Indonesische gado gado met een twist
Heb jij trek in een gezonde en lekkere maaltijd vanavond? We got you! Indonesische gado gado is een van onze favoriete gerechten. Met lekker veel verse groenten en pindasaus, kan dit gerecht voor elk moment. Deze gado gado is licht, gezond en súper lekker! Uiteraard vinden wij het leuk om onze recepten te maken met een twist. Daarom voegen wij vandaag de Emping Salted van Go-Tan toe als topping! Een heerlijke crunchy notenchips, waardoor jij jouw kommetje echt niet meer kunt weerstaan! Benieuwd geworden? Lees snel verder.
De veranderingen in de vegetarische wereld
Zoals je hebt kunnen lezen bestaan wij deze maand 10 jaar. Dat wil zeggen dat wij de vegetarische markt al 10 jaar nauw volgen en elke ontwikkeling meemaken. Het is geweldig om te zien hoe de vegetarische wereld in de afgelopen 10 jaar een ware revolutie heeft doorgemaakt! Mensen worden steeds bewuster van hun voedingskeuzes en de impact ervan op onze gezondheid, het milieu en het welzijn van dieren. Laten we eens kijken naar enkele van de opvallende veranderingen en ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden.
10 keukenhacks om nog lekkerder te koken
Ben jij toe aan een beetje verandering in jouw kookroutine? Als een echte hippe vegetariër wil je vast en zeker jouw culinaire spel naar een hoger niveau tillen. Er zijn natuurlijke altijd wel een paar trucjes waarmee je gerechten net dat beetje extra kan geven. Of waarmee je kan voorkomen dat iets in de prullenbak belandt. Daarom geven wij jou vandaag 10 van onze favoriete keukenhacks. Lees snel verder!
3 manieren om aubergine te bereiden
Dit keer geen vergeten groenten, maar wel een groente waar wij ontzettend fan van zijn: aubergine! Deze paarse beauty is ontzettend veelzijdig en gebruiken wij dan ook het liefst in al onze recepten. Wist je bijvoorbeeld dat, ongeacht de bereidingswijze, deze bron van vezels zich perfect aanpast en smaken en kruiden goed kan opnemen? Vandaag laten we drie manieren zien om aubergine te bereiden. We gaan de aubergine wokken, grillen en maken aubergine tempura. Kijk jij mee?
Harissa aubergine ovenschotel
Harissa is een geweldige smaakmaker, gemaakt van pepers, tomaten en kruiden. In dit ovengerecht komt de zoete en pittige smaak van de harissa perfect tot zijn recht, vooral wanneer het wordt gecombineerd met de verrukkelijke granaatappelpitjes, het zure van de citroen en het frisse van de peterselie! Dit heerlijke recept is afkomstig uit ons eigen e-book ‘Volwaardig Vegan’ en we kunnen je verzekeren dat het een volwaardige maaltijd is waarvan je gaat watertanden! Dus wacht niet langer en ontdek snel hoe je dit smaakvolle gerecht zelf kunt maken. Je zult er geen spijt van krijgen!
Zelfgemaakte granola met stukjes chocolade
Ontbijten met chocolade? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Granola zelf maken is super makkelijk en leuk om te doen. Plus je weet exact wat erin gaat! Wij kiezen voor gepofte boekweit als graan, zodat deze granola glutenvrij is. En het is daarnaast ook nog eens plantaardig! Varieer lekker met verschillende toppings om je ontbijt elke dag een feestje te laten zijn. Wij kozen dit keer voor banaan, goji bessen en kokosyoghurt. Bak jij met ons mee?
Plaatpizza met gegrilde groenten en haverfraîche
Woensdag is bij ons pizzadag! En laten we eerlijk zijn er is geen betere gelegenheid om dit heerlijke recept te maken. Deze kleurrijke plaatpizza met gegrilde groenten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Daarnaast is het ook nog eens een perfecte manier om, op een leuke manier, extra veggies binnen te krijgen! Door gegrilde groenten uit potten en blikken te gebruiken, krijgt het een authentieke smaak die anders is als anders. En door de toevoeging van haverfraîche krijgt het ook nog de romige, frisse touch die het nodig heeft. Wij zouden deze pizza elke week wel kunnen eten! Maak jij deze plaatpizza met gegrilde groenten met ons mee?
Onze top 10 best gelezen artikelen
Wij vieren feest! We bestaan alweer 10 jaar, dus het wordt tijd voor een kleine throwback. Wat zijn nu de best gelezen artikelen van De Hippe Vegetariër? De ene natuurlijk al wat langer online dan de ander, maar wat lezen jullie nu het liefst? Van inhoudelijke artikelen over welke aardappelsoort je waarvoor gebruikt, tot informatie over belangrijke vitaminen, het staat er allemaal tussen. Ben jij benieuwd naar onze 10 best gelezen artikelen? Lees dan snel verder!
Zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola
Stiekem houden wij wel van comfort food en dan helemaal van pizza’s! Wij vinden dat je jezelf elke maand in ieder geval één keer moet trakteren op een zelfgemaakte pizza, want beter dan dat wordt het niet! Vandaag delen we dit recept voor een zoete-aardappelpizza uit ons eigen kookboek ‘Vegabijbel’. Een naslagwerk voor de doorgewinterde vegetariër of iemand die net start met een flexitarisch dieet. Duik jij met ons mee de keuken in?
