Surinaamse roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps

Vandaag op het menu: roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps! Dit gerecht is wat wij zien als comfort food omdat het barst van smaken! Wij maakten dit gerecht met de Surinamese roti kruidenmix van Euroma, zodat je het in no time op tafel hebt staan en niet hoeft in te leveren op smaak! Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder.

Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

Heb je de ‘Kleine Salades’ van de Albert Heijn al gespot? Het is vandaag, op 1 oktober, Wereld Vegetarisme Dag. Vandaag zijn we ons dus extra van vegetarische voeding. In het kader van deze dag zetten wij drie heerlijke vegetarische salades in de spotlight. De behoefte aan vegetarische producten blijft namelijk stijgen en daarom breidt Albert Heijn haar assortiment uit met drie nieuwe smaken: de spicy mango, de witte kaas-zoete aardappel en de sojaboon-wakame salade! Wij hebben ze voor je getest en vertellen je graag alles over deze drie aanwinsten.

3 x gezonde groente- en fruitsapjes

De dagen worden korter, de zonnestralen laten zich steeds minder zien en de ‘R’ zit weer in de maand. Tijdens de koudere en donkerdere maanden worden we over het algemeen vaker ziek. Dit betekent dus dat we sneller aan een griepje kunnen komen en dat het extra belangrijk is om ons immuunsysteem te ondersteunen! De beste manier om dit te doen is door je algehele gezondheid te verbeteren. Denk hierbij aan een goede nachtrust, vermindering van stress, beweging, en natuurlijk veel fruit en groente te eten! Wat onze favoriete manier is om genoeg groente en fruit binnen te krijgen? Daar kom je in dit artikel achter!

DHV_Bannerboeken_Website3

Vind alles wat je zoekt


Ayurveda: de wisseling van de seizoenen

Ayurveda: de wisseling van de seizoenen

Ayurveda, opgebouwd uit Ayur (leven) en Veda (kunst), is een levenswijze die het welzijn van mensen en hun gezondheid wil verbeteren. Het is een 5000 jaar oude Indiase, natuurlijke wijsheid die ernaar streeft in het dagelijks bestaan in harmonie met de natuurwetten te leven. Volgens de Ayurveda heeft elk seizoen een grote invloed op ons leven en onze gezondheid. Zo is het belangrijk om bij de wisseling van de seizoenen ook je eetpatroon aan te passen. Daarom deze week een stoomcursus Ayurveda en hoe voor te bereiden op de lente en de zomer. […]

Lees meer
Gastblogger: Sylvia Kuperus

Gastblogger: Sylvia Kuperus

Graag wil ik jullie voorstellen aan een nieuwe gastblogger: Sylvia Kuperus. Sylvia zal vanaf vanaf vandaag voor de tweede keer een week lang iedere dag een gastblog schrijven over de Ayurveda, oftewel de wetenschap van een gelukkig en gebalanceerd leven. Als expert op dit gebied zal zij ons de komende dagen laten zien wat deze Indiase levenskunst ons vertelt over de wisseling van de seizoenen en wat dit betekent voor ons eet- en leefpatroon. […]

Lees meer
La Vina wijnen

La Vina wijnen

Eerder schreef Jacqueline van restaurant La Vina speciaal voor De Hippe Vegetariër een stoomcursus wijn in vijf artikelen. Inmiddels is ze zover dat ze in haar restaurant twee huiswijnen schenkt die ze speciaal geselecteerd heeft, met haar naam erop. Hoe bijzonder is dat? En wij mogen komen proeven! […]

Lees meer
Opening: bio pop-up store Albert Heijn

Opening: bio pop-up store Albert Heijn

Na maanden werk was het afgelopen dinsdag zover: de opening van de biologische pop-up store van Albert Heijn! Een fantastisch project waar ik zowel als foodblogger als Food PR Consultant bij Ketchum een bijdrage aan mocht leveren. Echt iets om trots op te zijn, en een waanzinnig goed verhaal van Albert Heijn. […]

