Melanzane met aubergine en Parmezaan

Gerechten maken in de Airfryer is niet alleen eenvoudig, je maakt ze ook nog eens tot 1,5 keer sneller dan in de oven. Deze snelle melanzane is het bewijs!

Leuk nieuws: wij hebben een gloednieuwe keuken

Misschien hebben jullie het al wel voorbij zien komen. Wij hebben namelijk een nieuw kantoor. Hier zijn we allemaal heel erg blij mee. En bij een nieuw kantoor hoort ook een gloednieuwe keuken. Deze willen we natuurlijk graag laten zien. Dus vandaag nemen we jullie mee in onze keuken en vertellen we hier alles over!

Vegan harissa stoofschotel met pompoen en linzen

Het wordt kouder en dat betekent dat het tijd is voor makkelijke, verwarmende gerechten, boordevol smaak. Vandaag staat er een harissa stoofschotel op het menu met bloemkool, pompoen, linzen in een rijke tomatensaus. Ook fijn, deze vegan harissa stoofschotel staat binnen 30 minuten op tafel!

DHV_Bannerboeken_Website3

De gezondheidsvoordelen van asperges

De gezondheidsvoordelen van asperges

Morgen is de officiële laatste dag van het aspergeseizoen. Om deze periode af te sluiten, leek het ons gepast om wat te schrijven over het witte goud. Onze gastblogger Marjolein Pubben is dol op asperges, dus een kans om de gezondheidsvoordelen van asperges uit te zoeken kon zij natuurlijk niet laten schieten. In deze blog heeft zij de vitamines en mineralen in asperges voor je op een rijtje gezet en als afsluiting deelt zij ook graag haar favoriete asperge gerecht met jullie!

Lees meer
De Indonesische keuken: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas)

De Indonesische keuken: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas)

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas).

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Paradijselijk Zürich

Paradijselijk Zürich

Een tijdje in een andere stad wonen en werken is iets dat iedereen weleens zou willen meemaken. Zonder dat ik daarop zat te wachten kreeg ik deze kans in mijn schoot geworpen. Ik bevond me halverwege mijn wereldreis, in India om precies te zijn, toen ik te horen kreeg dat mijn lief voor zes maanden naar Zürich in Zwitserland zou vertrekken voor werk. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall falafel burger

Vleesvervanger getest: Tivall falafel burger

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: Deze burger is gemaakt op basis van kikkererwten. Hij is compact met een fijne stevige ‘bite’, een licht kruidige smaak en je proeft de structuur van de erwten. Een hele lekkere afwisseling van de burger op basis van soja- en tarwe- eiwit. Dit product is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Daarnaast bevat hij 154 calorieën, helemaal niet gek! – Cijfer: 8,0

Lees meer
Onbeperkt? Rauw!

Onbeperkt? Rauw!

Er zijn van die dagen en dan heb ik honger, constant honger. En nergens word ik zo chagrijnig van als honger, dus er moet gegeten worden en graag iets waarvan ik onbeperkt kan blijven snaaien. Helaas is de combinatie onbeperkt én verstandig zeer zeldzaam in de voedingswereld, maar niet onmogelijk. RAUWKOST! Dat is onze redding. Snoeptomaatjes, komkommertjes, paprika, radijsjes, wortelballetjes de hele dag door. […]

Lees meer
Goddelijke bloemkoolsalade

Goddelijke bloemkoolsalade

Nooit geweten dat bloemkool zo goddelijk verfijnd kon zijn! Deze salade is ongelofelijk lekker. Voor vijf minuten voelde ik me een echte sterrenkok en na het eten voelde ik me gezond en energiek. De hazelnoot samen met de ahornsiroop en de zure zaadjes van de granaatappel vormen een unieke combinatie die de bloemkool naar een heel ander level tilt dan de doodgewone boerse Nederlandse groente (die sommige mensen zelfs vinden stinken). Niets van dat alles! Een echte smulsalade voor hippe vegetariërs. […]

