Top 5: Recepten voor Pasen
Vandaag is het eerste paasdag en dat betekent: tijd voor brunch! Wij vinden Pasen een ontzettend gezellige tijd in het jaar. Het huis kleurrijk versierd, samen zijn met familie en natuurlijk heerlijk eten! Wij vullen onze brunchtafel op Pasen het liefst met onderstaande gerechten.
Bruschetta’s met gegrilde groenten
Heb jij zin om een nieuw hapje aan je gasten uit te delen? Of ben jij toe aan een nieuw lunchrecept? Probeer dan deze groente bruschetta’s eens! Minstens net zo lekker als de klassieke bruschetta, maar dan net even anders. Voor deze bruschetta’s gebruiken wij gegrilde courgette en gele paprika. Deze snack mag natuurlijk niet ontbreken op een gezellige avond! Lees hier hoe je ze zelf maakt.
Wortelpannenkoek
Oelala wortelpannenkoeken voor een smikkelontbijt in het weekend! Dat had niemand verwacht. Met de heerlijke yoghurt-honing-kaneel-saus erbij is het een echte traktatie. […]
NEW: Yoghurt Barn
Yoghurt Barn, sinds maandag 2 september geopend in de Pijp in Amsterdam. Een veelbelovend food-concept dat is over komen waaien uit New York: yoghurt eten buitenshuis. En niet zo maar yoghurt, loeilekkere yoghurt! Rechtstreeks van de boer, duurzaam en biologisch. […]
De Bakkerswinkel: altijd knus
De Bakkerswinkel, mijn favoriete plek voor een ontbijtje buitenshuis, maar ook voor de lunch een bijzonder fijn winkeltje en met haar drie locaties in de stad altijd om de hoek. De specialiteit van De Bakkerswinkel is scones, het typische Engelse gebak dat het best gegeten wordt met ‘clodded cream’ en jam, maar al hun producten zijn het proeven waard, elke keer opnieuw. […]
Wortelgratin met knapperig broodkorstje
Een echte winterse wortel- en knolschotel vol heerlijke smaken recht uit moedertje aarde. Een stevige maaltijd om de koude dag mee af te sluiten en de winterse kwaaltjes te bestrijden! […]
Vleesvervanger getest: Tivall burger royaal
Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: Qua smaak is de burger erg kruidig, op het vreemde af. Hierdoor is de burger lastig te combineren. De structuur van de burger is zacht, mals zonder bite. Hierdoor valt de burger snel uit elkaar. De burgers zijn rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Één burger beval 155 calorieën wat bijzonder weinig is. – Cijfer: 5
Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort
Dit recept is een kleurig kunstwerk op je bord en is gevuld met ingrediënten zoals radijsjes en tuinbonen die ik zelf weleens neig te vergeten… Eigenlijk zijn ze super lekker en gezond! En het ziet er ook nog eens leuk uit. De roquefort (of andere blauwe kaas) in dit gerecht is een echte smaakmaker zonder dat je er veel van hoeft te gebruiken, in combinatie met de lichtzoete witte druif is het een palet van smaken waar ik dolgelukkig van word. […]
De wereld van de wortel
Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op wortels. […]
Launchparty DHV
Als echte Hippe Vegetariër grijp ik graag iedere gelegenheid aan om een feestje te geven en samen met mijn vrienden en vriendinnen te genieten van lekkere hapjes, drankjes en elkaars gezelligheid. Om die reden kon ik het niet laten om ook de start van mijn blog feestelijk in te wijden op de Amsterdamse grachten onder het genot van de meeste originele veggie cocktails! […]
Lof: karakter & kwaliteit
Restaurant Lof is altijd een favoriet geweest van mijn
ouders: een klein, eigenzinnig zaakje met altijd dezelfde bediening
en geweldig eten. Een aangename en knusse verassing tussen de
diverse restaurantjes in de Haarlemmerstraat en een fijne
uitbreiding van je eigen huiskamer. […]
Vleesvervanger getest: Tivall balletjes
Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De smaak van de balletjes wordt vooral bepaald door de toevoeging van peper en zout, wat maakt dat ze heerlijk los te eten zijn, maar ook makkelijk te combineren zijn. De balletjes hebben een compacte vlezige structuur die doet denken aan echt vlees. Dit product is rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. De balletjes bevatten 175 calorieën wat een redelijk hoog aantal is. – Cijfer: 8,5
Halleluja Hüttenkäse
Voor De Hippe Vegetariër is een goede balans tussen genieten en lekker in je vel zitten de sleutel tot geluk, want zonder dit evenwicht is het leven slechts half zo leuk. Om deze balans te behouden is het van belang de juiste keuzes te maken voor je dagelijkse voeding. De wekelijkse eettip helpt je hierbij en geeft de nodige inspiratie. […]
Veggie cocktails
Alcohol, voor mij één van die geneugten van het leven waar ik intens van kan genieten. Een etentje zonder wijn of een feestje zonder een mooi drankje in een sierlijk glas, ik kan het niet missen. Toch weten we allemaal dat alcohol in een vrolijk maar oh zo ongezond product is, in alle opzichten. Daarom vind ik het een uitdaging om als Hippe Vegetariër hier het beste van te maken zonder dat het feestgevoel erop achteruit gaat. Kortom geen Skinny Bitches voor mij, want van alleen soda en vodka word ik natuurlijk niet blij, maar van groentecocktails wel! En laat dat nou bijna net zo mager zijn als die Skinny Bitch… en duizend keer lekkerder! Om blij van te worden. […]
Aziatische koolsalade: lekker & light
Dit recept is een absolute verrassing. Toen mijn lief de ingrediënten in de koelkast zag liggen dacht hij dat er konijnenvoer op het menu stond, maar niets was minder waar. Bovendien past dit recept in alle opzichten bij mijn streven van ‘lekker & light’. Het is enorm smaakvol en super gezond: veel rauwkost, gember voor de spijsvertering, geen kaas, de noten zijn onbewerkt en een lichte dressing met weinig olie. Kortom, een verantwoorde smulsalade en dat is precies waar wij hippe vegetariërs naar op zoek zijn. […]