Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp

Aubergine en courgette zijn een klassieke match met tomaat. Maar de echte ster in dit gerecht? Dat is de rokerige scamorza affumicata. Deze tomatenstoof is niet compleet zonder gerookte mozzarella, wat een hele bijzondere smaak aan het gerecht geeft. Wij kwamen dit recept voor tomatenstoof met gerookte mozzarella tegen in de Crisp supermarkt-app en moesten ‘m gewoon met jullie delen! 

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika’s van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!

Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus

Jackfruit! We zien het tegenwoordig steeds vaker terugkomen in vega(n) gerechten en dat snappen we wel, want deze tropische vrucht leent zich ontzettend goed om als vleesvervanger gebruikt te worden. Daarom gebruikten wij de stukjes van Rootzz of Nature op basis van jackfruit om deze gyrosbowl naar een hoger niveau te tillen. Dit gerecht zit boordevol vitamines en wordt geserveerd met een kruidige korianderhummus. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt?

DHV_Bannerboeken_Website3

Romige overnight oats met groene kiwi

Romige overnight oats met groene kiwi

We leven in gekke tijden, waarin we extra goed op onze gezondheid moeten letten. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dit kan door je lichaam goed te verzorgen en je immuunsysteem te geven wat het nodig heeft, en dat is vitamine C! Daarom delen we vandaag dit recept van romige overnight oats met de groene kiwi’s van Zespri waarmee jij jouw weerstand een boost geeft.

Lees meer
Boek review: Puur Natuurlijk Leven

Boek review: Puur Natuurlijk Leven

Als we dit kookboek in één woord moeten omschrijven, dan is dat ‘bewust’! Puur Natuurlijk Leven is geschreven door Mirjam Henzen, Zij heeft zich onder training van Dr. Robert Morse verdiept in onder andere cellulaire ontgifting en iriscopie. Een boek bomvol informatie over de verschillende verwerkingsprocessen in het lichaam en hoe voeding hierin een rol speelt. Daarbij kan je uiteenlopende recepten verwachten van uitgeperste sappen, feestelijke dips, soepen, kleurrijke salades en heerlijke bijgerechten. Dit is een kookboek voor de bewuste plantaardige fanaat met een verdiepende twist op een bewuste en gezonde plantaardige levensstijl.

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Rode ui gevuld met geurige couscous

Rode ui gevuld met geurige couscous

Rode ui kan soms ongelofelijk lekker zijn. In dit recept is hij op z’n best, gevuld met een geurige couscous met abrikozen, pijnboompitten en peterselie. Ideaal om voor een grote groep te maken omdat je het gemakkelijk kan voorbereiden en het een plaatje is om te zien. Bovendien is het een licht, gezond gerecht, dus geschikt om te serveren als hoofdgerecht bij een diner. […]

Lees meer
Spruiten: haat-liefde wintergroenten

Spruiten: haat-liefde wintergroenten

Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op oerhollandse spruiten. Perfecte wintergroenten die in vele vormen kunnen verrassen! […]

Lees meer
Lima Tahini: sweet & crunchy

Lima Tahini: sweet & crunchy

Tahini oftewel sesamzaadjespasta is een bekend product onder gezonde en bewuste foodies, want het is een ron van eiwitten en rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren. Zonde dat maar weinig mensen dit product kennen, want het is ideaal (brood)beleg en ook heel lekker in dressings. Lima wil hier verandering in brengen en daarom drie soorten Sweet & Crunchy Tahini ontwikkeld: met rozijnen, met dadels en natuurlijk. Nu is Tahini voor iedereen aantrekkelijk! […]

Lees meer
Ayurveda: basisregels voeding

Ayurveda: basisregels voeding

Vorige week gaf ik jullie een introductie over de grondbeginselen van Ayurveda en hoe deze oude Indiase wijsheid wil zorgen voor een optimale gezondheid door lichaam, geest en bewustzijn in balans te brengen. Deze balans is per mens verschillend en is afhankelijk van je basisenergie, ook wel dosha of constitutie genoemd. De komende drie weken gaan we uitvinden of jullie Vata, Pitta, Kapha of een combinatie van twee zijn, zodat ik jullie gerichte adviezen kan geven om door voeding en leefstijl de balans te herstellen. Maar voordat het zover is, eerst een aantal algemene voedingsregels. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: pizzaballetjes Valess

