De Cypriotische keuken: courgettekeftedes

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Cypripriotische keuken. Uit het boek Cyprus delen we met jullie een recept voor hartige koekjes: courgettekeftedes!

Kookboek review: Jackfruit van Jessica Lek

Goed nieuws! Na haar boeken over de asperge en crock-pot gerechten heeft Jessica Lek nu een kookboek gewijd aan de Aziatische jonge jackfruit. Deze vrucht heeft zijn opmars gemaakt naar het Westen en heeft nu zijn eigen boek. Benieuwd geworden naar het kookboek Jackfruit van Jessica Lek? Lees dan snel verder!

Power of the mind

Als we het over sport hebben, spreken we voornamelijk over fysieke activiteiten. Wat vaak vergeten wordt, is dat die grijze massa onder je schedel van alles in werking moet zetten om het lichaam vooruit te krijgen. Je brein heeft op een dag veel te verduren. De wekker gaat, op werk of thuis is het druk, je moet nog boodschappen doen en bij iedere kuch die je hoort moet je dekking zoeken. Vooral in deze tijd waarin er veel stress en onzekerheid in de lucht hangt, is het goed om een van je belangrijkste ‘spieren’ rust te geven: je gedachten!

BISH BASH BOSH! romescosalade

BISH BASH BOSH! romescosalade

BISH BASH BOSH! is het tweede kookboek van vegan kookduo Henry Firth en Ian Theasby. De twee mannen, ook wel bekend als team BOSH!, laten de wereld zien hoe veelzijdig groenten wel niet kunnen zijn. In dit boek vind je allerlei simpele, snelle en lekkere gerechten. Van doordeweekse avondmaaltijden tot echte pronkstukken en ongelooflijke zoete lekkernijen. Allemaal gemaakt met de kracht van planten! Vandaag delen wij het recept voor een frisse romescosalade.

Lees meer
Creatief in de keuken: deze producten maak je gemakkelijk zelf!

Creatief in de keuken: deze producten maak je gemakkelijk zelf!

Het is een gekke wereld waarin we nu leven, dus je zult vast wat afleiding kunnen gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij een aantal recepten van producten die je gemakkelijk zelf kan maken!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Hoe je onbewust je dieetpogingen saboteert

Hoe je onbewust je dieetpogingen saboteert

Maak kennis met onze nieuwe gastblogger Desire! Vandaag geeft zij ons een lesje voedingspsychologie. Stel, je nam je voor om deze week gezond te eten. Maar toen de trein vertraging had en je de geur van frituur rook, was die zak patat toch wel erg verleidelijk. Je viel toch weer voor een niet zo gezonde hap. Dat is natuurlijk balen. Maar hoe komt dat eigenlijk? Waarom laten we ons verleiden? Desire legt het ons uit!

Lees meer
Top 10: makkelijke meal prep maaltijden

Top 10: makkelijke meal prep maaltijden

Een slimme meid is goed voorbereid. Meal prepping, oftewel het voorbereiden van je maaltijden, is hartstikke handig. Niet alleen bespaart het tijd en geld, ook eet je een stuk bewuster. Dat is waarom wij vandaag onze top 10 makkelijke meal prep maaltijden met jullie delen! Wil je hier meer over weten, neem dan eens een kijkje bij onze eerdere blogpost over meal prepping.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #64

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #64

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de vegan mayonaise van de mayo sisters, de glutenvrije bakmixen van De glutenvrije bakker, de platinum multivitamine pillen van Vitals, de verschillende smaken fudge en nougat van Lonka en last but not least de ultra pittige sausjes van Keep It Cool!

Lees meer
Onze favoriete VEGGIE video’s op een rijtje

Onze favoriete VEGGIE video’s op een rijtje

Het is een gekke wereld waarin we leven, dus jullie kunnen vast wat afleiding gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij met jullie onze favoriete VEGGIE video’s!

Lees meer
Sinner Saturday: regenboogkwarktaart

Sinner Saturday: regenboogkwarktaart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Bakpret met kinderen: regenboogkwarktaart!

