Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi

Heb jij een dagje vrij? Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Maak bijvoorbeeld deze volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi! Een lekker én gezond ontbijt of een verantwoord tussendoortje, deze volkoren muffins zijn perfect om jouw immuunsysteem mee te boosten. Ga jij ze ook maken?

Bao buns met jackfruit rendang, gepekelde rode kool en mango

Bij ons op de redactie zijn wij enorm fan van jackfruit! Deze bijzondere vrucht is zo ontzettend veelzijdig en makkelijk in gebruik, dat wij het liefst overal jackfruit aan toevoegen. Wij werden dan ook helemaal enthousiast toen wij zagen dat Rootzz of Nature twee nieuwe vegan producten heeft: jackfruit rendang en jackfruit saté! We doken de keuken in met de jackfruit rendang. Kook jij mee?

Geen tijd om te koken? Go slow!

Het lijkt een tegenstelling: je hebt weinig tijd, maar dan is slowcooking juist de oplossing… Hoe zit dat? Nu de zomervakantie voorbij is, pakken we ons drukke leventje weer op. Gezond eten staat daarbij hoog op de wensenlijst, want we hebben ons tijdens de vakantie een beetje laten gaan. Maar gezond koken kost tijd, wat nu? Bij slowcooking denk je niet direct aan snel, maar juist tijdrovend, toch? Niet dus: slowcooking is dé oplossing doordat je met minimale effort toch gezond kunt koken. Je hebt bijna geen omkijken naar je maaltijd, want de slow cooker doet al het werk. Ideaal!

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi

Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi

Heb jij een dagje vrij? Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Maak bijvoorbeeld deze volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi! Een lekker én gezond ontbijt of een verantwoord tussendoortje, deze volkoren muffins zijn perfect om jouw immuunsysteem mee te boosten. Ga jij ze ook maken?

Lees meer
Vleesvervanger getest: Van Koolen vegan falafelballetjes

Vleesvervanger getest: Van Koolen vegan falafelballetjes

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegan falafelballetjes van Van Koolen!

Lees meer


Romige overnight oats met groene kiwi

Romige overnight oats met groene kiwi

We leven in gekke tijden, waarin we extra goed op onze gezondheid moeten letten. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dit kan door je lichaam goed te verzorgen en je immuunsysteem te geven wat het nodig heeft, en dat is vitamine C! Daarom delen we vandaag dit recept van romige overnight oats met de groene kiwi’s van Zespri waarmee jij jouw weerstand een boost geeft.

Lees meer
Vleesvervanger getest: Albert Heijn Vegan cordon bleu

Vleesvervanger getest: Albert Heijn Vegan cordon bleu

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de AH Vegan cordon bleu.

Lees meer
Zomerse kiwi-braam salade met een munt-vinaigrette

Zomerse kiwi-braam salade met een munt-vinaigrette

De dag die ooit zo ver weg leek is dan toch echt hier. De vakantieperiode is voorbij, back to work! Wij hebben ontzettend genoten van veel relaxen en heerlijk eten en drinken deze vakantie. Maar nu de vakantie voorbij is, zijn wij weer vaker in de sportschool te vinden en doen wij meer ons best om gezond te eten. Daarom delen wij vandaag dit recept voor een heerlijke zomerse salade met Zespri Green kiwi’s in de hoofdrol! Dit houdt ons fit en energiek om zo het nieuwe schooljaar of werkseizoen te beginnen. Lees snel verder!

Lees meer
Scoffins met courgette, Puy-linzen en rozemarijn

Scoffins met courgette, Puy-linzen en rozemarijn

Wat je krijgt wanneer je een muffin en een scone samenvoegt? Een scoffin! Wellicht ken jij het al, maar voor ons was dit nieuw. Dit recept zagen wij voorbij komen in het kookboek van Anne Heigham ‘De Ayurveda keuken’ en moesten wij natuurlijk uitproberen. Dit recept kan ook nog eens de spijsvertering verbeteren en gasvorming voorkomen. Vandaag delen wij het recept met jou!

