Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groentes in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!

De voordelen van duurzame olijfolie

Olijfolie. De meeste mensen gebruiken het dagelijks; om in te bakken, voor over een salade of als smaakmaker in een gerecht. Maar wanneer je jouw salade besprenkeld met olijfolie, sta je er misschien niet bij stil of olijfolie nu wel zo duurzaam is. Spoiler alert: Dat is het meestal niet!

Vegan sausage rolls met zoete mosterddip

Ken jij ze nog, de nostalgische worstenbroodjes? Met de plantaardige worsten van Future Farm kan jij deze worstenbroodjes zelf in elkaar draaien. Leuk om te serveren op een feestje of lekker zelf van te genieten met de lunch. Samen met de gekarameliseerde ui en een zoete mosterddip weet je zeker dat dit recept zal slagen! Heb jij nu al zin om dit te serveren? Lees in dit recept hoe je deze vegan sausage rolls maakt!

DHV_Bannerboeken_Website3


Vleesvervanger getest: Mora Vega draadjesvlees kroketten

Vleesvervanger getest: Mora Vega draadjesvlees kroketten

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Mora Vega draadjesvlees kroketten.

Lees meer
Past vegetarisch eten bij jouw DNA?

Past vegetarisch eten bij jouw DNA?

‘Vegetarisch eten zit in mijn genen!’ Wellicht heb je dit ooit voorbij horen komen? Wanneer iemands ouders vegetarisch eten zie je vaak dat dit wordt overgenomen door de kinderen, want ja het “zit in je genen”. Maar kan dat eigenlijk wel? Past vegetarisch eten bijvoorbeeld wel bij ons DNA? Wij deden een test bij Omniyou en delen hier onze ervaring.

Lees meer
Top 5: Spaanse recepten

Top 5: Spaanse recepten

Bij De Hippe Vegetariër zijn we dol op de wereldkeuken. Wij kunnen geen genoeg krijgen van alle smaken die verschillende culturen ons te brengen hebben. Onder andere houden wij van de Spaanse keuken. Met deze top 5 Spaanse recepten wanen wij ons op een terras in de Spaanse zon! Met een sangria ernaast, por favor! 

Lees meer
Hotspot: Op Oost, een Texelse gastrofarm

Hotspot: Op Oost, een Texelse gastrofarm

Op zoek naar een hotspot op Texel? Zoek niet verder! Onlangs waren wij te gast bij gastrofarm ‘Op Oost’ op Texel. Dit is een fijn hotel met een heerlijk restaurant aan het wad waar je kunt uitwaaien, opladen en genieten! Je slaapt hier in een knusse lodge en kunt genieten van een geweldig ‘Served by nature’-diner en een heerlijk ontbijt. Wij delen graag onze ervaringen met jou! 

Lees meer
Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige zalmfilet

Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige zalmfilet

Het aanbod aan vleesvervangers in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Plantaardige zalmfilet van Vivera. 

Lees meer
Samen op weg naar beter eten: Brandnetel-daslook volkorenpasta

Samen op weg naar beter eten: Brandnetel-daslook volkorenpasta

Dit Italiaans geïnspireerde pastagerecht uit ‘Samen op weg naar beter eten’ is gemaakt met onkruid uit eigen tuin. Zo is onkruid ineens geen onkruid meer! De groene lente vulling is van brandnetel en daslook, wat een beetje als knoflook proeft. De zijdezachte saus van plantaardige vervanging voor boter met kruiden maakt dit gerecht helemaal af. Een perfect gerecht voor de lente! 

Lees meer
REVIEW: Samen op weg naar beter eten

REVIEW: Samen op weg naar beter eten

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, heeft onlangs het boek ‘Samen op weg naar beter eten’ uitgebracht. Voor dit boek verdiept zij zich in wat gezond eten is, hoe beter eten verbindt en hoe we de wereld figuurlijk beter kunnen eten. Ze hoopt met dit informatieve boek mensen te inspireren om beter te eten; voor zichzelf, hun omgeving en voor de wereld.

Lees meer
De favoriete recepten van de redactie

De favoriete recepten van de redactie

Zoals je weet zijn we bij De Hippe Vegetariër gek op koken en eten! We ontdekken graag nieuwe gerechten en maken deze met veel plezier voor onze vrienden, familie en voor jullie: de lezers van ons blog. Maar wat zijn eigenlijk onze favoriete gerechten van dit moment? In dit artikel vertellen we je welke dit zijn en waarom.

Lees meer
Top 5: Meal prep recepten

Top 5: Meal prep recepten

Soms, als je het druk hebt, is er niets lekkerder dan om ‘s avonds op de bank te ploffen en niet meer te hoeven koken. Nu hebben we helaas niet allemaal een privé chef thuis… Daarom kan het voor velen een uitkomst zijn om één, of een paar, keer per week te meal preppen, zodat je na een drukke dag je eten alleen nog maar hoeft op te warmen. Daarom delen wij vandaag onze top 5 meal prep recepten! Deze recepten kun je van te voren maken, invriezen en wanneer je wil eten kun je het opwarmen.

Lees meer
All day breakfast bij Wild & The Moon

All day breakfast bij Wild & The Moon

Breakfast-lovers opgelet! Klinkt het jou als muziek in de oren wanneer je ergens de hele dag ontbijt kan bestellen? Dan hebben wij dé plek voor jou gevonden. Sinds kort heeft Wild & The Moon haar deuren geopend in het bruisende stadsgedeelte De Pijp in Amsterdam. Wij gingen erlangs en mochten gerechten proeven. Lees hier wat wij ervan vonden!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Chimichurri burger

Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Chimichurri burger

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Garden Gourmet Chimichurri burger.

