7x vegan hotspots in Kopenhagen
Heb je een trip naar het Deense Kopenhagen gepland staan? Wij hebben een aantal geweldige hotspots voor je op een rijtje gezet. Van Indiaas tot rawfood, van een havermoutrestaurant tot blauwe sapjes: hier wil je naartoe!
Hawaïaanse keuken: avocado-kokoscreme
Deze avocado-kokoscreme is een heerlijke saus voor op je poke bowl! Het is op basis van avocado, aangemaakt met kokosmelk. Het is een iets zwaardere saus, dus houd daar rekening mee bij je portionering. Hierna delen we twee recepten voor poké bowls, waarbij je deze saus meteen kan gebruiken! Hiervoor gebruikten we Het Poké Kookboek van Gerrit Jan & Quinta Witzel. Dikke aanrader!
De Hawaïaanse keuken: poké bowls
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we van de lekkerste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Hawaïaanse keuken aan bod! Poké bowls zijn nu ontzettend hip. Je vindt steeds meer afhaaltentjes voor poké bowls, maar er zijn ook genoeg recepten om thuis de lekkerste poké bowls te maken. Hiervoor gebruikten we Het Poké Kookboek van Gerrit Jan & Quinta Witzel. Een heel fijn en makkelijk boek om je eigen bowls te creëren!
Plant & eter: Sizzling citruscake
Dit recept uit het boek Plant & eter voor citroencake is ontzettend lekker! De citrussmaak is ideaal voor deze zomerse dagen. Heb jij er al zin in?
Kookboek: Hoe overleef je?
Na het boek Hoe overleef je?, is Dr. Michael Greger terug met een vervolg: Hoe overleef je? Het kookboek. In de boekenreeks Hoe overleef je? komt naar voren dat veel oorzaken van vroegtijdig overlijden of ziekte voorkomen kunnen worden door aanpassingen in levensstijl en dieet. In Hoe overleef je? werd vooral gesproken over het enige wetenschappelijke dieet dat bescherming biedt tegen vele oorzaken. In het kookboek worden de handvaten voor deze levensstijl aangereikt en word je geïnspireerd om zelf de keuken in te gaan. Op een eenvoudige manier kun je het heft van je gezondheid in eigen handen nemen: door te starten met het eten van onbewerkte plantaardige voeding.
Japanse vegan kombu dashi ramen
Vandaag staat er vegetarische kombu dashi ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is Japanse noedelsoep, waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon gekookt hebt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!
Snelle Oosterse jackfruit salade
Je hebt vast al gehoord van jackfruit, de nieuwe vleesvervanger, stevig maar tegelijk lekker fris. Wij vonden deze bij de lokale Surinaamse toko en maakten hier een supersnelle jackfruit salade van met een Oosterse dressing. Wij gebruikten dit keer de gele variant van jackfruit, die heel zoet van smaak is, en daardoor goed combineert in een salade met hartige ingrediënten. Makkelijk en in 15 minuten op tafel dankzij onze favoriete Multichopper van Philips. Een heerlijke lichte maaltijd, ideaal voor deze tijd van het jaar!
DIY TREND: Halloumi frietjes met avocado dip
Gespot op verschillende food festivals: de halloumi frietjes! Hoe je deze halloumi frietjes zelf maak, lees je hier! Om je friet ook nog eens te kunnen dippen delen we ook het recept voor avocado dipsaus. Gegarandeerd een hit op het volgende feestje!
INSTA TREND: Halloumi frietjes
Instagram trend gespot: halloumi frietjes! Met name de kaasfrietjes van de zaak Oli Baba’s op Camden markt zijn een ware hit op Instagram. Ga jij er al van watertanden?
Top 5: vegetarische lasagne recepten
Lasagne is heerlijk comfort food, dat altijd voedzaam en lekker is. Sterker nog, je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt! Deze vijf recepten geven je inspiratie voor een vegetarische of veganistische lasagne. Kies welke jij het lekkerst vindt!
VEGGIE in 20 minuten: Oosterse courgette-spaghetti met broccoli, mango en cashews
Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag courgette in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!
Alles wat je moet weten over rosé
De komende maanden gaat vinoloog Remy Tolk in samenwerking met Wine & Roses ons meer leren over de bekende Franse wijngebieden! Vandaag is de rosé aan de beurt. De zomer is namelijk begonnen en daarmee is het rosé seizoen officieel geopend! Deze heerlijke wijn is echt niet alleen voor op een terrasje, er is voor elke gelegenheid een rosé te vinden. Je hebt verschillende soorten rosé: de wijn varieert in kleur van zeer licht tot zeer donker en van beendroog tot zoet. Hier lees je alles wat je moet weten over de rosé!
Barbecue: portobello’s met camembert en gevulde paprika met feta
Deze zomer kunnen we ontzettend veel genieten van het mooie weer. En daar hoort natuurlijk barbecuen bij! Je kunt ontzettend veel kanten op met de lekkerste gegrilde groenten. Vegetarische inspiratie nodig? Met de Vega BBQ-box van Marley Spoon krijg je drie recepten en ingrediënten voor een goede vegetarische barbecue. Wij mogen de recepten met je delen! Deze week: portobollo’s met camembert, gevulde paprika met kruidige feta en gemarineerde zoete worteltjes.
Bloemkool flatbread
Deze bloemkool flatbread is weer eens iets heel anders dan je gewone boterham! De bloemkool maakt het heel gezond. Je maakt het ook nog eens heel eenvoudig in de oven, waardoor ‘ie ook lekker knapperig wordt. Allore Foodies deelde met ons het recept!
VEGGIE ROADTRIP: L’Air du Temps in Éghezée België
Yes! Samen met Peugeot ontdekte ik weer één van de beste groenterestaurants van Europa. Geen straf! 🙂 Hiervoor gebruik ik deze inspirerende lijst van We’re Smart World. Dit keer bezocht ik onze zuiderburen: in België blijken ze verrassend veel unieke groenterestaurants te hebben! Ik genoot van de ‘Vegetale Suprematie’ bij L’Air du Temps in Éghezée, niet ver van Namen. Zo kom je nog eens ergens!
Libanese keuken: pompoenkibbeh met spinazie, labne en granaatappelmelasse
Pompoenkibbeh, en aardappelkibbeh, wordt gemaakt als er geen vlees mag worden gegeten. Dit is bijvoorbeeld het geval als de christelijke Syriërs of Libanezen vasten. Deze combinatie van kibbeh met uien en granaatappelmelasse is heerlijk! Het recept komt uit het boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Libanese keuken: artisjok in verse tomatensaus
Dit gerecht is eigenlijk afkomstig uit de Marokkaanse keuken. Het is een echt zomers mezzegerecht. De nootachtige smaak van de artisjok gaat heerlijk samen met de friszure smaak van de gekonfijte citroen! Het recept komt uit het prachtige boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Tuinbonenspread
Wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit. Groenten maar ook planten bevatten een diversiteit aan natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen en zitten vol essentiële voedingstoffen. Het boek Plant & eter staat vol heerlijke recepten en interessante inhoudelijke weetjes over gezonde voedingsproducten. Dit recept uit het boek voor tuinbonenspread is een heerlijke spread voor op brood of bij de borrel, ideaal om in te dippen. Wij delen het recept!