Vegan frozen ‘yoghurt’ breakfast bars met granola en rood fruit

Ontbijt is een maaltijd waar we niet altijd de tijd voor kunnen nemen, maar toch is het een erg belangrijk eetmoment! Om ons ontbijtmomentje wat op te vrolijken, maakten wij het volgende recept: vegan frozen yoghurt breakfast bars met granola en rood fruit! Deze bars worden gemaakt met de kokos yog van Abbot Kinney’s en granola uit de pan. Dit gerecht is heerlijk zomers, en maakt dat jouw ontbijt als een toetje voelt. Omdat de breakfast bars bevroren zijn, kan je ze prima de dag van tevoren maken!

Surinaamse roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps

Vandaag op het menu: roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps! Dit gerecht is wat wij zien als comfort food omdat het barst van smaken! Wij maakten dit gerecht met de Surinamese roti kruidenmix van Euroma, zodat je het in no time op tafel hebt staan en niet hoeft in te leveren op smaak! Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder.

Flatbreads met vegan muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes

Wist je dat yoghurt niet alleen ideaal is voor het ontbijt? We zijn vandaag namelijk weer de keuken ingedoken om een heerlijk zomers gerecht op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Wij maakten van onze lunch vandaag een feestmaaltijd: flatbreads met muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes. Dit gerecht is helemaal plantaardig door de vegan kokos yog van Abbot Kinney’s en daardoor kunnen we alleen nog maar meer genieten.

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

Wortelcake met walnoten

Wortelcake met walnoten

Deze wortelcake met walnoten is een heerlijke traktatie voor liefhebbers van zoete en hartige smaken. De wortels geven de cake een heerlijk zoete smaak en een mooie kleur, terwijl de walnoten zorgen voor een knapperige textuur en een hartige smaak. Dit recept komt uit het nieuwe kookboek ‘Vegan voor altijd’ van Katharina Seiser. Of je nu een ervaren bakker bent of net begint, deze wortelcake met walnoten zal zeker een favoriet worden! Lees snel verder.

Lees meer
REVIEW: Vegan voor altijd

REVIEW: Vegan voor altijd

Katharina Seiser neemt je mee op ontdekkingsreis door de onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken. Met haar kookkennis heeft ze smaakvolle, vegan recepten ontwikkeld, welke 100 procent vrij zijn van vervangingsproducten en imitaties. Gewoon eerlijk voedsel wat ook nog eens gebaseerd is op de seizoenen, erg duurzaam dus! We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!

Lees meer


Top 5: pizza recepten

Top 5: pizza recepten

Het is alweer zondag en dat vraagt om comfort food! Goed nieuws, want vandaag is het de beurt aan onze favoriet: pizza! Geen zin om te koken en wil je jezelf extra verwennen, dan is dit jouw gerecht. Zie hieronder de recepten van vijf hele bijzondere pizza’s!

Lees meer
Tempehwraps met tahin en augurken

Tempehwraps met tahin en augurken

Het recept voor deze lekker vullende, smaakvolle wrap, komt uit het kookboek ‘Plantaardig’. Doordat de tempeh in dit gerecht wordt gefrituurd krijgt het een knapperige bite. De wrap wordt afgemaakt met Israëlische ingrediënten en smaakcombinaties zoals tahin, rode ui en augurk. Dit zorgt voor een lekkere frisse tegenhanger van de tempeh. Het zal net zijn alsof je deze wrap bij een foodtruck in Tel Aviv hebt gehaald!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Vleesvervanger getest: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij een visvervanger, de Vegan Zeastar Zalmon Sashimi.

Lees meer
Bietenceviche

Bietenceviche

Dit vegan recept is afkomstig uit het kookboek ‘Meat-free Mexicaans’. In dit kookboek laat de auteur zien dat de Mexicaanse keuken meer te beide heeft dan het welbekende ‘Tex-Mex’ smakenpalet. Dit recept is ideaal als voorgerecht voor zes personen, of voor vier personen als lichte hoofdmaaltijd. Lees snel verder!

Lees meer
REVIEW: Time to momo-Foodies

REVIEW: Time to momo-Foodies

Het boek dat we vandaag recenseren is ‘Time to momo-Foodies’. Dit keer geen kookboek dus, maar een boek vol inspiratie voor een culinaire stedentrip in Nederland, België of Frankrijk! Wij vinden het ontdekken van verassende gerechten en smaken één van de leukste activiteiten op een stedentrip. Dit boek bevat alle hotspots van bekende steden die jij als foodie zeker niet mag missen! Benieuwd naar onze mening over ‘Time to momo-Foodies’? Lees dan snel verder!

