Vegan budget: Rode linzensoep met tomaten-komkommer salade

Veganistisch en goedkoop? Vegan koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega(n) budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: rode linzensoep met tomaten-komkommer salade! 

10 vegan innovaties op Horecava 2020

Vorige week vond de Horecava plaats, de grootste horecavakbeurs van Nederland. Wij gingen even langs om op zoek te gaan naar nieuwe vega(n) producten. En die vonden we zeker! We vonden het erg leuk om te zien dat er zoveel vegan producten te vinden waren, die erg in de smaak vielen! Ben je benieuwd naar wat wij hebben gezien/geproefd? Met behulp van ProVeg zetten wij de meest vernieuwende producten van de Horecava voor je op een rijtje!

5 vega hotspots in Tel Aviv

In Israël doen ze veel dingen precies andersom. Ze lezen van links naar rechts, elpees gaan aan de linkerzijde de hoes in en koffie verkeerd wordt, euh, verkeerd om bereid. Hafoech (‘omgekeerd’) noemen ze het, want eerst gaat de opgeschuimde melk in het glas en pas daarna wordt er zorgvuldig een shot espresso bij gegoten. Verwarrend genoeg gaat ook cappuccino in veel cafés en restaurants door voor hafoech en dat is ook meestal wat je krijgt als je een kleine hafoech (‘hafoech katan’) bestelt. Informeer gerust naar de beschikbare plantaardige soorten melk. Dankzij de vele veganisten in Tel Aviv kun je vaak kiezen uit soja-, amandel-, haver- en rijstmelk. Hier de 5 leukste hotspots van deze mooie stad!

Getest: AH Biologisch Pompoen tijmburger

Getest: AH Biologisch Pompoen tijmburger

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Valess tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag testen we de AH Biologisch Pompoen tijmburger!

Lees meer
Holy Happy Belly: speltrisotto met venkel en ricotta

Holy Happy Belly: speltrisotto met venkel en ricotta

Na Holy Happy Belly – de frisse zomer en lente editie, is Bianca terug met een herfstige winter editie: Holy Happy Belly – herfst- en winterrecepten! Ook deze editie is gebaseerd op Ayurveda, een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door het aanpassen van het voedingspatroon. In dit boek vind je een tal van heerlijke vegetarische gerechten die ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal zal functioneren gedurende deze koude herfst- en wintermaanden. Vandaag delen wij het recept voor speltrisotto met venkel en ricotta!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Kookboek: Lekker Fred

Kookboek: Lekker Fred

Een tijdje geleden mochten wij deelnemen aan een kookworkshop van Grand’Italia om te koken met de enige echte Vjeze Fur, bekend van o.a. de muzikale hit-formatie De Jeugd van Tegenwoordig en zijn geweldige kookfilmpjes op Instagram. Nu heeft Freddy Tratlehner besloten ons te verassen met iets nieuws: zijn eigen kookboek! Vandaag laten we jullie kennis maken met Lekker Fred!

Lees meer
De Moorse keuken: gevulde aubergines

De Moorse keuken: gevulde aubergines

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten. Vandaag is het de beurt aan de Moorse keuken. Uit het boek Moors delen we met jullie een heerlijk recept: gevulde aubergines!

Lees meer
Wereldkeuken: De Moorse keuken

Wereldkeuken: De Moorse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Moorse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Moors van Ben Tish. De Moorse keuken is sterk verweven met de Europese keuken en heeft hier veel invloed op gehad. Lees verder over het ontstaan van deze wereldkeuken!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van anijs

De gezondheidsvoordelen van anijs

Iedereen kent de bekende geboorte-traktatie beschuit met muisjes wel. Dat is een van de meest bekende producten met anijs, samen met anijsthee natuurlijk. Ook steranijs is bij velen wel bekend, maar ondanks de vergelijkbare smaak en naam is dat toch een heel andere plant! In deze blog legt gastblogger Marjolein je uit wat anijs nu eigenlijk is, wat anijs gezond maakt, en hoe anijs in de geneeskunde gebruikt werd (en wordt). Ook geeft ze tips om anijs makkelijk aan je voedingspatroon toe te voegen!

Lees meer
Vegetarische huzarensalade met aardappel en avocado

Vegetarische huzarensalade met aardappel en avocado

Tijd om na de feestdagen weer eens ‘normaal’ te doen: tijd voor groenten en makkelijke recepten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Wij beginnen het nieuwe jaar altijd graag met extra groenten en koken daarom veel recepten waar we blij van worden. Tijd voor voedzame vegetarische gerechten dus! Vandaag: vegetarische huzarensalade met aardappel en avocado!

Lees meer
Goede start van 2020: bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto

Goede start van 2020: bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto

Heb jij goede voornemens voor 2020? Misschien is 2020 voor jou het jaar om in shape te komen voor de marathon, slank de zomer in te gaan, minder vlees te eten of weer even normaal te eten na al het lekkers waar je tijdens de feestdagen van gesnoept hebt. Wij helpen je op weg met recepten voor een goede start van 2020. Vandaag: bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto!

Lees meer
Top 5: koken met restjes

Top 5: koken met restjes

Onze koelkast is nog bomvol na de feestdagen. Die van jou ook, omdat je helaas tóch te veel inslaat? Dan wordt het tijd voor koken met restjes! Wij helpen je met deze top 5 op weg met restjes opmaken, want wij gaan voedselverspilling tegen! Je vindt hier recepten en tips om van je leftovers nog iets heel lekkers te maken!

