaltijd. Dan ga ik toch geen halve boterham eten? […]

Lees meer
HILTL: hip & veggie

HILTL: hip & veggie

HILTL is een geniaal concept. Ik kan niet anders zeggen. Als ik nog eens op een doodspoor in mijn leven terecht kom dan ga ik een HILTL in Amsterdam oprichten, dat kan niet anders dan een succes worden. HILTL is een ‘hot & happening’ vegetarisch (!) buffetrestaurant dat snachts in een club wordt omgetoverd. Hoe hip en vegetarisch wil je het hebben?! […]

Lees meer
Paradijselijk Zürich

Paradijselijk Zürich

Een tijdje in een andere stad wonen en werken is iets dat iedereen weleens zou willen meemaken. Zonder dat ik daarop zat te wachten kreeg ik deze kans in mijn schoot geworpen. Ik bevond me halverwege mijn wereldreis, in India om precies te zijn, toen ik te horen kreeg dat mijn lief voor zes maanden naar Zürich in Zwitserland zou vertrekken voor werk. […]

Lees meer
Getest: Falafel Burger

Getest: Falafel Burger

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: Deze burger is gemaakt op basis van kikkererwten. Hij is compact met een fijne stevige ‘bite’, een licht kruidige smaak en je proeft de structuur van de erwten. Een hele lekkere afwisseling van de burger op basis van soja- en tarwe- eiwit. Dit product is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Daarnaast bevat hij 154 calorieën, helemaal niet gek! – Cijfer: 8,0

Lees meer
Onbeperkt? Rauw!

Onbeperkt? Rauw!

Er zijn van die dagen en dan heb ik honger, constant honger. En nergens word ik zo chagrijnig van als honger, dus er moet gegeten worden en graag iets waarvan ik onbeperkt kan blijven snaaien. Helaas is de combinatie onbeperkt én verstandig zeer zeldzaam in de voedingswereld, maar niet onmogelijk. RAUWKOST! Dat is onze redding. Snoeptomaatjes, komkommertjes, paprika, radijsjes, wortelballetjes de hele dag door. […]

Lees meer
Goddelijke bloemkoolsalade

Goddelijke bloemkoolsalade

Nooit geweten dat bloemkool zo goddelijk verfijnd kon zijn! Deze salade is ongelofelijk lekker. Voor vijf minuten voelde ik me een echte sterrenkok en na het eten voelde ik me gezond en energiek. De hazelnoot samen met de ahornsiroop en de zure zaadjes van de granaatappel vormen een unieke combinatie die de bloemkool naar een heel ander level tilt dan de doodgewone boerse Nederlandse groente (die sommige mensen zelfs vinden stinken). Niets van dat alles! Een echte smulsalade voor hippe vegetariërs. […]

Lees meer
De Bakkerswinkel: altijd knus

De Bakkerswinkel: altijd knus

De Bakkerswinkel, mijn favoriete plek voor een ontbijtje buitenshuis, maar ook voor de lunch een bijzonder fijn winkeltje en met haar drie locaties in de stad altijd om de hoek. De specialiteit van De Bakkerswinkel is scones, het typische Engelse gebak dat het best gegeten wordt met ‘clodded cream’ en jam, maar al hun producten zijn het proeven waard, elke keer opnieuw. […]

Lees meer
Getest: Burger Royaal

Getest: Burger Royaal

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: Qua smaak is de burger erg kruidig, op het vreemde af. Hierdoor is de burger lastig te combineren. De structuur van de burger is zacht, mals zonder bite. Hierdoor valt de burger snel uit elkaar. De burgers zijn rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Één burger beval 155 calorieën wat bijzonder weinig is. – Cijfer: 5

Lees meer
Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort

Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort

Dit recept is een kleurig kunstwerk op je bord en is gevuld met ingrediënten zoals radijsjes en tuinbonen die ik zelf weleens neig te vergeten… Eigenlijk zijn ze super lekker en gezond! En het ziet er ook nog eens leuk uit. De roquefort (of andere blauwe kaas) in dit gerecht is een echte smaakmaker zonder dat je er veel van hoeft te gebruiken, in combinatie met de lichtzoete witte druif is het een palet van smaken waar ik dolgelukkig van word. […]

Lees meer
De wereld van de wortel

De wereld van de wortel

Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op wortels. […]

Lees meer
Launchparty DHV

Launchparty DHV

Als echte Hippe Vegetariër grijp ik graag iedere gelegenheid aan om een feestje te geven en samen met mijn vrienden en vriendinnen te genieten van lekkere hapjes, drankjes en elkaars gezelligheid. Om die reden kon ik het niet laten om ook de start van mijn blog feestelijk in te wijden op de Amsterdamse grachten onder het genot van de meeste originele veggie cocktails! […]

Lees meer
Getest: Tivall balletjes

Getest: Tivall balletjes

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De smaak van de balletjes wordt vooral bepaald door de toevoeging van peper en zout, wat maakt dat ze heerlijk los te eten zijn, maar ook makkelijk te combineren zijn. De balletjes hebben een compacte vlezige structuur die doet denken aan echt vlees. Dit product is rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. De balletjes bevatten 175 calorieën wat een redelijk hoog aantal is. – Cijfer: 8,5

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!