Greek style barbecue aubergine met feta

Aubergine is één van de veelzijdigste groentes die wij kennen in de keuken. Waarom? De aubergine staat er goed om bekend dat het volledig de smaak van het gerecht opneemt. Nu het barbecue seizoen in volle gang is, kan deze paarse trots zeker niet ontbreken op het rooster! Op Griekse stijl geïnspireerd delen wij daarom vandaag een overheerlijk recept voor Greek style BBQ aubergine met feta. Lees hier verder voor het recept!

Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa

Houd jij ook zo ontzettend van pizza? Wij in ieder geval wel! Het liefste eten we het de hele dag, maar pizza is nou niet echt een ontbijtgerecht. Of toch wel? Met dit recept maak je een ontbijtpizza met heerlijke verse ingrediënten, waaronder ei, spinazie en tomaat! Om het gerecht nóg verrassender van smaak te maken, maken we het af met een avocado-kiwisalsa. Deze maken we met de kiwi’s van Zespri. Een heerlijke combinatie van groenten en fruit!

Een flinke vegan lunch met clubsandwiches, salade en een zoete traktatie!

Wij probeerden de nieuwe boodschappenservice FLINK uit en zetten binnen no-time een flinke vegan picknick op tafel 🙂 Deze clubsandwiches met kaas en rauwkost, spinaziesalade met groenteballetjes en chiapudding met vers fruit zet je, mede dankzij de snelle boodschappen, zo op tafel. Daardoor kan je zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen in de tuin, het park of op het strand. Fijne vegan picknick allemaal!

DHV_Bannerboeken_Website3

5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

Alcoholvrij is hip! Voor bier, wijn en gin worden allemaal alcoholvrije alternatieven in een rap tempo ontwikkeld. Eerder testten wij al de alcoholvrije gin van Seedlip en Ceder’s. We besloten ons meer te verdiepen in alcoholvrije dranken en stuitten daarbij op een aantal mooie wijn & spirit alternatieven. De flessen hebben een bijzonder verhaal en zijn biologische geproduceerd. Een leuke bijkomstigheid: ze bevatten veel minder suiker en calorieën dan het gemiddelde glaasje wijn. We vonden ze in de selectie van Petit Plaisir.nl. Zie hier onze favorieten!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #78

Nieuwe vegetarische producten #78

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: mezze van Mezeast, koffie van coffeemeister, plantaardige mayo van the mayo sisters, vegetarische rollade van de Albert Heijn, smeersels van Fermentino en groente en fruit van Fruize and Veggies.

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Trager methode: vijf principes

De hele Trager Methode is gebaseerd op vijf principes die in iedere oefening terugkomen en zo uiteindelijk onderdeel zullen worden van je dagelijks leven. Deze vijf principes helpen om meer lichaamsbewustzijn te creëren en zo lichaam en geest met elkaar te verbinden. Jessie Kuipers legt het uit. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger

Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger

De hamburger van Tivall beschouw is als de meest basale vleesvariant en zo ziet hij er ook uit: simpel, rond, bruin, plat. Zoals je een burger voorsteld. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. De hamburger smaakt lekker en is compact met een stevige ‘bite’, geeft het gevoel van een volle hap, krokant van buiten en zacht van binnen, noch droog noch smeuïg. De hamburger is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Kortom, deze burger is niet alleen lekker maar ook nog eens verstandig! – Cijfer: 7,5

Lees meer
Voetprint Cooking

Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]

Lees meer
Tour de Lac d’Annecy

Tour de Lac d’Annecy

De beste manier om het meer van Annecy te leren kennen is op de fiets. Langs een groot deel van het meer loopt een vrij liggend fietspad, bijna direct langs het water. Het hele rondje is 44 kilometer en de ideale dagbesteding met veel tijd om te zwemmen, ijsjes te eten en dorpjes te bekijken. […]

