Pulled Oats met Turkse pide

Deze heerlijke Turkse pides zijn ideaal voor warme zomerdagen! Je kunt ze als lunch of als avondmaaltijd eten. Traditioneel zijn de broodjes gevuld met gehakt, maar wij hebben een vegan variant gemaakt. We vullen de pides namelijk met Pulled Oats! Lees snel verder om meer te weten te komen over dit product en voor het heerlijke recept.

Snelle shakshuka met aubergine en feta

Wist je dat de Airfryer ook heel geschikt is voor dagelijks gebruik? Gerechten maken in de Airfryer is namelijk niet alleen heel eenvoudig, maar vaak ook sneller dan bereiding in de oven. Deze snelle shakshuka met aubergine en feta zet je binnen 25 minuten op tafel!

Snelle Griekse salade met plantaardige kaasblokjes

Het is weer bijna zomer en dat betekent dat het tijd is voor makkelijke gerechten die snel op tafel staan. Zo kun je maximaal genieten van de warme zomeravonden! Dit gerecht is binnen 15 minuten klaar. We delen het recept voor een plantaardige variant op een klassieker: Griekse salade met plantaardige kaasblokjes!

Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster

Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster

Het boek Rebels lekker van Niki Webster is er voor iedereen die van plantaardig eten houdt. Het is een viering van groenten, hun levendigheid, smaken en kleuren. Groenten staan centraal in de gerechten en Niki laat zien dat dit helemaal niet saai hoeft te zijn. Eten gaat volgens Niki om genot en om voedsel dat zowel het lichaam als de geest voedt. Het is haar doel om om in elk hoofdstuk te laten zien hoe je smaakt kunt toevoegen en nieuwe manieren kunt vinden om je maaltijden de hele dag door lekker en gezond te maken. Ze laat je zien hoe gevarieerd een plantaardig eetpatroon kan zijn! Benieuwd geworden naar Rebels lekker? Lees dan snel verder!

Lees meer
Zelf komkommersalade maken met 4 ingrediënten

Zelf komkommersalade maken met 4 ingrediënten

Tegenwoordig heeft bijna elk gerecht en ingrediënt wel een (inter)nationale dag. Zo kun je Wereld Pizzadag, Donutdag en Nachodag vieren. Vandaag is onze oude vertrouwde, veelzijdige vriend aan de beurt. Het is namelijk komkommerdag! Om dit te vieren delen we vandaag een recept voor een simpele komkommersalade met maar 4 ingrediënten! Heerlijk op een warme dag voor bij de bbq of de borrel!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen

De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen

Zoals jullie weten, bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Lalab terong dan ketimoen (aubergine-komkommersalade)!

Lees meer
Alles over calcium

Alles over calcium

Nederland heeft de grootste calciuminname ter wereld, op IJsland na (Balk et al., 2017). Toch hebben we een hoge prevalentie van botontkalking, zo’n half miljoen Nederlanders in 2018 was hiermee bekend bij de huisarts (Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu, 2019). Dit is opvallend omdat calcium over het algemeen bekend staat als bevorderend voor sterke botten. In deze blogpost gaat Desiré van der Kruk verder in op de factoren die calciumopname beïnvloeden, de functie van calcium in het lichaam en welke voedingsmiddelen je het beste kunt eten voor een adequate inname.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #68

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #68

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de koffiecups van Wakulicoffee, de vegan wijnen van Thomson&Scott, verschillende soorten zaden van Linwoods, de smaken van YAYA kombucha en de nieuwste vleesvervangers van Vivera!

Lees meer
Vegan budget: roti

Vegan budget: roti

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben wij een vegan roti voor jullie op het menu staan!

Lees meer
Zelf appelmoes maken met 4 ingrediënten

Zelf appelmoes maken met 4 ingrediënten

Heb je appels over die een beetje rimpelig beginnen te worden of heb je gewoon heel veel zin in appelmoes? Dan biedt dit makkelijke recept de uitkomst! Het maken van deze heerlijke klassieker is namelijk een eitje. We delen een recept voor appelmoes met maar 4 ingrediënten! Alleen al voor de geur in de keuken, een echte aanrader.

