REVIEW: Groenten
Hoe meer wij experimenteren, hoe meer we groenten gaan waarderen! Wij zijn inmiddels gek op alle smaken en texturen die de natuur ons te bieden heeft. We geven groenten dan ook met veel plezier een hoofdrol in onze gerechten. Mari Maris denkt daar hetzelfde over, en wijdt er haar nieuwste kookboek ‘Groenten’ aan. Wij namen een kijkje in dit kookboek, lees hier onze review.
Krokante tofu met bimi en rijst
Wist je dat brood één van de meest verspilde voedselproducten in Nederland is? Gelukkig kan je veel met oud brood, zoals deze krokante tofu maken! Wij serveren deze gepaneerde tofu met rijst, bimi, wortels en een lekker sausje. Lees snel verder hoe je dit verspillingsvrije recept zelf kunt maken!
NEW: Hutspot
Begin deze week geopend aan het einde van de rozengracht: Hutspot. In deze drie verdiepingen tellende designwinkel vind je alles van meubilair en woonaccessoires, tot kleding, boeken, bureauartikelen en zelfs een ouderwetse motor. Oja en Gumbo, de hond. Die hangt graag rond in het vintage ogende café waar het de hele dag door heerlijk toeven is. […]
Feestdagen special: culinaire kerstfeesten
Kerst kan je thuis vieren of uit. De derde week van december hoop ik jullie te inspireren voor de kerstdagen met mijn feestelijke pompoenmenu, maar voor de liefhebber bij deze een aantal luxueuze kerstaanbiedingen in het hoogsegment van Amsterdam. Het is maar één keer feest! […]
Old School: creatief en sfeervol
Verstopt achter een woonwijk op een stukje braakliggend terrein in de buurt van de RAI staat een oude school. Via de brede trappen van het verlaten pand kom je terecht op de bovenste verdieping waar sinds twee maanden een creatief en sfeervol restaurant gevestigd is: Old School. […]
Feestdagen special: Kerst in huis
Geen feest zonder een kerstig huisje natuurlijk! En de bladen stonden weer bol van de nieuwe trends en inspirerende ideeën. Onderstaand de kersttrends van deze winter op een rijtje en antwoord op de grote vraag: wat te doen zonder kerstboom? […]
Trager methode: hoofd en nek
Vandaag besteedt Jessie Kuipers met de vijf principes van de Trager Methode aandacht aan het hoofd en de nek om ons lichaamsbewustzijn te vergroten, beter in contact te komen met ons gevoel en een ontspannen staat van zijn te bereiken. […]
Feestdagen special: Groene kerstoutfit
Voor mij is de outfit het halve werk tijdens de feestdagen. Als ik er tip top uitzie kan mijn avond niet meer stuk. Marieke van Talking Dress leert ons dat dit ook ‘groen’ kan. En wat is er beter dan een groene kerstoutfit? […]
Vleesvervanger getest: Groenteburger AH
De groenteburger bestaat voornamelijk (74%) uit groente, de overige hoofdbestanddelen zijn tarwe-eiwit en maïszetmeel. Dit resulteert in een bruin-gele burger waarin je de groente kan zien zitten. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. Je proeft de groente in iedere hap die je neemt: doperwt, wortel en maïs kon ik direct onderscheiden. De burger is enorm luchtig, als een groentekoekje. Zacht van structuur en licht op de maag. De groenteburger is helaas niet aangevuld met vitamine B12 of ijzer, maar daar staat tegenover dat dit de beste vleesvervanger is die ik tot nu toe heb besproken! Snel gemakkelijk, lekker én gezond! – Cijfer: 9
Feestdagen special: De kerstwens
Als schrijfster pur sang gaat de kerstwens voor mij vooral om de woorden, maar eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Bij deze een leuk, verrassend ideetje voor een duurzame en multifunctionele kerstkaart! Kerst kon niet groener zijn. […]