Lees meer
REVIEW: Vleesch

REVIEW: Vleesch

‘Vleesch’ is het kookboek van De Vegetarische Slager. Dit volledig vegetarische kookboek is een plantaardige ode aan vlees klassiekers. Anders dan bij andere vegetarische kookboek vind je in dit boek veel recepten met ‘vleesch’. In dit kookboek spelen de vleesvervangers van De Vegetarische Slager de hoofdrol! 

Lees meer
Hoe krijg je als sportende vegetariër een optimale eiwitinname?

Hoe krijg je als sportende vegetariër een optimale eiwitinname?

Eet jij vooral vegetarisch, of eet je ook geen eieren en zuivel? Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze bizar zijn afgevallen na het volgen van een plantaardig dieet, of dat spiergroei zonder vlees eten onmogelijk is. Maar dat hoeft zeker niet zo te zijn! Onze gastblogger Stijn van Willigen vertelt je alles over eiwitten, de kwaliteit ervan en hoe je als vegetariër voldoende eiwitten binnen kan krijgen. Lees snel verder!

Lees meer
Top 5: Artikelen over slaap

Top 5: Artikelen over slaap

Ben jij overdag erg moe omdat je ’s avonds niet in slaap komt door bijvoorbeeld stress of gepieker? 1 op de 3 Nederlanders heeft last van slaapproblemen. Voor die personen hebben wij iets super tofs. In samenwerking met Culture of Sleep presenteren we het Persoonlijk Slaaptraject ‘Beter Slapen’. Hiermee slaap je beter binnen 6 weken! In onderstaande artikelen vertellen we je meer over slaapproblematiek en wat je hieraan kunt doen.

Lees meer
Havermoutpap met kiwi en chiazaad

Havermoutpap met kiwi en chiazaad

Ben jij tevreden met je ontbijt? Grote kans van wel, want wij Nederlanders blijken een tevreden volkje. Uit een onderzoek van Zespri kiwi’s naar de ontbijtgewoontes van Nederlanders, blijken wij best gelukkig te zijn met ons ontbijt. Toch is er 19% die wel eens wat anders zou willen als ontbijt. Ook staat 23% open voor nieuwe informatie over gezond en lekker ontbijten. Hoor jij bij die groep? Probeer dan eens dit recept! Deze gezonde havermoutpap met kiwi, chiazaad, appelsap en munt zit bomvol goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Probeer hem nu zelf! Toch liever zin in een ontbijtbowl met fruit? Probeer dan dit recept van Zespri.

Lees meer
Vleesvervanger getest: Vivera plantaardige kipfilet

Vleesvervanger getest: Vivera plantaardige kipfilet

Het aanbod aan vleesvervangers blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testten we de Plantaardige kipfilet van Vivera. 

Lees meer
Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue

Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue

Nu de lente weer voor de deur staat kunnen wij eindelijk de winterse dagen achter ons laten! De lente staat in teken van groeien en bloeien, en hoe beter te genieten van het voorjaar dan met een lauwwarme voorjaarssalade met seizoensgebonden ingrediënten zoals gepofte krieltjes, radijs, veldsla en een frisse dille-yoghurtdressing. Deze heerlijke salade maak je met gewoon de Weber Pulse 2000 Elektrische barbecue! Benieuwd hoe je deze vegan voorjaarssalade op tafel zet? Het recept vind je hieronder. Opzoek naar meer barbecue inspiratie? Check dan dit heerlijke tempeh ribs recept of deze gegrilde watermeloen ham!

Lees meer
5 kookboeken zonder vlees

5 kookboeken zonder vlees

Het scala aan kookboeken is breed. Enorm, als je het ons vraagt, maar jullie weten wat ze zeggen: the more, the better! Nu begrijpen we dat jullie wellicht door al deze bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij voor jullie vijf favorieten van onze redactie op een rijtje gezet! En leuk nieuws! Wij mogen 2 keer een pakket weggeven met deze vijf vega kookboeken! Laat ons in een reactie weten waarom jij dit pakket zou willen winnen en wie weet ontvang jij er binnenkort wel één thuis.

Lees meer
Hoe ga je om met piekeren in bed

Hoe ga je om met piekeren in bed

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je ligt te piekeren in bed en valt maar niet in slaap. Hoe ga je daarmee om? Waarschijnlijk ga je alleen maar nog meer je best doen om in slaap te vallen. En daar zit de crux. Want slapen gaat over alles behalve ‘proberen’. In slaap vallen gaat natuurlijk en helemaal vanzelf. Daar hoef je helemaal niet voor te doen. Sterker nog, hoe meer je het ‘probeert’, hoe meer je jezelf in de weg zit en juist niet kunt slapen. Maar wat kun je ertegen doen?

Lees meer
Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager Ereburger

Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager Ereburger

Het aanbod aan vleesvervangers blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig een vleesvervanger, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testten we de Ereburger van De Vegetarische Slager.

Lees meer
Het kleine boek voor sauzen: Mayonaise

Het kleine boek voor sauzen: Mayonaise

Mayonaise: een veelzijdige saus waar veel Nederlanders gek op zijn. Bij een patatje, op een broodje of als basis voor andere sauzen, mayonaise is op zoveel dingen heerlijk! Je kunt deze saus kant-en-klaar kopen in de winkel, maar neem eens de tijd om het zelf te maken. Je zult versteld staan van het resultaat! Met dit recept voor mayonaise uit ‘Het kleine boek voor sauzen’ heb je in een handomdraai een heerlijke saus op tafel. 

Lees meer