Greek style barbecue aubergine met feta

Aubergine is één van de veelzijdigste groentes die wij kennen in de keuken. Waarom? De aubergine staat er goed om bekend dat het volledig de smaak van het gerecht opneemt. Nu het barbecue seizoen in volle gang is, kan deze paarse trots zeker niet ontbreken op het rooster! Op Griekse stijl geïnspireerd delen wij daarom vandaag een overheerlijk recept voor Greek style BBQ aubergine met feta. Lees hier verder voor het recept!

Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa

Houd jij ook zo ontzettend van pizza? Wij in ieder geval wel! Het liefste eten we het de hele dag, maar pizza is nou niet echt een ontbijtgerecht. Of toch wel? Met dit recept maak je een ontbijtpizza met heerlijke verse ingrediënten, waaronder ei, spinazie en tomaat! Om het gerecht nóg verrassender van smaak te maken, maken we het af met een avocado-kiwisalsa. Deze maken we met de kiwi’s van Zespri. Een heerlijke combinatie van groenten en fruit!

Een flinke vegan lunch met clubsandwiches, salade en een zoete traktatie!

Wij probeerden de nieuwe boodschappenservice FLINK uit en zetten binnen no-time een flinke vegan picknick op tafel 🙂 Deze clubsandwiches met kaas en rauwkost, spinaziesalade met groenteballetjes en chiapudding met vers fruit zet je, mede dankzij de snelle boodschappen, zo op tafel. Daardoor kan je zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen in de tuin, het park of op het strand. Fijne vegan picknick allemaal!

DHV_Bannerboeken_Website3

Greek style barbecue aubergine met feta

Greek style barbecue aubergine met feta

Aubergine is één van de veelzijdigste groentes die wij kennen in de keuken. Waarom? De aubergine staat er goed om bekend dat het volledig de smaak van het gerecht opneemt. Nu het barbecue seizoen in volle gang is, kan deze paarse trots zeker niet ontbreken op het rooster! Op Griekse stijl geïnspireerd delen wij daarom vandaag een overheerlijk recept voor Greek style BBQ aubergine met feta. Lees hier verder voor het recept!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Vegetarische caesar salade met kikkererwten

Vegetarische caesar salade met kikkererwten

Salades zijn de ultieme uitkomst als je snel iets op tafel wilt zetten, en je maakt hiermee ook nog eens een gezonde keuze! Met het warme weer heb je niet altijd zin in een zware, vullende maaltijd. Een salade kan je helemaal naar eigen smaak en voorkeur samenstellen, lekker licht en easy! Om jullie inspiratie te geven voor zomerse gerechten, delen wij vandaag een heerlijk voedzaam recept voor een vega caesar salade.

Lees meer
REVIEW: Vegan Familie

REVIEW: Vegan Familie

Vegan koken voor een hele familie is voor Maik en Jessica Süter dagelijkse kost. Samen begonnen ze het platform Veganrevolutie.nl en schreven ze het gelijknamige boek. Later brachten ze Vegan Power uit en nu ligt het derde boek voor onze neus: Vegan Familie! Plantaardig eten in een gezin met jonge kinderen kan soms een uitdaging zijn. Wat maak je voor hongerige pubers of juist voor de kleine koters? Kom erachter met ruim 125 recepten in: Vegan Familie!

Lees meer
Top 5: Vleesvervangers voor op de BBQ

Top 5: Vleesvervangers voor op de BBQ

Voor een vegetariër of veganist is het tegenwoordig geen enkel probleem om te barbecueën, sterker nog, het is een feestje! Met groenten om te grillen en vleesvervangers die je zo op de grill kan leggen: aanbod is er genoeg in de supermarkt! Vul de vleesvervanger aan met wat verse groenten en een frisse salade en jouw vega(n) barbecue is helemaal compleet! Vandaag geven wij je inspiratie voor 5 vleesvervangers die niet mogen ontbreken tijdens de barbecue.

Lees meer
Aperol Spritz met grapefruit en tijm

Aperol Spritz met grapefruit en tijm

De mediterrane keuken is te vinden in Europese vakantielanden zoals Spanje, Portugal en Italië. Erin Gleeson verliet het Amerikaanse Californië om samen met haar gezin van deze bestemmingen te genieten. Op deze lange vakantie deed zij alle inspiratie op voor haar nieuwste boek: het mediterrane forest feast kookboek. Vandaag delen wij het recept voor een lekker drankje: Aperol Spritz met grapefruit en tijm. Tip: maak dit drankje thuis zelf tijdens Koningsdag!