Onvergetelijke groenten
De herfst en de winter zijn voor mij de seizoenen om aan de slag te gaan met de zogeheten ‘vergeten groenten’. Zoals dit kookboek terecht opmerkt zouden deze 350 soorten groente eigenlijk nooit in de vergetelheid mogen raken. Ze dienen gekend, geproefd en gegeten te worden! Dit kookboek neemt je aan de hand. […]
Feestdagen special: Culi-kerstcadeautjes
Bij de feestdagen horen natuurlijk ook kerstcadeautjes. Bij deze een selectie ludieke foodie gadgets. Het perfecte culi-cadeau voor een foodliefhebber! Een oneindige wensenlijst van heerlijke, verrassende of bijzondere design-gadgets. LIKE! Wat is jouw favoriet? […]
Notenolijfbroodjes
De notengehakttaart was van mijn moeder en jawel, deze notenolijfbroodjes zijn van mijn schoonmoeder! Ik ben dol op dit soort super makkelijke recepten met minder dan vijf ingrediënten die je in een kwartier kan bereiden en dan ook nog eens fantastisch smaken. Bovendien bevatten deze notenbroodjes boter noch eieren, dus super gezond en buitengewoon vullend dankzij de noten. Daar krijg je energie van! […]
Feestdagen special: Food & Gift markets
Met uitzicht op de feestdagen heb ik onze maandelijkse reis een maandje uitgesteld om jullie te voorzien van hippe vegetarische feesttips! Het begint natuurlijk al bij de voorpret: de leukste Food & Gift markets, cadeautips, kerstkaartinspiratie, aandacht voor de kerstoutfit en de beste huisversiering. En dan natuurlijk de hipste feesten en restaurants en tot slot the day after. […]
Energise Me: verrassende holistische geneeswijze
Via Facebook werd ik door vitaliteitscoach Jeroen van Putten uitgenodigd voor een consult bij Energise Me. Hij zou mijn bloed levend analyseren en mogelijke kwalen behandelen met biofotonen. Een verrassende holistische geneeswijze. […]
HAY: koffie & design
De Spuistraat en Nieuwezijds Voorburgwal zijn verrijkt met een geweldige nieuwe koffiecorner omringd door kleurrijk Deens interieurdesign. Absolute hotspot voor designliefhebbers en een hele fijne plek om een regenachtige middag door te brengen met je laptop voor rust en inspiratie. […]
Trager methode: vijf principes
De hele Trager Methode is gebaseerd op vijf principes die in iedere oefening terugkomen en zo uiteindelijk onderdeel zullen worden van je dagelijks leven. Deze vijf principes helpen om meer lichaamsbewustzijn te creëren en zo lichaam en geest met elkaar te verbinden. Jessie Kuipers legt het uit. […]
Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger
De hamburger van Tivall beschouw is als de meest basale vleesvariant en zo ziet hij er ook uit: simpel, rond, bruin, plat. Zoals je een burger voorsteld. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. De hamburger smaakt lekker en is compact met een stevige ‘bite’, geeft het gevoel van een volle hap, krokant van buiten en zacht van binnen, noch droog noch smeuïg. De hamburger is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Kortom, deze burger is niet alleen lekker maar ook nog eens verstandig! – Cijfer: 7,5
Voetprint Cooking
‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]
Kikkererwt pannenkoekjes met sesamzaadjes en gember
Verrassend receptje voor de afwisseling! Pannenkoekjes gemaakt van kikkererwten met een hele speciale smaak dankzij de toevoeging van sesamzaadjes en gember. Het maken vergt enige stabiele zenuwen want ze hebben nogal de neiging om uit elkaar te vallen, maar eenmaal...
