Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

Heb je de ‘Kleine Salades’ van de Albert Heijn al gespot? Het is vandaag, op 1 oktober, Wereld Vegetarisme Dag. Vandaag zijn we ons dus extra van vegetarische voeding. In het kader van deze dag zetten wij drie heerlijke vegetarische salades in de spotlight. De behoefte aan vegetarische producten blijft namelijk stijgen en daarom breidt Albert Heijn haar assortiment uit met drie nieuwe smaken: de spicy mango, de witte kaas-zoete aardappel en de sojaboon-wakame salade! Wij hebben ze voor je getest en vertellen je graag alles over deze drie aanwinsten.

3 x gezonde groente- en fruitsapjes

De dagen worden korter, de zonnestralen laten zich steeds minder zien en de ‘R’ zit weer in de maand. Tijdens de koudere en donkerdere maanden worden we over het algemeen vaker ziek. Dit betekent dus dat we sneller aan een griepje kunnen komen en dat het extra belangrijk is om ons immuunsysteem te ondersteunen! De beste manier om dit te doen is door je algehele gezondheid te verbeteren. Denk hierbij aan een goede nachtrust, vermindering van stress, beweging, en natuurlijk veel fruit en groente te eten! Wat onze favoriete manier is om genoeg groente en fruit binnen te krijgen? Daar kom je in dit artikel achter!

Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp

Aubergine en courgette zijn een klassieke match met tomaat. Maar de echte ster in dit gerecht? Dat is de rokerige scamorza affumicata. Deze tomatenstoof is niet compleet zonder gerookte mozzarella, wat een hele bijzondere smaak aan het gerecht geeft. Wij kwamen dit recept voor tomatenstoof met gerookte mozzarella tegen in de Crisp supermarkt-app en moesten ‘m gewoon met jullie delen! 

DHV_Bannerboeken_Website3

Zelf notenmelk maken: hoe doe je dat?

Zelf notenmelk maken: hoe doe je dat?

De plantaardige alternatieven op zuivel worden steeds populairder in de supermarkt. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten, denk bijvoorbeeld aan de bekende sojamelk, kokosmelk, havermelk en ook veel soorten notenmelk! Wist je dat je ook op verschillende manieren je eigen plantaardige melk kan maken? Daar vertellen wij je graag meer over!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Vega budget: hartige taart met witlof en geitenkaas

Vega budget: hartige taart met witlof en geitenkaas

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van maximaal 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een hartige taart met witlof en geitenkaas voor 1,75 euro per persoon EN alles over eten volgens de seizoenen. […]

Lees meer
Hip vegetarisch pompoenmenu

Hip vegetarisch pompoenmenu

Speciaal ter voorbereiding op kerst presenteer ik jullie mijn “Hippe vegetarische pompoenmenu”! Een vijf-gangen-diner-menu, waarin ieder gerecht gewerkt is met verschillende bereidingen, structuren en smaken van pompoen. De pompoen is lekker en gezond, hoort helemaal bij de winter en is een allemansvriend die goed scoort op de feestdagen. Dé manier om de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort te onderzoeken en je gasten te verrassen! […]

Lees meer
Inspirerende Foodie: Patricia Ploeger

Inspirerende Foodie: Patricia Ploeger

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: voedingsdeskundige en diëtist Patricia Ploeger van GezondaanBod. Met haar enthousiasme en gedrevenheid probeert zij gezonde voeding overal in Nederland onder de aandacht te brengen. Een echte Health Ambassadeur! […]

Lees meer
Vega sushi: Urumaki met komkommer, Japanse omelet, avocado en groene asperges

Vega sushi: Urumaki met komkommer, Japanse omelet, avocado en groene asperges

Deze creatieve sushi is zó vol van smaak dat elke vlees- of vissoort het alleen maar zou kunnen verpesten. Deze Uramaki is gemaakt van sushirijst met lenteui en groene (wasabi) sesam. Gevuld met komkommer, Tamago (Japanse omelet), avocado, een beetje Japanse mayonaise en gefrituurde groene asperges in Tempura. Deze sushi is heerlijk crunchy en als je er een beetje wasabi in verwerkt, maak je hem ook nog eens lekker pittig. […]

Lees meer
Rosti Mepal: lunchtime

Rosti Mepal: lunchtime

Ik heb het geluk dat ik om de hoek heb gewoond bij mijn universiteit waardoor ik thuis kon lunchen, en dat mijn huidige kantoor een behoorlijk rijke saladebar heeft en het begrip ‘Veggie Thursday’ kent, maar anders kan lunchtime soms best een probleem zijn. Of omdat er niets vegetarisch is dat in de categorie ‘redelijk gezond’ valt, of omdat ik het hele aanbod van voorverpakte broodjes en salades maar niets vind, of omdat het duur is en alles wat ik zelf maak tien keer lekkerder, verser en gezonder is. Rosti Mepal kwam met een geweldige oplossing en introduceerde de ‘lunchtime’ lijn: allemaal producten die het meenemen van je lunch gemakkelijk en comfortabel maken. Daar word ik blij van! […]

Lees meer
Vega budget: Pastinaaksoep met knoflookcroutons

Vega budget: Pastinaaksoep met knoflookcroutons

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van maximaal 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een pastinaaksoep met knoflookcroutons voor 1,50 per persoon EN alles over voedselverspilling en hoe je kan besparen. […]

