Yoghurt-kiwi ontbijtcake met aardbeien

Met dit recept maak je een verrukkelijk ontbijtje, vol vitaminen! Deze yoghurt-kiwi ontbijtcake met aardbeien is helemaal niet zo moeilijk te maken, maar ziet er wel bijzonder mooi uit. En, het het smaakt geweldig! Door de Zespri SunGold kiwi’s is de cake lekker fruitig van smaak en krijg je een goede dosis vitamine C binnen. Je ontbijt is een feestje met deze zomerse ontbijtcake! 

Greek style barbecue aubergine met feta

Aubergine is één van de veelzijdigste groentes die wij kennen in de keuken. Waarom? De aubergine staat er goed om bekend dat het volledig de smaak van het gerecht opneemt. Nu het barbecue seizoen in volle gang is, kan deze paarse trots zeker niet ontbreken op het rooster! Op Griekse stijl geïnspireerd delen wij daarom vandaag een overheerlijk recept voor Greek style BBQ aubergine met feta. Lees hier verder voor het recept!

Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa

Houd jij ook zo ontzettend van pizza? Wij in ieder geval wel! Het liefste eten we het de hele dag, maar pizza is nou niet echt een ontbijtgerecht. Of toch wel? Met dit recept maak je een ontbijtpizza met heerlijke verse ingrediënten, waaronder ei, spinazie en tomaat! Om het gerecht nóg verrassender van smaak te maken, maken we het af met een avocado-kiwisalsa. Deze maken we met de kiwi’s van Zespri. Een heerlijke combinatie van groenten en fruit!

DHV_Bannerboeken_Website3

Vind alles wat je zoekt


Koffiepauze in Berlijn

Koffiepauze in Berlijn

Zelf wandel ik graag door een stad, de hele dag door. Dan zie je het meest, kom je van alles tegen en begin je de stad te begrijpen. In Berlijn zijn die wandelingen een flinke klus, dus dan kan je maar beter weten waar je het allerleukst kan stoppen voor de nodige koffie, thee, borrel of taart pauzes. Bij deze! […]

Lees meer
Berlijn: artistiek foodie walhalla

Berlijn: artistiek foodie walhalla

‘Hip veganistisch & culinair? Het kan in Berlijn!’ zo kopte De Volkskrant enkele maanden geleden. Als ik op dat moment mijn tripje Berlijn nog niet geboekt had, zou ik dat linea recta hebben gedaan. En inderdaad: Berlijn is een artistiek foodie Walhalla waar je...

Lees meer
Vleesvervanger getest: Frittata Pomodoro AH

Vleesvervanger getest: Frittata Pomodoro AH

De frittata, is een omeletachtige burger die gevuld is met groente. Een leuke afwisseling! Deze frittata is gevuld met tomaat, mozzarella, spinazie, basilicum, pijnboompitten en pasta. Deze is lekker gekruid, wel een tikje zout. De frittata is behoorlijk smeuïg, dit geeft een heerlijke luchtige smaak, maar weinig structuur. De andere ingrediënten proef je goed en geven de frittata een redelijk verse, ongeknutselde associatie. De frittata pomodoro is licht op de maag maar wel calorierijk. Een verantwoorde keuze voor af en toe! – Cijfer: 7

Lees meer
Handpicked Flowers: uniek servies met een bloemetje

Handpicked Flowers: uniek servies met een bloemetje

Maak kennis met Handpicked Flowers: ‘Er is weinig waar wij vrouwen zo vrolijk van worden als van bloemen op tafel. En dan het liefst niet diegene die ook bij de buurvrouw staan. Daarom vind je in onze webwinkel “Handpicked Flowers”. Oftewel: uniek servies met bloemen dat door ons is uitgepikt. Kopjes, bordjes, vazen en nog veel meer met een verhaal, een bloemetje en een gouden randje.’ […]

Lees meer
Herengracht: eten is het nieuwe diëten

Herengracht: eten is het nieuwe diëten

Restaurant & Bar Herengracht is een nieuwe weg in geslagen en zet vanaf dit jaar gezond en duurzaam op de kaart. Herengracht wil af van het traditionele diëten en mensen stimuleren bij het verkrijgen van een gezonde, duurzame lifestyle, die bovendien gezellig en vooral lekker is. Als aftrap van deze nieuwe visie is er tot en met 16 februari elke week een ander drie-gangen-menu, samengesteld door een vooraanstaande voedingsdeskundige. Alles onder het motto: eten is het nieuwe diëten! Daar is De Hippe Vegetariër het roerend mee eens. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Provencaalse carré

Vleesvervanger getest: Provencaalse carré

Het Provençaalse gevoel begint als bij de vrolijk oranje-groen gespikkelde burger. Evenals andere carrés is hij van bescheiden formaat met een gepaneerd korstje. De toegevoegde pitten zorgen voor een lekkere structuur waarbij er iets te bijten valt. De smaak is zacht zoet, kruidig en zomers. Je proeft de courgette en de aubergine en het romige van de kaas. De carré is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Verder is hij helaas niet bepaald mager. – Cijfer: 7

Lees meer
Boerenkool: lokaal superfood

Boerenkool: lokaal superfood

Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op boerenkool, omdat dit onze lokale superfood is die iedereen moet kennen! […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall rookworst

Vleesvervanger getest: Tivall rookworst

De rookworst is één van de vleesvervangers waarvan ik denk dat ze niet mijn favoriet zullen worden. De vegetarische rookworst is een bijzondere ervaring. Hij is enorm luchtig, bijna bros. Tegelijk een beetje sponzig maar op een fluweel zachte manier. Eerlijk is eerlijk, de structuur is aangenaam, maar wel een beetje vreemd. Zelden is eten zo zacht! De bite mist, en met al is de smaak uniek maar een beetje laf. De Tivall rookworst is aangevuld met vitamine B12 en ijzer, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. De voedingswaarde valt me enorm tegen, met zoveel lichte luchtigheid had ik verwacht dat het een verstandige keuze zou zien, maar niets is minder waar. De rookworst geeft ook nog eens niet snel een verzadigd gevoel. Daarom raad ik hem af. – Cijfer: 4,5

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!