Top 5: Feestelijke borrelhapjes
Hoera! Deze maand is het feest, want De Hippe Vegetariër bestaat 10 jaar! Dat gaan we natuurlijk samen met jullie vieren gedurende de hele maand september. Om het feestelijk te maken, hebben we speciaal voor jou een top 5 lijstje gemaakt met de allerlekkerste borrelhapjes. Deze smakelijke snacks gaan we zonder twijfel zelf ook maken, want er is nu een extra goede reden om heerlijk te smullen. Doe je mee met ons feestje? Lees dan snel verder voor deze vijf feestelijke borrelhapjes!
Het best gelezen recept van De Hippe Vegetariër in het afgelopen decennium
Tussen al onze recepten op ons blog, allemaal stuk voor stuk het ontdekken waard zijn, zou je wellicht niet meteen verwachten dat juist dit ene recept als absolute favoriet uit de bus komt. Maar laat je verrassen, want dit simpele recept heeft jullie harten veroverd! We nemen je mee in dit onverwachte, best gelezen recept: ons eigen recept voor zelfgemaakte pindasaus, met slechts vier alledaagse ingrediënten.
De Hippe Vegetariër jubileum: 10 jaar aan vegetarisch genieten
Het is vandaag de eerste dag van september en dat betekent dat wij een decennium bestaan: ons 10-jarige jubileum! Al tien jaar lang proberen we jou te inspireren met smaakvolle vegetarische gerechten, culinaire avonturen en duurzame voedingskeuzes. Wat begon als een passieproject van oprichter Isabel Boerdam, is uitgegroeid tot een bloeiende online community van foodies die samen de wereld van de vegetarische keuken verkennen. In dit artikel duiken we in het succesverhaal van De Hippe Vegetariër jubileum!
Vleesvervanger getest: AH Vegan falafel
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij AH Vegan falafel. Lees snel verder!
Eten volgens je cyclus
De vrouwelijke cyclus is een complex, maar prachtig ritme dat elke vrouw maandelijks doorgaat. Het begrijpen van de vier verschillende fasen van deze cyclus kan je helpen om beter inzicht te krijgen in je lichaam en je voedingsbehoeften. Door bewust te eten en je voeding aan te passen aan elke fase, kun je je energie verhogen, je stemming stabiliseren en je algehele welzijn verbeteren. lees snel verder en verken de vier fasen van de cyclus en ontdek wat je het beste kunt eten tijdens elk van hen.
Citrussalade met venkel en olijven
Een salade geïnspireerd op het Italiaanse eiland: Sicilië. Hier groeien de sappige citrusvruchten, knapperige pistachenoten en zongerijpte olijven op elke hoek van de straat op het Italiaanse eiland. Ze weten op dit eiland deze ingrediënten perfect te combineren. Dit recept voor een citrussalade komt uit het kookboek ‘Saladebijbel’ en zal je zintuigen prikkelen en je laten wegdromen naar de betoverende Mediterrane sfeer. Nu het eind van de zomer in zicht komt moeten we nog lang nagenieten en dat doe je perfect met deze zomerse citrussalade! Probeer het snel zelf.
Cilbir – Turkse pittige eieren
Voor alle foodlovers hebben we iets speciaals in petto: Cilbir. Dit recept komt uit de maaltijdbox van Ekomenu, maar vandaag mogen we het met jou delen. Deze Turkse pittige eieren zijn niet alleen als ontbijt, maar ook als lunch of diner een schot in de roos is. Stel je voor: romige yoghurt, een gepocheerd ei bedekt met een pittige boter en een snufje chilivlokken. En dat is nog niet alles – een verrukkelijke salade met courgette, rucola, dille, limoen en knapperige pitabroodjes maken dit gerecht compleet. Klaar om te dippen en te ontdekken? Let’s dive in!
Top 5: Zomerse recepten
Geniet je deze zomer niet van een vakantie? Of ben jij net terug van je fijne reisje? Geen zorgen! Met het warme weer hoef je niet per se weg te gaan, want het ultieme vakantiegevoel ligt binnen handbereik, gewoon bij jou thuis. Haal de zon, zee en strand vibes naar je keuken door jezelf te trakteren op onze favoriete heerlijke en verfrissende zomerse recepten. Ontsnap aan de dagelijkse routine en laat je smaakpapillen op reis gaan met onze speciaal samengestelde top 5 lijst van onweerstaanbare gerechten die je meenemen op een culinaire zomervakantie.
Knoop je schort om en duik mee de keuken in om deze heerlijke zomerse recepten uit te proberen. Verras jezelf en je dierbaren terwijl je het zomervakantiegevoel gewoon naar je eigen huis brengt. Veel kookplezier!
Belgische wafels met slagroom en rood fruit
Deze echte Belgische wafels kosten iets meer tijd dan andere wafels, dit komt door het gistproces. Maar geloof ons: dat is het zo waard! De textuur en smaak van een gistwafel is zo ongelofelijk lekker! Met de slagroom zo hoog dat je hele neus onder de zoete room zit bij het nemen van een hap is deze wafel echt niet te weerstaan.