Lees meer
Power groentesoep met reuzenbonen

Power groentesoep met reuzenbonen

Voel jij je niet helemaal fit? Dan ben je niet de enige op dit moment! Veel mensen om ons heen zijn ziek en dat vraagt om maar één recept: een zelfgemaakte soep! Met deze groentesoep vol groenten en canellini bonen krijg jij een hoop vitaminen en mineralen binnen. Door de toevoeging van chilipeper zweet je wellicht ook nog wel eens een hoop bacteriën eruit (of naja, voor je gevoel dan). Daarnaast is deze groentesoep zo klaar en hoef jij geen uren in de keuken te staan wanneer eigenlijk liever onder een dekentje kruipt. Lees hier het recept!

Lees meer
Couscoussalade met linzen, avocado, Harissa-wortels en vegan za’atar yoghurt

Couscoussalade met linzen, avocado, Harissa-wortels en vegan za’atar yoghurt

Yoghurt is ontzettend veelzijdig en kan bij veel gerechten nét datgeen zijn wat jouw maaltijd een extra kick geeft. We zijn vandaag weer de keuken ingedoken om een heerlijke zomerse salade op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Wij maakten een maaltijdsalade die perfect is voor het warme weer: fris, pittig en romig door de za’atar yoghurtsaus met de yog van Abbot Kinney’s. Dat maakt dat deze warme couscoussalade met linzen, avocado en harissa-wortels ook helemaal plantaardig is!

Lees meer
Vleesvervanger getest: AH Vegan mini frikandel

Vleesvervanger getest: AH Vegan mini frikandel

Het vleesvervanger aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegan mini frikandel van Albert Heijn.

Lees meer
Orzo met spinazie, paddenstoelen en geroosterde cherrytomaten

Orzo met spinazie, paddenstoelen en geroosterde cherrytomaten

Dit smaakvolle recept met orzo, knoflook en spinazie is perfect om voor vrienden, familie of gewoon lekker voor jezelf te maken dit weekend. Je zet dit gerecht voor slechts €2,80 per persoon op tafel. Dit bedrag is nog lager als je toevallig nog een fles witte wijn open hebt staan ;). Lees snel verder!

Lees meer
Witte chocolademousse met champagne, rode bessencoulis en pistache

Witte chocolademousse met champagne, rode bessencoulis en pistache

Dit zoete dessert is de perfecte afsluiter van een dinertje voor één, twee of voor een groep. Verwen jezelf en/of geliefde(n) met deze heerlijke mousse van witte chocolade met champagne, rode bessencoulis en pistache. Geef gehoor aan je zoete cravings of maak indruk op je partner of vrienden door dit toetje zelf voor ze te maken. Lees snel verder hoe je dit doet, gelukkig is het helemaal niet ingewikkeld!  

Lees meer
REVIEW: Meat-free Mexicaans

REVIEW: Meat-free Mexicaans

Vandaag delen wij onze mening over het kookboek ‘Meat-free Mexicaans’. Dit kookboek is geschreven door Thomasina Miers, winnares van het programma ‘MasterChef’. Dit kookboek bevat allerlei vega en vegan recepten uit de Mexicaanse keuken die je straks telkens opnieuw weer wil maken. Van koffiebroodjes met bijzondere kruiden tot smaakvolle taco’s en empenada’s, dit kookboek heeft het allemaal. Lees snel verder!

Lees meer
Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel

Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel

Wij vinden 14 februari de ideale dag om de keuken in te duiken en een heerlijk gerecht voor je partner, vrienden, familie of jezelf op tafel te zetten. Deze risotto met rode wijn, champignons, wortel en amandelschaafsel is het bewijs dat (zelf)liefde door de maag gaat! Ben je benieuwd geworden naar dit smaakvolle gerecht? Lees dan snel verder!