Tour de Lac d’Annecy
De beste manier om het meer van Annecy te leren kennen is op de fiets. Langs een groot deel van het meer loopt een vrij liggend fietspad, bijna direct langs het water. Het hele rondje is 44 kilometer en de ideale dagbesteding met veel tijd om te zwemmen, ijsjes te eten en dorpjes te bekijken. […]
Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013
Het is weer zover! Just Eat is bezig met zijn TOP 50 BESTE FOODBLOGS en De Hippe Vegetariër strijdt mee! Het Nederlands publiek kan stemmen op zijn favoriete Foodblogs en deze blogs beoordelen op kwaliteit en inhoud. De uiteindelijke score wordt bepaald door de publiekstemmen in combinatie met het juryoordeel. Deze jury bestaat uit deskundige foodies van Just Eat. […]
Macumba: de grootste discotheek van Europa
Mocht de gemoedelijke rust rond het meer je naar het hoofd gestegen zijn dan kan je op een half uur rijden afstand ongelofelijk uit je dak gaan in de grootste discotheek van Europa: Macumba. […]
Beulings: persoonlijk & verfijnd
In het gelijknamige dorpse straatje tussen de singel en de herengracht, waar je anders nooit zou komen, bevindt zich restaurant Beulings. Een klein, smal restaurant met een handvol tafels en een open keuken. Alle gasten bevinden zich in een fijne huiskamer samen met de koks en de bediening. Op en top knus en huiselijk. […]
Kaasfondue met uitzicht
Twee dingen mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan het meer van Annecy: lokale kaasfondue met Savoyardse kazen en het meer bewonderen van bovenaf. Laat je deze unieke combinatie nu kunnen vinden bij Chalet la Pricaz. […]
De Trager Methode
Iedere ervaring in je leven wordt opgeslagen in elke cel van je lichaam. Zo is ons lichaam een levend gebeeldhouwd archief van onze persoonlijke geschiedenis. Het bevat ons hele leven in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Dit kunnen we niet wissen want we zijn geen computer. Wel kunnen we het transformeren door er andere informatie naar toe te sturen. Nieuwe ervaringen die de oude liefdevol overstemmen. […]
Loungen aan de oever bij Duingt
Aan de kust bij Duingt, het niet te missen kasteeltje op de punt van het smalste gedeelte van het meer, zijn de laatste jaren een aantal ontspannen beachclub-achtige hotspots opgedoken. Dit klinkt weinig bijzonder, maar in de authentieke sferen rondom het meer is dit buitengewoon vooruitstrevend. Leuk, hip en betaalbaar! […]
Vleesvervanger getest: Tivall gegrilde stukjes
Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De gegrilde stukjes zijn vrolijk gevormde, licht gekleurde brokjes. De stukjes hebben een vlezige bite met een licht malse kip-associatie en een licht kruidige smaak die net wat anders is dan anders. Tevens smaken ze puur en natuurlijk, weinig onnodige toevoegingen, fris bijna. Mooie bijkomstigheid van de gegrilde stukjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Dit product bevatten 220 calorieën. Echter vindt ik ze zo’n fijne toevoeging aan vele gerechten dat ik ze beslist aanraadt! – Cijfer: 8
Talloires deluxe
Het dorp waar ik die 10 jaar in verbleef was Talloires. Volgens mijn ouders het meest authentieke dorp van het hele meer en ik kan niet anders dan dat beamen: kleine Franse straatjes, een ‘boulangerie’, ‘tabac’ en ‘Café de la Place’, een haventje met mooie bootjes en bovenal: twee super de luxe restaurants. […]
REVIEW: Veg! Met groente in de hoofdrol
Veg! is een groentekookboek geschreven door een rasechte vleeseter en dat is buitengewoon verfrissend. Hugh Fearnley Whittingstall is ervan overtuigd dat we in het Westen te veel vlees eten, we moeten groenten eten, veel meer groenten en daarom schreef hij dit kookboek. […]
Annecy, de stad van het meer
Annecy is de stad van het meer. Trots ligt zij aan de kop van het zogenoemde ‘Grande Lac’ dat ombuigt naar Talloires en Duingt waarna het ‘Petite Lac’ begint. Annecy is een volwaardige stad waar je heerlijk kan shoppen, eten of van het meer kan genieten. […]
Herfstige couscous met pompoen
Zo’n mooi warm herfsttafereel op je bord. Zalig op een koude avond als buiten de wind hard waait en jij lekker binnen zit met je bordje couscous. De warme lichtzoete smaak van de pompoen samen met de champignons, de pittige rode ui en de gecarameliseerde amandeltjes geven een heerlijk contrast. Fijn receptje! […]