Tortilla bowls met Mexicaanse groenten en ei

Het werd wel weer eens tijd voor een heus tortillafeestje in onze keuken! Dit keer stonden er smakelijke tortilla bowls op het menu. Met de verrukkelijke groente tortilla’s van Santa Maria in de hoofdrol, was het een feest van kleur en smaak. Deze groente tortilla’s maken het niet alleen simpel om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten, maar bieden ook een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen. In dit recept delen we graag ons enthousiasme met jou, samen met een heerlijk recept dat je absoluut moet proberen. Zo zal jij je tortilla’s eens op een iets andere manier eten dan normaal! Kook jij met ons mee?

Top 10 toffe samenwerkingen van de laatste jaren

Het verdienmodel van een blog is uiteraard om leuke samenwerkingen met merken af te sluiten. Natuurlijk altijd wel merken waar wij zelf volledig achterstaan en waarmee we jou hopen te kunnen inspireren. Of je nu al volledig vegetarisch bent, of flexitarisch eet, wij hopen dat jij iets hebt aan onze artikelen of recepten. Vandaag delen we met jullie een aantal toffe samenwerkingen van de laatste jaren! Naast deze zijn het er natuurlijk nog meer, maar we lichten er 10 uit.

Indonesische gado gado met een twist

Heb jij trek in een gezonde en lekkere maaltijd vanavond? We got you! Indonesische gado gado is een van onze favoriete gerechten. Met lekker veel verse groenten en pindasaus, kan dit gerecht voor elk moment. Deze gado gado is licht, gezond en súper lekker! Uiteraard vinden wij het leuk om onze recepten te maken met een twist. Daarom voegen wij vandaag de Emping Salted van Go-Tan toe als topping! Een heerlijke crunchy notenchips, waardoor jij jouw kommetje echt niet meer kunt weerstaan! Benieuwd geworden? Lees snel verder.

KEN JIJ ONZE VEGA ATLAS AL?

Eten volgens je cyclus

Eten volgens je cyclus

De vrouwelijke cyclus is een complex, maar prachtig ritme dat elke vrouw maandelijks doorgaat. Het begrijpen van de vier verschillende fasen van deze cyclus kan je helpen om beter inzicht te krijgen in je lichaam en je voedingsbehoeften. Door bewust te eten en je voeding aan te passen aan elke fase, kun je je energie verhogen, je stemming stabiliseren en je algehele welzijn verbeteren. lees snel verder en verken de vier fasen van de cyclus en ontdek wat je het beste kunt eten tijdens elk van hen.

Citrussalade met venkel en olijven

Citrussalade met venkel en olijven

Een salade geïnspireerd op het Italiaanse eiland: Sicilië. Hier groeien de sappige citrusvruchten, knapperige pistachenoten en zongerijpte olijven op elke hoek van de straat op het Italiaanse eiland. Ze weten op dit eiland deze ingrediënten perfect te combineren. Dit recept voor een citrussalade komt uit het kookboek ‘Saladebijbel’ en zal je zintuigen prikkelen en je laten wegdromen naar de betoverende Mediterrane sfeer. Nu het eind van de zomer in zicht komt moeten we nog lang nagenieten en dat doe je perfect met deze zomerse citrussalade! Probeer het snel zelf.

Cilbir – Turkse pittige eieren

Cilbir – Turkse pittige eieren

Voor alle foodlovers hebben we iets speciaals in petto: Cilbir. Dit recept komt uit de maaltijdbox van Ekomenu, maar vandaag mogen we het met jou delen. Deze Turkse pittige eieren zijn niet alleen als ontbijt, maar ook als lunch of diner een schot in de roos is. Stel je voor: romige yoghurt, een gepocheerd ei bedekt met een pittige boter en een snufje chilivlokken. En dat is nog niet alles – een verrukkelijke salade met courgette, rucola, dille, limoen en knapperige pitabroodjes maken dit gerecht compleet. Klaar om te dippen en te ontdekken? Let’s dive in!

Top 5: Zomerse recepten

Top 5: Zomerse recepten

Geniet je deze zomer niet van een vakantie? Of ben jij net terug van je fijne reisje? Geen zorgen! Met het warme weer hoef je niet per se weg te gaan, want het ultieme vakantiegevoel ligt binnen handbereik, gewoon bij jou thuis. Haal de zon, zee en strand vibes naar je keuken door jezelf te trakteren op onze favoriete heerlijke en verfrissende zomerse recepten. Ontsnap aan de dagelijkse routine en laat je smaakpapillen op reis gaan met onze speciaal samengestelde top 5 lijst van onweerstaanbare gerechten die je meenemen op een culinaire zomervakantie.