Lees meer
Top 5: pittige recepten

Top 5: pittige recepten

De dagen na de feestdagen zijn toch altijd kouder dan we denken. Persoonlijk kunnen wij wel wat opwarming gebruiken deze dagen. Het liefst doen wij dit natuurlijk door te eten, en dan het liefst met een beetje pit in de recepten! Daarom hebben wij vandaag vijf pittige recepten van ons blog voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer
Preisoep met bleekselderij en mascarpone

Preisoep met bleekselderij en mascarpone

Het is vandaag zelfgemaakte soepdag! Een dag waar je ons heel gelukkig mee maakt. Zelf een soep maken is ontzettend makkelijk en ook nog eens erg lekker. Heb jij bijvoorbeeld deze wortelsoep met gember en kokos wel eens geprobeerd? Vandaag gingen wij voor deze romige preisoep. Deze soep is ideaal voor een lekker avondje op de bank om mee op te warmen. Je krijgt ook nog eens een goede porties vezels en vitamines binnen wat al helemaal bijdraagt aan het ideale feel good momentje voor jezelf ;). Lees snel verder!

Lees meer
Romige Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten

Romige Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten

Het is vandaag carrot cake dag! Daarom hebben wij vandaag een heerlijk recept met wortel voor je. Wat schreeuwt er nou meer comfort food dan een heerlijke romige stoof? Wij delen vandaag deze hartverwarmende Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten. En wist je dat deze romige stoof helemaal plantaardig is? Dat komt mede door de nieuwe Blue Band 100% plantaardige kookroom! Deze kookroom is 100% plantaardig, en 100% lekker romig. Dat is pas comfort food!

Lees meer
REVIEW: Vega Blauw

REVIEW: Vega Blauw

Misschien ken je het restaurant ‘Blauw’ in Amsterdam en Utrecht wel. Dit restaurant staat bekend om zijn gerechten uit de Indonesische keuken met authentieke kruiden, smaken en kleuren. Verschillende chefs van dit restaurant hebben nu samen het kookboek ‘Vega Blauw’ ontwikkeld. Hierin delen ze 70 vega(n) Indonesische recepten geïnspireerd op de gerechten uit het restaurant. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Valess Schnitzel saté

Vleesvervanger getest: Valess Schnitzel saté

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de saté schnitzel van Valess.

Lees meer
Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack pompoen en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

Lees meer
Hoe overleef je sociale situaties als je vegetarisch eet?

Hoe overleef je sociale situaties als je vegetarisch eet?

Misschien heb je de keuze gemaakt om vaker plantaardig te eten. Goed bezig! Helaas kan het zijn dat je hier niet altijd even steunende reacties op ontvangt, of stoor je je eraan dat er veel dierlijke producten worden gegeten in jouw omgeving. De sociale druk die jouw omgeving op je uitoefent kan best een barrière vormen in de overstap naar een plantaardig(er) voedingspatroon. In dit artikel delen wij daarom vier tips over hoe je met deze situatie om kunt gaan!

Lees meer
Luxe genieten van het vegan tasting menu bij BlueBlood in Den Haag!

Luxe genieten van het vegan tasting menu bij BlueBlood in Den Haag!

Waarschijnlijk denk je bij de maand januari aan het starten met goede voornemens en het afkicken van alle dinertjes rond de feestdagen. Zou jij, net als wij, het liefste de gezelligheid en het lekkere eten nog een maandje doortrekken, en is één van jouw goede voornemens om mee te doen aan Veganuary? Dan is het restaurant BlueBlood in Den Haag misschien wel wat voor jou! Lees snel verder!

Lees meer
Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma

Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager.

Lees meer
Top 5: vullende vegan maaltijden

Top 5: vullende vegan maaltijden

Doe jij deze maand mee aan veganuary? Als je nog niet zo veel ervaring hebt met plantaardig eten merk je misschien dat je een stuk meer moet eten om goed vol te raken van een maaltijd. Daarom hebben wij onze vijf favoriete vegan recepten voor je op een rijtje gezet waarmee jij gegarandeerd met een goed gevulde buik van tafel gaat! 😉 

Lees meer
Hoe bouw je telkens weer een volwaardige en gezonde maaltijd op?

Hoe bouw je telkens weer een volwaardige en gezonde maaltijd op?

Ben je overgestapt naar een flexitarisch of vegetarisch voedingspatroon? Dan kan het soms lastig zijn om na een lange werkdag last-minute zomaar zonder recept een volwaardige avondmaaltijd voor jezelf op tafel te zetten. In dit artikel delen wij hoe je zelfstandig de hele week een volwaardige, gezonde vegetarische avondmaaltijd op tafel zet! 

Lees meer