Lees meer
Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsaus

Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsaus

De warme maanden zijn aangebroken, en we hebben al even kunnen genieten van heerlijk zomers weer! Zodra de zon begint te schijnen, is het tijd om de barbecue aan te steken en heerlijk buiten te tafelen. Heb je geen barbecue? Geen paniek! Vandaag delen we een recept dat je ook binnen kan maken om mee naar buiten te nemen voor een zomerse picknick. Met dit wrap recept kan je oneindig combineren met verschillende ingrediënten. Deze Griekse versie met hummus en gegrilde groenten is een echte aanrader. Voor wat extra frisheid kan je er nog een yoghurtsausje bij maken. Makkelijk te bereiden en ideaal om mee te nemen!

Lees meer
Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en dille

Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en dille

Afgelopen week hebben wij meegedaan aan een ontzettend leuke challenge: de Tomato Times Challenge 2021. Wij mochten een ontbijttopper bedenken waarbij de tomaten van Prominent de showstopper spelen, en dat was met zulke heerlijke tomaten niet moeilijk! Wij maakten een variant op Turkse eieren, met gepocheerd ei, Griekse yoghurt en heerlijke geroosterde cherrytomaten. Dit gerecht is fris, verrassend en maakt ontbijten een feestje.

Lees meer
REVIEW: Het Sportkookboek 2

REVIEW: Het Sportkookboek 2

Of je nou een professionele of een recreatieve sporter bent, de juiste voeding is onwijs belangrijk. Door je voeding af te stemmen op je trainingen, kan je jouw sportprestaties enorm verbeteren! Maar hoe doe je dat? Topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck heeft speciaal hiervoor Het Sport Kookboek 2 geschreven. Met dit boek helpt ze je het maximale uit je trainingen te halen en je lichaam sneller te laten herstellen. Dat allemaal aan de hand van lekkere en makkelijke maaltijden. In deze review bespreken we alle ins en outs van dit kookboek!

Lees meer
Kikkererwtenkookboek: Gao Bao ‘Kip’

Kikkererwtenkookboek: Gao Bao ‘Kip’

Vandaag delen we het recept voor Gao Bao ‘Kip’ uit het boek het Kikkererwtenkookboek. Dit Chinese gerecht is vernoemd naar een gouverneur uit de negentiende eeuw in de provincie Sichuan. Tijdens de culturele revolutie was (de naam van) het gerecht verboden, omdat dat associaties opriep met het Chinese keizerrijk. Tegenwoordig staat het bij vele Chinese restaurants op de kaart. In deze versie zie je een zeer smakelijke vegetarische variant. Er gaan een aantal typische Sichuanese smaakmakers in, waaronder Sichuanese chilipepers en Szechuanpeper.

Lees meer
Mexicaanse rijstsalade met Pulled Oats Tex Mex en mango salsa

Mexicaanse rijstsalade met Pulled Oats Tex Mex en mango salsa

Wij maakten een kruidige Mexicaanse rijstsalade met een pittige mango salsa. Een ideaal zomers gerecht wat geen overbodige luxe is tijdens deze tropische temperaturen. Deze vegan rijstsalade zet je zo op (de picknick)tafel met de nieuwe Pulled Oats Tex Mex. Jouw salade is meteen heerlijk gekruid en de Pulled Oats maakt ook nog dat het een lekkere bite krijgt. Met zulke salades komen wij de zomer wel door! Het recept vind je hieronder.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #90

Nieuwe vegetarische producten #90

Op de redactie zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met de vrije uitloop eiwitten van Two Chicks, het kookplatform vegetarischkoken.com, maaltijdservice Buuf Louise, de groente box van groenteboer.nl, visvrije tonijn van Seasogood, Oppedoezer aardappels, Vegan Fried Chicken van VFC en ambachtelijke wortelnoten taart van Piece of Freek. Lees wat wij ervan vonden!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Meatless Farm Mediterrane braadworsten

Vleesvervanger getest: Meatless Farm Mediterrane braadworsten

Het schap met vleesvervangers in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Mediterrane Braadworsten van Meatless Farm.

Lees meer
Comida Mexicana: Flan Mexicano

Comida Mexicana: Flan Mexicano

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: flan Mexicano. Net als de varianten in andere landen is de Mexicaanse flan oorspronkelijk ontstaan uit de klassieke Franse crème caramel. Rosa, de auteur van dit kookboek, heeft flans gegeten van Zuid-Amerika tot Azië. Het is ongelooflijk hoe vergelijkbaar ze allemaal zijn wat betreft smaak en textuur, ook al kunnen de ingrediënten anders zijn. Gelukkig heb je voor de Mexicaanse flan slechts een aantal makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig en is hij snel klaar. Na het afkoelen kun je hem meteen serveren. Lees vooral verder hoe je dit heerlijke dessert thuis maakt!

