Flavour: geroosterde, ingelegde knolselderij met zoete chili-dressing
Yotam Ottolenghi heeft een nieuw boek uitgebracht: Flavour! In ruim 100 recepten laat hij ons wederom zien hoe je van groenten prachtige en smaakvolle gerechten kan maken. Net zoals hij dat deed in zijn boek Simpel. Om zijn nieuwste publicatie te vieren, delen wij vandaag een recept uit Flavour: geroosterde, ingelegde knolselderij met zoete chili-dressing!
Vegan East: sticky crispy aubergine
‘De plantaardige keuken is makkelijk, lekker en smaakvol.’ In Vegan East laat Milou van der Will ons kennis maken met de Indonesische keuken. Een boek vol met allerlei lekkere recepten om mee te experimenteren. Vandaag delen wij één van deze recepten, namelijk: sticky crispy aubergine!
Fischstube: stijlvolle romantiek aan het water
In Zürich waar de mooie diepblauwe Zürisee niet te missen is, is het natuurlijk noodzakelijk om een goed tentje aan het water te kennen. Zo’n romantische plek waar je het gevoel hebt je midden op het meer te bevinden, met enkel langsvarende bootjes, zwanen, zwemmers en verder niets dan de besneeuwde Zwiterse bergen en rust. Fischstube is precies zo’n plek, de Zwiterse variant van een hippe beachclub, maar dan stijlvol en met klasse. Onmisbaar bij een bezoek aan Zürich! […]
Eet vaak, niet veel
Het is een vaak gehoorde eettip: ‘Eet vaak, niet veel’. Toch wist ik er zelf nooit raad mee wanneer ik dit soort eetadviezen tegenkwam in de glossy’s. ’S Morgens, ’s middags en ’s avonds heb ik gewoon honger en dan wil ik een goede maaltijd. Dan ga ik toch geen halve boterham eten? […]
HILTL: hip & veggie
HILTL is een geniaal concept. Ik kan niet anders zeggen. Als ik nog eens op een doodspoor in mijn leven terecht kom dan ga ik een HILTL in Amsterdam oprichten, dat kan niet anders dan een succes worden. HILTL is een ‘hot & happening’ vegetarisch (!) buffetrestaurant dat snachts in een club wordt omgetoverd. Hoe hip en vegetarisch wil je het hebben?! […]
Paradijselijk Zürich
Een tijdje in een andere stad wonen en werken is iets dat iedereen weleens zou willen meemaken. Zonder dat ik daarop zat te wachten kreeg ik deze kans in mijn schoot geworpen. Ik bevond me halverwege mijn wereldreis, in India om precies te zijn, toen ik te horen kreeg dat mijn lief voor zes maanden naar Zürich in Zwitserland zou vertrekken voor werk. […]
Rijsel: uniciteit & flair
In een klein, knus, nietszeggend straatje in Amsterdam Oost vind je restaurant Rijsel. Een klein vol restaurant waar het iedere avond, zeven dagen per week, druk is. De inrichting is nonchalant, de bediening uiterst charmant en de prijs-kwaliteit is top. Echt een zaakje voor Amsterdammers. […]
Vleesvervanger getest: Tivall falafel burger
Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: Deze burger is gemaakt op basis van kikkererwten. Hij is compact met een fijne stevige ‘bite’, een licht kruidige smaak en je proeft de structuur van de erwten. Een hele lekkere afwisseling van de burger op basis van soja- en tarwe- eiwit. Dit product is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Daarnaast bevat hij 154 calorieën, helemaal niet gek! – Cijfer: 8,0
Onbeperkt? Rauw!
Er zijn van die dagen en dan heb ik honger, constant honger. En nergens word ik zo chagrijnig van als honger, dus er moet gegeten worden en graag iets waarvan ik onbeperkt kan blijven snaaien. Helaas is de combinatie onbeperkt én verstandig zeer zeldzaam in de voedingswereld, maar niet onmogelijk. RAUWKOST! Dat is onze redding. Snoeptomaatjes, komkommertjes, paprika, radijsjes, wortelballetjes de hele dag door. […]
Goddelijke bloemkoolsalade
Nooit geweten dat bloemkool zo goddelijk verfijnd kon zijn! Deze salade is ongelofelijk lekker. Voor vijf minuten voelde ik me een echte sterrenkok en na het eten voelde ik me gezond en energiek. De hazelnoot samen met de ahornsiroop en de zure zaadjes van de granaatappel vormen een unieke combinatie die de bloemkool naar een heel ander level tilt dan de doodgewone boerse Nederlandse groente (die sommige mensen zelfs vinden stinken). Niets van dat alles! Een echte smulsalade voor hippe vegetariërs. […]
Wortelpannenkoek
Oelala wortelpannenkoeken voor een smikkelontbijt in het weekend! Dat had niemand verwacht. Met de heerlijke yoghurt-honing-kaneel-saus erbij is het een echte traktatie. […]
NEW: Yoghurt Barn
Yoghurt Barn, sinds maandag 2 september geopend in de Pijp in Amsterdam. Een veelbelovend food-concept dat is over komen waaien uit New York: yoghurt eten buitenshuis. En niet zo maar yoghurt, loeilekkere yoghurt! Rechtstreeks van de boer, duurzaam en biologisch. […]
Herfstsalade (met wortel)
Een prachtige salade die oogt als een mooi herfstbos. Vol oranje- en bruintinten met nog net dat beetje groen van de voorbije zomer. Een fijne combinatie van de verfrissende sinaasappel met de lauwwarme wortel- en knolgroenten, afgemaakt met een romige dressing. Heerlijk op een winderige dag! […]
