Tortilla bowls met Mexicaanse groenten en ei

Het werd wel weer eens tijd voor een heus tortillafeestje in onze keuken! Dit keer stonden er smakelijke tortilla bowls op het menu. Met de verrukkelijke groente tortilla’s van Santa Maria in de hoofdrol, was het een feest van kleur en smaak. Deze groente tortilla’s maken het niet alleen simpel om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten, maar bieden ook een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen. In dit recept delen we graag ons enthousiasme met jou, samen met een heerlijk recept dat je absoluut moet proberen. Zo zal jij je tortilla’s eens op een iets andere manier eten dan normaal! Kook jij met ons mee?

Top 10 toffe samenwerkingen van de laatste jaren

Het verdienmodel van een blog is uiteraard om leuke samenwerkingen met merken af te sluiten. Natuurlijk altijd wel merken waar wij zelf volledig achterstaan en waarmee we jou hopen te kunnen inspireren. Of je nu al volledig vegetarisch bent, of flexitarisch eet, wij hopen dat jij iets hebt aan onze artikelen of recepten. Vandaag delen we met jullie een aantal toffe samenwerkingen van de laatste jaren! Naast deze zijn het er natuurlijk nog meer, maar we lichten er 10 uit.

Indonesische gado gado met een twist

Heb jij trek in een gezonde en lekkere maaltijd vanavond? We got you! Indonesische gado gado is een van onze favoriete gerechten. Met lekker veel verse groenten en pindasaus, kan dit gerecht voor elk moment. Deze gado gado is licht, gezond en súper lekker! Uiteraard vinden wij het leuk om onze recepten te maken met een twist. Daarom voegen wij vandaag de Emping Salted van Go-Tan toe als topping! Een heerlijke crunchy notenchips, waardoor jij jouw kommetje echt niet meer kunt weerstaan! Benieuwd geworden? Lees snel verder.

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

Top 10 toffe samenwerkingen van de laatste jaren

Top 10 toffe samenwerkingen van de laatste jaren

Het verdienmodel van een blog is uiteraard om leuke samenwerkingen met merken af te sluiten. Natuurlijk altijd wel merken waar wij zelf volledig achterstaan en waarmee we jou hopen te kunnen inspireren. Of je nu al volledig vegetarisch bent, of flexitarisch eet, wij hopen dat jij iets hebt aan onze artikelen of recepten. Vandaag delen we met jullie een aantal toffe samenwerkingen van de laatste jaren! Naast deze zijn het er natuurlijk nog meer, maar we lichten er 10 uit.

10 best gelezen diner recepten van de afgelopen 3 jaar

10 best gelezen diner recepten van de afgelopen 3 jaar

Stel je voor: hartige en hartverwarmende gerechten op koude avonden of lichte en frisse opties die perfect zijn voor zomerse avonden op het balkon. We hebben natuurlijk ontzettend veel diner recepten op ons blog staan, maar welke zijn nu de best gelezen? We hebben de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan nieuwe recepten en fotografie, dus wij waren erg benieuwd wat er in dit tijdsbestek de best gelezen diner recepten waren. Kijk jij met ons mee? Trek je keukenschort dan aan, zet je favoriete muziekje op en kook ook jouw favoriete diner recept!

Gevulde krans met gepofte biet, doperwten-muntpuree en pecannoten

Gevulde krans met gepofte biet, doperwten-muntpuree en pecannoten

Een gevulde krans is iets wat niet mag missen op je volgende borrel. In dit verrukkelijke recept worden smaken en texturen samengebracht in een krans van genot. Dit recept komt uit ons e-book ‘Veggie Christmas’, maar wil natuurlijk niet zeggen dat je deze enkel voor kerst kunt maken. De combinatie van gepofte bieten met een doperwten-muntpuree zorgen voor een explosie aan smaken. Waarom probeer je hem niet een keertje uit en verras je tegen de tijd dat het kerst is ook je vrienden en familie met dit heerlijke gerecht! Lees snel verder.

Onze top 10 best gelezen recepten

Onze top 10 best gelezen recepten

Woehoe, wij bestaan deze maand tien jaar! Tijd om eens een trip down to memory lane te maken en te kijken welke recepten jullie het liefst maken. Deze best gelezen recepten staan misschien niet allemaal even lang op onze blog, maar zijn stuk voor stuk allemaal lekker. Lees jij mee? Misschien staat jouw favoriete recept er ook wel in!

