Libanese keuken: artisjok in verse tomatensaus
Dit gerecht is eigenlijk afkomstig uit de Marokkaanse keuken. Het is een echt zomers mezzegerecht. De nootachtige smaak van de artisjok gaat heerlijk samen met de friszure smaak van de gekonfijte citroen! Het recept komt uit het prachtige boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Tuinbonenspread
Wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit. Groenten maar ook planten bevatten een diversiteit aan natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen en zitten vol essentiële voedingstoffen. Het boek Plant & eter staat vol heerlijke recepten en interessante inhoudelijke weetjes over gezonde voedingsproducten. Dit recept uit het boek voor tuinbonenspread is een heerlijke spread voor op brood of bij de borrel, ideaal om in te dippen. Wij delen het recept!
MADE.com: van klei tot kom
Je eet er ‘s ochtends je granola uit, eet er tijdens de lunch je salade van af en serveert er ‘s avonds je doordeweekse maaltje op: servies. Maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt en waar komt het vandaan? Het begint allemaal met klei, en wat daarna gebeurt, is een bijzonder proces. Dit proces maakt ieder schaaltje, bord of mok uniek. Wij mochten van MADE.com een kijkje nemen op de plek waar het allemaal gebeurt: de keramiekfabriek, in Portugal!
Japanse miso ramen met sugarsnaps en taugé
Vandaag staat er miso ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak, waardoor je weinig kruiden hoeft te gebruiken. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!
FESTIVAL TREND: Vegan poffertjes in 3 smaken
Gespot op Veggie Festival – ZO TOF! Hordes mensen die in de rij stonden voor een Hollandse klassieker: poffertjes! Maar niet zomaar poffertjes, deze variant was 100% plantaardig, in 3 smaken (en kleuren) mét een lekkere klont van Flora’s plantaardige variatie op ‘roomboter’. LEKKER! En het leukste? Wij hebben het recept en het concept meebedacht! Dus we zijn nu echte poffertjes-experts 😉 Welke smaak wil jij? Rode biet-framboos, basilicum-munt of mango-kokos? Een vegan feestje voor volwassenen & kids!
DIY TREND: Matcha witte bonen dip
Matcha steelt op Instagram al een tijdje de spotlight in de vorm van ijs, dips, koekjes, burgers en natuurlijk waar het allemaal begon: de matcha latte. Matcha is een groene thee soort in poedervorm, met een licht bittere smaak die je gewend bent van groene thee. Nu is matcha als dip ook populair. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. Met dit recept kun jij het nu zelf ook maken! Wij doken de keuken voor je in en maakten een matcha dip met witte bonen die je kan eten met je favoriete crackers maar ook met gesneden rauwkost of op brood.
INSTA TREND: Matcha dip
Instagram trend gespot: matcha dip! Matcha, groene thee, is ontzettend gezond. Je ziet het groene spul in steeds meer producten voorkomen. Kende je de matcha dip al? Churro’s kun je in matcha dippen, maar ook aardbeien, zoete aardappel en ijsjes!
Top 5: geroosterde groenten
Een maaltijd met geroosterde groenten is voor mij altijd goed als ik eventjes niet weet wat ik wil eten. Doe het op een broodje, door een salade, bij de couscous, ga zo maar door! Groente grillen is ook de ideale manier om groenterestjes op te maken die je nog in je koelkast hebt liggen. Om je inspiratie te geven: hierbij mijn top 5 geroosterde groenten!
Nieuwe ontdekkingen #29
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Lima Muesli, On the Rocks, Plankton Holland, Captain Kombucha & Seagreen.
3x recepten met paarse zoete aardappel
Ube wordt ook wel de paarse zoete aardappel genoemd. Het heeft een licht zoetige smaak en een prachtige paarse kleur. In Amerika en Azië wordt de paarse wortel al veel gegeten, maar in Nederland mag dat nu ook wel gaan gebeuren. De gerechten die je ermee maakt zijn namelijk ontzettend lekker én mooi! Wij hebben drie recepten voor je op een rijtje gezet.
Par Hasard: Een friterie met klasse!
Par Hasard is dé plek bij uitstek voor de meest heerlijke frites! Elke maand worden bij Par Hasard de verschillende aardappelrassen opnieuw getest op kwaliteit, om de beste kwaliteit aan aardappelen voor de gasten te waarborgen.
Libanese keuken: halloumi uit de oven met brood, dadels en za’atar
Dit recept van halloumi uit de oven moesten wij met jullie delen. Halloumi is zó lekker. Helemaal in combinatie met het zoete van de dadels, de zoute kaas en de kruidige smaak van de za’atar kan deze niet ontbreken op je mezze tafel. Aanrader! Dit is het recept uit het prachtige boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
De Libanese keuken: mezze
In het Midden-Oosten weet iedereen wat je bedoelt als je het over mezze hebt. Het zijn kleine gerechtjes die je met z’n allen kan delen. Merijn Tol en Nadia Zerouali schreven het boek Souq: tafels vol mezze. Zij zeggen dat mezze niet alleen eten is, maar ook een manier van leven. Het staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Maar wat is mezze nou precies? Wat is de herkomst en wat zijn dan de gerechten? Wij gingen in het boek Souq op zoek naar antwoord!
Ecofabulous: Groene asperges met rode wangetjes
Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze herziene versie koos Lisette Kreischer haar 80 favoriete plantaardige recepten en laat daarmee zien dat iedereen op een simpele en eenvoudige wijze een smakelijk plantaardig gerecht op tafel kan zetten. Dit recept uit Ecofabulous is ook ontzettend goed! De nootachtige smaak en goede bite van de groene asperges combineren mooi met iets zoets, zoals deze bosbessensaus. Eet ze als lunch met een stuk brood, of eet het als diner met wat pasta, olijfolie en gebakken knoflook!
Kookboek: 7 ingrediënten vegan
7 ingrediënten vegan van Rita Serano is het nieuwste vegan kookboek! Dit boek laat zien dat het veganistisch koken gezond en lekker kan zijn. Oók met maar een aantal ingrediënten. Sommige mensen denken dat een plantaardig eetpatroon ingewikkeld is en je er enorm veel ingrediënten voor in huis moet halen. 7 ingrediënten vegan laat zien dat dat helemaal niet het geval is!
Ube: paarse zoete aardappel ijs
We hebben weer een nieuwe trend gespot! Ken je ube (spreek uit als oo-bae) al? Deze paarse wortel is niet alleen mooi om te zien, hij smaakt ook nog eens erg lekker. In Azië en Amerika wordt de wortel al veel gegeten, maar in Nederland is ‘ie nog niet zo bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!
Boek: Stoppen met vlees
Ik hoef jullie waarschijnlijk niet meer te overtuigen waarom je zou moeten stoppen met vlees. Toch is het altijd fijn om inzicht te krijgen in de (positieve) gevolgen van stoppen met vlees eten. Hoe groot is het effect van onze consumptie op het milieu? Hoe wordt er nou precies met dieren in de bio-industrie omgegaan? Welke alternatieven zijn er? Dit zijn vragen die Robert Bridgeman in zijn boek Stoppen met Vlees wil beantwoorden.
DIY TREND: Vegan ramen met paddenstoelenbouillon
Vegan ramen, wij zijn er dol op! Ramen zijn er in zoveel verschillende versies en eigenlijk kan je er alle kanten mee op. Kies je bouillon, groenten en toppings en je hebt een gehele voedzame maaltijd. Vanochtend deelden wij de mooiste Instagram foto’s ervan ter inspiratie. Vandaag delen wij het recept met paddenstoelenbouillon, courgettenoedels, tofu en paddenstoelen.