6 tips voor duurzame (schoen)cadeautjes

De feestdagen staan voor de deur en binnenkort trappen we deze periode gezellig af met pakjesavond. Raak jij nu volledig in paniek omdat jij nog geen cadeau hebt voor jouw geliefden? Dan helpen wij jou vandaag graag een handje, met onze favoriete duurzame cadeautjes voor de aankomende feestdagen! Lees snel verder. 

Gevulde pompoen met paddenstoelen, kikkererwten en hoemoes ras el hanout

Inspiratie nodig voor de feestdagen? Of gewoon op zoek naar een hartverwarmende maaltijd? Geen zorgen, we’ve got you covered! Met dit smaakvolle gerecht tover jij voor welke gelegenheid dan ook een feestje op tafel, én een lach op het gezicht van jouw gasten. Dit gerecht met pompoen, Hoemoes met Ras el Hanout en kikkererwten met paprikapoeder zit bomvol warme smaken. Klaar om te genieten van dit feestelijke maal? 

Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groentes in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

VEGGIE in 20 minuten: gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst

VEGGIE in 20 minuten: gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag venkel in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Vega vleesklassieker: paprika-kikkererwten pannenkoeken

Vega vleesklassieker: paprika-kikkererwten pannenkoeken

Fan van pannenkoeken én paprika? Dan is dit recept ideaal voor jou! Deze pannenkoeken zijn een gezonde en hartige versie, door het kikkererwtenmeel, de griekse yoghurt en natuurlijk de rode paprika’s. Doe er gegrilde paprika plakken bij en maak er een feestje van!

Nieuwe ontdekkingen #30

Nieuwe ontdekkingen #30

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Magioni Pitza Falafel, Alpro ‘more fruit’, Splenda, nieuwe smaken van Rude Health & Magioni Super Green pizza crust.

Hartige taart met ricotta en geroosterde biet

Hartige taart met ricotta en geroosterde biet

Deze hartige taart is een topper! Biet met romige kaas vind ik sowieso een gouden combinatie. Samen met de krokante korst, de ricotta en geitenkaas is dit een heerlijk gerecht. Allore Foodies deelde met ons het recept!

VEGGIE ROADTRIP: Hof van Cleve in Kruishoutem België

VEGGIE ROADTRIP: Hof van Cleve in Kruishoutem België

Yes! Samen met Peugeot ontdekte ik weer één van de beste groenterestaurants van Europa. Geen straf! 🙂 Hiervoor gebruik ik deze inspirerende lijst van We’re Smart World. Voor de derde keer op rij bezocht ik onze zuiderburen: in België blijken ze verrassend veel unieke groenterestaurants te hebben! Ik lunchte bij Hof van Cleve in Kruishoutem, onder Gent gelegen niet ver van Kortrijk. Ik kan alvast verklappen: dit bezoek zou weleens het hoogtepunt van mijn VEGGIE roadtrips kunnen zijn!

Scandinavische keuken: romige gort met courgette en paddenstoelen

Scandinavische keuken: romige gort met courgette en paddenstoelen

Vandaag delen we het recept voor romige gort met courgette en paddenstoelen. Hiervoor gebruikten we Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann. Dikke aanrader! De gort wordt op zo’n manier bereidt dat het romig wordt. Hierdoor wordt het vaak met risotto vergeleken, maar de uiteindelijke textuur is niet helemaal hetzelfde. Het lijkt een beetje op de verschillende soorten pap die in Scandinavië gegeten wordt. Pap is daar eeuwenlang het standaard gerecht geweest. Nu is het terug van weggeweest en worden er vele lekkere gerechten mee gemaakt, zoals deze romige gort!

Scandinavische keuken: spinaziedumplings in tomatensaus

Scandinavische keuken: spinaziedumplings in tomatensaus

Vandaag delen we het recept voor spinaziedumplings in tomatensaus uit Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann. Het klinkt misschien niet heel Scandinavisch, maar spinazie groeit in Scandinavië in overvloed. Volgens Trine is dit “echt comfortfood dat je een warm gevoel geeft op koude avonden.”