Vleesvervanger getest: pizzaballetjes Valess

Ik had eerlijk gezegd geen idee dat Valess andere vleesvervangers maakte dan hun bekende schnitzels, dus dit was een leuke verassing. De pizzaballetjes hebben door de mozzarella een plakkerige structuur en een zachte smaak. De Toscaanse associaties zijn beslist aanwezig dankzij de kruiden. Ik zou het willen omschrijven als een vegetarische bitterbal, weinig culinair, maar stiekem heel erg lekker. Ze pizzaballetjes van Valess zijn verrijkt met vitamine B6 en ijzer. Een goede snack van Valess! – Cijfer: 8,5

Lees meer
Schneeweiss: hip genieten

Schneeweiss: hip genieten

Op een onmogelijke plek, op een hoekje in een rustige woonwijk in het hippe uitgaansdistrict Kreuzberg vind je Schneeweiss. Een hip restaurant dat ik in Amsterdam beslist zou toevoegen aan mijn favorieten. Je vindt er een mooie ambiance, lekker eten, leuke bediening, fijne muziek en op zondag een brunchbuffet waar je je vingers bij aflikt. […]

Lees meer
Aankondiging: Restaurantweek

Aankondiging: Restaurantweek

Het reserveren voor de Restaurantweek is begonnen! Van 7 tot 23 maart kan je twee weken lang voor 27,50 drie-gangen lunchen of dineren bij diverse (hoogstaande) restaurants. Niet zo voordelig als mijn favoriete Dining with the Stars-week waarbij de sterrenrestaurants hun drempel verlagen, met zeker net zo smullen en genieten! […]

Lees meer
Mogg Melzer & Pauly Saal

Mogg Melzer & Pauly Saal

Achter twee doodgewone gesloten deuren op de Auguststrasse, in de gymzaal en de kleedruimtes van een oude Joodse meisjesschool, bevinden zich misschien wel de twee leukste en meest uiteenlopende restaurantjes van Berlijn: Mogg & Melzer, Joodse Deli met invloeden uit New York en Pauly Saal, een ultieme Franse brasserie met Michelinster. Must eat! […]

Lees meer
De Italiaan: intimiteit & moderne traditie

De Italiaan: intimiteit & moderne traditie

De Italiaan is een restaurant dat je per direct moet toevoegen aan je lijstje van favoriete stamrestaurants. Dit is zo’n heerlijke plek waar je zo nu en dan heen moet gaan voor de garantie van een volle gezellige zaak en die ene fantastische pizza. Geschikt voor zo’n typische het-is-zondag-en-ik-heb-geen-zin-om-te-koken-dag of een feestelijke zaterdagavond. […]

Lees meer
Das Stue: hotel, lounge, bar, casual & fine dining

Das Stue: hotel, lounge, bar, casual & fine dining

In Das Stue krijg je het hele pakket aan mogelijkheden. Een unieke, originele en luxueuse ambiance vind je een hotel met een knusse lounge, een hippe bar, een casual restaurant dat tot in de puntjes verzorgd is en als klapper op de vuurpijl Cinco het sterrenrestaurant waar je een 25-gangen-tellend experience menu kan beleven in een interieur zo classy dat je mond ervan open valt. Das Stue has it all! […]

Lees meer
Ayurveda: de introductie

Ayurveda: de introductie

Ayurveda, opgebouwd uit Ayur (leven) en Veda (kunst), is een levenswijze die het welzijn van mensen en hun gezondheid wil verbeteren. Het is een 5000 jaar oude Indiase, natuurlijke wijsheid die ernaar streeft in het dagelijks bestaan in harmonie met de natuurwetten te leven. Het is een preventieve geneeswijze die je leert om in balans te zijn, waardoor je het beste uit jezelf kan halen en kan aansturen op een lang, gelukkig en gezond leven. […]

Lees meer
Vegan Berlijn

Vegan Berlijn

Ook voor de veganisten onder ons is Berlijn the-place-to-be. Zo hebben ze twee filialen van een puur veganistische supermarkt en meerdere hippe eettentjes waar je veganistisch kan brunch, lunchen of dineren. Hierbij de ultieme vegan-tips! […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall nuggets

