Inspirerend interview: Anneke Comello van Lovingly Wholesome
Eikpunt in Nijmegen is een ecologische woongemeenschap. Nicole Mulders werd door Anneke Comello van Lovingly Wholesome uitgenodigd om er mee te eten en te overnachten. Een heel bijzondere ervaring! In januari startte historicus Anneke Comello met haar bedrijf Lovingly Wholesome in Nijmegen, waar ze hoofdzakelijk veganistisch kookt. Lees een interview met deze bijzondere vrouw hier!
De Aziatische keuken: geroerbakte noedels en groenten met cashewnoten
Dit recept voor geroerbakte noedels uit Basisboek Aziatisch met Chinese kool, wortel en shiitake is een eenvoudig Aziatisch gerecht, maar zo lekker! De noedels zitten bomvol smaak door de sojasaus, chili, lente-ui, peperkorrels en gember. Probeer het zelf, het is heel makkelijk!
De Aziatische keuken: lauwwarme salade met tofu en radijs
Deze salade uit Basisboek Aziatisch met tofu en radijsjes is goedgevuld en daarmee een voedzame maaltijd. De slamix bestaat uit andijvie, spinazie en rucola en je voegt er allerlei smaken aan toe zoals citroensap, sojasaus, sesamolie, chilivlokken, knoflook en lente-uitjes. Hierdoor creëer je een heuse smaakexplosie!
Libanese keuken: gevulde aubergine met bulghur, walnoten en munt
Dit gerecht kan heel goed als hoofdgerecht van een vegetarische mezze tafel zijn! De gevulde aubergine is goed vullend met de bulghur en heeft een heerlijke smaak door de tomatenpasta en munt. Het recept komt van het boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Indiase keuken: Saag aloo
Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry’s en bijgerechten. Saag aloo is een vegetarische curry, met spinazie en chilipepers. Dit is het recept van The Curry Guy!
Vegan Vietnamese Pho
Vandaag staat er Vietnamese Pho op het menu. Ken jij Pho al? Pho is een veganistische noedelsoep uit Vietnam. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Vietnamese Pho!
DIY TREND: frozen yoghurt citroen
Genieten van ijs zonder dat je een ijsmachine nodig hebt, dat kan! Wij maakten homemade frozen yoghurt citroen! Heb jij trouwens de trend van ijs in fruit al gespot? Hier worden de lekkerste ijsjes geserveerd in fruit, leuk! Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. En nu kun jij zelf aan de slag om een prachtig zomers dessert op tafel te zetten!
INSTA TREND: ijskoude fruit cups
Nieuwe Instagram trend gespot: ijskoude fruit cups! Cool down met deze ijsjes geserveerd in fruit. Wat is jouw lievelingsfruit? Tover het om in een tropisch, ijskoud dessert voor deze zomerse dagen. Wees creatief: frozen yoghurt in een watermeloen tot charcoal ice cream gecombineerd met een sappige ananas! Om je wat inspiratie te geven delen wij de mooiste Insta foto’s van deze trend. Wil je zelf ook aan de slag? Stay tuned, het recept delen we vanmiddag ook!
Top 5: vegetarische curry
Curry is een ideaal vegetarisch gerecht! Eenvoudig, snel, voedzaam en echt bomvol smaak. Je kunt er ook alle kanten mee op en alles wat jij lekker vindt er in doen. Om je inspiratie te geven, hierbij onze top 5 voor vegetarische curry!
Venkel toastjes op 3 manieren
Dit is weer eens een andere borrel! Vergeet de klassieke toastjes, deze venkel toastjes zijn té leuk. De drie verschillende spreads zijn in een handomdraai gemaakt en je kan er zo heerlijk mee variëren. Ga jij voor de zoete aardappel spread met gekaramelliseerde pecannoten, spinaziepesto of vegan tzatziki? Yum!
Chili sin carne
Chili sin carne is de vegetarische variant met chili con carne, een Mexicaanse bonenschotel. Je maakt dit met kidneybonen, peulvruchten afkomstig uit Zuid America en Mexico. Deze bonen noemen we in Nederland ook rode nierbonen, omdat ze gunstig effect op de nieren hebben. Lekker en goed voor je lijf! Zet jij dit gerecht binnenkort op tafel?
Barbecue: gevulde courgette met tomaat-amandelpesto
Het is BBQ weer! Gegrilde groentes zijn ontzettend lekker van de barbecue. Probeer eens dit recept van Oil & Vinegar voor gevulde courgettes. Je vult ze met romige ricotta, tomaat-amandelpesto en basilicum. Binnen 10 minuten klaar!
Hartige ontbijt pannenkoeken met ei en tomatensalade
Deze hartige pannenkoeken zijn ideaal voor het ontbijt! Een waar feestje om de ochtend mee te beginnen als je de tijd hebt. Je kan je eigen pannenkoekenrecept gebruiken, maar met dit recept zorg je ervoor dat het hartige versies worden. Een gebakken ei erop, wat groenten erbij, heerlijk! Allore Foodies deelde met ons het recept.
Lovingly Wholesome: nachtje vegan in Nijmegen
Eikpunt in Nijmegen is een ecologische woongemeenschap. Nicole Mulders werd door Anneke Comello van Lovingly Wholesome uitgenodigd om er mee te eten en te overnachten. Een heel bijzondere ervaring!
Perzische keuken: Tahcheen met aubergine en portobello
Tahcheen is een specialiteit uit het midden van Iran. Het is een rijsttaart met saffraan en een yoghurtmengsel. Deze vegetarische variant met aubergines en portobello uit De Perzische Keuken van Yasmin Kahn is ontzettend lekker. Ook heel handig als je een etentje hebt, want je maakt hem gewoon van tevoren. Serveer er een salade bij en je hebt een volledige maaltijd!
Perzische keuken: Gevulde aubergines
In Iran worden ontzettend veel groentes gevuld. Deze gevulde aubergines worden gemaakt met een traditionele kooktechniek. Snel is het niet, maar wel heel lekker! Wij delen het recept uit De Perzische Keuken met je!
Wild Plukken: aardappelpuree met smeerwortel en citroen
Vandaag het recept voor aardappelpuree met smeerwortel en citroen uit het kookboek Wild Plukkenvan Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.
Quiche met spinazie, aardpeer en feta
Vandaag delen we het recept uit Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann voor quiche met spinazie, aardpeer en feta. Heerlijke aardse smaken! De quiche is simpel om te maken. Je kan hem ook prima bewaren als je ‘m niet in een keer opkrijgt en meenemen als lunch. Krijg je gasten? Ook dan is het een ideaal gerecht, want je kan hem de dag van tevoren al maken en alleen eventjes opwarmen in de oven als je hem wilt eten!