Lees meer
10 leuke initiatieven om anderen te helpen

10 leuke initiatieven om anderen te helpen

Sinds de uitbraak van het corona virus is er een heleboel veranderd. Scholen, horeca en evenementen zijn gesloten en afgelast. Veel mensen zitten thuis, met of zonder werk. Gelukkig zijn er ook een heleboel mooie initiatieven opgezet om anderen te helpen in deze tijd van nood. Wil je weten hoe jij ook iets kan doen? Wij zetten 10 leuke initiatieven om anderen te helpen op een rijtje!

Lees meer
Wat is de beste vegetarische fastfood kipburger?

Wat is de beste vegetarische fastfood kipburger?

Is het je al opgevallen dat steeds meer fastfoodketens vegetarische items opnemen in hun assortiment? Zo spotten wij steeds vaker de vegetarische hamburger én de vegetarische ‘kip’ burger. De McDonald’s zette als eerste een vega kipburger op het menu, gevolgd door Burger King en sinds de introducering tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft ook KFC een vegetarische burger op het menu staan. Reden voor ons om het huidige aanbod te testen en op zoek te gaan naar de beste vegetarische kipburger van Nederland! Benieuwd naar de resultaten? Lees snel verder!

Lees meer
10 recepten voor een goede weerstand

10 recepten voor een goede weerstand

Het leven staat momenteel wat op z’n kop, jullie kunnen vast wat afleiding gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij met jullie 10 recepten voor een goede weerstand!

Lees meer
Leesvoer: deze boeken wil je de komende tijd lezen

Leesvoer: deze boeken wil je de komende tijd lezen

Het is een gekke wereld waarin we nu leven, dus je zult vast wat afleiding kunnen gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij met jullie een lijstje met lekker leesvoer!

Lees meer
De Cypriotische keuken: flespompoen uit de oven met gedroogde kersen

De Cypriotische keuken: flespompoen uit de oven met gedroogde kersen

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Cypripriotische keuken. Uit het boek Cyprus, delen we met jullie het volgende recept: flespompoen uit de oven met gedroogde kersen en tahin!

Lees meer
NIEUW: Cursus vleesminderen in 15 dagen met De Hippe Vegetariër

NIEUW: Cursus vleesminderen in 15 dagen met De Hippe Vegetariër

Om ook na de Nationale Week Zonder Vlees blijvend te minderen met vlees eten, heeft Isabel Boerdam een nieuwe social media cursus ontwikkeld: VLEESMINDEREN IN 15 DAGEN. Deze positieve en enthousiaste cursus is dé manier om blijvend minder vlees te eten. Tijdens de cursus maakt Isabel middels video’s, recepten en tips cursisten wegwijs in de supermarkt en in de keuken en helpt ze om praktische uitdagingen te overwinnen. Zo lukt het iedereen om gemakkelijk en met plezier blijvend minder vlees eten. Wil jij dit cadeau doen aan jezelf of een vriend of vriendin, lees dan snel verder!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van nootmuskaat

De gezondheidsvoordelen van nootmuskaat

Nootmuskaat gaat natuurlijk hand in hand met bepaalde groenten als spruitjes, bloemkool en sperziebonen. Maar wat is nootmuskaat nu eigenlijk precies? Wat maakt nootmuskaat gezond en welke geneeskrachtige eigenschappen worden eraan toegekend? En wist je dat teveel nootmuskaat gevaarlijk kan zijn?! Onze gastblogger Marjolein vertelt jullie alle ins and outs over nootmuskaat!

Lees meer
Mycoproteïne: een unieke basis voor vleesvervangers

Mycoproteïne: een unieke basis voor vleesvervangers

Het aanbod van vleesvervangers wordt steeds groter. Van burgers tot gehakt en van vegetarische soepballetjes tot plantaardige vissticks, het is er allemaal. Daar houden de keuzes niet op: elk merk vleesvervanger gebruikt weer andere ingrediënten. In dit artikel bespreken we mycoproteïne, de basis van de producten van Quorn. Waar komt het vandaan en wat zijn de lekkerste recepten met dit unieke ingrediënt?