Wild Plukken: dadel-teunisbloem balletjes

Wild Plukken: dadel-teunisbloem balletjes

Vandaag het recept voor dadel-teunisballetjes uit het kookboek Wild Plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Kookboek: Eat vegan

Kookboek: Eat vegan

Dit kookboek is geschreven door twee vrouwen met een missie: meer bekendheid geven aan de veganistische keuken. Shannon Martinez en Mo Wyse hebben een Eat vegan geschreven welke is voortgevloeid uit de gerechten die zij aan de man brengen in hun restaurant Smith & Daughters en in een delicatessenwinkel Smith & Deli. Het kookboek laat mensen kennis maken met veganistisch voedsel zoals het bedoeld is: groots, boordevol smaak, indrukwekkend en een feestje waard.

Vegan Japanse Shoyu ramen

Vegan Japanse Shoyu ramen

Vandaag staat er vegetarische shoyu ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

7 tips om duurzamer te eten

7 tips om duurzamer te eten

Wereldwijd wil het Klimaatakkoord in 2030 bijna de helft minder CO2 uitstoten dan in 1990. Voor Nederland betekent dat dus 49% minder broeikasgassen dan 28 jaar geleden. Tot nu toe is er nog weinig gebeurt, terwijl een deel van de oplossing zich aan het uiteinde van onze eigen vork bevindt. Dus neem het heft in eigen hand en maak bewust duurzame voedingskeuzes, dan maak je echt een verschil. Dit doe je niet alleen door geen of minder vlees te eten, ook op de rest van je dagelijkse voeding kun je een hoop besparen. Wij delen zeven tips om duurzamer te eten!

DIY TREND: Breakfast jars

DIY TREND: Breakfast jars

Breakfast jars zijn glazen potten gevuld met de meest kleurrijke ontbijtjes die ook nog eens heel makkelijk mee te nemen zijn. Ideaal to-go dus op een drukke dag! Vanochtend hebben we ter inspiratie de mooiste Instagram foto's hiervan laten zien. Je kunt zelf de...

INSTA TREND: Breakfast jars

INSTA TREND: Breakfast jars

Nieuwe Instagram trend gespot: breakfast jars! Deze ontbijtjes zijn werkelijk waar prachtig door hoe ze in glazen jars worden gegoten, waardoor je alle kleurrijke laagjes en structuren van het fruit ziet. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Check hier de mooiste Instagram foto’s! En wil je er zelf één maken? Stay tuned voor het recept!

VEGAN FOOD FESTIVAL AMSTERDAM: 10-12 augustus

VEGAN FOOD FESTIVAL AMSTERDAM: 10-12 augustus

Het food festival seizoen is volop bezig! Het Vegan Food Festival Amsterdam mag zeker niet ontbreken in het rijtje toffe foodfestivals om te bezoeken. 10, 11 en 12 augustus vindt het festival plaats op het Westergasterrein in – je raadt het al – Amsterdam. Lees er hier alles over!

De Loire en haar Chenin Blanc

De Loire en haar Chenin Blanc

De komende maanden gaat vinoloog Remy Tolk in samenwerking met Wine & Roses ons meer leren over de bekende Franse wijngebieden! We beginnen vandaag met de Franse Loire en een van haar mooiste wijnen: de Chenin Blanc. In dit artikel leer je alles over het gebied, deze wijn en geven we heerlijke recepten voor erbij!

Popcornmix met knoflook en Parmezaanse kaas

Popcornmix met knoflook en Parmezaanse kaas

Deze popcornmix is weer eens wat anders dan je gewend bent van de filmsnack! De popcorn in combinatie met de zoute sticks en zonnebloempitten hebben een lekkere, hartige smaak door de knoflook en Parmezaanse kaas. Allore Foodies deelde met ons het recept. YUM!