Romige Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten

Het is vandaag carrot cake dag! Daarom hebben wij vandaag een heerlijk recept met wortel voor je. Wat schreeuwt er nou meer comfort food dan een heerlijke romige stoof? Wij delen vandaag deze hartverwarmende Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten. En wist je dat deze romige stoof helemaal plantaardig is? Dat komt mede door de nieuwe Blue Band 100% plantaardige kookroom! Deze kookroom is 100% plantaardig, en 100% lekker romig. Dat is pas comfort food!

Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack pompoen en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

4 tips om duurzamer onderweg te zijn in het nieuwe jaar!

2023 is eindelijk hier, tijd voor onze goede voornemens! Heb jij als goed voornemen om dit jaar duurzamer te reizen, maar ontkom jij er soms niet aan om jezelf te vervoeren met een auto? Wij vertellen je graag wat je onder andere kunt doen om duurzamer onderweg te zijn! Benieuwd? Lees dan vooral verder!

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

REVIEW: Groenten 

REVIEW: Groenten 

Hoe meer wij experimenteren, hoe meer we groenten gaan waarderen! Wij zijn inmiddels gek op alle smaken en texturen die de natuur ons te bieden heeft. We geven groenten dan ook met veel plezier een hoofdrol in onze gerechten. Mari Maris denkt daar hetzelfde over, en wijdt er haar nieuwste kookboek ‘Groenten’ aan. Wij namen een kijkje in dit kookboek, lees hier onze review.

Lees meer


NEW: Hutspot

NEW: Hutspot

Begin deze week geopend aan het einde van de rozengracht: Hutspot. In deze drie verdiepingen tellende designwinkel vind je alles van meubilair en woonaccessoires, tot kleding, boeken, bureauartikelen en zelfs een ouderwetse motor. Oja en Gumbo, de hond. Die hangt graag rond in het vintage ogende café waar het de hele dag door heerlijk toeven is. […]

Lees meer
Feestdagen special: culinaire kerstfeesten

Feestdagen special: culinaire kerstfeesten

Kerst kan je thuis vieren of uit. De derde week van december hoop ik jullie te inspireren voor de kerstdagen met mijn feestelijke pompoenmenu, maar voor de liefhebber bij deze een aantal luxueuze kerstaanbiedingen in het hoogsegment van Amsterdam. Het is maar één keer feest! […]

Lees meer
Feestdagen special: Kerst in huis

Feestdagen special: Kerst in huis

Geen feest zonder een kerstig huisje natuurlijk! En de bladen stonden weer bol van de nieuwe trends en inspirerende ideeën. Onderstaand de kersttrends van deze winter op een rijtje en antwoord op de grote vraag: wat te doen zonder kerstboom? […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Groenteburger AH

Vleesvervanger getest: Groenteburger AH

De groenteburger bestaat voornamelijk (74%) uit groente, de overige hoofdbestanddelen zijn tarwe-eiwit en maïszetmeel. Dit resulteert in een bruin-gele burger waarin je de groente kan zien zitten. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. Je proeft de groente in iedere hap die je neemt: doperwt, wortel en maïs kon ik direct onderscheiden. De burger is enorm luchtig, als een groentekoekje. Zacht van structuur en licht op de maag. De groenteburger is helaas niet aangevuld met vitamine B12 of ijzer, maar daar staat tegenover dat dit de beste vleesvervanger is die ik tot nu toe heb besproken! Snel gemakkelijk, lekker én gezond! – Cijfer: 9

Lees meer
Feestdagen special: De kerstwens

Feestdagen special: De kerstwens

Als schrijfster pur sang gaat de kerstwens voor mij vooral om de woorden, maar eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Bij deze een leuk, verrassend ideetje voor een duurzame en multifunctionele kerstkaart! Kerst kon niet groener zijn. […]

Lees meer
Onvergetelijke groenten

Onvergetelijke groenten

De herfst en de winter zijn voor mij de seizoenen om aan de slag te gaan met de zogeheten ‘vergeten groenten’. Zoals dit kookboek terecht opmerkt zouden deze 350 soorten groente eigenlijk nooit in de vergetelheid mogen raken. Ze dienen gekend, geproefd en gegeten te worden! Dit kookboek neemt je aan de hand. […]

Lees meer
Notenolijfbroodjes

Notenolijfbroodjes

De notengehakttaart was van mijn moeder en jawel, deze notenolijfbroodjes zijn van mijn schoonmoeder! Ik ben dol op dit soort super makkelijke recepten met minder dan vijf ingrediënten die je in een kwartier kan bereiden en dan ook nog eens fantastisch smaken. Bovendien bevatten deze notenbroodjes boter noch eieren, dus super gezond en buitengewoon vullend dankzij de noten. Daar krijg je energie van! […]