Lees meer
Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013

Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013

Het is weer zover! Just Eat is bezig met zijn TOP 50 BESTE FOODBLOGS en De Hippe Vegetariër strijdt mee! Het Nederlands publiek kan stemmen op zijn favoriete Foodblogs en deze blogs beoordelen op kwaliteit en inhoud. De uiteindelijke score wordt bepaald door de publiekstemmen in combinatie met het juryoordeel. Deze jury bestaat uit deskundige foodies van Just Eat. […]

Lees meer
De Trager Methode

De Trager Methode

Iedere ervaring in je leven wordt opgeslagen in elke cel van je lichaam. Zo is ons lichaam een levend gebeeldhouwd archief van onze persoonlijke geschiedenis. Het bevat ons hele leven in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Dit kunnen we niet wissen want we zijn geen computer. Wel kunnen we het transformeren door er andere informatie naar toe te sturen. Nieuwe ervaringen die de oude liefdevol overstemmen. […]

Lees meer
Loungen aan de oever bij Duingt

Loungen aan de oever bij Duingt

Aan de kust bij Duingt, het niet te missen kasteeltje op de punt van het smalste gedeelte van het meer, zijn de laatste jaren een aantal ontspannen beachclub-achtige hotspots opgedoken. Dit klinkt weinig bijzonder, maar in de authentieke sferen rondom het meer is dit buitengewoon vooruitstrevend. Leuk, hip en betaalbaar! […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall gegrilde stukjes

Vleesvervanger getest: Tivall gegrilde stukjes

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De gegrilde stukjes zijn vrolijk gevormde, licht gekleurde brokjes. De stukjes hebben een vlezige bite met een licht malse kip-associatie en een licht kruidige smaak die net wat anders is dan anders. Tevens smaken ze puur en natuurlijk, weinig onnodige toevoegingen, fris bijna. Mooie bijkomstigheid van de gegrilde stukjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Dit product bevatten 220 calorieën. Echter vindt ik ze zo’n fijne toevoeging aan vele gerechten dat ik ze beslist aanraadt! – Cijfer: 8

Lees meer
Talloires deluxe

Talloires deluxe

Het dorp waar ik die 10 jaar in verbleef was Talloires. Volgens mijn ouders het meest authentieke dorp van het hele meer en ik kan niet anders dan dat beamen: kleine Franse straatjes, een ‘boulangerie’, ‘tabac’ en ‘Café de la Place’, een haventje met mooie bootjes en bovenal: twee super de luxe restaurants. […]

Lees meer
Annecy, de stad van het meer

Annecy, de stad van het meer

Annecy is de stad van het meer. Trots ligt zij aan de kop van het zogenoemde ‘Grande Lac’ dat ombuigt naar Talloires en Duingt waarna het ‘Petite Lac’ begint. Annecy is een volwaardige stad waar je heerlijk kan shoppen, eten of van het meer kan genieten. […]

Lees meer
Herfstige couscous met pompoen

Herfstige couscous met pompoen

Zo’n mooi warm herfsttafereel op je bord. Zalig op een koude avond als buiten de wind hard waait en jij lekker binnen zit met je bordje couscous. De warme lichtzoete smaak van de pompoen samen met de champignons, de pittige rode ui en de gecarameliseerde amandeltjes geven een heerlijk contrast. Fijn receptje! […]

Lees meer
Sprookjesachtig Lac d’Annecy

Sprookjesachtig Lac d’Annecy

Gedurende 10 jaar ging ik jaarlijks op vakantie naar het meer van Annecy in de Haute Savoie van Frankrijk. Dit helder blauwe meer omringd door bergen en kleine dorpjes vond een onverwoestbaar plekje in mijn hart. Ook vandaag de dag is het mijn sprookje, voor zomer én winter. […]

