Witte bonen gnocchi bake met tomaten-paprikasaus

Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten. Vandaag op het menu: een voedzame ovenschotel met witte bonen, gnocchi en tomaten-paprikasaus!

Maaltijdsoep van geroosterde paprika en Honingtomaten®

Snel koken met maar 5 ingrediënten! Met Honingtomaten® van Looye Kwekers zet je in een handomdraai een lekkere, voedzame maaltijd op tafel!

Tomaten-ricottataart

Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten. Dat is wat wij vandaag gaan doen met de Honingtomaten® van Looye Kwekers!

Hotspot: Café Droog + actiecode

Hotspot: Café Droog + actiecode

Houd je ook zo van een feestelijke high tea, maar zit je broek je achteraf nét iets te strak? Zo kan ik altijd intens genieten van alles wat maar op een etagère wordt aangeboden, maar blijf soms toch achter met een misselijk gevoel. Bij Café Droog pakken ze het anders aan. Hier krijg je namelijk gezonde broodjes en (vegan) taartjes met veel minder suiker. Deze Amsterdamse hotspot is in eerste instantie onderdeel van een designbureau. Je zal je hier dan ook niet snel vervelen, overal om je heen is wel iets leuks te zien. Langsgaan voor een heerlijke lunch of drankje kan natuurlijk ook, maar wij gingen voor de tea high.

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Puur en makkelijk: bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

Puur en makkelijk: bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

Een snelle frisse tabouleh voor een zonnige dag, uit het boek Puur en makkelijk. In dit duurzame boek staan simpele recepten voor het hele jaar door, en leer jij voedselverspilling tegen te gaan. Lees ook onze review van het mooie kookboek Puur en makkelijk van Alex Elliott-Howery en James Grant. Vandaag delen wij hun recept voor bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel!

Lees meer
Kookboek review: Puur en makkelijk door Alex Elliott-Howery & James Grant

Kookboek review: Puur en makkelijk door Alex Elliott-Howery & James Grant

Het Australische echtpaar Alex Eliott-Howery en James Grant opende samen een café in Sydney: Cornersmith. Een duurzame zaak waarin veel gewerkt wordt met lokale seizoensproducten. Daarbij verspillen ze zo min mogelijk door op een natuurlijke manier te conserveren. Nu heeft het stel een boek uitgebracht: Puur en makkelijk – seizoensrecepten uit het eetcafé en de inmakerij!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van peterselie

De gezondheidsvoordelen van peterselie

Peterselie is een bekend fris kruid dat veel gebruikt wordt. Dit geldt voor zowel verse als gedroogde peterselie. Normaal gesproken hebben gedroogde kruiden meer smaak, maar wist je dat dat niet voor peterselie geldt? Wil je meer smaak, ga dan voor vers! In deze blogpost vertelt onze gastblogger Marjolein jullie nog veel meer over dit kruid. Wat maakt peterselie zo gezond? En wat zijn lekkere combinaties met dit kruid? Je leest het hier!

Lees meer
Top 5: vakantierecepten

Top 5: vakantierecepten

Het is tijd om vakantie te vieren. En of je dat nou doet in eigen land of niet, samen maken we er een feestje van! Vandaag delen wij met jullie onze top 5 vakantierecepten. Deze gerechten nemen je op reis door Italië, Zuid-Cyprus, de Elzas, de Provence en Spanje!

Lees meer
Sharp Sharp: de lekkerste vegan taartjes die er zijn!

Sharp Sharp: de lekkerste vegan taartjes die er zijn!

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Sharp Sharp in Rotterdam.

Lees meer
Bloemkool van de barbecue

Bloemkool van de barbecue

In de zomer wil je vaak wat lichter eten dan tijdens de wintermaanden. Een barbecue is dan dé gelegenheid om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool op de BBQ en serveer ‘m met een zelfgemaakte groenekruidensaus en een flinke klodder Vadouvan Bistro Sauce. Zo heb jij met dit recept van Oil & Vinegar je portie vitamientjes voor vandaag in één klap binnen geharkt.

Lees meer
Hotspot: ML Culinair Haarlem

Hotspot: ML Culinair Haarlem

Een dagje in het mooie Haarlem kan je goed afsluiten met een drankje en een hapje bij het ML Culinair. In dit 4 sterren hotel kun je terecht in het restaurant, aan de bar of op het terras voor verschillende vegetarische gerechtjes. Elke zondagavond is er zelfs een DJ te vinden die voor swingende livemuziek zorgt. Wij gingen hier natuurlijk even langs!