Lees meer
Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: Sopes de Frijoles negros. Met dit recept maak je klassieke Mexicaanse garnachas die bij veel eetstalletjes worden verkocht. Ze zijn het populairst in het midden en zuiden van Mexico, waarbij iedere streek zijn eigen interpretatie kent. Sopes zijn kleine, dikke tortilla’s met een opstaande rand die belegd zijn met bonen, sla met salsa, groenten zoals aardappel of kool, of zelfs alleen salsa en kaas. Hier lees je hoe je zelf Sopes maakt!

Lees meer
REVIEW: Het Kikkererwtenkookboek

REVIEW: Het Kikkererwtenkookboek

Wist jij dat hummus vanuit het Arabisch vertaald letterlijk kikkererwt betekent? Dat leuke feitje vind je, samen met een heleboel heerlijke kikkererwtrecepten, in het Kikkererwtenkookboek. Moeder Lucrees en dochter Marietje zijn zo geïntrigeerd door de eeuwenoude geschiedenis en verscheidenheid van deze peulvrucht dat ze een verzameling recepten hebben aangelegd. Deze hebben ze gebundeld en zo is Het Kikkererwtenkookboek ontstaan. Met dit boek komen ze een stap dichterbij hun doel: de bekendheid van de kikkererwt vergroten.

Lees meer
Top 5: Hummus

Top 5: Hummus

Bij ons op de redactie is de hummus niet aan te slepen! Tijdens de lunch of de borrel staat deze overheerlijke kikkererwtendip op tafel, in verschillende soorten smakelijke variaties. Hummus is super makkelijk zelf te maken met een keukenmachine of een blender, het is binnen 5 minuten klaar! Zin in een homemade hummusdip? Bekijk dan onze favoriete hummus recepten!

Lees meer
Veggie Hero: Interview met Rukmini Iyer

Veggie Hero: Interview met Rukmini Iyer

Wij stellen graag ‘Veggie Heroes’ aan je voor: mannen en vrouwen die vegetarisch eten écht op de kaart zetten. Vandaag in de spotlight: bestsellerauteur Rukmini Iyer van het boek De groene bakplaat. Zij introduceert met haar nieuwste kookboek De groene barbecue de lekkerste en origineelste gerechten voor buiten op de barbecue of voor in de oven. Rukmini spreekt Engels, dus vandaar dat het interview ook in het Engels is!

Lees meer
REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken

REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken

In De Kookbijbel reeks van Carrera Culinair is er een mooie aanwinst bijgekomen! Wij kennen de Kookbijbels natuurlijk van de Vegabijbel, van onze eigen Isabel Boerdam. De nieuwste toevoeging aan de reeks is De bijbel van de Indiase keuken, door Paulami Joshi. Paulami is in 2017 vanuit India naar Nederland verhuisd. Zij miste de echte authentieke Indiase smaken en wilde deze naar Nederland halen, en dat doet ze via dit kookboek!

Lees meer
Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Charlotte van het boek Brain Food Smoothies begint al jaren elke ochtend met een smoothie. Hierin mixt zij altijd verschillende groenten en soms een beetje fruit. Een smoothie barst van de vitaminen, mineralen, vezels en gezonde vetten, afhankelijk van de ingrediënten. Een beter begin van de dag kan dus bijna niet! Daarom heeft Charlotte het recept voor een Dandelion Smoothie voor jou, een échte breinfavoriet!

Lees meer
Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten die je vindt in het boek. Vandaag delen wij het recept voor zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread en harissa. De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings!

Lees meer
REVIEW: Be more vegan

REVIEW: Be more vegan

Maak kennis met het vegan boek voor beginners! Zou je vaker een dagje vegan willen eten, maar weet je niet waar te beginnen? Die vraag krijgen wij ook vaak op ons blog, en wij weten als geen ander dat dit best een uitdaging kan zijn. Vragen zoals het voldoende binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen als je geen dierlijke producten meer eet, komen vaak voorbij. Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten uit het boek. Lees in dit artikel onze review van Be more vegan!

Lees meer
Top 5: vegan BBQ

Top 5: vegan BBQ

Het barbecueseizoen is begonnen! En hoewel je het in eerste instantie misschien niet denkt, barbecuen kan heel lekker en makkelijk plantaardig! Er zijn onwijs veel heerlijke vegan recepten voor zowel op de barbecue als op de tafel erbij. We delen vandaag onze 5 favoriete vegan barbecuegerechten. Welke ga jij maken?

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #89

Nieuwe vegetarische producten #89

Op de redactie zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met plantaardige producten van WUNDA, vleesvervanger mixes van GREENFORCE, chocolade van Lidl, komboucha van BATU, verse soep van Oma’s soep, Violife cheddar slices, vegan mayo van Oliehoorn en gembersap van G’nger. Lees wat wij ervan vonden!

Lees meer
50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek: kokos-crème-brûlée, een dessert met een krokant karamellaagje, met daaronder een silky crème. Lees hier hoe je dit recept maakt!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!