Lees meer
Wortel-banaan-kokosbrood

Wortel-banaan-kokosbrood

Een overheerlijk wortel-banaan-kokosbrood dat op Facebook al de ronde is gegaan, nu eindelijk ook op mijn blog! Een heerlijk recept, de perfecte balans tussen gezond en lekker. Heel smaakvol door de wortels, bananen, de appelmoes en de knisperende kokosvlokken. Sturen jullie me een foto van jullie resultaat? […]

Lees meer
Momo: op en top smaak en service

Momo: op en top smaak en service

Het is helemaal van nu: licht, Aziatisch eten met een geweldige culinaire inslag. Ik ben er dol op en de vegetarisch mogelijkheden zijn fantastisch! Dit ondervond ik opnieuw bij Momo. Het trendy restaurant bij de ingang van het Vondelpark, onderdeel van het Park Hotel. Hier kan je terecht voor zowel lunch als diner, snel of uitgebreid, van maandag tot en met zondag, plus geweldige cocktails en feestjes savonds. Wat wil een hippe vegetariër nog meer? […]

Lees meer
Taste of Christmas: 12-14 december

Taste of Christmas: 12-14 december

Taste of Christmas: het nieuwste culinaire kerst festival in Nederland staat volledig in teken van ‘het ultieme kerstdiner’. Volgend weekend, van 12 tot en met 14 december wordt de Jaarbeurs in Utrecht volledig omgetoverd tot een culinaire inspiratiebron voor kerst 2014. En bij De Hippe Vegetariër kan je 2 x 2 kaarten winnen! […]

Lees meer
Vega budget: Salade met wortelen, gember en sesam

Vega budget: Salade met wortelen, gember en sesam

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een salade met wortelen, gember en rode ui voor 2 euro per persoon EN budget boodschappen tips. […]

Lees meer
Vega sushi: Urumaki met avocado, komkommer, lente-ui en rode biet

Vega sushi: Urumaki met avocado, komkommer, lente-ui en rode biet

Deze sushi krijgt zijn heerlijke smaak door de geweldige variatie aan ‘groene’ ingrediënten. De rode biet, avocado, lenteui en Japanse mayonaise maken een fijne combinatie. De groene sesam en de zwarte sesam aan de buitenkant van deze Uramaki zorgen voor nog net even wat meer smaak. De komkommer er omheen geeft een heerlijke bite en maakt het plaatje helemaal af. Het is trouwens ook nog eens een low budget sushi! […]

Lees meer
Vegan

Vegan

Vegan is het nieuwe kookboek dat laat zien dat veganistisch (net als vegetarisch) eten, gezond, lekker en hip is! Met Vegan leer je hoe gemakkelijk het is om compleet plantaardig te koken, van zoet tot hartig, van ontbijt tot diner en van eenvoudig tot uitgebreid. Alles zonder dierlijke producten, omdat dat goed is voor onszelf én de wereld om ons heen. […]

Lees meer
Vega budget: geroosterde spruitjes met kastanjes en tijm

Vega budget: geroosterde spruitjes met kastanjes en tijm

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week geroosterde spruitjes met tijm en kastanjes voor 2 euro per persoon EN alles over goedkope Hollandse superfoods. […]

Lees meer
Flatbread met pompoen, rucola en gecarameliseerde ui

Flatbread met pompoen, rucola en gecarameliseerde ui

Dit recept is eigenlijk een gerecht waar iedereen zijn eigen invulling aan kan geven. Het beleg, gevormd door pompoen, rucola, gecarameliseerde ui, feta en pompoenpitten, is een geweldige combinatie die altijd goed is. Echt comfort food. Het oorspronkelijke recept legt het op een ‘flatbread’ oftewel een plat brood. Ik heb zelf een naanbrood gebruikt, maar je kan ook gaan voor Turks brood, een pizzabodem of een eigen deegje. Varieer naar hartenlust! […]

Lees meer
Good Food

Good Food

Good Food is het inspirerende kookboek van Laurianne Ruhé. Met haar boek en bedrijf GoodFoodTransition richt ze zich op de positieve verandering die goede voeding voor mens en maatschappij kan betekenen. Met leuke voorbeelden laat ze zien dat er voor iedere ongezonde gewoonte, een gezond en vaak nog lekkerder alternatief bestaat. Dus begin vandaag nog met het maken van gezondere keuzes en gun jezelf een healthy, happy life! […]

Lees meer
Speijkervet: dubieus maar té leuk

Speijkervet: dubieus maar té leuk

Oké, oké, het is een beetje een dubieuze keuze als hippe vegetariër, maar Speijkervet is té leuk om niet te noemen en ze hebben geweldig vegetarisch eten. De rode lijn is hier echter wel behoorlijk vlezig: het restaurant bevindt zich in een oude slagerij, het logo is een varken en de ze werken met ‘het beest van de week’. Voor iedereen die houdt van de rauwe sfeer a la Rijsel en van stevige concepten is Speijkervet een must-eat. […]

Lees meer
Vega sushi: Urumaki met tempura-banaan en hennepzaadjes

Vega sushi: Urumaki met tempura-banaan en hennepzaadjes

Niets is zo leuk als experimenteren met sushi-vullingen, en zo ontstond deze zoete sushi met banaan! Natuurlijk moesten we wel weer iets ‘bijzonders’ met de banaan doen, dus hebben we die een krokant jasje gegeven door hem te frituren in Tempura beslag en Panko breadcrumbs. Om de sushi helemáál bijzonder te maken, hebben we de buitenkant afgewerkt met hennepzaadjes. […]

Lees meer