Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp

Aubergine en courgette zijn een klassieke match met tomaat. Maar de echte ster in dit gerecht? Dat is de rokerige scamorza affumicata. Deze tomatenstoof is niet compleet zonder gerookte mozzarella, wat een hele bijzondere smaak aan het gerecht geeft. Wij kwamen dit recept voor tomatenstoof met gerookte mozzarella tegen in de Crisp supermarkt-app en moesten ‘m gewoon met jullie delen! 

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika’s van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!

Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus

Jackfruit! We zien het tegenwoordig steeds vaker terugkomen in vega(n) gerechten en dat snappen we wel, want deze tropische vrucht leent zich ontzettend goed om als vleesvervanger gebruikt te worden. Daarom gebruikten wij de stukjes van Rootzz of Nature op basis van jackfruit om deze gyrosbowl naar een hoger niveau te tillen. Dit gerecht zit boordevol vitamines en wordt geserveerd met een kruidige korianderhummus. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt?

DHV_Bannerboeken_Website3

Gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree & geitenkaas

Gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree & geitenkaas

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een (hart)verwarmend recept voor gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree en geitenkaas!

Lees meer
Top 5: vegetarische ovenschotels

Top 5: vegetarische ovenschotels

Met ovenschotels kan je alle kanten op! Je zet een ovenschotel gewoon lekker in de oven en dan hoef je alleen nog maar te wachten. Dat is natuurlijk een schot in de roos als je geen fan bent van teveel handelingen in de keuken. We hebben voor wat receptinspiratie een heerlijke top 5 aan vegetarische ovenschotels voor je samengesteld, zodat je meteen in de keuken aan de slag kan!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Dauphine: eeuwige aanrader

Dauphine: eeuwige aanrader

Toen mijn vriend nog in Amsterdam Oost woonde was restaurant Dauphine bij het Amstelstation onze absolute hotspot. Van maandag tot en met zondag zit het hier bomvol, dus een gezellige sfeer gegarandeerd. De klassiekers op de kaart zijn altijd goed, de bediening is altijd aardig en of je nu zin hebt in een snelle hap of volledig doorzakken: Dauphine is de place-to-be met een top prijs-kwaliteit. […]

Lees meer
Inspirerende Foodie: Laurianne Ruhé

Inspirerende Foodie: Laurianne Ruhé

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: Laurianne Ruhé, schrijfster van het Good Food boek en oprichtster van Good Food Transition. Zij vertelt over haar ziekte, een emotionele rollercoaster waarin zij erachter kwam wat goede en gezonde voeding voor je lichaam kan betekenen en hoe dit haar leven veranderd heeft. […]

Lees meer
Suiker en vervangers

Suiker en vervangers

Onze manier van eten is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Was een boterham met kaas en een glas melk vroeger de regel, worden nu bijna al deze producten betwist en betwijfeld. Opeens zit iedereen aan de koffie met sojamelk, eten we massaal spelt, gebruiken we geen suiker meer maar stevia of agave en kiezen we voor kokosolie in plaats van boter of olijfolie. Ik beken: ik ben een van deze mensen! Toch vroeg ik me af hoe dit komt en wat nu precies het verschil is tussen deze voedingsmiddelen. Patricia Ploeger, diëtist, eigenaresse van GezondaanBod en ambassadeur van gezond en bewust eten, legt het ons uit. […]

Lees meer
Vergeten groenten

Vergeten groenten

Herken je dat? Dat je ergens over een markt loopt en bij een groentestalletje staat en een groentesoort ziet liggen, waarvan je denkt: Oh wat is dat? Hoe zou dat smaken? Wat voor gerecht kan je met deze groente maken? Dat moet een ‘vergeten groente’ zijn… Omdat ik vind dat deze vergeten groenten eigenlijk onvergetelijk zijn, zet gastblogger Chantal Pleune de komende weken iedere woensdag een andere soort in het zonnetje met bijpassend recept! […]

Lees meer
Granola met cranberrie, kokos en banaan

Granola met cranberrie, kokos en banaan

Lange tijd dacht ik dat granola maken enorm moeilijk was. Ik probeerde het nooit omdat ik geloofde dat daar echt een kunstje voor nodig was. Niets is echter minder waar! In 20 minuten zet iedere thuiskok de allerlekkerste homemade granola op tafel. Wat moet je kunnen? Afwegen, mengen en wachten. Meer niet. En het resultaat is al-tijd verbluffend lekker, bovendien kan je oneindig naar smaak variëren! […]

Lees meer
Kookboek voor grote en kleine koks

Kookboek voor grote en kleine koks

Olive & Cookie, mijn verstopte parel in de Pijp van Amsterdam heeft een kookboek uitgebracht! In Kookboek voor grote en kleine koks openbaren zij de geheimen van hun simpele maar spot-on gerechten. Hoe maak je die spruiten en champignons zo overheerlijk? Al hun geheimen zijn gebundeld in dit boekje dat begon als kinderkookboek maar uitgroeide tot een boek voor jong en oud. Eenvoudig vegetarisch op z’n best. […]

Lees meer
Hoe gezond is sushi?

Hoe gezond is sushi?