Vleesvervanger getest: Tivall nuggets

De vegetarische nuggets zien eruit zoals ik mij de kipnuggets van de Mac herinner en ook de structuur komt helemaal overeen. Ze zijn gepaneerd emt kleine sesamzaadjes verwerkt in het korstje. Dankzij de sesamzaadjes is de smaakt naast zoet ook nootachtig. Verder zijn ze zeer neutraal, op het flauwe af, maar je blijft ervan eten. De vegetarische nuggets zijn verrijkt met vitamine B12 en ijzer. – Cijfer: 7,5

Lees meer
Vegetarisch culinair: Cookies & Cream

Vegetarisch culinair: Cookies & Cream

Een culinair hoogstaand en hip restaurant waar je uitsluitend vegetarisch kan eten. Dat is een wens die voor mij in Amsterdam nog niet in vervulling is gegaan. Hoewel steeds meer restaurants uit het hoogsegment goed raad weten met de vegetarische keuken heeft nog niemand het aangedurfd om het vlees en het vis helemaal uit te sluiten. In Berlijn wel! […]

Lees meer
Koffiepauze in Berlijn

Koffiepauze in Berlijn

Zelf wandel ik graag door een stad, de hele dag door. Dan zie je het meest, kom je van alles tegen en begin je de stad te begrijpen. In Berlijn zijn die wandelingen een flinke klus, dus dan kan je maar beter weten waar je het allerleukst kan stoppen voor de nodige koffie, thee, borrel of taart pauzes. Bij deze! […]

Lees meer
Berlijn: artistiek foodie walhalla

Berlijn: artistiek foodie walhalla

‘Hip veganistisch & culinair? Het kan in Berlijn!’ zo kopte De Volkskrant enkele maanden geleden. Als ik op dat moment mijn tripje Berlijn nog niet geboekt had, zou ik dat linea recta hebben gedaan. En inderdaad: Berlijn is een artistiek foodie Walhalla waar je...

Lees meer
Vleesvervanger getest: Frittata Pomodoro AH

Vleesvervanger getest: Frittata Pomodoro AH

De frittata, is een omeletachtige burger die gevuld is met groente. Een leuke afwisseling! Deze frittata is gevuld met tomaat, mozzarella, spinazie, basilicum, pijnboompitten en pasta. Deze is lekker gekruid, wel een tikje zout. De frittata is behoorlijk smeuïg, dit geeft een heerlijke luchtige smaak, maar weinig structuur. De andere ingrediënten proef je goed en geven de frittata een redelijk verse, ongeknutselde associatie. De frittata pomodoro is licht op de maag maar wel calorierijk. Een verantwoorde keuze voor af en toe! – Cijfer: 7

Lees meer
Handpicked Flowers: uniek servies met een bloemetje

Handpicked Flowers: uniek servies met een bloemetje

Maak kennis met Handpicked Flowers: ‘Er is weinig waar wij vrouwen zo vrolijk van worden als van bloemen op tafel. En dan het liefst niet diegene die ook bij de buurvrouw staan. Daarom vind je in onze webwinkel “Handpicked Flowers”. Oftewel: uniek servies met bloemen dat door ons is uitgepikt. Kopjes, bordjes, vazen en nog veel meer met een verhaal, een bloemetje en een gouden randje.’ […]

Lees meer
Herengracht: eten is het nieuwe diëten

Herengracht: eten is het nieuwe diëten

Restaurant & Bar Herengracht is een nieuwe weg in geslagen en zet vanaf dit jaar gezond en duurzaam op de kaart. Herengracht wil af van het traditionele diëten en mensen stimuleren bij het verkrijgen van een gezonde, duurzame lifestyle, die bovendien gezellig en vooral lekker is. Als aftrap van deze nieuwe visie is er tot en met 16 februari elke week een ander drie-gangen-menu, samengesteld door een vooraanstaande voedingsdeskundige. Alles onder het motto: eten is het nieuwe diëten! Daar is De Hippe Vegetariër het roerend mee eens. […]

Lees meer