Lees meer
Feestdagen special: Food & Gift markets

Feestdagen special: Food & Gift markets

Met uitzicht op de feestdagen heb ik onze maandelijkse reis een maandje uitgesteld om jullie te voorzien van hippe vegetarische feesttips! Het begint natuurlijk al bij de voorpret: de leukste Food & Gift markets, cadeautips, kerstkaartinspiratie, aandacht voor de kerstoutfit en de beste huisversiering. En dan natuurlijk de hipste feesten en restaurants en tot slot the day after. […]

Lees meer

Trager methode: vijf principes

De hele Trager Methode is gebaseerd op vijf principes die in iedere oefening terugkomen en zo uiteindelijk onderdeel zullen worden van je dagelijks leven. Deze vijf principes helpen om meer lichaamsbewustzijn te creëren en zo lichaam en geest met elkaar te verbinden. Jessie Kuipers legt het uit. […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger

Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger

De hamburger van Tivall beschouw is als de meest basale vleesvariant en zo ziet hij er ook uit: simpel, rond, bruin, plat. Zoals je een burger voorsteld. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. De hamburger smaakt lekker en is compact met een stevige ‘bite’, geeft het gevoel van een volle hap, krokant van buiten en zacht van binnen, noch droog noch smeuïg. De hamburger is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Kortom, deze burger is niet alleen lekker maar ook nog eens verstandig! – Cijfer: 7,5

Lees meer
Voetprint Cooking

Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]

Lees meer
Tour de Lac d’Annecy

Tour de Lac d’Annecy

De beste manier om het meer van Annecy te leren kennen is op de fiets. Langs een groot deel van het meer loopt een vrij liggend fietspad, bijna direct langs het water. Het hele rondje is 44 kilometer en de ideale dagbesteding met veel tijd om te zwemmen, ijsjes te eten en dorpjes te bekijken. […]

Lees meer
Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013

Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013

Het is weer zover! Just Eat is bezig met zijn TOP 50 BESTE FOODBLOGS en De Hippe Vegetariër strijdt mee! Het Nederlands publiek kan stemmen op zijn favoriete Foodblogs en deze blogs beoordelen op kwaliteit en inhoud. De uiteindelijke score wordt bepaald door de publiekstemmen in combinatie met het juryoordeel. Deze jury bestaat uit deskundige foodies van Just Eat. […]

Lees meer
De Trager Methode

De Trager Methode

Iedere ervaring in je leven wordt opgeslagen in elke cel van je lichaam. Zo is ons lichaam een levend gebeeldhouwd archief van onze persoonlijke geschiedenis. Het bevat ons hele leven in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Dit kunnen we niet wissen want we zijn geen computer. Wel kunnen we het transformeren door er andere informatie naar toe te sturen. Nieuwe ervaringen die de oude liefdevol overstemmen. […]

Lees meer
Loungen aan de oever bij Duingt

Loungen aan de oever bij Duingt

Aan de kust bij Duingt, het niet te missen kasteeltje op de punt van het smalste gedeelte van het meer, zijn de laatste jaren een aantal ontspannen beachclub-achtige hotspots opgedoken. Dit klinkt weinig bijzonder, maar in de authentieke sferen rondom het meer is dit buitengewoon vooruitstrevend. Leuk, hip en betaalbaar! […]

Lees meer
Vleesvervanger getest: Tivall gegrilde stukjes

Vleesvervanger getest: Tivall gegrilde stukjes

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De gegrilde stukjes zijn vrolijk gevormde, licht gekleurde brokjes. De stukjes hebben een vlezige bite met een licht malse kip-associatie en een licht kruidige smaak die net wat anders is dan anders. Tevens smaken ze puur en natuurlijk, weinig onnodige toevoegingen, fris bijna. Mooie bijkomstigheid van de gegrilde stukjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Dit product bevatten 220 calorieën. Echter vindt ik ze zo’n fijne toevoeging aan vele gerechten dat ik ze beslist aanraadt! – Cijfer: 8

Lees meer
Talloires deluxe

Talloires deluxe

Het dorp waar ik die 10 jaar in verbleef was Talloires. Volgens mijn ouders het meest authentieke dorp van het hele meer en ik kan niet anders dan dat beamen: kleine Franse straatjes, een ‘boulangerie’, ‘tabac’ en ‘Café de la Place’, een haventje met mooie bootjes en bovenal: twee super de luxe restaurants. […]

Lees meer
Annecy, de stad van het meer

Annecy, de stad van het meer

Annecy is de stad van het meer. Trots ligt zij aan de kop van het zogenoemde ‘Grande Lac’ dat ombuigt naar Talloires en Duingt waarna het ‘Petite Lac’ begint. Annecy is een volwaardige stad waar je heerlijk kan shoppen, eten of van het meer kan genieten. […]

Lees meer
Herfstige couscous met pompoen

Herfstige couscous met pompoen

Zo’n mooi warm herfsttafereel op je bord. Zalig op een koude avond als buiten de wind hard waait en jij lekker binnen zit met je bordje couscous. De warme lichtzoete smaak van de pompoen samen met de champignons, de pittige rode ui en de gecarameliseerde amandeltjes geven een heerlijk contrast. Fijn receptje! […]

Lees meer