Lees meer
Scheveningen: leukste beachclubs

Scheveningen: leukste beachclubs

Op de Scheveningense boulevard kan je heel goed genieten van het zomerse weer. Je hebt er alles: fijn strand, mooie zonsonderdag, vette feestjes en heerlijk eten en drinken in één van de vele beachclubs. Rebecca van My Travel Boektje heeft de leukste beachclubs van Scheveningen voor je op een rijtje gezet!

Lees meer
Hotspot: restaurant van de Leur

Hotspot: restaurant van de Leur

Sinds de horeca weer open is, heeft Restaurant Van de Leur, met een locatie in Rotterdam en Den Haag, een geheel nieuw concept! Wij mochten het veganistische 5-gangen tasting menu komen proeven, en oh wat was dat lekker! Naast dat Van de Leur staat voor duurzame en verse producten, hebben ze voor iedereen wat wils: vis, vlees, vegetarisch en nu ook plantaardig. Fun fact: de meeste gerechten zijn bereid op de Big Green Egg, waardoor je door de bereidingswijze een unieke smaaksensatie ervaart.

Lees meer
De Sardinische keuken: gesmoorde artisjokken met salie

De Sardinische keuken: gesmoorde artisjokken met salie

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Sardinische keuken. Uit het mooie kookboek Bitterzoete honing van Letitia Clark delen wij vandaag het heerlijke recept voor gesmoorde artisjokken met salie!

Lees meer
Vegetarische barbecue: Mexicaanse mixed grill van paddenstoelen

Vegetarische barbecue: Mexicaanse mixed grill van paddenstoelen

Nu het zonnetje volop schijnt, eet ik het liefste alle avonden buiten. Heerlijk met vrienden of familie uitgebreid tafelen in de tuin of gewoon de barbecue mee naar het park. Vaak wordt er bij barbecue gedacht aan veel vlees en vette sauzen. Maar met barbecueën kun je zo veel meer kanten op. In het boek Vegetarische BBQ  vind je 125 originele gerechten voor barbecue en gril. Eén van die originele gerechten is deze mixed grill van paddenstoelen.

Lees meer
Betty’s: een verrassing aan smaken en combinaties in Amsterdam

Betty’s: een verrassing aan smaken en combinaties in Amsterdam

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Betty’s in Amsterdam. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Lees meer
De geschiedenis van het vegetarisme

De geschiedenis van het vegetarisme

Vegetarisme wordt vaak gezien als een moderne hype van de 21e eeuw. Hoewel het woord pas in 1836 in het Oxford English Dictionary voorkomt, volgen sommige groepen al sinds de oudheid een vegetarisch dieet. In deze blogpost neemt onze gastblogger Desiré ons mee in de geschiedenis van het vegetarisme. Wat zijn oorsprong vond in onder andere India, Griekenland en Noord-Amerika en waarbij religie en gezondheid een grote rol speelden.

Lees meer
Hotspot: Landgoed De Wilmersberg, een groene oase van rust in Twente

Hotspot: Landgoed De Wilmersberg, een groene oase van rust in Twente

Op Landgoed De Wilmersberg ben je er even helemaal uit, en kun jij echt tot rust komen. Het is dan ook dé perfecte locatie voor een weekendje weg in eigen land. Op Tripadvisor is Landgoed De Wilmersberg verkozen tot een van de 25 beste hotels van Nederland. Daarbij heeft het hotel het Green Key Goud keurmerk gekregen, en is daarmee ook nog eens een van de meest duurzame hotels! Eerder ging Isabel al een keer langs bij deze bijzondere plek. Nu was het ook onze beurt om dit te ervaren en ons een weekend lang heerlijk in de watten te laten leggen. Lees verder voor onze ervaring op Landgoed De Wilmersberg!

Lees meer
Zes tips voor een gezonde vegetarische barbecue en picknick

Zes tips voor een gezonde vegetarische barbecue en picknick

Het BBQ-seizoen is weer begonnen! Als je vegetariër bent en op je lijn wilt letten, kan dat soms best een beetje lastig zijn. Een barbecue staat immers vaak gelijk aan veel vlees, brood, sauzen en alcohol en daar heb je nu juist geen behoefte aan. Maar gelukkig hoeft het niet te betekenen dat jij deze gezellige momenten in het park met familie en vrienden hoeft te missen omdat je gezond en vegetarisch eet. Sterker nog, het is een mooie kans om iedereen om je heen te inspireren door te laten zien hoe lekker, gezond en vegetarisch je juist op zulke momenten kunt eten. Hoe je dat doet? Charlotte van Puur Figuur geeft ons tips!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Like Meat Like Curry Sausage

Vleesvervanger getest: Like Meat Like Curry Sausage

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Like Curry Sausage van Like Meat!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!