Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp

Aubergine en courgette zijn een klassieke match met tomaat. Maar de echte ster in dit gerecht? Dat is de rokerige scamorza affumicata. Deze tomatenstoof is niet compleet zonder gerookte mozzarella, wat een hele bijzondere smaak aan het gerecht geeft. Wij kwamen dit recept voor tomatenstoof met gerookte mozzarella tegen in de Crisp supermarkt-app en moesten ‘m gewoon met jullie delen! 

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika’s van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!

Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus

Jackfruit! We zien het tegenwoordig steeds vaker terugkomen in vega(n) gerechten en dat snappen we wel, want deze tropische vrucht leent zich ontzettend goed om als vleesvervanger gebruikt te worden. Daarom gebruikten wij de stukjes van Rootzz of Nature op basis van jackfruit om deze gyrosbowl naar een hoger niveau te tillen. Dit gerecht zit boordevol vitamines en wordt geserveerd met een kruidige korianderhummus. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt?

DHV_Bannerboeken_Website3

Vleesvervanger getest: AH stukjes als van kip

Vleesvervanger getest: AH stukjes als van kip

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de AH stukjes als van kip!

Lees meer
Pastel de nata (lactosevrij)

Pastel de nata (lactosevrij)

Wil jij deze Valentijnsdag iemand verrassen? Met het gezegde ‘liefde gaat door de maag’ zijn wij het natuurlijk helemaal eens, dus duik de keuken in en probeer een van onze baksels! Wij kijken heel erg uit naar deze momenten waarop je je partner, vrienden of familie kunt verrassen. Daarom delen wij drie heerlijke recepten waarmee je zeker indruk zal maken. Met deze pastel de nata waan je je even in Portugese sferen.

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Vleesvervanger getest: Tivall griekse Rondo

Vleesvervanger getest: Tivall griekse Rondo

De Griekse rondo is een vrij grote, ovale, gepaneerde en kruidige rondo. Dankzij de gepaneerde korst knapperig van buiten en buitengewoon zacht van binnen. De vulling is luchtig en smeuïg. Verder is de smaak zacht en romig. Qua combinatie vind ik deze rondo lastig. Doordat hij zo luchtig is zou ik niet adviseren hem te verwerken in gerechten met saus. Wel zou ik hem kunnen voorstellen bij een rijstgerecht, maar door de hoeveelheid kaas eet ik hem zelf liever bij iets lichters zoals sla. Zoals de twee toegevoegde kazen al doen vermoeden is het geen calorie-arme variant, wel bevat hij vitamine B12 en ijzer. Dit is de minst verstandige vleesvervanger die ik tot nu toe getest heb. Genieten dus, met mate! – Cijfer: 6

Lees meer
Vegalicious

Vegalicious

Een kookboek met 141 vegetarische feel-good-recepten. Wat wil een foodie nog meer? Vlees kan vergeten worden als je Alice Hart haar ode leest aan ‘de sappige tomaat, prachtig rood als de ondergaande zon’, ‘de heerlijke zoete pompoen’ of ‘de bedwelmende aroma’s van geurige kruiden’, want dat is wat de rijke vegetarische keuken te bieden heeft! Absoluut Vegalicious. […]

Lees meer
Citroenrisotto met geroosterde aubergine

Citroenrisotto met geroosterde aubergine

Ik word altijd blij van een goede risotto, maar deze is hemels! Hij heeft zoveel smaken: een tikkeltje zuur door de citroen, zout en een beetje bitter door de aubergine en tot slot heerlijk zacht en romig door de mooie risottokorrels en de parmezaanse kaas. Echt een receptje om mee te scoren op de aankomende feestdagen! […]

Lees meer
NEW: Hutspot

NEW: Hutspot

Begin deze week geopend aan het einde van de rozengracht: Hutspot. In deze drie verdiepingen tellende designwinkel vind je alles van meubilair en woonaccessoires, tot kleding, boeken, bureauartikelen en zelfs een ouderwetse motor. Oja en Gumbo, de hond. Die hangt graag rond in het vintage ogende café waar het de hele dag door heerlijk toeven is. […]

Lees meer
Feestdagen special: culinaire kerstfeesten

Feestdagen special: culinaire kerstfeesten

Kerst kan je thuis vieren of uit. De derde week van december hoop ik jullie te inspireren voor de kerstdagen met mijn feestelijke pompoenmenu, maar voor de liefhebber bij deze een aantal luxueuze kerstaanbiedingen in het hoogsegment van Amsterdam. Het is maar één keer feest! […]

Lees meer
Feestdagen special: Kerst in huis

Feestdagen special: Kerst in huis

Geen feest zonder een kerstig huisje natuurlijk! En de bladen stonden weer bol van de nieuwe trends en inspirerende ideeën. Onderstaand de kersttrends van deze winter op een rijtje en antwoord op de grote vraag: wat te doen zonder kerstboom? […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Groenteburger AH

