Witte bonen gnocchi bake met tomaten-paprikasaus

Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten. Vandaag op het menu: een voedzame ovenschotel met witte bonen, gnocchi en tomaten-paprikasaus!

Maaltijdsoep van geroosterde paprika en Honingtomaten®

Snel koken met maar 5 ingrediënten! Met Honingtomaten® van Looye Kwekers zet je in een handomdraai een lekkere, voedzame maaltijd op tafel!

Tomaten-ricottataart

Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten. Dat is wat wij vandaag gaan doen met de Honingtomaten® van Looye Kwekers!

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #67

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #67

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Philips Airfryer XXL, Butcha Kombucha, Fairtrade original wereldproducten, Crisstory Fruitworst en de nieuwe smaak van Grünten Veggie Oats: Pecan-banaan!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Sprouten: wat is het precies?

Sprouten: wat is het precies?

Eerder noemden we sprouten al als één van de vegetarische trends van 2016. Gesproute producten worden steeds populairder en worden ook steeds beter verkrijgbaar. Het klinkt misschien onbekend, maar grote kans dat jij dit vroeger hebt gedaan! Zaadjes in natte watjes stoppen en wachten maar tot het kleine plantjes werden. Het eten van deze kiemen is super gezond. Hoe dit precies werkt en wat de voordelen zijn, gaan wij je uitleggen!

Lees meer
Vleesvervanger getest: rode biet falafel Tivall

Vleesvervanger getest: rode biet falafel Tivall

Nieuwe vegan variant in Tivall’s gerestylde assortiment. Prachtige felpaarse rode biet falafel, zonder vreemde toevoegingen! Super luchtig, bijna bros van smaak en toch vullend. Aards en bijzonder dankzij de rode biet, maar toch goed te combineren met een zomerse maaltijd. Heerlijk bij een frisse salade of op een broodje voor de lunch. Gezond en vernieuwend! – Cijfer: 8,0.

Lees meer
Hoe ga jij om met stress?

Hoe ga jij om met stress?

Iedereen weet: de impact van stress op het lichaam is groot. De lijst klachten en ziektes die met stress in verband worden gebracht, lijkt haast eindeloos. Alle reden dus om te kijken hoe je het stressniveau in je leven drastisch kunt verlagen. Dit artikel schrijven we niet alleen voor jullie, maar ook voor onszelf – want ook wij kennen stress!

Lees meer
Mini vegan limoen-pistache cheesecakes

Mini vegan limoen-pistache cheesecakes

Cheesecake. Eigenlijk is het woord cheesecake niet helemaal op zijn plaats in dit recept omdat de roomkaas namelijk ontbreekt. Dit recept is helemaal vegan en raw. Net even iets anders dan je misschien gewend bent, maar wel heel erg lekker fris en zoet tegelijkertijd. Heerlijke combi van limoen en kokos. Snel proberen dus dit no bake recept dat je kan maken zonder oven!

Lees meer
Wilde brandnetelsoep

Wilde brandnetelsoep

Brandnetels zijn een van de planten die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. Let op: gebruik handschoenen en pluk alleen de bovenste 6 blaadjes! Na 1 minuut in kokend water prikken ze niet meer, dan kan je met een gerust hart deze heerlijke brandnetelsoep maken.

Lees meer
De top 25 beste groenterestaurants ter wereld

De top 25 beste groenterestaurants ter wereld

We’re Smart World heeft ’s werelds 25 beste groenterestaurants uitgeroepen. Dit platform, geheel gewijd aan groente en fruit, heeft de restaurants gekozen die groenten een hoofdrol geven op hun menukaart. Dit betekent dus niet dat ze allemaal volledig vegetarisch zijn, maar wel dat dit de plekken zijn om te proeven wat de wereld van groente te bieden heeft op hoog niveau. En daar zitten twee Nederlandse toppers bij!

Lees meer
Cafeïne: wat is het precies?

Cafeïne: wat is het precies?

