Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp

Aubergine en courgette zijn een klassieke match met tomaat. Maar de echte ster in dit gerecht? Dat is de rokerige scamorza affumicata. Deze tomatenstoof is niet compleet zonder gerookte mozzarella, wat een hele bijzondere smaak aan het gerecht geeft. Wij kwamen dit recept voor tomatenstoof met gerookte mozzarella tegen in de Crisp supermarkt-app en moesten ‘m gewoon met jullie delen! 

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika’s van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!

Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus

Jackfruit! We zien het tegenwoordig steeds vaker terugkomen in vega(n) gerechten en dat snappen we wel, want deze tropische vrucht leent zich ontzettend goed om als vleesvervanger gebruikt te worden. Daarom gebruikten wij de stukjes van Rootzz of Nature op basis van jackfruit om deze gyrosbowl naar een hoger niveau te tillen. Dit gerecht zit boordevol vitamines en wordt geserveerd met een kruidige korianderhummus. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt?

DHV_Bannerboeken_Website3

3 x vega(n) brunchen in Stockholm

3 x vega(n) brunchen in Stockholm

Stockholm: een stad waar je écht goed kunt brunchen. Naast dat je ontelbaar veel knäckebröd in de supermarkt kunt kopen, zijn er ook ontelbaar veel brunchplekjes die er niet alleen adorable uitzien, maar ook de lekkerste vegetarische en vegan gerechtjes serveren. Gedurende mijn city trip in Stockholm ben ik langs een aantal super leuke tentjes gegaan om heerlijk te brunchen. Vandaag deel ik mijn drie favorieten met jullie!

Lees meer
LEV. in Hotel de Wereld: historisch én eigentijds genieten in Wageningen

LEV. in Hotel de Wereld: historisch én eigentijds genieten in Wageningen

Hotel de Wereld is misschien wel het bekendste hotel van Nederland. Hier werd in 1945 getekend voor de vrijheid van Nederland. Nu is het een modern eigentijds hotel, waar je in restaurant LEV. kunt genieten van culinaire hoogstandjes in een ontspannen ambiance. Wij kregen een uitnodiging voor een persdiner van LEV., en vertellen je graag wat meer over dit restaurant op deze bijzondere locatie!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Vleesvervanger getest: Plant-Based Chickenless Nuggets

Vleesvervanger getest: Plant-Based Chickenless Nuggets

Het vleesvervangerschap in de (online) supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Plant-Based Chickenless Nuggets van Meatless Farm.

Lees meer
Bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool en zoete aardappel

Bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool en zoete aardappel

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool en zoete aardappel!

Lees meer
Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa

Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa

Houd jij ook zo ontzettend van pizza? Wij in ieder geval wel! Het liefste eten we het de hele dag, maar pizza is nou niet echt een ontbijtgerecht. Of toch wel? Met dit recept maak je een ontbijtpizza met heerlijke verse ingrediënten, waaronder ei, spinazie en tomaat! Om het gerecht nóg verrassender van smaak te maken, maken we het af met een avocado-kiwisalsa. Deze maken we met de kiwi’s van Zespri. Een heerlijke combinatie van groenten en fruit!

Lees meer
Top 5: Salade recepten

Top 5: Salade recepten

Wil jij ook alleen maar van salades genieten tijdens de zomermaanden? Wij hebben bijna alleen maar zin in saladegerechten nu we in eind juli zitten. Met het warme weer is een frisse, lichte maaltijd toch wel het allerlekkerste. En salades hoeven helemaal niet alleen maar wat groene blaadjes, met tomaten en een dressing te betekenen. Salades kunnen verrukkelijk én verrassend zijn! Wij laten dit vandaag graag aan je zien met de volgende recepten!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #92

Nieuwe vegetarische producten #92

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie en duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met 6 nieuwe ontdekkingen! Dat zijn: de klein-maar-wijnbox van Vinobox, ready-to-(h)eat pouches en crackers van Pablo’s Quinoa Revolucín, ontbijt boosters en poeders van My Boost, Tasty Bites van Wasa, plantaardige maaltijden van EAT.PEASY en thee van Pukka.

Lees meer
Een flinke vegan lunch met clubsandwiches, salade en een zoete traktatie!

Een flinke vegan lunch met clubsandwiches, salade en een zoete traktatie!

Wij probeerden de nieuwe boodschappenservice FLINK uit en zetten binnen no-time een flinke vegan picknick op tafel 🙂 Deze clubsandwiches met kaas en rauwkost, spinaziesalade met groenteballetjes en chiapudding met vers fruit zet je, mede dankzij de snelle boodschappen, zo op tafel. Daardoor kan je zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen in de tuin, het park of op het strand. Fijne vegan picknick allemaal!

Lees meer
Wraps met zonnebloempittenspread, rauwkost en koriander

Wraps met zonnebloempittenspread, rauwkost en koriander

Dit recept voor wraps met zonnebloempittenspread komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Deze zonnenbloempittenspread is zo gemaakt en ook erg lekker op een cracker of een (spelt)broodje. Zonnebloempitten zijn een lichter alternatief voor noten in de lente. Ze bevatten veel vitamines en mineralen zoals vitamine E en ijzer. Ze zijn goed bij een hoog cholesterolgehalte en infecties, en reinigen het lymfesysteem. De wraps zijn ideaal om mee te nemen als lunch. Verpak ze dan per stuk.