Kimchi-pannenkoeken met komkommersalade

Kimchi-pannenkoeken met komkommersalade

We love kimchi! Gefermenteerd eten is erg goed voor jou en je darmen! Vezels en mineralen nemen toe door het fermentatieproces en bovendien wordt door dit proces probiotica gevormd. Onlangs maakten wij onze eigen kimchi recept. Een super leuk proces, maar wel erg tijdrovend. Wil je het sneller hebben? Dan kun je het tegenwoordig gewoon in de winkel kopen! Dit keer delen wij een recept voor kimchi-pannenkoeken uit onze eigen kookboek ‘De Vega Atlas’. Lees snel verder!

Indonesische gado gado met een twist

Indonesische gado gado met een twist

Heb jij trek in een gezonde en lekkere maaltijd vanavond? We got you! Indonesische gado gado is een van onze favoriete gerechten. Met lekker veel verse groenten en pindasaus, kan dit gerecht voor elk moment. Deze gado gado is licht, gezond en súper lekker! Uiteraard vinden wij het leuk om onze recepten te maken met een twist. Daarom voegen wij vandaag de Emping Salted van Go-Tan toe als topping! Een heerlijke crunchy notenchips, waardoor jij jouw kommetje echt niet meer kunt weerstaan! Benieuwd geworden? Lees snel verder.

De veranderingen in de vegetarische wereld

De veranderingen in de vegetarische wereld

Zoals je hebt kunnen lezen bestaan wij deze maand 10 jaar. Dat wil zeggen dat wij de vegetarische markt al 10 jaar nauw volgen en elke ontwikkeling meemaken. Het is geweldig om te zien hoe de vegetarische wereld in de afgelopen 10 jaar een ware revolutie heeft doorgemaakt! Mensen worden steeds bewuster van hun voedingskeuzes en de impact ervan op onze gezondheid, het milieu en het welzijn van dieren. Laten we eens kijken naar enkele van de opvallende veranderingen en ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden.

10 keukenhacks om nog lekkerder te koken

10 keukenhacks om nog lekkerder te koken

Ben jij toe aan een beetje verandering in jouw kookroutine? Als een echte hippe vegetariër wil je vast en zeker jouw culinaire spel naar een hoger niveau tillen. Er zijn natuurlijke altijd wel een paar trucjes waarmee je gerechten net dat beetje extra kan geven. Of waarmee je kan voorkomen dat iets in de prullenbak belandt. Daarom geven wij jou vandaag 10 van onze favoriete keukenhacks. Lees snel verder!

3 manieren om aubergine te bereiden

3 manieren om aubergine te bereiden

Dit keer geen vergeten groenten, maar wel een groente waar wij ontzettend fan van zijn: aubergine! Deze paarse beauty is ontzettend veelzijdig en gebruiken wij dan ook het liefst in al onze recepten. Wist je bijvoorbeeld dat, ongeacht de bereidingswijze, deze bron van vezels zich perfect aanpast en smaken en kruiden goed kan opnemen? Vandaag laten we drie manieren zien om aubergine te bereiden. We gaan de aubergine wokken, grillen en maken aubergine tempura. Kijk jij mee?

Harissa aubergine ovenschotel

Harissa aubergine ovenschotel

Harissa is een geweldige smaakmaker, gemaakt van pepers, tomaten en kruiden. In dit ovengerecht komt de zoete en pittige smaak van de harissa perfect tot zijn recht, vooral wanneer het wordt gecombineerd met de verrukkelijke granaatappelpitjes, het zure van de citroen en het frisse van de peterselie! Dit heerlijke recept is afkomstig uit ons eigen e-book ‘Volwaardig Vegan’ en we kunnen je verzekeren dat het een volwaardige maaltijd is waarvan je gaat watertanden! Dus wacht niet langer en ontdek snel hoe je dit smaakvolle gerecht zelf kunt maken. Je zult er geen spijt van krijgen!

Zelfgemaakte granola met stukjes chocolade

Zelfgemaakte granola met stukjes chocolade

Ontbijten met chocolade? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Granola zelf maken is super makkelijk en leuk om te doen. Plus je weet exact wat erin gaat! Wij kiezen voor gepofte boekweit als graan, zodat deze granola glutenvrij is. En het is daarnaast ook nog eens plantaardig! Varieer lekker met verschillende toppings om je ontbijt elke dag een feestje te laten zijn. Wij kozen dit keer voor banaan, goji bessen en kokosyoghurt. Bak jij met ons mee?