Lees meer
Gastblogger: Jessie Kuipers

Gastblogger: Jessie Kuipers

Graag wil ik Jessie Kuipers aan jullie voorstellen. Jessie zal vanaf volgende week iedere donderdag een gastblog schrijven over de Trager Methode. Dit is een vorm van bewegingseducatie gericht op ontspanning en het verenigen van lichaam en geest. Stap voor stap zal zij deze prachtige bewegingstheorie uitleggen zodat deze thuis toepas wordt. Doe mee en er gaat een wereld voor je open, evenals voor Jessie destijds. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall toscaanse carré

Vleesvervanger getest: Tivall toscaanse carré

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De Toscaanse carré van de AH is gevuld met kaas, zongedroogde tomaat en pesto. Het is een mooi gepaneerd vierkant blokje met ronde hoeken en een knapperig korstje. Dit knapperige korstje is het enige wat ik kan zeggen over de structuur want verder is het een dikke, kazige spons. De smaak is niet slecht, maar zeker niet verfijnd. Zoals de vulling van de carré al doet vermoeden is het geen calorie-arme variant, wel bevat hij vitamine B12, ijzer en eiwitten. De Toscaanse carré bevat 172 calorieën, dit is dus een rijke aanvulling op je maaltijd. Calorieën waarvoor je wellicht liever iets lekkerders zou eten. – Cijfer: 5

Lees meer
Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In dit zojuist verschenen kookboek tonen chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robert van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschoten en dessert. […]

Lees meer
Peer & venkelsalade

Peer & venkelsalade

Het is vast niet ongemerkt voorbij gegaan dat ik wel houd van een beetje fruit in mijn salade. Een frisse, lichtzoete toevoeging die zorgt dat de salade net even anders is dan anders. Ook nu weer is de peer met de venkel een heerlijke, niet alledaagse combinatie. Super lekker en gezond, een echt hip vegetarisch receptje. […]

Lees meer
DROOG: Fantasievol sprookje

DROOG: Fantasievol sprookje

Of ik DROOG kende? Natuurlijk kende ik DROOG. Die mooie winkel in de Staalstraat met allemaal grappige gadgets en huis-tuin-en-keuken-artikelen. Of ik ook het café en het hotel kende? WAT!? Inderdaad. Achter die maagdelijk witte winkel van DROOG bevind zich een atelier met designer fashion, diverse pop-up stores, een sprookjestuin en daarboven een heerlijke café, een bibliotheek en één waanzinnige hotelkamer. WAUW. […]

Lees meer
Bietenpowersap

Bietenpowersap

Wow. Na het drinken van een glas bietenpowersap had ik het gevoel alsof ik drie koppen koffie op had. Ik voelde me energiek, scherp en niet te vergeten super gezond. De gember maakt het sapje een beetje pittig en warmt je op, de venkel geeft het een frisse smaak en de gember in combinatie met de grapefruit maakt het af. Een topper! […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall spinazie-kaasrondo

Vleesvervanger getest: Tivall spinazie-kaasrondo

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De spinazie-kaasrondo is een gevulde vleesvervanger van Tivall: de burger met spinazie, rijst en kaas. Dit is een stevige, rijk gevulde en vrij grote burger. De burger heeft een knapperig gepaneerd korstje en een zachter binnekant. De kenmerkende spinaziesmaak is duidelijk aanwezig en de rijstkorrel zorgt voor een fijne structuur. Zoals de vulling van de rondo al doet vermoeden is het geen calorie-arme variant, wel bevat hij vitamine B12, ijzer en eiwitten. Qua voedingswaarde bevat de spinazie-kaasrondo 205 calorieën. – Cijfer: 7

Lees meer
Rode bietenburgers

Rode bietenburgers

Dit vond ik de meest verrassende variatie van de rode biet. Een burger! Ik heb diverse recepten getest en ben zo op mijn eigen ideale rode bietenburger uitgekomen. Een bijzondere ‘vleesvervanger’ voor de vegetariër, zonder de eieren ook voor veganist en zelfs voor de openhartige vleeseter. Het proberen waard!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!