Lees meer
Raw Food: slimme alternatieven

Raw Food: slimme alternatieven

Ik ben tientallen jaren zwaar verslaafd geweest aan suiker, waarbij ik dagelijks zakken toffees, drop en koekjes leeg at. Zo nu en dan kom ik weer in de verleiding om iets met gewone suiker te kopen, lig vervolgens uitgeput met buikpijn op de bank en ben dan weer voor lange tijd genezen. Het goede nieuws is dat sinds ik rauwe eet, mijn behoeftes, maar ook mijn gehele smaakbeleving zijn veranderd en waardoor ik onder andere dit verlangen naar suiker steeds makkelijker los kan laten. Heb je meer moeite met de overgang naar rauw? De raw food keuken kent gelukkig vele gezonde alternatieven voor ‘tradionele’ en soms verslavende voedingsmiddelen. Hieronder een aantal voorbeelden. […]

Lees meer
Libanese keuken: Fatouch

Libanese keuken: Fatouch

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Spaanse keuken: vegetarische paella

Spaanse keuken: vegetarische paella

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de specialiteiten uit de Spaanse keuken met een recept voor vegetarische Paella. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Mercat. […]

Lees meer
Inspirerende Foodie: Bruck Goede

Inspirerende Foodie: Bruck Goede

Onlangs ontmoette ik Bruck, een grote vriendelijke reus die absoluut thuis hoort in mijn ‘Inspirerende Foodies’ rubriek. Een geweldige en veelzijdige kok, opgeleid in Jamie Oliver’s Fifteen Class, die met zijn stoere voorkomen zo gepassioneerd spreekt over pure, biologische ingrediënten en de rol van eten in onze samenleving. Een veelzijdig inspiratiebron waar we allemaal iets van kunnen leren! […]

Lees meer
As: stoer, culinair en puur

As: stoer, culinair en puur

As is een restaurant in Amsterdam dat door zijn bijzondere locatie aan de rand van het Beatrixpark makkelijk over het hoofd gezien kan worden. Het zit niet op mijn route en dat is de reden dat ik er deze maand pas voor het eerst at. Wat een gemis! Restaurant As is echt een nieuwe favoriet: puur, eerlijk eten in een stoere ambiance met culinair tintje. […]

Lees meer
Raw Food: mijn basispakket

Raw Food: mijn basispakket

De afgelopen drie weken heb ik jullie van alles verteld over Raw Food: wat is het eigenlijk en hoe kan je ermee beginnen? Maar ook over mijn persoonlijke ervaringen met rauw en mijn weg daar naartoe. Deze week wil ik het een stukje concreter maken en jullie laten zien hoe mijn basispakket in de keuken eruit ziet. Met deze onmisbare ingrediënten en apparaten heb je alles in huis om van jouw Raw Lifestyle een succes te maken! […]

Lees meer
Libanese keuken: Muhammara

Libanese keuken: Muhammara

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Muhammara, een gezonde paprikadip. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Raw Food: starten met rauw

Raw Food: starten met rauw

Een optimaal raw/living food dieet ziet er als volgt uit: biologisch, onbewerkt, gevarieerd, bevat veel enzymen, vitaminen, anti-oxidanten en mineralen, is plantaardig, chlorofylrijk, met veel plantaardige proteïnen, een hoog vochtgehalte (verse sappen), essentiële vetten, met de juiste zouten en veganistisch (of in ieder geval een zeer lage consumptie van rauw vlees, rauwe vis, rauwe zuivel, etc.) en veel water. […]

Lees meer
Libanese keuken: Labneh

Libanese keuken: Labneh

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Labneh, een traditionele Libanese yoghurtdip van kruidige hangop. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Versapers: het allerbeste sap en meer

