Iced Green Tea Mojito

De zomer in je glas, dat is deze Iced Green Tea Mojito Mocktail. Minstens zo lekker als de klassieke cocktail, maar dan zonder kans op een kater. Vergeet lange rijen voor de bar op een festival, deze stirred, not shaken zomerhit maak je gewoon in je eigen keuken. Als basis voor deze zonnige mojito mocktail gebruiken we thee van Frank about tea, die zorgt voor een subtiele, zacht-zoete smaak. Het enige dat je verder nodig hebt is een handvol ingrediënten en wat nonchalante roerbewegingen. Succes verzekerd.

Sesambagel met pittige witte bonendip, groene kiwi en groentekiemen

Een belegde bagel kan een heel simpel en lekker ontbijtje zijn. Maar wij vinden het leuk om het ontbijt nét wat verrassender te maken! Met dit recept beleg je een bagel met een zelfgemaakte, pittige witte bonen dip, stukjes Zespri kiwi en wat groentekiemen. Onwijs lekker van smaak en helemaal plantaardig! Een lekker zomerontbijt voor als je ‘s ochtends weinig tijd hebt. Deze heerlijke belegde bagel is namelijk zo gemaakt!

Vleesvervanger getest: Kwekkeboom Oven & Airfryer vegan nuggets

Het veganistische aanbod blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vegan producten, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Nacho cheese bloemkool nuggets van Kwekkeboom Oven & Airfryer.

DHV_Bannerboeken_Website3

Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

Heb je de ‘Kleine Salades’ van de Albert Heijn al gespot? Het is vandaag, op 1 oktober, Wereld Vegetarisme Dag. Vandaag zijn we ons dus extra van vegetarische voeding. In het kader van deze dag zetten wij drie heerlijke vegetarische salades in de spotlight. De behoefte aan vegetarische producten blijft namelijk stijgen en daarom breidt Albert Heijn haar assortiment uit met drie nieuwe smaken: de spicy mango, de witte kaas-zoete aardappel en de sojaboon-wakame salade! Wij hebben ze voor je getest en vertellen je graag alles over deze drie aanwinsten.

Lees meer
Vleesvervanger getest: Choi Kee Tofu pops

Vleesvervanger getest: Choi Kee Tofu pops

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Choi Kee Tofu pops.

Lees meer


Onvergetelijke groenten

Onvergetelijke groenten

De herfst en de winter zijn voor mij de seizoenen om aan de slag te gaan met de zogeheten ‘vergeten groenten’. Zoals dit kookboek terecht opmerkt zouden deze 350 soorten groente eigenlijk nooit in de vergetelheid mogen raken. Ze dienen gekend, geproefd en gegeten te worden! Dit kookboek neemt je aan de hand. […]

Lees meer
Notenolijfbroodjes

Notenolijfbroodjes

De notengehakttaart was van mijn moeder en jawel, deze notenolijfbroodjes zijn van mijn schoonmoeder! Ik ben dol op dit soort super makkelijke recepten met minder dan vijf ingrediënten die je in een kwartier kan bereiden en dan ook nog eens fantastisch smaken. Bovendien bevatten deze notenbroodjes boter noch eieren, dus super gezond en buitengewoon vullend dankzij de noten. Daar krijg je energie van! […]

Lees meer
Feestdagen special: Food & Gift markets

Feestdagen special: Food & Gift markets

Met uitzicht op de feestdagen heb ik onze maandelijkse reis een maandje uitgesteld om jullie te voorzien van hippe vegetarische feesttips! Het begint natuurlijk al bij de voorpret: de leukste Food & Gift markets, cadeautips, kerstkaartinspiratie, aandacht voor de kerstoutfit en de beste huisversiering. En dan natuurlijk de hipste feesten en restaurants en tot slot the day after. […]

Lees meer

Trager methode: vijf principes

De hele Trager Methode is gebaseerd op vijf principes die in iedere oefening terugkomen en zo uiteindelijk onderdeel zullen worden van je dagelijks leven. Deze vijf principes helpen om meer lichaamsbewustzijn te creëren en zo lichaam en geest met elkaar te verbinden. Jessie Kuipers legt het uit. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger

Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger

De hamburger van Tivall beschouw is als de meest basale vleesvariant en zo ziet hij er ook uit: simpel, rond, bruin, plat. Zoals je een burger voorsteld. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. De hamburger smaakt lekker en is compact met een stevige ‘bite’, geeft het gevoel van een volle hap, krokant van buiten en zacht van binnen, noch droog noch smeuïg. De hamburger is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Kortom, deze burger is niet alleen lekker maar ook nog eens verstandig! – Cijfer: 7,5

Lees meer
Voetprint Cooking

Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]

Lees meer
Tour de Lac d’Annecy

Tour de Lac d’Annecy

De beste manier om het meer van Annecy te leren kennen is op de fiets. Langs een groot deel van het meer loopt een vrij liggend fietspad, bijna direct langs het water. Het hele rondje is 44 kilometer en de ideale dagbesteding met veel tijd om te zwemmen, ijsjes te eten en dorpjes te bekijken. […]

Lees meer
Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013

Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013

Het is weer zover! Just Eat is bezig met zijn TOP 50 BESTE FOODBLOGS en De Hippe Vegetariër strijdt mee! Het Nederlands publiek kan stemmen op zijn favoriete Foodblogs en deze blogs beoordelen op kwaliteit en inhoud. De uiteindelijke score wordt bepaald door de publiekstemmen in combinatie met het juryoordeel. Deze jury bestaat uit deskundige foodies van Just Eat. […]