Knoop je schort om en duik mee de keuken in om deze heerlijke zomerse recepten uit te proberen. Verras jezelf en je dierbaren terwijl je het zomervakantiegevoel gewoon naar je eigen huis brengt. Veel kookplezier!

Belgische wafels met slagroom en rood fruit

Belgische wafels met slagroom en rood fruit

Deze echte Belgische wafels kosten iets meer tijd dan andere wafels, dit komt door het gistproces. Maar geloof ons: dat is het zo waard! De textuur en smaak van een gistwafel is zo ongelofelijk lekker! Met de slagroom zo hoog dat je hele neus onder de zoete room zit bij het nemen van een hap is deze wafel echt niet te weerstaan.  

Culinair historicus Charlotte Kleyn: “Ik wil lezers inspireren met vegetarische recepten”

Culinair historicus Charlotte Kleyn: “Ik wil lezers inspireren met vegetarische recepten”

Charlotte Kleyn is culinair historicus en schrijver. Zo schrijft ze o.a. voor Het Parool en Trouw. Ook is ze conservator van de Gastronomische Collecties bij Allard Pierson, de collecties van de Universiteit van Amsterdam. Eten staat voor haar op nummer een. Niet zo vreemd, want Charlotte is opgegroeid in een gezin met veel aandacht voor voeding. Met culinair journalist Onno Kleyn als vader. “Eten verbindt en heeft zoveel aspecten. Het opent deuren.”

Vleesvervanger getest: AH Vegan tofu reepjes Mexicaans

Vleesvervanger getest: AH Vegan tofu reepjes Mexicaans

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij AH Vegan tofu reepjes Mexicaans. Lees snel verder!

Zomersalade met perzik en walnoten

Zomersalade met perzik en walnoten

De perziken zijn in het seizoen en de salades met gegrilde perziken vliegen je om de oren. Wij konden dan ook niet achter blijven en toen wij het kookboek ‘Lots of vega’ doorbladerden werden wij ontzettend blij toen we dit recept vonden. Deze salade met perzik en walnoten vult goed door de toevoeging van quinoa en Le Puy-linzen, maar is ook fris door de citroen. Je kunt een vleugje zoetheid vinden van de agavesiroop  en een knapperige textuur dankzij de walnoten en radijsjes. Kook jij mee?

Vegan roze koek

Vegan roze koek

Ben jij fan van bakken? Dan hebben we hebben iets speciaals voor je – dit verrukkelijke recept voor een vegan roze koek! En waarom vegan? Omdat het goed is voor ons, de dieren en de planeet! Dit recept komt uit het kookboek ‘Heel Holland bakt vegan’ van Enzo Pérès-Labourdett, winnaar van Heel Holland Bakt 2022. Met elke hap van deze roze koek geniet je niet alleen van een heerlijke traktatie, maar draag je ook bij aan een blije, groenere wereld. Dus duik mee de keuken in en leer hoe je deze koek vegan maakt!

Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel

Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel

We sluiten onze roadtrip af bij ons buren in België. Eén van de dingen die wij het liefst eten in België is absoluut Vlaamse friet. Maar heb jij weleens Vlaamse friet met abdijstoofvlees gegeten? Dit is eigenlijk een patatje stoof, maar dan gemaakt met bier! Wij zouden onszelf niet zijn als we niet een gerecht ontwikkelen wat iedereen van ons kan proeven. Daarom maakten wij deze vegan variant met jackfruit en wortel! Dat wordt smullen!Wij eindigen onze roadtrip lekker dicht bij huis. Eén van de dingen die wij het liefst eten in België is absoluut Vlaamse friet. Maar heb jij weleens Vlaamse friet met abdijstoofvlees gegeten? Spoiler van onze Hippe Flexitariërs: het is zó lekker! Wij willen dat iedereen dat kan proeven! Daarom maakten wij deze vegan variant met jackfruit van dit heerlijke frietje.

Top 5: Vegetarische festival recepten

Top 5: Vegetarische festival recepten

We zitten midden in het festivalseizoen, en waar wij altijd naar uitkijken is het eten op festivals! Er zijn zoveel verschillende eettentjes dat het altijd erg lastig is om te kiezen. Om alvast een beetje in de stemming te komen hebben wij een top 5 lijstje gemaakt met ons favoriete festival recepten. Dit zijn vijf heerlijke Vegetarische festival recepten die niet al te veel werk kosten en om eens lekker een cheatdag te houden. Maak één van deze festival recepten en breng het festival naar je eigen huis! Lees snel verder.

