Trager methode: vijf principes
De hele Trager Methode is gebaseerd op vijf principes die in iedere oefening terugkomen en zo uiteindelijk onderdeel zullen worden van je dagelijks leven. Deze vijf principes helpen om meer lichaamsbewustzijn te creëren en zo lichaam en geest met elkaar te verbinden. Jessie Kuipers legt het uit. […]
Vleesvervanger getest: Tivall Hamburger
De hamburger van Tivall beschouw is als de meest basale vleesvariant en zo ziet hij er ook uit: simpel, rond, bruin, plat. Zoals je een burger voorsteld. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd. De hamburger smaakt lekker en is compact met een stevige ‘bite’, geeft het gevoel van een volle hap, krokant van buiten en zacht van binnen, noch droog noch smeuïg. De hamburger is aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Kortom, deze burger is niet alleen lekker maar ook nog eens verstandig! – Cijfer: 7,5
Voetprint Cooking
‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]
Kikkererwt pannenkoekjes met sesamzaadjes en gember
Verrassend receptje voor de afwisseling! Pannenkoekjes gemaakt van kikkererwten met een hele speciale smaak dankzij de toevoeging van sesamzaadjes en gember. Het maken vergt enige stabiele zenuwen want ze hebben nogal de neiging om uit elkaar te vallen, maar eenmaal...
Tour de Lac d’Annecy
De beste manier om het meer van Annecy te leren kennen is op de fiets. Langs een groot deel van het meer loopt een vrij liggend fietspad, bijna direct langs het water. Het hele rondje is 44 kilometer en de ideale dagbesteding met veel tijd om te zwemmen, ijsjes te eten en dorpjes te bekijken. […]
Stemmen: TOP 50 BESTE FOODBLOGS 2013
Het is weer zover! Just Eat is bezig met zijn TOP 50 BESTE FOODBLOGS en De Hippe Vegetariër strijdt mee! Het Nederlands publiek kan stemmen op zijn favoriete Foodblogs en deze blogs beoordelen op kwaliteit en inhoud. De uiteindelijke score wordt bepaald door de publiekstemmen in combinatie met het juryoordeel. Deze jury bestaat uit deskundige foodies van Just Eat. […]
Macumba: de grootste discotheek van Europa
Mocht de gemoedelijke rust rond het meer je naar het hoofd gestegen zijn dan kan je op een half uur rijden afstand ongelofelijk uit je dak gaan in de grootste discotheek van Europa: Macumba. […]
Beulings: persoonlijk & verfijnd
In het gelijknamige dorpse straatje tussen de singel en de herengracht, waar je anders nooit zou komen, bevindt zich restaurant Beulings. Een klein, smal restaurant met een handvol tafels en een open keuken. Alle gasten bevinden zich in een fijne huiskamer samen met de koks en de bediening. Op en top knus en huiselijk. […]
Kaasfondue met uitzicht
Twee dingen mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan het meer van Annecy: lokale kaasfondue met Savoyardse kazen en het meer bewonderen van bovenaf. Laat je deze unieke combinatie nu kunnen vinden bij Chalet la Pricaz. […]
De Trager Methode
Iedere ervaring in je leven wordt opgeslagen in elke cel van je lichaam. Zo is ons lichaam een levend gebeeldhouwd archief van onze persoonlijke geschiedenis. Het bevat ons hele leven in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Dit kunnen we niet wissen want we zijn geen computer. Wel kunnen we het transformeren door er andere informatie naar toe te sturen. Nieuwe ervaringen die de oude liefdevol overstemmen. […]
Loungen aan de oever bij Duingt
Aan de kust bij Duingt, het niet te missen kasteeltje op de punt van het smalste gedeelte van het meer, zijn de laatste jaren een aantal ontspannen beachclub-achtige hotspots opgedoken. Dit klinkt weinig bijzonder, maar in de authentieke sferen rondom het meer is dit buitengewoon vooruitstrevend. Leuk, hip en betaalbaar! […]
Vleesvervanger getest: Tivall gegrilde stukjes
Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het ‘troepvrij’ is. OORDEEL: De gegrilde stukjes zijn vrolijk gevormde, licht gekleurde brokjes. De stukjes hebben een vlezige bite met een licht malse kip-associatie en een licht kruidige smaak die net wat anders is dan anders. Tevens smaken ze puur en natuurlijk, weinig onnodige toevoegingen, fris bijna. Mooie bijkomstigheid van de gegrilde stukjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Dit product bevatten 220 calorieën. Echter vindt ik ze zo’n fijne toevoeging aan vele gerechten dat ik ze beslist aanraadt! – Cijfer: 8
Talloires deluxe
Het dorp waar ik die 10 jaar in verbleef was Talloires. Volgens mijn ouders het meest authentieke dorp van het hele meer en ik kan niet anders dan dat beamen: kleine Franse straatjes, een ‘boulangerie’, ‘tabac’ en ‘Café de la Place’, een haventje met mooie bootjes en bovenal: twee super de luxe restaurants. […]
REVIEW: Veg! Met groente in de hoofdrol
Veg! is een groentekookboek geschreven door een rasechte vleeseter en dat is buitengewoon verfrissend. Hugh Fearnley Whittingstall is ervan overtuigd dat we in het Westen te veel vlees eten, we moeten groenten eten, veel meer groenten en daarom schreef hij dit kookboek. […]
Annecy, de stad van het meer
Annecy is de stad van het meer. Trots ligt zij aan de kop van het zogenoemde ‘Grande Lac’ dat ombuigt naar Talloires en Duingt waarna het ‘Petite Lac’ begint. Annecy is een volwaardige stad waar je heerlijk kan shoppen, eten of van het meer kan genieten. […]
Herfstige couscous met pompoen
Zo’n mooi warm herfsttafereel op je bord. Zalig op een koude avond als buiten de wind hard waait en jij lekker binnen zit met je bordje couscous. De warme lichtzoete smaak van de pompoen samen met de champignons, de pittige rode ui en de gecarameliseerde amandeltjes geven een heerlijk contrast. Fijn receptje! […]
Sprookjesachtig Lac d’Annecy
Gedurende 10 jaar ging ik jaarlijks op vakantie naar het meer van Annecy in de Haute Savoie van Frankrijk. Dit helder blauwe meer omringd door bergen en kleine dorpjes vond een onverwoestbaar plekje in mijn hart. Ook vandaag de dag is het mijn sprookje, voor zomer én winter. […]
NEW: Venkel
Amsterdam is weer een saladebar rijker! Naast SLA is er nu ook Venkel! Het doel van Venkel is om ons al het goeds en gezonds te laten proeven dat we dichtbij kunnen vinden. Dit wordt verwerkt in vers bereide maaltijdsalades op basis van biologische seizoensgroenten. Yummie! […]