Lees meer
De Trager Methode

De Trager Methode

Iedere ervaring in je leven wordt opgeslagen in elke cel van je lichaam. Zo is ons lichaam een levend gebeeldhouwd archief van onze persoonlijke geschiedenis. Het bevat ons hele leven in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Dit kunnen we niet wissen want we zijn geen computer. Wel kunnen we het transformeren door er andere informatie naar toe te sturen. Nieuwe ervaringen die de oude liefdevol overstemmen. […]

Lees meer
Loungen aan de oever bij Duingt

Loungen aan de oever bij Duingt

Aan de kust bij Duingt, het niet te missen kasteeltje op de punt van het smalste gedeelte van het meer, zijn de laatste jaren een aantal ontspannen beachclub-achtige hotspots opgedoken. Dit klinkt weinig bijzonder, maar in de authentieke sferen rondom het meer is dit buitengewoon vooruitstrevend. Leuk, hip en betaalbaar! […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall gegrilde stukjes

Vleesvervanger getest: Tivall gegrilde stukjes

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De gegrilde stukjes zijn vrolijk gevormde, licht gekleurde brokjes. De stukjes hebben een vlezige bite met een licht malse kip-associatie en een licht kruidige smaak die net wat anders is dan anders. Tevens smaken ze puur en natuurlijk, weinig onnodige toevoegingen, fris bijna. Mooie bijkomstigheid van de gegrilde stukjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Dit product bevatten 220 calorieën. Echter vindt ik ze zo’n fijne toevoeging aan vele gerechten dat ik ze beslist aanraadt! – Cijfer: 8

Lees meer
Talloires deluxe

Talloires deluxe

Het dorp waar ik die 10 jaar in verbleef was Talloires. Volgens mijn ouders het meest authentieke dorp van het hele meer en ik kan niet anders dan dat beamen: kleine Franse straatjes, een ‘boulangerie’, ‘tabac’ en ‘Café de la Place’, een haventje met mooie bootjes en bovenal: twee super de luxe restaurants. […]

Lees meer
Annecy, de stad van het meer

Annecy, de stad van het meer

Annecy is de stad van het meer. Trots ligt zij aan de kop van het zogenoemde ‘Grande Lac’ dat ombuigt naar Talloires en Duingt waarna het ‘Petite Lac’ begint. Annecy is een volwaardige stad waar je heerlijk kan shoppen, eten of van het meer kan genieten. […]

Lees meer
Herfstige couscous met pompoen

Herfstige couscous met pompoen

Zo’n mooi warm herfsttafereel op je bord. Zalig op een koude avond als buiten de wind hard waait en jij lekker binnen zit met je bordje couscous. De warme lichtzoete smaak van de pompoen samen met de champignons, de pittige rode ui en de gecarameliseerde amandeltjes geven een heerlijk contrast. Fijn receptje! […]

Lees meer
Sprookjesachtig Lac d’Annecy

Sprookjesachtig Lac d’Annecy

Gedurende 10 jaar ging ik jaarlijks op vakantie naar het meer van Annecy in de Haute Savoie van Frankrijk. Dit helder blauwe meer omringd door bergen en kleine dorpjes vond een onverwoestbaar plekje in mijn hart. Ook vandaag de dag is het mijn sprookje, voor zomer én winter. […]

Lees meer
Gastblogger: Jessie Kuipers

Gastblogger: Jessie Kuipers

Graag wil ik Jessie Kuipers aan jullie voorstellen. Jessie zal vanaf volgende week iedere donderdag een gastblog schrijven over de Trager Methode. Dit is een vorm van bewegingseducatie gericht op ontspanning en het verenigen van lichaam en geest. Stap voor stap zal zij deze prachtige bewegingstheorie uitleggen zodat deze thuis toepas wordt. Doe mee en er gaat een wereld voor je open, evenals voor Jessie destijds. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall toscaanse carré

Vleesvervanger getest: Tivall toscaanse carré

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De Toscaanse carré van de AH is gevuld met kaas, zongedroogde tomaat en pesto. Het is een mooi gepaneerd vierkant blokje met ronde hoeken en een knapperig korstje. Dit knapperige korstje is het enige wat ik kan zeggen over de structuur want verder is het een dikke, kazige spons. De smaak is niet slecht, maar zeker niet verfijnd. Zoals de vulling van de carré al doet vermoeden is het geen calorie-arme variant, wel bevat hij vitamine B12, ijzer en eiwitten. De Toscaanse carré bevat 172 calorieën, dit is dus een rijke aanvulling op je maaltijd. Calorieën waarvoor je wellicht liever iets lekkerders zou eten. – Cijfer: 5

Lees meer
Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In dit zojuist verschenen kookboek tonen chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robert van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschoten en dessert. […]

Lees meer
Peer & venkelsalade

Peer & venkelsalade

Het is vast niet ongemerkt voorbij gegaan dat ik wel houd van een beetje fruit in mijn salade. Een frisse, lichtzoete toevoeging die zorgt dat de salade net even anders is dan anders. Ook nu weer is de peer met de venkel een heerlijke, niet alledaagse combinatie. Super lekker en gezond, een echt hip vegetarisch receptje. […]

Lees meer
DROOG: Fantasievol sprookje

DROOG: Fantasievol sprookje

Of ik DROOG kende? Natuurlijk kende ik DROOG. Die mooie winkel in de Staalstraat met allemaal grappige gadgets en huis-tuin-en-keuken-artikelen. Of ik ook het café en het hotel kende? WAT!? Inderdaad. Achter die maagdelijk witte winkel van DROOG bevind zich een atelier met designer fashion, diverse pop-up stores, een sprookjestuin en daarboven een heerlijke café, een bibliotheek en één waanzinnige hotelkamer. WAUW. […]

Lees meer