Een goed begin is het halve werk: 5 tips voor een goede start van 2023!

Het nieuwe jaar is bijna in zicht, dus het wordt tijd om na te denken over goede voornemens! Gaan jouw goede voornemens vooral over je gezondheid? Een goed begin in het halve werk, start dus nu al met je voorbereiding. Wij delen samen met Independer een paar tips voor een goede start van 2023! Lees je mee? 

6 tips voor duurzame (schoen)cadeautjes

De feestdagen staan voor de deur en binnenkort trappen we deze periode gezellig af met pakjesavond. Raak jij nu volledig in paniek omdat jij nog geen cadeau hebt voor jouw geliefden? Dan helpen wij jou vandaag graag een handje, met onze favoriete duurzame cadeautjes voor de aankomende feestdagen! Lees snel verder. 

Witte bonen gnocchi bake met tomaten-paprikasaus

Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten. Vandaag op het menu: een voedzame ovenschotel met witte bonen, gnocchi en tomaten-paprikasaus!

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Hij is alweer een tijdje in ons land en vandaag vieren we de memorabele dag van deze goed heiligman. Wij hebben daarvoor speciaal voor jullie een top vijf van vegan Sinterklaas recepten gemaakt om vandaag lekker van te kunnen genieten. Let op: het laatste recept met kruidnoten is niet vegan, maar de roomboter en chocolade kunnen makkelijk vervangen worden door plantaardige producten. Lees snel verder!

Lees meer


Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager Kiptevree Filet

Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager Kiptevree Filet

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Vegan kiptevree filet van De Vegetarische Slager.

Lees meer
REVIEW: No meat. No nonsense

REVIEW: No meat. No nonsense

Wij hebben nooit genoeg inspiratie voor nieuwe vega(n) recepten. In het kookboek ‘No meat. No nonsense.’ wil de Belgische Paul Florizoone de boodschap dat plantaardig eten niet moeilijk of saai hoeft te zijn naar buiten brengen. Dit volledig vegetarische kookboek bevat makkelijke, smaakvolle, vega(n) en toegankelijke recepten. Ben je benieuwd geworden naar wat wij van de rest van dit kookboek vinden? Lees dan verder!

Lees meer
4 tips om duurzamer te koken

4 tips om duurzamer te koken

Op onze blog zijn natuurlijk allerlei vega(n) recepten te vinden die je een heel eind op weg helpen om duurzamer te koken. Naast het koken zonder vlees, vis en (eventueel) andere dierlijke producten, zijn er nog meer stappen die je kunt zetten om te verduurzamen in de keuken. In dit artikel geven wij jou graag vier tips om nog duurzamer te koken!

Lees meer
Top 5: Recepten met seizoensfruit

Top 5: Recepten met seizoensfruit

De maand november staat alweer voor de deur. Juist in deze koude, donkere maanden is het goed genoeg en gevarieerd fruit te blijven eten. Door te kiezen voor het seizoensfruit van de maand (o.a. sinasappel, appel, banaan, kiwi, mandarijn, druif en peer) ben je ook nog eens duurzamer  en goedkoper uit. Ter inspiratie hebben wij 5 recepten voor je uitgezocht met hierin het seizoensfruit van november!

Lees meer
Vleesvervanger getest: PLNT plantaardige kipsaté

Vleesvervanger getest: PLNT plantaardige kipsaté

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de plantaardige kipsaté van PLNT.

Lees meer
Wie? Kiwi! Zo boost je jouw weerstand

Wie? Kiwi! Zo boost je jouw weerstand

Het wordt steeds kouder buiten én we hebben net een sneeuwstorm achter de rug. Daarom is het nu des te belangrijker om goed te zorgen voor je lichaam en je immuunsysteem. Dat kan soms best lastig zijn, omdat we natuurlijk het liefst lekker op de bank kruipen met comfort food en een warm dekentje! Toch heeft ongeveer 30% van de Nederlanders er ook behoefte aan om hun weerstand te verhogen. Daarom kwam Zespri met de campagne #boostjeweerstand! Daar vertellen we je in dit artikel graag meer over.

Lees meer
Vegan quiche lorraine

Vegan quiche lorraine

In het kookboek ‘De Vegan Slager’ van Zacchary Bird wordt bewezen dat als je plantaardig eet je niks hoeft mis te lopen als het gaat om diversiteit, smaak en textuur van gerechten. Wij delen vandaag één van de vele recepten uit zijn kookboek waarvan jij niet had verwacht dat het zo makkelijk vegan te maken was!

Lees meer
REVIEW: De Vegan Slager

REVIEW: De Vegan Slager

Wanneer je besluit vega of vegan te eten heb jij je er waarschijnlijk bij neergelegd dat je bepaalde gerechten niet meer zal proeven. Zacchary Bird wil met zijn kookboek ‘De Vegan Slager’ laten zien dat dit niet persé zo hoeft te zijn! Hij deelt recepten van de meest traditionele vlees- en visgerechten, maar dan op een volledig diervriendelijke en plantaardige manier.

Lees meer
Kurkuma-bonenballetjes

Kurkuma-bonenballetjes

Wil je graag meer of volledig plantaardig eten, maar twijfel je vanwege een beperkt budget? Dan is het kookboek van Lenna Omrani ‘Every Day Vegan Budget Friendly’ misschien wel wat voor jou! Wij delen vandaag een heerlijk, vegan recept uit dit kookboek met jullie. De kurkuma-bonenballetjes zijn soja- en mogelijk ook glutenvrij. Daarnaast kost dit recept je maar €1,15 per portie!

Lees meer
REVIEW: Every Day Vegan Budget Friendly

REVIEW: Every Day Vegan Budget Friendly

Lenna Omrani inspireerde met haar eerste kookboek ‘Every Day Vegan’ veel Nederlanders om meer of zelfs uitsluitend plantaardig te eten. Een vraag die zij van lezers, naast de enthousiaste reacties, wel veel terugkreeg was: vegan eten, dat is toch duur? Met dit kookboek wil Lenna dit vooroordeel over plantaardig eten de wereld uit helpen. Word je al benieuwd naar hoe ze dit heeft gedaan? Lees dan snel verder!

Lees meer
Vegan budget: flatbread met zoete aardappel en rucolapesto

Vegan budget: flatbread met zoete aardappel en rucolapesto

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben wij deze goed gevulde flatbreads met zoete aardappel en rucolapesto voor jullie!

Lees meer
Vleesvervanger getest: BUMI Indian tempeh

Vleesvervanger getest: BUMI Indian tempeh

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Indian tempeh van BUMI.

Lees meer
Romige champignonsoep van huisgemaakte paddenstoelenbouillon

Romige champignonsoep van huisgemaakte paddenstoelenbouillon

Op regenachtige dagen vinden wij het heerlijk om zelf een soep te maken. Lekker een tijdje laten pruttelen op het fornuis, om zo de smaken goed in te laten trekken. Een warme kom soep kan nu echt datgene zijn wat we allemaal nodig hebben. Warme soepen zijn perfect voor dit koude weer. Wij maakten zelf deze romige champignonsoep, met eigengemaakte paddenstoelenbouillon! Ga jij deze proberen?

Lees meer