Versapers: het allerbeste sap en meer

Tijdens de tweejaarlijkse detoxweek van De Hippe Vegetariër maakt ik kennis met Versapers. Ik wilde mijn detoxers antwoord geven op de vraag: hoe pers je nu het allerbeste sap? Versapers gaf hierop een antwoord. Met deze prachtige slowjuicer pers je in enkele minuten levend sap, vol enzymen, vitaminen en mineralen, en je hebt ook nog eens een design keukenapparaat dat meer kan dan sap alleen (lees: notenmelk, beslag, soep, tapenade)! […]

Lees meer
InStock: rescued food

InStock: rescued food

Sommigen van jullie hebben er alláng van gehoord, maar bij InStock redden ze eten, en wel uit de Albert Heijn! Alle producten met een schoonheidsfoutje die niet meer in de supermarkt verkocht kunnen worden, haalt InStock op met de Rescue Bus om savonds een verrassend menu mee samen te stellen! Zo zijn er inmiddels al 20.000 borden van de voedselverspilling gered. Wat begonnen is als pop-up gaat door: tot mei kan je nog terecht op het Westergastterrein, daarna bij de Toko en op nog geheime locatie… Go InStock! […]

Lees meer
Raw Food: wat is het?

Raw Food: wat is het?

Rawfood, oftewel rauwe voeding is vers, gekiemd, gefermenteerd (vriendelijke bacteriën) of gedroogd voedsel, verhit op lage temperatuur. Raw food wordt ook wel ‘living food’ genoemd, dit heeft te maken met de enzymen, mineralen en vitaminen die nog werkzaam zijn. […]

Lees meer
Libanese keuken: Tabouleh

Libanese keuken: Tabouleh

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Tabouleh, een traditionele salade met veel peterselie en bulgur. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Healthy pizza met bloemkoolbodem

Healthy pizza met bloemkoolbodem

Pizza met bloemkoolbodem! Een van mijn favoriete gezonde alternatieven. Het blijft zo’n uitdaging om te zoeken naar gezonde, skinny varianten van de lekkerste guilty pleasures. Natuurlijk kan zo’n bloemkoolbodem niet snel op tegen de echte krokante pizza, maar zeker het proberen waard! Laat je me weten wat je ervan vindt? […]

Lees meer
Bunzlau Castle: momentje voor jezelf + KORTING

Bunzlau Castle: momentje voor jezelf + KORTING

Het koken en bakken, de smaak van het eten en de gezelligheid komen het allerbest tot zijn recht als je dit combineert met serviesgoed waar je vrolijk van wordt. Zelf ben ik dol op thee en kies ik altijd met zorg mijn lievelingsmok uit. Zo creëer ik echt even een moment voor mijzelf. Een tijdje geleden kwam ik aanraking met het servies van Bunzlau Castle, nu veruit mijn favoriet voor theetijd. De perfecte combinatie tussen romantisch en modern, ieder stuk is uniek, met eigen stijl en met de hand gemaakt. Geniet mee! […]

Lees meer
Gastblogger: Irene van Herwerden

Gastblogger: Irene van Herwerden

Graag wil ik jullie voorstellen aan een nieuwe gastblogger: Irene van Herwerden. Irene zal vanaf volgende week iedere donderdag een gastblog schrijven over Raw Food, oftewel alles over een eetpatroon zonder verhitte voeding waar je bergen energie van krijgt! Als ervaringsdeskundige en expert op dit gebied zal zij ons de komende weken stap voor stap kennis laten maken met de rauwe leefstijl, wat de voordelen hiervan zijn en hoe je dit in je leven kan integreren. […]

Lees meer
De Libanese keuken

De Libanese keuken

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden biedt, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. In dit artikel alles over de Libanese keuken, geschreven in samenwerking met restaurant Nomads in Amsterdam. Dé plek om te genieten van traditionele Mezzes in Arabische sferen. De komende weken deelt Nomads op De Hippe Vegetariër unieke Libanese recepten! […]

Lees meer