Lees meer
REVIEW: De Ayurveda keuken

REVIEW: De Ayurveda keuken

Voedsel is onze brandstof om te leven. Maar daarnaast heeft eten ook nog een veel groter aspect van ons leven. Zo kunnen wij er met de juiste voeding voor zorgen dat onze lichaam en geest in balans komen. In het kookboek ‘De ayurveda keuken’ van Anne Heigham word je meegenomen in de wondere wereld van de ayurveda, waarbij je een hoop te weten zult komen. Lees snel verder!

Lees meer
Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel

Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel

We sluiten onze roadtrip af bij ons buren in België. Eén van de dingen die wij het liefst eten in België is absoluut Vlaamse friet. Maar heb jij weleens Vlaamse friet met abdijstoofvlees gegeten? Dit is eigenlijk een patatje stoof, maar dan gemaakt met bier! Wij zouden onszelf niet zijn als we niet een gerecht ontwikkelen wat iedereen van ons kan proeven. Daarom maakten wij deze vegan variant met jackfruit en wortel! Dat wordt smullen!
Wij eindigen onze roadtrip lekker dicht bij huis. Eén van de dingen die wij het liefst eten in België is absoluut Vlaamse friet. Maar heb jij weleens Vlaamse friet met abdijstoofvlees gegeten? Spoiler van onze Hippe Flexitariërs: het is zó lekker! Wij willen dat iedereen dat kan proeven! Daarom maakten wij deze vegan variant met jackfruit van dit heerlijke frietje.

Lees meer
Vleesvervanger getest: The Dutch weedburger Umami master

Vleesvervanger getest: The Dutch weedburger Umami master

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we The Dutch weedburger Umami master!

Lees meer
Quiche met brandnetel

Quiche met brandnetel

Niet iedereen is fan van brandnetels, maar deze plant is uiterst geschikt om mee te kokkerellen! Wist jij bijvoorbeeld dat in de brandnetel meer voedingswaarden zitten dan in menig andere groenten! Zo bevat het veel meer eiwitten, ijzer en vitaminen dan spinazie. Dit leek ons een perfecte reden om dit recept voor deze quiche uit het boek ‘Het brandnetelboek’ van Natasja van der Meer te delen. Lees snel verder!

Lees meer
REVIEW: Het brandnetelboek

REVIEW: Het brandnetelboek

Wanneer wij vroeger werden geprikt door een brandnetel konden wij deze plant wel verafschuwen. Maar eigenlijk is de brandnetel een ontzettend waardevolle plant. In ‘Het brandnetelboek’ van Natasja van der Meer worden alle voordelen van deze plant besproken. Zo zijn wij er achter gekomen dat een brandnetel ontzettend goed is voor mens, dier én andere planten. Wist jij bijvoorbeeld dat je de brandnetel kunt gebruiken als conditioner? Wij bladerden het boek goed door. Lees hier wat wij ervan vonden!

Lees meer
Veganistische borrelplank

Veganistische borrelplank

Het is zaterdag, tijd voor een borrelplank! Wil jij dit weekend lekkere hapjes op tafel zetten? Neem dan eens een kijkje in het nieuwe kookboek Van de plank. Dit boek is geschreven door Sabrina Fauda-Rôle en bevat zo’n 30 verschillende soorten borrelplanken. Voor iedere gelegenheid heeft Sabrina een plank samengesteld, vol met mooie en lekkere gerechtjes. Vandaag delen wij recepten van wel 3 gerechtjes. Ga aan de slag en stel je eigen veganistische plank samen!

Lees meer
Hartige Franse soufflés

Hartige Franse soufflés

We brengen nog een weekje door in Frankrijk. Van de week aten wij hier al een heerlijke galette, waar wij vervolgens onze eigen, hartige variant van maakten. Deze week waren we aan het genieten van een traditioneel Franse soufflé en gingen vervolgens ook hier zelf mee aan de slag! Stiekem zaten wij de gehele 15 minuten dat deze Franse soufflés in de oven zaten op een krukje voor de oven mee te gluren. Het is gewoon zo’n mooi gezicht om de soufflés te zien rijzen! De smaak van deze soufflés is heerlijk nootachtig door de Emmentaler en onweerstaanbaar romig door de boter. Maak het af met wat verse kruiden!

Lees meer
Vleesvervanger getest: AH Vegan veldbonen burger

Vleesvervanger getest: AH Vegan veldbonen burger

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Vegan veldbonen burger van Albert Heijn.  