Lees meer
Barbecue: gegrilde groenten met Siciliaanse salmoriglio

Barbecue: gegrilde groenten met Siciliaanse salmoriglio

Volgens de weersvoorspellingen hoeven we de komende dagen helaas geen zonnetje te verwachten, maar we houden de moed er gewoon in! Om onszelf in de zomersferen te houden, hebben wij weer een heerlijk barbecue recept voor je klaar staan. Probeer eens deze gegrilde groenten van de BBQ met samoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Klinkt dat je als muziek in de oren? Maak het zelf met dit recept van Oil & Vinegar!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine krokante kipfilet

Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine krokante kipfilet

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Iglo Green Cuisine krokante kipfilet!

Lees meer
REVIEW: Plastic Soup Surfer

REVIEW: Plastic Soup Surfer

Plastic soep, je hebt het vast wel eens gezien. Wellicht in het echt of in een natuurdocumentaire. Het is een opeenhoping van een grote hoeveelheid plastic en ander afval die in de zeeën en oceanen terecht is gekomen. Merijn Tinga, bioloog en fanatiek surfer, onderneemt sinds 2014 bijzondere expedities om aandacht te vragen voor dit wereldwijde probleem. In het boek Plastic Soup Surfer lees je zijn inspirerende verhaal. Benieuwd geworden? Lees hier onze review!

Lees meer
Gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten

Gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten

De zomer is hier en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecueën in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen dit jaar uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten!

Lees meer
Mini kiwi-lime breakfast cups met haverkorst

Mini kiwi-lime breakfast cups met haverkorst

Zin in een verrassend, vegan, fruitig ontbijtje? Wij hebben hét recept voor jou! Met dit recept maak je onwijs lekkere kiwi-lime breakfast cups met een haverkost. Het heeft een heerlijke fris-romige vulling van plantaardige kwark, limoen en Zespri kiwi’s. Dit maakt het vegan, verrukkelijk en vol vitamine C! Het fijne is, ze zijn zó gemaakt! Binnen no time zet je dit super feestelijke gerechtje op de ontbijttafel. Geniet ervan!

Lees meer
Top 5: Veganistische recepten

Top 5: Veganistische recepten

Vind je veganistisch eten nog een beetje uitdagend? Of heb je vandaag gewoon wat veganistische inspiratie nodig? Misschien kunnen wij je een handje helpen! Hieronder hebben we vijf van onze favoriete veganistische recepten op een rij gezet. Het gaat van soep tot salade, en is allemaal even heerlijk! Welke ga jij maken?

Lees meer
Gegrilde paksoi salade met paddenstoelen

Gegrilde paksoi salade met paddenstoelen

De paddenstoelen spiesjes waren al een ding, maar door middel van dit recept voor een salade variant presenteer je een nieuwe klassieker! De paksoi en paddenstoelen kunnen besprenkeld met olijfolie gewoon op de barbecue. De dressing is de finishing touch en die maak je snel en simpel van knoflook, gember, sojasaus en citoensap. Niet te vergeten: met nog een beetje sesamolie voor het karakter. Gebakken sesamzaadjes eroverheen, et voila!

Lees meer
Veggie & Vegan hamburgers: polentasticks

Veggie & Vegan hamburgers: polentasticks

Zin in een verrassende burger? Probeer dan het kookboek Veggie & Vegan hamburgers van Jonathan Hade. Het boek staat vol recepten voor vegetarische én veganistische burgers: van een kastanje-paddenstoelen-pastinaakburger tot aan grilled halloumi. In dit boek vind je smakelijke recepten voor zelfgemaakte buns, hamburgers, sauzen en nog meer! Combineer bijvoorbeeld je vegetarische burger met zelfgemaakte polentasticks! De ideale combinatie voor jouw burger night. Je vindt hier het recept!

Lees meer
Tempeh ribs met zelfgemaakte barbecuesaus, gegrilde maïskolven en koolsla

Tempeh ribs met zelfgemaakte barbecuesaus, gegrilde maïskolven en koolsla

De zomer is in volle gang, dus het is tijd om lekker te gaan barbecueën! Vaak denk je als eerste aan ribs, worstjes en burgers bij een barbecue, maar je kan onwijs lekker vegetarisch, en ook plantaardig barbecueën. Wij hebben de meest heerlijke vegan ‘ribs’ gemaakt van tempeh! Deze grilde we op de elektrische barbecue van Weber, de Pulse 2000. Bij de tempeh ribs hebben we zelf een verrukkelijke barbecuesaus, gegrilde maïskolven en koolsla gemaakt. Hoe lekker klinkt dat? En het is ook nog eens duurzaam!

