Melanzane met aubergine en Parmezaan

Gerechten maken in de Airfryer is niet alleen eenvoudig, je maakt ze ook nog eens tot 1,5 keer sneller dan in de oven. Deze snelle melanzane is het bewijs!

Leuk nieuws: wij hebben een gloednieuwe keuken

Misschien hebben jullie het al wel voorbij zien komen. Wij hebben namelijk een nieuw kantoor. Hier zijn we allemaal heel erg blij mee. En bij een nieuw kantoor hoort ook een gloednieuwe keuken. Deze willen we natuurlijk graag laten zien. Dus vandaag nemen we jullie mee in onze keuken en vertellen we hier alles over!

Vegan harissa stoofschotel met pompoen en linzen

Het wordt kouder en dat betekent dat het tijd is voor makkelijke, verwarmende gerechten, boordevol smaak. Vandaag staat er een harissa stoofschotel op het menu met bloemkool, pompoen, linzen in een rijke tomatensaus. Ook fijn, deze vegan harissa stoofschotel staat binnen 30 minuten op tafel!

DHV_Bannerboeken_Website3

Vind alles wat je zoekt


Aloha: Hawaïaanse veggieburger

Aloha: Hawaïaanse veggieburger

In het kookboek Aloha nemen Viola Lex en Nico Stanitzok je mee op reis naar Hawaï. Viola en Nico houden van natuur en koken het liefst buiten, zodat ze tijdens het koken kunnen genieten van hun omgeving. In dit boek vind je alle ins en outs over Hawaï, prachtige natuurfoto’s en heerlijke recepten. Een van deze recepten is de veggieburger die wij vandaag delen! Benieuwd naar onze mening over het kookboek? Die lees je hier.

Lees meer
Wereldkeuken: de Hawaïaanse keuken

Wereldkeuken: de Hawaïaanse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Hawaïaanse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Aloha van Viola Lex en Nico Stanitzok.

Lees meer
Everyday Fresh: courgette 3-kazen ravioli

Everyday Fresh: courgette 3-kazen ravioli

Wij hebben een ideaal recept voor iedereen die graag wat meer groente wil eten! Donna Hay verrast ons in haar nieuwe kookboek Everyday Fresh met een ravioli gemaakt van courgette. De vulling bestaat uit drie soorten kaas en wordt geserveerd in een tomatensaus. Het recept delen we vandaag met jullie.

Lees meer
Kookboek review: Everyday Fresh

Kookboek review: Everyday Fresh

Everyday Fresh is het nieuwste kookboek van Donna Hay. Dat Donna een groot fan is van simpele gerechten, werd in haar andere kookboeken al duidelijk. In Everyday Fresh staan ruim 90 recepten die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn gemaakt met verse ingrediënten en simpel. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van hazelnoten

De gezondheidsvoordelen van hazelnoten

Als ik ‘hazelnoot’ hoor, dan denk ik meteen ‘yes, van die chocoladerepen natuurlijk’! Hazelnoten worden vaak in combinatie met chocolade gebruikt. Maar wist je dat hazelnoten (vooral als ze niet gecombineerd worden met chocolade) een van de meest gezonde noten ter wereld zijn? In deze blog zet ik de gezondheidsvoordelen van hazelnoten voor je op een rijtje. Natuurlijk sluit ik weer af met een paar lekkere combo’s om ze ook zonder chocoladereep aan je voedingspatroon toe te voegen. Wist je trouwens dat hazelnoten van de hazelaar, een West-Europese struik, komen? Het is dus een inheemse soort!

Lees meer
KookaBarra: plantaardig genieten van lokale groenten

KookaBarra: plantaardig genieten van lokale groenten

Bij KookaBarra kan je helemaal guilt-free genieten van een heerlijke avond, want alle groenten die zij daar serveren zijn lokaal en worden aan tafel geserveerd met een verhaal. Hier eet je niet à la carte, maar geniet je van een 4-, 5-, of zelfs 6-gangen menu. Daarnaast kan je ook voor de full experience gaan en een passend wijn arrangement erbij nemen. Heb je even geen zin in alcohol? No problem! KookaBarra heeft ook een bijpassend sappen arrangement met sapjes die helemaal zelf gemaakt worden. Dat is pas genieten van alles wat Utrecht te bieden heeft!

Lees meer
Simply: borani met flespompoen

Simply: borani met flespompoen

Veggie hero Sabrina Ghayour heeft een nieuw boek gepubliceerd: Simply! ‘In dit boek vind je simpelweg lekkere ingrediënten, die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren – zo simpel is het!’ Benieuwd naar wat voor recepten er met die simpelweg lekkere ingrediënten zijn gecreëerd? Dan hebben wij goed nieuws, want vandaag mogen wij een recept met jullie delen: borani met flespompoen!

Lees meer
Kookboek review: Simply

Kookboek review: Simply

Simply is het nieuwste boek van Sabrina Ghayour. Misschien ken je haar al als een van onze Veggie Heroes! Sabrina is de ultieme thuiskok die van simpele ingrediënten, recepten en technieken houdt. Net als wij! Zoals Sabrina het zelf verwoordt: ‘In Simply vind je simpelweg lekkere ingrediënten, die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren – zo simpel is het!’

Lees meer
Perzische uiensoep

Perzische uiensoep

Ik ben dol op Franse uiensoep, maar vandaag gaan we voor een ietwat andere versie. Namelijk, een Perzische uiensoep! Opgepimpt met heerlijke kruiden, raapsteel en ei. Vandaag gaan we onze tafelgasten eens vrolijk verrassen! 

Lees meer
Wat je nog niet wist over pizza’s van Domino’s

Wat je nog niet wist over pizza’s van Domino’s

Bij een hippe vegetariër denk ik je misschien aan enorm gezond eten, dat is wel een beetje waar (ik doe m’n best ;-)), maar stiekem ben ik ook een énorme pizzalover. Bijna iedere vrijdag na een lange werkweek is het pizza & rode wijn & pure chocolade. Dan ben ik een gelukkig mens. De ene keer maak ik die pizza zelf, maar andere keer ga ik voor het ultieme gemak en bestel ik ‘m. Maar dan moet hij wel écht goed zijn, en warm en knapperig aankomen. Ik kies dan vaak voor Domino’s vanwege de uitgebreide vega(n) keuze, verse ingrediënten en megasnelle bezorgtijd. Daar vertel ik je graag wat meer over!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!