Lees meer
Sobanoedelsoep met oesterzwammen, daslook & een dooier

Sobanoedelsoep met oesterzwammen, daslook & een dooier

Daslook is de ster van de show in deze soep uit ‘Van Boven in het wild’. Dit plantje met witte bloemetjes en ovale blaadjes kun je in Nederland veel vinden in bossen en parken. Het geeft deze soep een kruidige smaak van knoflook en ui. Vind jij deze sobanoedelsoep ook niet prachtig in haar eenvoud? Maak het eens voor vrienden of familie, het is niet lastig en je zal ze versteld staan van dit bijzondere gerecht!

Lees meer
REVIEW: Van Boven in het wild

REVIEW: Van Boven in het wild

Er verschijnen de laatste tijd veel kookboeken die gebruik maken van ingrediënten die je makkelijk zelf kunt plukken. Wij vinden dit geweldig! Het scheelt geld, het is duurzaam en je hebt nóg meer het gevoel dat jij dit gerecht helemaal zelf hebt gemaakt. ‘Van Boven in het wild’ geschreven door Yvette van Boven is zo’n boek. Maar het is meer dan een kookboek alleen. In ‘Van Boven in het wild’ vind je een herbarium, een eetbare-plantengids en recepten.

Lees meer
Top 5: Recepten met peer

Top 5: Recepten met peer

Misschien heb jij wel een perenboom in de tuin, of haal jij ze toch bij de groenteboer of supermarkt? Waar je ook voor kiest, peer is nu volop in het seizoen! Genoeg reden dus om eens creatief te zijn met deze veelzijdige vrucht. Wij zijn dol op peer: in zoete gerechten, maar ook bij het diner. Hoe wij peren het liefst verwerken? In deze gerechten! 

Lees meer
De 4 jaargetijden: Eigentijdse gastvrijheid in Limburg 

De 4 jaargetijden: Eigentijdse gastvrijheid in Limburg 

Lekker weg in eigen land? Dan ben je in Epen, één van de meest zuidelijke dorpen van Nederland, aan het juiste adres. Qua natuur en cultuur heeft deze plek alles waar je op hoopt voor een midweek of lang weekend weg: Maastricht, Luik en Aken om de hoek, prachtige bossen en heuvels, én eigentijdse gastvrijheid in hotel-restaurant De 4 jaargetijden – met natuurlijk een fantastische vega kaart. Hier wil je naartoe! 

Lees meer
Vleesvervanger getest: GRO Oesterzwamburger

Vleesvervanger getest: GRO Oesterzwamburger

Het aanbod aan vleesvervangers in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de GRO Oesterzwamburger van GRO.

Lees meer
Aziatische knoflookspinazie

Aziatische knoflookspinazie

Ben jij op zoek naar een lekker bijgerecht voor jouw Aziatische gerecht? Stop dan maar met zoeken! Dit recept voor Aziatische knoflookspinazie is een recept uit het kookboek ‘De dankbare keuken’ van Stephanie Verstift. Vandaag mogen wij dit recept met jullie delen, zodat jullie ook kunnen genieten van deze magische smaakexplosie! Lees snel verder. 

Lees meer
REVIEW: De dankbare keuken

REVIEW: De dankbare keuken

De dankbare keuken is ontstaan vanuit de liefde voor koken van Stephanie Verstift. Al snel vergeet zij haar tijd wanneer ze in de keuken op het Zweedse platteland gerechten kan bereiden met verse ingrediënten van boeren uit de omgeving. Laat je inspireren door meer dan zeventig vegetarische en veganistische recepten of door de gedachten over koken, diverse smaakgroepen en favoriete smaakmakers.  

Lees meer
Top 5: Recepten voor koekjes

Top 5: Recepten voor koekjes

In onze voorraadkast ligt eigenlijk altijd wel minimaal één pak koekjes. Bij de koffie, als snack, als toetje; het is gewoon zo lekker! Maar wat is er nu lekkerder dan kant-en-klare koekjes? Zelfgemaakte koekjes natuurlijk! Die maken wij dan ook graag en veel. Hieronder delen we de recepten voor de koekjes die wij het liefste maken.

Lees meer