Lees meer
Japanse curry met krokante vega kip

Japanse curry met krokante vega kip

Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met krokante vega kip: Katsu curry! Dit is één van de meest bekende gerechten uit Japan. Dit gerecht bestaat uit rijst, een dikke currysaus en knapperige stukjes kip. Er zijn heel veel recepten van dit gerecht te vinden, maar wij houden het graag zo simpel mogelijk (en natuurlijk vega!) Zie hier onze versie van de bekende Katsu curry!

Lees meer
De voedingswaarden van kant-en-klare vleesvervangers: 10 dingen om op te letten

De voedingswaarden van kant-en-klare vleesvervangers: 10 dingen om op te letten

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel kant-en-klare vleesvervangers in de supermarkten te vinden. Regelmatig testen wij deze producten en delen we onze mening over de smaak, structuur en toepassing. Maar hoe zit het eigenlijk met de voedingsstoffen, en zijn kant-en-klare vleesvervangers wel gezond? In dit artikel geef ik uitleg over de voedingsstoffen van een volwaardige vleesvervanger en geef ik tips voor hoe jij hier zelf op kan letten in de winkel!

Lees meer
5 ingrediënten vegan: minestrone uit de voorraadkast

5 ingrediënten vegan: minestrone uit de voorraadkast

In haar nieuwste kookboek laat Katy Beskow zien dat veganistisch koken helemaal niet moeilijk, duur of tijdrovend hoeft te zijn. In dit boek deelt zij al haar favoriete budget gerechten die uit niet meer dan 5 ingrediënten bestaan! Vandaag delen wij uit het mega handige boek 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow het recept voor: minestrone uit de voorraadkast!

Lees meer
Kookboek review: 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow

Kookboek review: 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow

In haar nieuwste kookboek laat Katy Beskow zien dat veganistisch koken helemaal niet moeilijk, duur of tijdrovend hoeft te zijn. In dit mooie boek deelt zij al haar favoriete, super simpele gerechten die uit niet meer dan 5 ingrediënten bestaan! Lees snel verder voor onze review van 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow!

Lees meer
High protein: vegan Turkse pizza

High protein: vegan Turkse pizza

Genoeg eiwitten binnenkrijgen kan soms een hele opgave zijn. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om deze voedingsstof in je voedingspatroon op te nemen. In het kookboek High protein laat Hannah Vreugdenhil zien dat dit ook nog eens hartstikke leuk en lekker kan zijn! Vandaag delen wij haar recept voor vegan Turkse pizza.

Lees meer
Kookboek review: High protein door Hannah Vreugdenhil

Kookboek review: High protein door Hannah Vreugdenhil

Dat eiwitten goed zijn voor de spieropbouw weten we allemaal wel. Maar binnen een vegetarisch dieet genoeg proteïnen binnenkrijgen kan soms een hele opgave lijken. Veganistisch? Nog lastiger! Maar is dit eigenlijk wel zo? In haar nieuwe boek laat Hannah Vreugdenhil zien dat koken met eiwitbronnen hartstikke leuk en lekker kan zijn, en daarbij nog eens hartstikke makkelijk. Vandaag reviewen wij haar boek High protein!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van knoflook

De gezondheidsvoordelen van knoflook

Knoflook. Het is een van de favoriete ingrediënten van onze gastblogger Marjolein. Het geeft net wat extra smaak aan bijna elk gerecht en is enorm veelzijdig. Maar waar komt knoflook eigenlijk vandaan? En is het ook gezond? Hoe komt het dat knoflook zo sterk ruikt? In dit blog heeft gastblogger Marjolein Pubben deze feitjes voor je op een rijtje gezet!

Lees meer
Home Made Basics: De perfecte maccheroni met pesto

Home Made Basics: De perfecte maccheroni met pesto

Yvette van Boven is onder andere bekend van haar progamma Koken met Van Boven, haar rubriek in de Volkskrant, Libelle, en haar bijdrage aan Delicious. Daarnaast schreef zij het succesvolle kookboek Home Made, en ze is nu terug met een waardige opvolger: Home made basics. Dit frisse boek staat vol inspiratie en simpele basisrecepten. Met de gerechten kan je zelf eindeloos variëren. Nog een pluspunt: in het boek ligt de focus vooral op groenten! Lees hier onze review van het hele boek. Eerder deelden wij uit dit boek al het recept voor salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozza. Vandaag op het menu: het geheim voor de perfecte maccheroni met pesto!