De Bakkerswinkel: altijd knus
De Bakkerswinkel, mijn favoriete plek voor een ontbijtje buitenshuis, maar ook voor de lunch een bijzonder fijn winkeltje en met haar drie locaties in de stad altijd om de hoek. De specialiteit van De Bakkerswinkel is scones, het typische Engelse gebak dat het best gegeten wordt met ‘clodded cream’ en jam, maar al hun producten zijn het proeven waard, elke keer opnieuw. […]
Wortelsoep met gember en kokos
De overheerlijke combinatie van wortel, gember en kokos is een absoluut feestje. Heerlijk op een koude winterdag of eigenlijk altijd wanneer je zin hebt in een echt goed soepje. […]
Wortelgratin met knapperig broodkorstje
Een echte winterse wortel- en knolschotel vol heerlijke smaken recht uit moedertje aarde. Een stevige maaltijd om de koude dag mee af te sluiten en de winterse kwaaltjes te bestrijden! […]
Vleesvervanger getest: Tivall burger royaal
Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: Qua smaak is de burger erg kruidig, op het vreemde af. Hierdoor is de burger lastig te combineren. De structuur van de burger is zacht, mals zonder bite. Hierdoor valt de burger snel uit elkaar. De burgers zijn rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Één burger beval 155 calorieën wat bijzonder weinig is. – Cijfer: 5
Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort
Dit recept is een kleurig kunstwerk op je bord en is gevuld met ingrediënten zoals radijsjes en tuinbonen die ik zelf weleens neig te vergeten… Eigenlijk zijn ze super lekker en gezond! En het ziet er ook nog eens leuk uit. De roquefort (of andere blauwe kaas) in dit gerecht is een echte smaakmaker zonder dat je er veel van hoeft te gebruiken, in combinatie met de lichtzoete witte druif is het een palet van smaken waar ik dolgelukkig van word. […]
De wereld van de wortel
Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op wortels. […]
Launchparty DHV
Als echte Hippe Vegetariër grijp ik graag iedere gelegenheid aan om een feestje te geven en samen met mijn vrienden en vriendinnen te genieten van lekkere hapjes, drankjes en elkaars gezelligheid. Om die reden kon ik het niet laten om ook de start van mijn blog feestelijk in te wijden op de Amsterdamse grachten onder het genot van de meeste originele veggie cocktails! […]
Lof: karakter & kwaliteit
Restaurant Lof is altijd een favoriet geweest van mijn
ouders: een klein, eigenzinnig zaakje met altijd dezelfde bediening
en geweldig eten. Een aangename en knusse verassing tussen de
diverse restaurantjes in de Haarlemmerstraat en een fijne
uitbreiding van je eigen huiskamer. […]
Vleesvervanger getest: Tivall balletjes
Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De smaak van de balletjes wordt vooral bepaald door de toevoeging van peper en zout, wat maakt dat ze heerlijk los te eten zijn, maar ook makkelijk te combineren zijn. De balletjes hebben een compacte vlezige structuur die doet denken aan echt vlees. Dit product is rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. De balletjes bevatten 175 calorieën wat een redelijk hoog aantal is. – Cijfer: 8,5
Halleluja Hüttenkäse
Voor De Hippe Vegetariër is een goede balans tussen genieten en lekker in je vel zitten de sleutel tot geluk, want zonder dit evenwicht is het leven slechts half zo leuk. Om deze balans te behouden is het van belang de juiste keuzes te maken voor je dagelijkse voeding. De wekelijkse eettip helpt je hierbij en geeft de nodige inspiratie. […]
Veggie cocktails
Alcohol, voor mij één van die geneugten van het leven waar ik intens van kan genieten. Een etentje zonder wijn of een feestje zonder een mooi drankje in een sierlijk glas, ik kan het niet missen. Toch weten we allemaal dat alcohol in een vrolijk maar oh zo ongezond product is, in alle opzichten. Daarom vind ik het een uitdaging om als Hippe Vegetariër hier het beste van te maken zonder dat het feestgevoel erop achteruit gaat. Kortom geen Skinny Bitches voor mij, want van alleen soda en vodka word ik natuurlijk niet blij, maar van groentecocktails wel! En laat dat nou bijna net zo mager zijn als die Skinny Bitch… en duizend keer lekkerder! Om blij van te worden. […]
Aziatische koolsalade: lekker & light
Dit recept is een absolute verrassing. Toen mijn lief de ingrediënten in de koelkast zag liggen dacht hij dat er konijnenvoer op het menu stond, maar niets was minder waar. Bovendien past dit recept in alle opzichten bij mijn streven van ‘lekker & light’. Het is enorm smaakvol en super gezond: veel rauwkost, gember voor de spijsvertering, geen kaas, de noten zijn onbewerkt en een lichte dressing met weinig olie. Kortom, een verantwoorde smulsalade en dat is precies waar wij hippe vegetariërs naar op zoek zijn. […]