Het is een onderwerp dat leeft: is sushi eigenlijk wel zo gezond? Kunnen we het gewoon onbeperkt eten? Ik ken zelf weinig Japanners met overgewicht. Bovendien hebben Japanners de hoogste levensverwachting ter wereld en zij eten nu eenmaal ook de meeste sushi. Maar waarom horen we dan de laatste tijd toch geluiden dat sushi helemaal niet zo gezond is als wij denken? Deze hapjes zijn toch vetarm? Wij zijn er even ingedoken om dit mysterie voor eens en altijd uit de wereld te helpen. […]

Lees meer
Vega budget: hartige taart met witlof en geitenkaas

Vega budget: hartige taart met witlof en geitenkaas

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van maximaal 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een hartige taart met witlof en geitenkaas voor 1,75 euro per persoon EN alles over eten volgens de seizoenen. […]

Lees meer
Hip vegetarisch pompoenmenu

Hip vegetarisch pompoenmenu

Speciaal ter voorbereiding op kerst presenteer ik jullie mijn “Hippe vegetarische pompoenmenu”! Een vijf-gangen-diner-menu, waarin ieder gerecht gewerkt is met verschillende bereidingen, structuren en smaken van pompoen. De pompoen is lekker en gezond, hoort helemaal bij de winter en is een allemansvriend die goed scoort op de feestdagen. Dé manier om de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort te onderzoeken en je gasten te verrassen! […]

Lees meer
Inspirerende Foodie: Patricia Ploeger

Inspirerende Foodie: Patricia Ploeger

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: voedingsdeskundige en diëtist Patricia Ploeger van GezondaanBod. Met haar enthousiasme en gedrevenheid probeert zij gezonde voeding overal in Nederland onder de aandacht te brengen. Een echte Health Ambassadeur! […]

Lees meer
Vega sushi: Urumaki met komkommer, Japanse omelet, avocado en groene asperges

Vega sushi: Urumaki met komkommer, Japanse omelet, avocado en groene asperges

Deze creatieve sushi is zó vol van smaak dat elke vlees- of vissoort het alleen maar zou kunnen verpesten. Deze Uramaki is gemaakt van sushirijst met lenteui en groene (wasabi) sesam. Gevuld met komkommer, Tamago (Japanse omelet), avocado, een beetje Japanse mayonaise en gefrituurde groene asperges in Tempura. Deze sushi is heerlijk crunchy en als je er een beetje wasabi in verwerkt, maak je hem ook nog eens lekker pittig. […]

Lees meer
Rosti Mepal: lunchtime

Rosti Mepal: lunchtime

Ik heb het geluk dat ik om de hoek heb gewoond bij mijn universiteit waardoor ik thuis kon lunchen, en dat mijn huidige kantoor een behoorlijk rijke saladebar heeft en het begrip ‘Veggie Thursday’ kent, maar anders kan lunchtime soms best een probleem zijn. Of omdat er niets vegetarisch is dat in de categorie ‘redelijk gezond’ valt, of omdat ik het hele aanbod van voorverpakte broodjes en salades maar niets vind, of omdat het duur is en alles wat ik zelf maak tien keer lekkerder, verser en gezonder is. Rosti Mepal kwam met een geweldige oplossing en introduceerde de ‘lunchtime’ lijn: allemaal producten die het meenemen van je lunch gemakkelijk en comfortabel maken. Daar word ik blij van! […]

Lees meer
Vega budget: Pastinaaksoep met knoflookcroutons

Vega budget: Pastinaaksoep met knoflookcroutons

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van maximaal 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een pastinaaksoep met knoflookcroutons voor 1,50 per persoon EN alles over voedselverspilling en hoe je kan besparen. […]

Lees meer
Wortel-banaan-kokosbrood

Wortel-banaan-kokosbrood

Een overheerlijk wortel-banaan-kokosbrood dat op Facebook al de ronde is gegaan, nu eindelijk ook op mijn blog! Een heerlijk recept, de perfecte balans tussen gezond en lekker. Heel smaakvol door de wortels, bananen, de appelmoes en de knisperende kokosvlokken. Sturen jullie me een foto van jullie resultaat? […]

Lees meer
Momo: op en top smaak en service

Momo: op en top smaak en service

Het is helemaal van nu: licht, Aziatisch eten met een geweldige culinaire inslag. Ik ben er dol op en de vegetarisch mogelijkheden zijn fantastisch! Dit ondervond ik opnieuw bij Momo. Het trendy restaurant bij de ingang van het Vondelpark, onderdeel van het Park Hotel. Hier kan je terecht voor zowel lunch als diner, snel of uitgebreid, van maandag tot en met zondag, plus geweldige cocktails en feestjes savonds. Wat wil een hippe vegetariër nog meer? […]

Lees meer
Taste of Christmas: 12-14 december

Taste of Christmas: 12-14 december

Taste of Christmas: het nieuwste culinaire kerst festival in Nederland staat volledig in teken van ‘het ultieme kerstdiner’. Volgend weekend, van 12 tot en met 14 december wordt de Jaarbeurs in Utrecht volledig omgetoverd tot een culinaire inspiratiebron voor kerst 2014. En bij De Hippe Vegetariër kan je 2 x 2 kaarten winnen! […]

Lees meer
Vega budget: Salade met wortelen, gember en sesam

Vega budget: Salade met wortelen, gember en sesam

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een salade met wortelen, gember en rode ui voor 2 euro per persoon EN budget boodschappen tips. […]

Lees meer