Lees meer
Broodje sticky tempeh

Broodje sticky tempeh

Als beginnende vegetariër, of wellicht veganist, kan de lunch nog wel eens een lastig eetmoment zijn. ‘Waar beleg ik mijn brood mee?’ is een vraag die wij vaak langs zien komen. Om jullie wat meer inspiratie te geven op dit gebied, delen wij vandaag een nieuw lunchrecept met jullie: een broodje sticky tempeh!

Lees meer
Vessel Kitchen & Bar: de nieuwe woonkamer in de Houthaven

Vessel Kitchen & Bar: de nieuwe woonkamer in de Houthaven

Hoera, de horeca is weer open! Dat betekent dat wij je ein-de-lijk alles kunnen vertellen over onze ervaringen bij Vessel Bar & Kitchen Amsterdam. Lekker hangen bij de open haard, werken achter je laptop of een snelle lunch met collega’s, het begin van het weekend vieren met een cocktail of uitkateren met een lazy breakfast op zondag of juist uitgebreid dineren, het kan allemaal bij Vessel Amsterdam. Onze ervaringen lees je hier!

Lees meer
Warme linzensalade met asperges

Warme linzensalade met asperges

Vandaag verwelkomen wij een nieuwe gastblogger op ons blog: Boukje Landsman! Al vanaf jongs af aan is Boukje dol op tuinieren en koken. Geïnspireerd door de ingrediënten uit hun tuin, creëren zij en haar man de lekkerste gerechten. Gerechten die zij overigens serveren in hun B&B in Frankrijk. Hoe gaaf is dat! Vandaag delen wij een van Boukje’s recepten: warme linzensalade met asperges!

Lees meer
Getest: vegan falafel van de Lidl

Getest: vegan falafel van de Lidl

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegan falafel van Lidl!

Lees meer
10 restaurants waar je nú weer wilt reserveren

10 restaurants waar je nú weer wilt reserveren

Yesssss, na een lange tijd in intelligente lockdown gaan we nu weer langzaam terug naar het nieuwe normaal. Voor ons was de heropening van onze favoriete restaurants toch wel een lichtpuntje aan het einde van de donkere tunnel. Het is natuurlijk heel belangrijk dat we ons bij een bezoekje nog steeds houden aan de nodige maatregelen. Maar oh, wat hebben we naar het moment verlangd om lekker aan te schuiven bij de leukste hotspots. Daarom delen we vandaag de lijst met onze 10 favoriete restaurants waar jij nú snel wilt reserveren!

Lees meer
Kookboek review: IJs

Kookboek review: IJs

Een paar dagen geleden introduceerde Marleen Visser haar nieuwste boek: IJs. Een vervolg op haar eerste boek Altijd ijs. Dat klopt, de ice cream queen is terug! En precies op tijd, want de temperaturen hier in Nederland beginnen langzaam te stijgen. In IJs laat Marleen nogmaals zien dat zij nooit klaar zal zijn met het verzinnen van nieuwe ijssmaken. Verbeterde recepturen, basisrecepten en heel veel nieuwe verrassende ijssmaken. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees dan snel verder!

Lees meer
Gewoon frisdrank, of toch zero sugar?

Gewoon frisdrank, of toch zero sugar?

Iedereen kent wel het beeld van iemand die een vette hap bestelt maar ter compensatie toch een light of zero frisdrankje pakt, want hé, die heeft geen calorieën. Als je kijkt op de site van het Voedingscentrum, lees je dat suiker niet beter of slechter is dan zoetstof, alleen als je op je gewicht moet letten, raden zij zoetstof aan. Hoe zit het nou écht met het verschil tussen suiker en zoetstof? Gastblogger Corneil van Schayik zocht het voor je uit.

Lees meer
Home Made Basics: Salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozza

Home Made Basics: Salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozza

Yvette van Boven is onder andere bekend van haar progamma Koken met van Boven, haar rubriek in de Volkskrant, Libelle, en haar bijdrage aan Delicious. Daarnaast schreef zij het succesvolle kookboek Home Made, en ze is nu terug met een waardige opvolger: Home Made Basics. Dit frisse boek staat vol inspiratie en simpele basisrecepten. Met de gerechten kun je zelf eindeloos variëren. Nog een pluspunt: in het boek ligt de focus vooral op groenten, yes! Lees hier onze review van het boek. Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek: snelle salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozza!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!