Lees meer
Vegan budget: gnocchi met pesto van doperwten

Vegan budget: gnocchi met pesto van doperwten

Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Ons eerste vegan budget recept: gnocchi met pesto van doperwten!

Lees meer
Sinner Saturday: Tijgersoezen

Sinner Saturday: Tijgersoezen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: tijgersoezen uit de Taartbijbel van Hans Spitsbaard!

Lees meer
Hasselback aardappels met Winterse groenten uit de oven

Hasselback aardappels met Winterse groenten uit de oven

Tijd om na de feestdagen weer eens ‘normaal’ te doen, tijd voor groenten en makkelijke gerechten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Wij beginnen het nieuwe jaar altijd graag met extra groenten en we koken veel recepten waar we bij kunnen opwarmen. Tijd voor voedzame vegetarische gerechten dus! Vandaag: hasselback aardappels met Winterse groenten uit de oven!

Lees meer
Kookboek: Het groente boekje

Kookboek: Het groente boekje

Het groente boekje – Nieuwe ideeën voor koken met groente en fruit is geschreven door Nadia Zerouali & Samuel Levie. Een duo dat erg bekend is in de food sector. Nadia is kookboekenschrijver en tv-presentator bij BinnensteBuiten en Samuel is worstenmaker bij Brandt & Levie en oprichter van het Food Cabinet. Samen hebben ze hun krachten gebundeld en dit nieuwe kookboek ontwikkeld: Het groente boekje!

Lees meer
Wat te doen met overgebleven oliebollen?

Wat te doen met overgebleven oliebollen?

Het mag dan al wel 2 januari zijn, de kans is groot dat je nog steeds zit opgescheept met een behoorlijke hoeveelheid oliebollen. En voordat je uit wanhoop deze allemaal de prullenbak in wilt gooien, misschien handig om eerst eens even dit artikel te lezen. Wij zijn namelijk voor jullie de keuken in gedoken en hebben 3 overheerlijke overgebleven oliebollen recepten gemaakt: appel-kaneel broodpudding, chocolade-kokos wafels en wentelteefjes!

Lees meer
Top 10: feel better smoothies

Top 10: feel better smoothies

Het is nieuwjaarsdag en dat betekent dat jullie waarschijnlijk opstonden met een ‘kleine’ kater. Om jullie hier doorheen te slepen, hebben wij een lijstje met ‘feel better smoothies’ opgesteld. Met deze tien recepten voel jij je straks weer zo fit als een hoentje. Happy 2020!

Lees meer
Top 10: anti-kater recepten

Top 10: anti-kater recepten

Het is nieuwjaarsdag en dat betekent dat jullie waarschijnlijk opstonden met een ‘kleine’ kater. Om jullie hier doorheen te slepen, hebben wij een lijstje met anti-kater recepten opgesteld! Velen van jullie zullen waarschijnlijk craven naar vet eten. Helaas is dit niet het eten wat jullie zal helpen de kater symptomen te bestrijden. Hier een lijstje van gerechten die dit wel zullen doen!

Lees meer
Terugblik 2019, vooruitblik 2020 van Isabel

Terugblik 2019, vooruitblik 2020 van Isabel

TROTS is het eerste dat me te binnen schiet als ik denk aan 2019. Een fantastisch jaar voor De Hippe Vegetariër, en een heel intensief en uitdagend jaar voor Isabel. Op een positieve manier, maar wel eentje om goed van bij te slapen en in 2020 een tandje terug te nemen. Want wat in 2018 al in gang gezet is, heeft in 2019 volwassen vormen aangenomen: De Hippe Vegetariër is onderdeel geworden van mijn bedrijf Green Food Lab. Ik vertel jullie er alles over!

Lees meer
De best gelezen kookboek reviews van 2019

De best gelezen kookboek reviews van 2019

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de best gelezen kookboek reviews van 2019!

Lees meer
De best gelezen gezondheidsartikelen van 2019

De best gelezen gezondheidsartikelen van 2019

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de best gelezen gezondheidsartikelen van 2019!

Lees meer
De best gelezen hotspots van 2019

De best gelezen hotspots van 2019

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de best gelezen hotspots van 2019!

Lees meer
De beste vleesvervangers van 2019

De beste vleesvervangers van 2019

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de beste vleesvervangers van 2019!

Lees meer
De beste vegetarische bakrecepten van 2019

De beste vegetarische bakrecepten van 2019

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de beste vegetarische bakrecepten van 2019!

Lees meer
De beste vegetarische en veganistische borrelrecepten van 2019

De beste vegetarische en veganistische borrelrecepten van 2019

Het einde van het jaar is in zicht, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Vandaag de beurt aan de beste vegetarische en veganistische borrelrecepten!

Lees meer
De beste vegetarische wraps van 2019

De beste vegetarische wraps van 2019

Het einde van het jaar is in zicht, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de beste vegetarische wraps van 2019!

Lees meer
De beste vegetarische snacks van 2019

De beste vegetarische snacks van 2019

Het einde van het jaar is in zicht, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Vandaag de beurt aan de beste vegetarische snacks!

Lees meer
De beste vegetarische hartige taarten van 2019

De beste vegetarische hartige taarten van 2019

Het einde van het jaar is in zicht, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de beste vegetarische hartige taarten!

Lees meer
De beste vegetarische burgers van 2019

De beste vegetarische burgers van 2019

Het einde van het jaar komt weer in zicht, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de beste vegetarische burgers!

Lees meer
De beste vegetarische aardappel recepten van 2019

De beste vegetarische aardappel recepten van 2019

Het einde van het jaar komt weer in zicht, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de beste vegetarische aardappel recepten van 2019!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!