Plaatpizza met gegrilde groenten en haverfraîche

Plaatpizza met gegrilde groenten en haverfraîche

Woensdag is bij ons pizzadag! En laten we eerlijk zijn er is geen betere gelegenheid om dit heerlijke recept te maken. Deze kleurrijke plaatpizza met gegrilde groenten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Daarnaast is het ook nog eens een perfecte manier om, op een leuke manier, extra veggies binnen te krijgen! Door gegrilde groenten uit potten en blikken te gebruiken, krijgt het een authentieke smaak die anders is als anders. En door de toevoeging van haverfraîche krijgt het ook nog de romige, frisse touch die het nodig heeft. Wij zouden deze pizza elke week wel kunnen eten! Maak jij deze plaatpizza met gegrilde groenten met ons mee?

Onze top 10 best gelezen artikelen

Onze top 10 best gelezen artikelen

Wij vieren feest! We bestaan alweer 10 jaar, dus het wordt tijd voor een kleine throwback. Wat zijn nu de best gelezen artikelen van De Hippe Vegetariër? De ene natuurlijk al wat langer online dan de ander, maar wat lezen jullie nu het liefst? Van inhoudelijke artikelen over welke aardappelsoort je waarvoor gebruikt, tot informatie over belangrijke vitaminen, het staat er allemaal tussen. Ben jij benieuwd naar onze 10 best gelezen artikelen? Lees dan snel verder!

Zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola

Zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola

Stiekem houden wij wel van comfort food en dan helemaal van pizza’s! Wij vinden dat je jezelf elke maand in ieder geval één keer moet trakteren op een zelfgemaakte pizza, want beter dan dat wordt het niet! Vandaag delen we dit recept voor een zoete-aardappelpizza uit ons eigen kookboek ‘Vegabijbel’. Een naslagwerk voor de doorgewinterde vegetariër of iemand die net start met een flexitarisch dieet. Duik jij met ons mee de keuken in?

Top 5: Feestelijke borrelhapjes

Top 5: Feestelijke borrelhapjes

Hoera! Deze maand is het feest, want De Hippe Vegetariër bestaat 10 jaar! Dat gaan we natuurlijk samen met jullie vieren gedurende de hele maand september. Om het feestelijk te maken, hebben we speciaal voor jou een top 5 lijstje gemaakt met de allerlekkerste borrelhapjes. Deze smakelijke snacks gaan we zonder twijfel zelf ook maken, want er is nu een extra goede reden om heerlijk te smullen. Doe je mee met ons feestje? Lees dan snel verder voor deze vijf feestelijke borrelhapjes!

Het best gelezen recept van De Hippe Vegetariër in het afgelopen decennium

Het best gelezen recept van De Hippe Vegetariër in het afgelopen decennium

Tussen al onze recepten op ons blog, allemaal stuk voor stuk het ontdekken waard zijn, zou je wellicht niet meteen verwachten dat juist dit ene recept als absolute favoriet uit de bus komt. Maar laat je verrassen, want dit simpele recept heeft jullie harten veroverd! We nemen je mee in dit onverwachte, best gelezen recept: ons eigen recept voor zelfgemaakte pindasaus, met slechts vier alledaagse ingrediënten.

De Hippe Vegetariër jubileum: 10 jaar aan vegetarisch genieten

De Hippe Vegetariër jubileum: 10 jaar aan vegetarisch genieten

Het is vandaag de eerste dag van september en dat betekent dat wij een decennium bestaan: ons 10-jarige jubileum! Al tien jaar lang proberen we jou te inspireren met smaakvolle vegetarische gerechten, culinaire avonturen en duurzame voedingskeuzes. Wat begon als een passieproject van oprichter Isabel Boerdam, is uitgegroeid tot een bloeiende online community van foodies die samen de wereld van de vegetarische keuken verkennen. In dit artikel duiken we in het succesverhaal van De Hippe Vegetariër jubileum!

Vleesvervanger getest: AH Vegan falafel

Vleesvervanger getest: AH Vegan falafel

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij AH Vegan falafel. Lees snel verder!