Vleesvervanger getest: Groenteburger AH

De groenteburger bestaat voornamelijk (74%) uit groente, de overige hoofdbestanddelen zijn tarwe-eiwit en maïszetmeel. Dit resulteert in een bruin-gele burger waarin je de groente kan zien zitten. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. Je proeft de groente in iedere hap die je neemt: doperwt, wortel en maïs kon ik direct onderscheiden. De burger is enorm luchtig, als een groentekoekje. Zacht van structuur en licht op de maag. De groenteburger is helaas niet aangevuld met vitamine B12 of ijzer, maar daar staat tegenover dat dit de beste vleesvervanger is die ik tot nu toe heb besproken! Snel gemakkelijk, lekker én gezond! – Cijfer: 9

Lees meer
Feestdagen special: De kerstwens

Feestdagen special: De kerstwens

Als schrijfster pur sang gaat de kerstwens voor mij vooral om de woorden, maar eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Bij deze een leuk, verrassend ideetje voor een duurzame en multifunctionele kerstkaart! Kerst kon niet groener zijn. […]

Lees meer
Onvergetelijke groenten

Onvergetelijke groenten

De herfst en de winter zijn voor mij de seizoenen om aan de slag te gaan met de zogeheten ‘vergeten groenten’. Zoals dit kookboek terecht opmerkt zouden deze 350 soorten groente eigenlijk nooit in de vergetelheid mogen raken. Ze dienen gekend, geproefd en gegeten te worden! Dit kookboek neemt je aan de hand. […]

Lees meer
Notenolijfbroodjes

Notenolijfbroodjes

De notengehakttaart was van mijn moeder en jawel, deze notenolijfbroodjes zijn van mijn schoonmoeder! Ik ben dol op dit soort super makkelijke recepten met minder dan vijf ingrediënten die je in een kwartier kan bereiden en dan ook nog eens fantastisch smaken. Bovendien bevatten deze notenbroodjes boter noch eieren, dus super gezond en buitengewoon vullend dankzij de noten. Daar krijg je energie van! […]

Lees meer
Feestdagen special: Food & Gift markets

Feestdagen special: Food & Gift markets

Met uitzicht op de feestdagen heb ik onze maandelijkse reis een maandje uitgesteld om jullie te voorzien van hippe vegetarische feesttips! Het begint natuurlijk al bij de voorpret: de leukste Food & Gift markets, cadeautips, kerstkaartinspiratie, aandacht voor de kerstoutfit en de beste huisversiering. En dan natuurlijk de hipste feesten en restaurants en tot slot the day after. […]

Lees meer

Trager methode: vijf principes

De hele Trager Methode is gebaseerd op vijf principes die in iedere oefening terugkomen en zo uiteindelijk onderdeel zullen worden van je dagelijks leven. Deze vijf principes helpen om meer lichaamsbewustzijn te creëren en zo lichaam en geest met elkaar te verbinden. Jessie Kuipers legt het uit. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger

Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger

De hamburger van Tivall beschouw is als de meest basale vleesvariant en zo ziet hij er ook uit: simpel, rond, bruin, plat. Zoals je een burger voorsteld. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. De hamburger smaakt lekker en is compact met een stevige ‘bite’, geeft het gevoel van een volle hap, krokant van buiten en zacht van binnen, noch droog noch smeuïg. De hamburger is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Kortom, deze burger is niet alleen lekker maar ook nog eens verstandig! – Cijfer: 7,5

Lees meer
Voetprint Cooking

Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]

Lees meer
Tour de Lac d’Annecy

Tour de Lac d’Annecy

De beste manier om het meer van Annecy te leren kennen is op de fiets. Langs een groot deel van het meer loopt een vrij liggend fietspad, bijna direct langs het water. Het hele rondje is 44 kilometer en de ideale dagbesteding met veel tijd om te zwemmen, ijsjes te eten en dorpjes te bekijken. […]

Lees meer
Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013

Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013

Het is weer zover! Just Eat is bezig met zijn TOP 50 BESTE FOODBLOGS en De Hippe Vegetariër strijdt mee! Het Nederlands publiek kan stemmen op zijn favoriete Foodblogs en deze blogs beoordelen op kwaliteit en inhoud. De uiteindelijke score wordt bepaald door de publiekstemmen in combinatie met het juryoordeel. Deze jury bestaat uit deskundige foodies van Just Eat. […]

Lees meer
De Trager Methode

De Trager Methode

Iedere ervaring in je leven wordt opgeslagen in elke cel van je lichaam. Zo is ons lichaam een levend gebeeldhouwd archief van onze persoonlijke geschiedenis. Het bevat ons hele leven in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Dit kunnen we niet wissen want we zijn geen computer. Wel kunnen we het transformeren door er andere informatie naar toe te sturen. Nieuwe ervaringen die de oude liefdevol overstemmen. […]

Lees meer
Loungen aan de oever bij Duingt

Loungen aan de oever bij Duingt

Aan de kust bij Duingt, het niet te missen kasteeltje op de punt van het smalste gedeelte van het meer, zijn de laatste jaren een aantal ontspannen beachclub-achtige hotspots opgedoken. Dit klinkt weinig bijzonder, maar in de authentieke sferen rondom het meer is dit buitengewoon vooruitstrevend. Leuk, hip en betaalbaar! […]

Lees meer