Wat je nog niet wist over pizza’s van Domino’s

Bij een hippe vegetariër denk ik je misschien aan enorm gezond eten, dat is wel een beetje waar (ik doe m’n best ;-)), maar stiekem ben ik ook een énorme pizzalover. Bijna iedere vrijdag na een lange werkweek is het pizza & rode wijn & pure chocolade. Dan ben ik een gelukkig mens. De ene keer maak ik die pizza zelf, maar andere keer ga ik voor het ultieme gemak en bestel ik ‘m. Maar dan moet hij wel écht goed zijn, en warm en knapperig aankomen. Ik kies dan vaak voor Domino’s vanwege de uitgebreide vega(n) keuze, verse ingrediënten en megasnelle bezorgtijd. Daar vertel ik je graag wat meer over!

Mexicaanse tortilla taart met avocadodip

Met behulp van de Philips Premium Airfryer XXL zet je binnen 30 minuten de lekkerste gerechten op tafel. Kijk maar naar deze tortilla taart!

Pulled Oats taco bowl en enchiladas voor de volgende dag

Koken voor één is soms best lastig! Daarom maak je met één boodschappenlijst maar liefst 2 recepten: Pulled Oats enchiladas uit de oven en een taco bowl met Pulled Oats voor de volgende dag. Zo zit je de volgende dag niet met restjes, ideaal!

DHV_Bannerboeken_Website3

Vind alles wat je zoekt


Inspirerende foodie: Isabel Brummer

Inspirerende foodie: Isabel Brummer

Regelmatig ontmoet ik bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze inspirerende mensen een plek geven op mijn blog en hun verhaal delen. Deze week aan het woord: mijn Zweedse naamgenoot Isabel van het blog Taste Celebration. Zij zal ons de komende weken leren over de Zweedse eetcultuur en haar inspiratie met ons delen!

Lees meer
10 x bananenijs

10 x bananenijs

De zomer staat voor de deur, en ook al schijnt de zon nog niet optimaal, wij hebben er het volste vertrouwen in dat dit helemaal goed komt. Eigenlijk maak je ons met ieder soort ijs blij, van raketje tot perenijsje, van roomijs tot sorbet, en van frozen yoghurt tot bananenijs. De laatste is ijs op basis van bevroren bananen (healthy!) waarmee je qua smaakcombinaties en toppings eindeloos kunt variëren. Super gemakkelijk zelf te maken. We helpen je op weg met onze favoriete smaken!

Lees meer
8 x het lekkerste cracker beleg

8 x het lekkerste cracker beleg

Ik ben dol op crackers. Ze komen altijd van pas: ontbijt, lunch of snack. Bovendien kan je ze gebruiken voor een snelle hap met een likje pindakaas, jam of een plakje kaas erop, maar je kan er ook een echt feestje van maken! Mijn favoriet crackermerk is BioBites, zij hebben super healthy lijnzaadcrackers in zes verschillende smaken en twee zoete kokosvarianten. Ik maakte van iedere cracker een feestje! Check ze hier en maak kans om zelf een pakketje te winnen!

Lees meer
Luitenant Cornelis: Hollandse keuken 2.0

Luitenant Cornelis: Hollandse keuken 2.0

In de Amsterdamse Voetboogsteeg, het beruchte zijstraatje van het Spui waar menig student in z’n studententijd tot diep in de nacht heeft gehangen, zit in het vroegere pand van ‘Schutters’ nu een nieuw restaurant. Luitenant Cornelis zet Nederland 2.0 op de kaart. Klassieke Nederlandse gerechten in een fris jasje, in een moderne ambiance met een knipoog naar de oude tijd.

Lees meer
Natuurgeneeskunde: vier natuurkwaliteiten

Natuurgeneeskunde: vier natuurkwaliteiten

Lichamelijke klachten zijn nooit een pretje. De reguliere gezondheidszorg via de huisarts maakt veel gebruik van medicijnen en er wordt vaak gezocht naar snelle oplossingen. Tegelijk wordt er vaak met een kritisch oog naar natuurgeneeskunde en homeopathie gekeken, omdat een oplossing soms echt een kwestie van een lange adem is. Maar als je gelooft dat voeding de sleutel is tot een goede gezondheid, dan moet je je ook kunnen voorstellen dat de natuur een hoop te bieden heeft op gezondheidsvlak. Leer hier meer over de natuurgeneeskunde!

Lees meer
ZTRDG: de online markt

ZTRDG: de online markt

Voorheen moest je voor écht kakelverse producten naar de boer toe. Eieren, aardbeien of asperges zijn toch echt het lekkerst als ze net van het land komen. Klein probleem: als je midden in de stad woont en geen auto hebt, kom je niet zo makkelijk op het platte boerenland. De markt is gelukkig een goed alternatief, maar dat kost helaas toch ook weer meer moeite dan even snel naar de supermarkt om de hoek gaan. Daarom is het super leuk dat je met het nieuwe initiatief ZTRDG ook online net geoogste producten kan bestellen!