Lees meer
REVIEW: Wereldse smaakmakers

REVIEW: Wereldse smaakmakers

Toegankelijk, eenvoudig en herkenbaar, zo beschrijft chefkok Pascal Jalhay het boek: Wereldse smaakmakers. Hij ziet het als zijn verantwoordelijkheid om iedereen te laten genieten van koken. Door gerechten simpel te houden, korte en duidelijke recepturen te geven om ons als lezer en kok te prikkelen om eigen smaken en gerechten te ontwikkelen op een originele manier, met dit boek als handleiding. Benieuwd geworden? Lees in dit artikel meer over de culinaire ontdekkingsreis van: Wereldse smaakmakers.

Lees meer
Geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en karnemelkdressing

Geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en karnemelkdressing

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Vandaag delen wij een heerlijk recept van De Krat: geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en karnemelkdressing!

Lees meer
Top 5: Smoothie recepten

Top 5: Smoothie recepten

De zomer is officieel aangebroken! Dus, het is weer tijd om volop smoothies te gaan drinken. Vind je ook niet? Smoothies geven je die nodige verfrissing met het warme zomerweer. Vaak zitten ze vol met heerlijk fruit om je een lekkere energie boost te geven. Bepaalde melk-producten worden ook wel eens toegevoegd aan de smoothie, zodat het een romige smaak krijgt. Smoothies zijn ontzettend lekker, ondanks dat ze zo ontzettend makkelijk te maken zijn! De enige must-have is een blender. Als jij nou ook zo’n zin hebt gekregen in een frisse smoothie, bekijk dan hier onze favoriete smoothie recepten!

Lees meer
REVIEW: Dosia plukt bessen

REVIEW: Dosia plukt bessen

Van aalbessen tot frambozen, bessen zijn echte smaakbommetjes. Super lekker om zo te snacken, maar ook geweldig om te gebruiken in gerechten! Zoet én hartig. Dosia Brewer is een enthousiaste moestuinier en wildplukker en is altijd op zoek naar nieuwe smaken en ingrediënten. Met het kookboek Dosia plukt bessen wilt Dosia de lekkerste bessenrecepten en een heleboel bessenkennis met jou delen. Nieuwsgierig naar dit koekboek? Lees vooral deze review!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #91

Nieuwe vegetarische producten #91

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie en duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met 6 nieuwe ontdekkingen! Dat zijn: non-alcoholische gin van Seedlip, Royal First Flush thee van Simon Lévelt, duurzame producten uit Zweden, bananenbloesem van Fairtrade Original, siropen van Belvoir Farm en groente granola van Frecious.

Lees meer
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine spinazie sticks

Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine spinazie sticks

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Iglo Green Cuisine spinazie sticks!

Lees meer
Van de vegan bakker: Aardbeientaart

Van de vegan bakker: Aardbeientaart

Vandaag delen we het recept voor een super feestelijke en zomerse lekkernij: aardbeientaart. Met dit recept maak je niet alleen een taart die verrukkelijk van smaak is, maar ook eentje die helemaal vegan is! Het recept komt namelijk uit het kookboek ‘Van de vegan bakker’ van meesterbakker Rodolphe Landemaine. Hierin vind je een heleboel heerlijke, veganistische recepten voor brood, gebak, taart, koekjes en meer. Of je vandaag nou iets te vieren hebt of niet, deze geweldige aardbeientaart móet je maken. Gegarandeerd genieten!

Lees meer
REVIEW: Van de vegan bakker

REVIEW: Van de vegan bakker

Parijs is de stad van de liefde… voor vegan gebak en broodjes! Land&Monkeys is de nieuwe 100% vegan bakkerij in hartje Parijs! Hoewel een tripje Parijs natuurlijk ook niet verkeerd is, kan je nu de geur van verse croissantjes en gebakken brood zelf in huis halen met het nieuwe boek Van de vegan bakker van meesterbakker Rodolphe Landemaine.

Lees meer
Top 5: Recepten met aardbei

Top 5: Recepten met aardbei

Als je aan zomerfruit denkt, waar denk je dan als eerste aan? Voor ons is dat aardbei! Dit felrode fruitje is heel de zomer in het seizoen en smaakt heerlijk zoet. Verukkelijk om tussendoor even te snacken, of een smoothie van te maken. Maar wist je dat je er ook een gazpacho mee kan maken? Het komt niet meteen in je op, maar het is heel lekker en verrassend! Als je benieuwd bent naar nieuwe, verrassende aardbei recepten, kijk dan vooral hieronder! Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Zo simpel, maar zó ongelofelijk lekker. Begin een warme zomerdag met deze frambozen en appel smoothie bowl. Heerlijk verfrissend! Voor de amandelmelk geldt: hoe meer je toevoegt, hoe vloeibaarder de smoothie wordt. Voeg je niet zo veel toe, dan zal je wat meer een sorbetijs structuur krijgen. Ook niet verkeerd als ontbijt, toch? 😉

Lees meer
Vleesvervanger getest: AH vegetarische pittige gemarineerde worstjes

Vleesvervanger getest: AH vegetarische pittige gemarineerde worstjes

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Albert Heijn vegetarische pittige gemarineerde worstjes.

Lees meer