Nederland is een echt koffieland. We kennen cafeïne dan ook allemaal als het stofje dat we in de ochtend goed kunnen gebruiken om de dag met een helder hoofd te beginnen. Maar wat is cafeïne nou precies, waar zit het (van nature) in, wat doet het en hoeveel mag je er op een dag van binnen krijgen? Wij geven je het antwoord!

Lees meer
Minder zitvlees

Minder zitvlees

Met de uitdrukkingen ‘geen zitvlees hebben’ of ‘een draaikont zijn’ bedoelen we in onze cultuur weinig positiefs. Maar kijk je vanuit evolutionair perspectief naar deze gezegdes, dan klopt die negatieve ondertoon niet: langdurig zitten is voor een mens niet normaal.

Lees meer
Top 5: Vegetarische borrelhapjes

Top 5: Vegetarische borrelhapjes

Als vegetariër wil je natuurlijk ook genieten van een goede borrel op z’n tijd, maar dan zonder de gefrituurde bitterballen en vlammetjes. Dat is geen enkel probleem want er zijn allerlei heerlijke vegetarische borrelhapjes die je zelf kan maken: van ‘balletjes’ tot heerlijke dips en spreads. Dit zijn mijn favoriete vegetarische borrelhapjes Wat is die van jou?

Lees meer
Wildplukken: zelf aan de slag

Wildplukken: zelf aan de slag

Nu je weet wat wildplukken is en waarom je ervoor zou kiezen, is het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan! Maar voordat je op eigen houtje gaat wildplukken moet je natuurlijk goed weten wat eetbaar is en wat juist giftig – dat is een hele studie. Gelukkig groeien brandnetels, paardebloemen en madeliefjes misschien wel in je achtertuin en zijn ze geweldig in de keuken. Dat is een goede start!

Lees meer
Slowjuicer, sapcentrifuge of blender?

Slowjuicer, sapcentrifuge of blender?

Juices zijn hot. Steeds vaker gaan we sapjes drinken, zelf gemaakte of gekocht van een van de vele bedrijfjes die ze kant-en-klaar anabieden. De marketingtermen vliegen ons om de oren. We weten inmiddels dat het standaard pak sinaasappelsap van de supermarkt vol suiker zit en niet echt gezond is, maar hoe zit het met al die andere juices?

Lees meer
Weg met de 40-urige werkweek?

Weg met de 40-urige werkweek?

Steeds meer mensen vragen zich af of het niet anders kan, die volgepropte levens die we leiden. Volgepropt met ambities, bucketlists, verwachtingen en wensen. De mens besteedt anno 2016 een groot deel van zijn dag aan werk. Een 40-urige werkweek vinden we heel normaal. Maar wist je dat dat niet altijd zo geweest is?

Lees meer
Waarom zou je wildplukken?

Waarom zou je wildplukken?

Je eigen eetbare gewassen plukken is een onderwerp dat steeds meer belangstelling krijgt. Een groeiende groep mensen wil zelf de controle hebben over hun eten en de herkomst daar van. Het eten van wilde planten, bessen, noten en paddestoelen past helemaal in dit plaatje! Want de toegevoegde gezondheidswaarde van alles dat we uit de vrije natuur eten is groot en bovendien kost het niets, alleen maar een beetje moeite.

Lees meer
TIP: Genieten van een chef aan huis

TIP: Genieten van een chef aan huis

Ik ben dol op uit eten gaan, maar soms wil je gewoon lekker thuis blijven en toch ontzorgd worden. Ooit weleens gedacht aan een chef aan huis? Waarschijnlijk niet! ChefPlaza maakt het mogelijk. Ik mocht het uitproberen voor mijn verjaardag en chef Annemieke maakte er...

Lees meer
Rode linzensoep

Rode linzensoep

Vorige week was het zomer en deze week is het weer behoorlijk koud! Niet getreurd, want dat betekent dat we weer even kunnen genieten van onze favorieten voor de koude dagen. Deze hartverwarmende rode linzensoep met tomaat en wortel is zelf al heel lekker, maar wordt nog net even specialer met de kruidige yoghurtsaus! Dip je ciabatta erin, en genieten maar!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!