Cinnamon Rolls met zoetzure rozijnen en pistachecrème
Kaneelbroodjes zijn van oorsprong Zweeds. Oil & Vinegar heeft er een meesterlijke, mediterrane variatie op bedacht: kaneelbroodjes gemaakt van pizzadeeg met in dadelazijn gewelde rozijnen en Siciliaanse pistachecrème. YUM!
Luc.: oase van groen in hartje Utrecht
Luc. in hartje Utrecht heeft een van de mooiste interieurs van de hele stad. Zelf beschrijven ze het als geïnspireerd op Parijse cafés en Amerikaanse diners, net zoals de kaart dat is. Het eten is modern en bijtijds. Je leest hier er alles over!
Test jezelf: heb ik voldoende B12?
Mensen zijn vaak onzeker dat ze voedingsstoffen tekort komen door een vegetarisch of veganistisch dieet. B12 is bijvoorbeeld een belangrijke vitamine om in de gaten te houden, omdat dit de enige vitamine is die niet uit plantaardige producten kan worden gehaald. Als je goed let op je gehalte vitamine B12 door het eten van zuivel, eieren of het nemen van een supplement, hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Maar wil je dat zeker weten? Dan is het handig om je zelf te testen. CheckYourself biedt testen aan waarmee je jezelf kan controleren. Je leest er hier meer over!
RABARBER: van grond tot bord
Elke dag staan we met groenten in de keuken, maar als ik eerlijk ben weet ik heel vaak niet hoe en waar deze precies groeien. Wat is het Nederlandse seizoen? Groeien ze onder de grond of aan een plant? Ik wil het voor eens en voor altijd weten, dus ging langs bij de telers Van Eigen Bodem. Vandaag: hoe groeit rabarber?
Kom naar VEGGIE Festival: 15-17 juni
Op 15, 16 en 17 juni vindt het allereerste VEGGIE festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, daarom wil VEGGIE festival de harten veroveren van alle foodlovers met een fantastische VEGGIE food line-up, waar je zelfs doorgewinterde vleeseters voor wakker kunt maken. Want VEGGIE is the future, en dat smaakt fantastisch!
Greendelicious: quiches van schorseneren en peterselie
Greendelicious Kruiden neemt je mee op een culinaire reis door de wondere wereld van kruiden en bloemen. Het boek laat zien dat er per seizoen de meest heerlijke kruiden en eetbare bloemen in diverse plantaardige recepten te verwerken zijn. Deze quiches van schorseneren met peterselie past heerlijk bij een soep, of gewoon on the side bij een frisse salade.
Kookboek: Koken met Kleur!
‘Eet jezelf vrolijk én gezond!’ is het motto van Joke Boon, kookboekenschrijfster van onder andere Koken met Kleur! Dit inspirerende kookboek vol recepten waarin groenten de hoofdrol spelen, is samen te vatten als een perfect en uniek thuiskookboek voor iedereen die wel wat extra kleur in zijn/haar leven kan gebruiken. Kleur op je bord is namelijk niet alleen mooi, maar ook heel gezond!
6x vitaminen en mineralen voor meer energie
Eigenlijk draait alles in ons leven om energie. Energie die ons lichaam alleen aanmaakt uit voedsel – niemand leeft van de lucht! Toch zijn er een hoop beloftes over voeding die nergens op slaan. GezondNu deelt met ons 6 gouden tips over vitaminen en mineralen die wel zorgen voor meer energie en kracht.
Palmolie: hoe slecht is het nu echt?
Vaak zien wij op het blog bij lezers veel negatieve reacties over palmolie. Want worden daar geen enorme oerwouden voor gekapt? Maar waarom zit het dan in zoveel producten? Hoe zit het nu écht? We gingen in gesprek over palmolie met Anniek Mauser, directeur duurzaamheid Benelux bij Unilever. We kwamen erachter dat het een veel complexer verhaal is dan je op het eerste oog zou denken. We leggen het je uit!