Lees meer
Sprouten: wat is het precies?

Sprouten: wat is het precies?

Eerder noemden we sprouten al als één van de vegetarische trends van 2016. Gesproute producten worden steeds populairder en worden ook steeds beter verkrijgbaar. Het klinkt misschien onbekend, maar grote kans dat jij dit vroeger hebt gedaan! Zaadjes in natte watjes stoppen en wachten maar tot het kleine plantjes werden. Het eten van deze kiemen is super gezond. Hoe dit precies werkt en wat de voordelen zijn, gaan wij je uitleggen!

Lees meer
Vleesvervanger getest: rode biet falafel Tivall

Vleesvervanger getest: rode biet falafel Tivall

Nieuwe vegan variant in Tivall’s gerestylde assortiment. Prachtige felpaarse rode biet falafel, zonder vreemde toevoegingen! Super luchtig, bijna bros van smaak en toch vullend. Aards en bijzonder dankzij de rode biet, maar toch goed te combineren met een zomerse maaltijd. Heerlijk bij een frisse salade of op een broodje voor de lunch. Gezond en vernieuwend! – Cijfer: 8,0.

Lees meer
Hoe ga jij om met stress?

Hoe ga jij om met stress?

Iedereen weet: de impact van stress op het lichaam is groot. De lijst klachten en ziektes die met stress in verband worden gebracht, lijkt haast eindeloos. Alle reden dus om te kijken hoe je het stressniveau in je leven drastisch kunt verlagen. Dit artikel schrijven we niet alleen voor jullie, maar ook voor onszelf – want ook wij kennen stress!

Lees meer
Mini vegan limoen-pistache cheesecakes

Mini vegan limoen-pistache cheesecakes

Cheesecake. Eigenlijk is het woord cheesecake niet helemaal op zijn plaats in dit recept omdat de roomkaas namelijk ontbreekt. Dit recept is helemaal vegan en raw. Net even iets anders dan je misschien gewend bent, maar wel heel erg lekker fris en zoet tegelijkertijd. Heerlijke combi van limoen en kokos. Snel proberen dus dit no bake recept dat je kan maken zonder oven!

Lees meer
Wilde brandnetelsoep

Wilde brandnetelsoep

Brandnetels zijn een van de planten die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. Let op: gebruik handschoenen en pluk alleen de bovenste 6 blaadjes! Na 1 minuut in kokend water prikken ze niet meer, dan kan je met een gerust hart deze heerlijke brandnetelsoep maken.

Lees meer
De top 25 beste groenterestaurants ter wereld

De top 25 beste groenterestaurants ter wereld

We’re Smart World heeft ’s werelds 25 beste groenterestaurants uitgeroepen. Dit platform, geheel gewijd aan groente en fruit, heeft de restaurants gekozen die groenten een hoofdrol geven op hun menukaart. Dit betekent dus niet dat ze allemaal volledig vegetarisch zijn, maar wel dat dit de plekken zijn om te proeven wat de wereld van groente te bieden heeft op hoog niveau. En daar zitten twee Nederlandse toppers bij!

Lees meer
Cafeïne: wat is het precies?

Cafeïne: wat is het precies?

Nederland is een echt koffieland. We kennen cafeïne dan ook allemaal als het stofje dat we in de ochtend goed kunnen gebruiken om de dag met een helder hoofd te beginnen. Maar wat is cafeïne nou precies, waar zit het (van nature) in, wat doet het en hoeveel mag je er op een dag van binnen krijgen? Wij geven je het antwoord!

Lees meer
Minder zitvlees

Minder zitvlees

Met de uitdrukkingen ‘geen zitvlees hebben’ of ‘een draaikont zijn’ bedoelen we in onze cultuur weinig positiefs. Maar kijk je vanuit evolutionair perspectief naar deze gezegdes, dan klopt die negatieve ondertoon niet: langdurig zitten is voor een mens niet normaal.

Lees meer
Top 5: Vegetarische borrelhapjes

Top 5: Vegetarische borrelhapjes

Als vegetariër wil je natuurlijk ook genieten van een goede borrel op z’n tijd, maar dan zonder de gefrituurde bitterballen en vlammetjes. Dat is geen enkel probleem want er zijn allerlei heerlijke vegetarische borrelhapjes die je zelf kan maken: van ‘balletjes’ tot heerlijke dips en spreads. Dit zijn mijn favoriete vegetarische borrelhapjes Wat is die van jou?

Lees meer
Wildplukken: zelf aan de slag

Wildplukken: zelf aan de slag

Nu je weet wat wildplukken is en waarom je ervoor zou kiezen, is het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan! Maar voordat je op eigen houtje gaat wildplukken moet je natuurlijk goed weten wat eetbaar is en wat juist giftig – dat is een hele studie. Gelukkig groeien brandnetels, paardebloemen en madeliefjes misschien wel in je achtertuin en zijn ze geweldig in de keuken. Dat is een goede start!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!