Lees meer
De Bakkerswinkel: altijd knus

De Bakkerswinkel: altijd knus

De Bakkerswinkel, mijn favoriete plek voor een ontbijtje buitenshuis, maar ook voor de lunch een bijzonder fijn winkeltje en met haar drie locaties in de stad altijd om de hoek. De specialiteit van De Bakkerswinkel is scones, het typische Engelse gebak dat het best gegeten wordt met ‘clodded cream’ en jam, maar al hun producten zijn het proeven waard, elke keer opnieuw. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall burger royaal

Vleesvervanger getest: Tivall burger royaal

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: Qua smaak is de burger erg kruidig, op het vreemde af. Hierdoor is de burger lastig te combineren. De structuur van de burger is zacht, mals zonder bite. Hierdoor valt de burger snel uit elkaar. De burgers zijn rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Één burger beval 155 calorieën wat bijzonder weinig is. – Cijfer: 5

Lees meer
Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort

Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort

Dit recept is een kleurig kunstwerk op je bord en is gevuld met ingrediënten zoals radijsjes en tuinbonen die ik zelf weleens neig te vergeten… Eigenlijk zijn ze super lekker en gezond! En het ziet er ook nog eens leuk uit. De roquefort (of andere blauwe kaas) in dit gerecht is een echte smaakmaker zonder dat je er veel van hoeft te gebruiken, in combinatie met de lichtzoete witte druif is het een palet van smaken waar ik dolgelukkig van word. […]

Lees meer
De wereld van de wortel

De wereld van de wortel

Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op wortels. […]

Lees meer
Launchparty DHV

Launchparty DHV

Als echte Hippe Vegetariër grijp ik graag iedere gelegenheid aan om een feestje te geven en samen met mijn vrienden en vriendinnen te genieten van lekkere hapjes, drankjes en elkaars gezelligheid. Om die reden kon ik het niet laten om ook de start van mijn blog feestelijk in te wijden op de Amsterdamse grachten onder het genot van de meeste originele veggie cocktails! […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall balletjes

Vleesvervanger getest: Tivall balletjes

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De smaak van de balletjes wordt vooral bepaald door de toevoeging van peper en zout, wat maakt dat ze heerlijk los te eten zijn, maar ook makkelijk te combineren zijn. De balletjes hebben een compacte vlezige structuur die doet denken aan echt vlees. Dit product is rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. De balletjes bevatten 175 calorieën wat een redelijk hoog aantal is. – Cijfer: 8,5

Lees meer
Halleluja Hüttenkäse

Halleluja Hüttenkäse

Voor De Hippe Vegetariër is een goede balans tussen genieten en lekker in je vel zitten de sleutel tot geluk, want zonder dit evenwicht is het leven slechts half zo leuk. Om deze balans te behouden is het van belang de juiste keuzes te maken voor je dagelijkse voeding. De wekelijkse eettip helpt je hierbij en geeft de nodige inspiratie. […]

Lees meer
Veggie cocktails

Veggie cocktails

Alcohol, voor mij één van die geneugten van het leven waar ik intens van kan genieten. Een etentje zonder wijn of een feestje zonder een mooi drankje in een sierlijk glas, ik kan het niet missen. Toch weten we allemaal dat alcohol in een vrolijk maar oh zo ongezond product is, in alle opzichten. Daarom vind ik het een uitdaging om als Hippe Vegetariër hier het beste van te maken zonder dat het feestgevoel erop achteruit gaat. Kortom geen Skinny Bitches voor mij, want van alleen soda en vodka word ik natuurlijk niet blij, maar van groentecocktails wel! En laat dat nou bijna net zo mager zijn als die Skinny Bitch… en duizend keer lekkerder! Om blij van te worden. […]

Lees meer
Aziatische koolsalade: lekker & light

Aziatische koolsalade: lekker & light

Dit recept is een absolute verrassing. Toen mijn lief de ingrediënten in de koelkast zag liggen dacht hij dat er konijnenvoer op het menu stond, maar niets was minder waar. Bovendien past dit recept in alle opzichten bij mijn streven van ‘lekker & light’. Het is enorm smaakvol en super gezond: veel rauwkost, gember voor de spijsvertering, geen kaas, de noten zijn onbewerkt en een lichte dressing met weinig olie. Kortom, een verantwoorde smulsalade en dat is precies waar wij hippe vegetariërs naar op zoek zijn. […]

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!