Bloemenkoekjes

Bloemenkoekjes

Bij ons op kantoor zijn we heuse koekjesliefhebbers! De koekjesdozen worden hier in een mum van tijd leeg gegeten! Maar we zijn vooral dol op versgebakken koekjes. En het wordt nóg leuker als we steeds nieuwe recepten kunnen uitproberen met verrassende smaken. Een bijzonder recept dat we graag met jullie willen delen, komt uit het kookboek ‘Zoet zonder suiker’: de bloemenkoekjes! Deze heerlijke koekjes worden gemaakt met lavendel. Hoewel dit misschien als een ongewoon ingrediënt klinkt, zul je aangenaam verrast zijn zodra je ze proeft. De verse bloemen geven de koekjes zelfs een feestelijke uitstraling. Ben je benieuwd geworden naar deze bloemige traktatie? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

Pasta Genovese met basilicum pesto

Pasta Genovese met basilicum pesto

Geniet van een heerlijke en eenvoudige vegetarische maaltijd met deze pasta Genovese met smaakvolle basilicumpesto. Dit gerecht komt uit de maaltijdbox van Ekomenu en combineert de rijke smaken van verse tomaten, volkoren penne en knapperige snijbonen. De toevoeging van aardappels zorgt voor een verrassende twist aan deze klassieke Italiaanse favoriet. Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen no time een smaakvolle maaltijd op tafel. Laten we snel aan de slag gaan met dit eenvoudige en voedzame recept voor Pasta Genovese met basilicumpesto!

Vleesvervanger getest: AH Vegan vissticks

Vleesvervanger getest: AH Vegan vissticks

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij AH Vegan vissticks. Lees snel verder!

Gekleurd pastadeeg

Gekleurd pastadeeg

Ontdek vandaag hoe je jouw eigen gekleurde pasta kunt maken op een leuke en creatieve manier! We delen graag een recept uit het kookboek ‘Vegan pasta’, waarin Brianna Claxton stap voor stap uitlegt hoe je dit maakt. Het is een super leuke manier om je gerechten visueel aantrekkelijker te maken. Er zijn verschillende ingrediënten die je hiervoor kunt gebruiken. Zelfs degenen die normaal gesproken geen fan zijn van bietjes, kunnen een bord vol paarsgekleurde pasta niet weerstaan! Wie wil dat nou niet proberen? Aarzel niet langer en ontdek snel het recept hieronder!

Ontdek alles over de verschillende vormen pasta

Ontdek alles over de verschillende vormen pasta

Pasta, pasta, pasta – het ultieme comfort food waar we allemaal zo dol op zijn! Of je nu een carb-liefhebber bent of gewoon graag lekker eet, pasta is een veelzijdig ingrediënt dat je smaakpapillen keer op keer laat juichen. Dus, vandaag nemen we jullie mee in de wereld van pasta en ontdekken we de verschillende vormen van deze heerlijke deegwaren.

Hartige Franse soufflés

Hartige Franse soufflés

We brengen nog een weekje door in Frankrijk. Van de week aten wij hier al een heerlijke galette, waar wij vervolgens onze eigen, hartige variant van maakten. Deze week waren we aan het genieten van een traditioneel Franse soufflé en gingen vervolgens ook hier zelf mee aan de slag! Stiekem zaten wij de gehele 15 minuten dat deze Franse soufflés in de oven zaten op een krukje voor de oven mee te gluren. Het is gewoon zo’n mooi gezicht om de soufflés te zien rijzen! De smaak van deze soufflés is heerlijk nootachtig door de Emmentaler en onweerstaanbaar romig door de boter. Maak het af met wat verse kruiden!

Top 5: Zomerse recepten met mango

Top 5: Zomerse recepten met mango

Als we aan een zomerse vrucht denken, dan denken wij aan mango. Deze heerlijk zoet-sappige fruitsoort kan door heel wat gerechten verwerkt worden, van desserts tot salades. Mango geeft elk gerecht een tropische smaak en net even dat extra’s. Omdat wij zo dol zijn op mango, delen wij een top 5 lijstje met zomerse recepten met mango. Naast dat mango lekker is, heeft deze vrucht ook zijn gezondheidsvoordelen. Wist je dat je met een grote mango de hele aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnenkrijgt? Daarnaast bevat mango ook veel vitamine A, dat helpt je huid en je ogen gezond te houden. Genoeg redenen om een gerecht te maken met mango toch? Kijk snel verder naar onze top 5 recepten met mango!