Getest: Allerhande Box nu 100% flexitarisch
Goed nieuws: de Allerhande Box is vernieuwd en nu 100% flexitarisch. Elke week kan je kiezen uit 3 vegetarische gerechten, waarvoor je de ingrediënten en instructies thuis bezorgd krijgt. Wij testten de box en aten deze week plaattaart met zoete aardappel en zongedroogde tomaatjes, bloemkoolsalade met ovenkrieltjes en kaasschnitzel en tagliatelle met burrata en panco. Benieuwd?
TRENDING: Matcha-limoen energieballetjes
Matcha is groene theepoeder uit China. Het zit vol met antioxidanten, net als gewone groene thee. De antioxidanten in één portie matcha staan gelijk aan maar liefst drie kopjes gewone groene thee! Nu al zin om te profiteren? Deze energieballetjes met matcha en limoenrasp heb je zo gemaakt!
Top 5: Overnight oats
Ik kan enorm genieten van een feestelijk ontbijt. Helaas heb ik daar ‘s ochtends weinig tijd voor. Deze overnight oats zijn daar de ideale oplossing voor! De avond van tevoren maak je dit ontzettend vullende ontbijt. Niet geheel onbelangrijk! En je kan het zo lekker maken als je zelf wilt 😉 Om je inspiratie te geven, hierbij mijn top 5 overnight oats!
Nieuwe ontdekkingen #24
Ontdek wat de laatste trends zijn op het gebied van voeding! Hier vind je de top 5 nieuwste bijzondere, gezonde en bewuste food producten van Nederland! Deze week: Bigger Than Mack Guru Saus, Van Blik vegetarische curry, Yoyo Bear snoepjes, Mangiamo Kruidenzout en Nakd fruitrepen.
The Streetfood Club: dé hotspot van Utrecht
Sinds kort is een nieuwe hotspot geopend in Utrecht: The Streetfood Club. En dit is echt dé nieuwe place to be! The Streetfood Club heeft een fantastisch mooi en hip interieur en geweldig eten. Ook voor een goede borrel met de creatiefste en gekste cocktails (zoals de Hello Kitty Cotton Candy, ik bedoel maar) kun je hier terecht. Ik als Utrechter kan bevestigen dat echt íedereen er over praat. Wij gingen er voor je langs!
Vegan borrel platter met chili-limoendip
Dit borrel platter is ideaal voor feestelijke en zomerse dag! Een super snel te maken chili-limoendip, met rauwkost om erin te dippen én de nieuwe vegan SoChicken Sticks van SoFine: knapperige ‘kip’ sticks! Vorige week schreven we over hoe lekker die zijn. Dip de sticks en rauwkost in deze dip en genieten maar!
Mama Makan: Fine dining met Indonesische gerechten
Bij Mama Makan draait het om fine dining en mooi opgemaakte borden vol smaakvolle Indonesische gerechten. Van vegetarische sateetjes met tempeh tot aan rijsttafels en nog véél meer andere Indonesische snacks. En alles nét een tikkeltje anders dan je gewend bent. Chef Paul Verheul vindt het naast het serveren van de Indonesische gerechten namelijk ook leuk om andere Aziatische en Internationale gerechten aan de menukaart toe te voegen. Deze variatie is van het interieur tot aan de cocktails én gerechten te ervaren bij Mama Makan.
Groentetuin: hoe behoud ik mijn moestuin?
Je planten zijn waarschijnlijk nu een kleine week in de open lucht. Hoe behoud je je planten en hoe bescherm je ze tegen ongewenste bezoekers? Een van de vervelendste bewoners van je tuin of je balkon voor de planten is de slak. Slakken zijn dol op verse blaadjes van planten. Het zijn echte veelvraten, voor je het weet is je hele jonge plant weggevreten. Hier wat tips om slakkenleed te beperken en misschien wel te voorkomen! […]
5 x koken met oud fruit
Heb jij ook vaak restjes fruit over? Ik voerde het aan de paarden, maar die moeten maar net in de buurt staan 😉 Fruit is zonde om weg te gooien, je kan er nog ontzettend veel lekkere dingen mee doen. Wij geven je inspiratie, van pizza tot sportsnacks!