Lees meer
Plantaardige vervanger voor vlees: soja

Plantaardige vervanger voor vlees: soja

Een vegetarische leefstijl kan hartstikke gezond zijn, en zelfs voordelen hebben voor de gezondheid. Toch lijkt het soms lastig om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt en kunnen er tekorten ontstaan. Je hebt het vast vaker gehoord als je al lang vegetarisch eet: let op je eiwitten, ijzer en vitamine B1 en B12. Deze voedingsstoffen komen namelijk vooral voor in dierlijke producten. Er zijn gelukkig een heleboel manieren om tóch alles binnen te krijgen via vegetarische voedingsbronnen en te eten volgens een gezond en gevarieerd voedingspatroon. In dit artikel bespreken we soja als aanvulling op een vegetarisch dieet!

Lees meer
Kookboek: Energy & Vegan

Kookboek: Energy & Vegan

Het kookboek Energy & Vegan is geschreven door Alexander Gershberg. Wellicht ken je deze vegan chef-kok al van het boek Vegan for Friends. Hierin liet hij ons kennismaken met vegan gerechten uit verschillende soorten keukens. Ditmaal heeft Alexander ervoor gekozen om zich op een ander aspect van eten te focussen: gezondheid. Maak kennis met Energy & Vegan!

Lees meer
NWZV: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast

NWZV: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast

Het is vandaag dag 7 van de Nationale Week Zonder Vlees: helaas alweer de laatste dag. We hopen dat we jullie deze week hebben mogen inspireren en wellicht gemotiveerd hebben wat vaker te kiezen voor vega. Het is tijd voor onze laatste twee NWZV (nationale week zonder vlees) recepten. Te beginnen met: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast. Simpel, maar super lekker!

Lees meer
NWZV: sushi burrito

NWZV: sushi burrito

Het is alweer dag 5 van de Nationale Week Zonder Vlees. We beginnen deze dag met een sushi burrito! Deze burrito is niet alleen onwijs lekker, hij is ook nog eens heel geschikt om mee naar werk of school te nemen. Wikkel de burrito in wat aluminiumfolie en geniet van een heerlijk vegetarische lunch tijdens de Week Zonder Vlees!

Lees meer
NWZV: Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh

NWZV: Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh

Dag 4 van de Nationale Week Zonder Vlees is aangebroken. Wat staat er vandaag op de planning? Ten eerste vertellen wij jullie iets over onze laatste vegetarische eiwitbron: soja. We hebben hieraan een heerlijk recept gekoppeld, namelijk een Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh. Tot slot zullen wij vanmiddag nog een Mexicaans recept met peulvruchten met jullie delen. Oftewel, weer heel veel lekkere vega inspiratie!

Lees meer
NWZV: ramen met zeewier

NWZV: ramen met zeewier

Het is eindelijk zover, de Nationale Week Zonder Vlees is van start gegaan! De afgelopen weken nodigden wij heel Nederland uit hieraan deel te nemen en dat wierp zijn vruchten af. Vandaag begin jij samen met heel veel Nederlanders aan een week zonder vlees! Zoals beloofd zullen wij je deze hele week overladen met vegetarische recepten. Ons tweede recept van vandaag: ramen met zeewier!

Lees meer
NWZV: witte bonensoep met pasta en Parmezaanse kaas

NWZV: witte bonensoep met pasta en Parmezaanse kaas

Het is eindelijk zover, de Nationale Week Zonder Vlees is van start gegaan! De afgelopen weken nodigden wij heel Nederland uit hieraan deel te nemen en dat wierp zijn vruchten af. Vandaag begin jij samen met heel veel Nederlanders aan een week zonder vlees! Zoals beloofd zullen wij je deze hele week overladen met vegetarische receptjes. Te beginnen met deze heerlijke witte bonensoep met pasta en Parmezaanse kaas!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!