Wat je nog niet wist over pizza’s van Domino’s

Bij een hippe vegetariër denk ik je misschien aan enorm gezond eten, dat is wel een beetje waar (ik doe m’n best ;-)), maar stiekem ben ik ook een énorme pizzalover. Bijna iedere vrijdag na een lange werkweek is het pizza & rode wijn & pure chocolade. Dan ben ik een gelukkig mens. De ene keer maak ik die pizza zelf, maar andere keer ga ik voor het ultieme gemak en bestel ik ‘m. Maar dan moet hij wel écht goed zijn, en warm en knapperig aankomen. Ik kies dan vaak voor Domino’s vanwege de uitgebreide vega(n) keuze, verse ingrediënten en megasnelle bezorgtijd. Daar vertel ik je graag wat meer over!

Mexicaanse tortilla taart met avocadodip

Met behulp van de Philips Premium Airfryer XXL zet je binnen 30 minuten de lekkerste gerechten op tafel. Kijk maar naar deze tortilla taart!

Pulled Oats taco bowl en enchiladas voor de volgende dag

Koken voor één is soms best lastig! Daarom maak je met één boodschappenlijst maar liefst 2 recepten: Pulled Oats enchiladas uit de oven en een taco bowl met Pulled Oats voor de volgende dag. Zo zit je de volgende dag niet met restjes, ideaal!

DHV_Bannerboeken_Website3

Jonneke de Zeeuw van culinaire site Mooncake: “Nederlands nieuwe culinaire landschap is verrukkelijk”.

Jonneke de Zeeuw van culinaire site Mooncake: “Nederlands nieuwe culinaire landschap is verrukkelijk”.

The queen of culinary treasures wordt ze door haar volgers genoemd. En die naam heeft ze gehouden. Terecht. Jonneke de Zeeuw, het gezicht achter Mooncake, is altijd op zoek naar verborgen parels. Met haar site biedt ze een podium aan ondernemers die onderbelicht zijn, maar meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. “Ik voel me daarom in zekere zin een activist.” Eten heeft altijd een prominente rol in haar leven gespeeld. De interesse daarvoor is haar met de paplepel ingegoten. “Eten was belangrijk voor mijn ouders. Ze waren altijd bezig met lekker koken en gingen graag uit eten. Ik herinner me nog goed dat mijn vader lang geleden op vakantie op donkere bergwegen reed op zoek naar een bijzonder restaurant. Vond ik als kind niet per se fijn. Maar uiteindelijk bleek het echt de moeite waard te zijn.” Met Mooncake volgt De Zeeuw een vergelijkbaar pad. “Het is heerlijk om die culinaire, onontdekte parels te zoeken.” Onze gastblogger Nicole Mulders interviewde Jonneke de Zeeuw van de culinaire site Mooncake!

Lees meer
De Israëlische keuken: authentieke choemoes

De Israëlische keuken: authentieke choemoes

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Israëlische keuken. Uit het boek TLV van Jigal Krant, delen we met jullie het heerlijke recept voor choemoes!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Spinaziepannenkoekjes met appel, kikkererwten en tahin

Spinaziepannenkoekjes met appel, kikkererwten en tahin

Altijd leuk om een gerecht te maken waarbij niet alleen de smaak maar ook de kleur verrast. Dat is precies het geval bij deze vrolijke, groene spinaziepannenkoekjes, die gevuld worden met appel, kikkererwten en een romige tahindressing. Een heerlijk gerecht dat zowel fris als aards is, en zowel zacht als knapperig. Geschikt als lunch en avondmaaltijd! […]

Lees meer
Top 5: Vegetarische budget recepten!

Top 5: Vegetarische budget recepten!

Dit is onze top 5 snelle vegetarische diner recepten. Ze zijn snel, makkelijk, creatief en vegetarisch. Zelf blijf ik me dagelijks verbazen over de veelzijdigheid van de vegetarische keuken. Je kan zoveel creatieve, smaakvolle en snelle gerechten maken met groenten! In deze top 5 vind je voor ieder wat wils: rijstsalade, curry, noedelsalade, pasta en risoni.

Lees meer
Food documentaire: Cooked

Food documentaire: Cooked

Wist je dat Netflix naast talloze series en films ook documentaires aanbiedt? Zo kijk ik zelf graag naar TED Talks over voeding en komen er verschillende documentaires voorbij over eten en drinken die mijn aandacht trekken. De komende weken zullen we er op het blog een aantal bespreken die wij interessant vonden. Deze week ‘Cooked’ […]

Lees meer
Food Festivals: zomer 2016

Food Festivals: zomer 2016

In het zonnetje genieten van verschillende hapjes en drankjes. Muziekje, gezellige mensen, goede sfeer en dat alles midden in de buitenlucht. Heerlijk! Ik heb het natuurlijk over één van mijn favoriete zomerse activiteiten: het bezoeken van food festivals. In de lente en zomer duiken er in heel Nederland verschillende food trucks en kraampjes op. Wij hebben de beste selectie van zomer 2016 voor je op een rijtje gezet! Dus pak je agenda en maak je keuze, want ze zijn echt een bezoekje waard!

Lees meer
Marathon: de grote dag

Marathon: de grote dag

Afgelopen zondag was het zover. 10 april. Mijn eerste marathon. De marathon van Rotterdam. 42 kilometer lang hardlopen, waarvoor ik de afgelopen drie maanden samen met coach Niels getraind heb. Met ups en downs. Soms vol goede moed en energie, en soms helemaal leeg en kapot. Maar hoe dan ook: ik heb het gedaan! In 03:40:33 uur oftewel 05:14 minuten per kilometer. Afzien was het, maar ook focussen, genieten en mezelf super sterk voelen. I did it!

Lees meer
Vlees noch vis

Vlees noch vis

Het kleurrijke kookboek Vlees noch vis is een product van het gelijknamige programma van de kookzender 24Kitchen, gepresenteerd door Estée Strooker. Met dit boek wil Estée graag laten zien hoe veelzijdig koken met groente kan zijn. Vlees noch vis heb je nodig dus,...

Lees meer
Spaghetti van asperge

Spaghetti van asperge

Op 16 maart hebben wij in tijdens de warming-up van het aspergeseizoen in restaurant Bolenius, (hier zijn we al eens eerder geweest, lees er hier meer over), al mogen genieten van de eerste asperges, die helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam gebracht zijn door middel...

Lees meer
Top 5: Snelle vegetarische diner recepten

Top 5: Snelle vegetarische diner recepten

Dit is onze top 5 snelle vegetarische diner recepten. Ze zijn snel, makkelijk, creatief en vegetarisch. Zelf blijf ik me dagelijks verbazen over de veelzijdigheid van de vegetarische keuken. Je kan zoveel creatieve, smaakvolle en snelle gerechten maken met groenten! In deze top 5 vind je voor ieder wat wils: rijstsalade, curry, noedelsalade, pasta en risoni.

Lees meer
Food documentaire: Cowspiracy

Food documentaire: Cowspiracy

Wist je dat Netflix naast talloze series en films ook documentaires aanbiedt? Zo kijk ik zelf graag naar TED Talks over voeding en komen er verschillende documentaires voorbij over eten en drinken die mijn aandacht trekken. De komende weken zullen we er op het blog een aantal bespreken die wij interessant vonden. Deze week ‘Cowspiracy’ […]

Lees meer
De Houtloods: een brutale blik in de pannen

De Houtloods: een brutale blik in de pannen

Als ik denk aan culinaire hoogtepunten weet ik in de Randstad genoeg leuke restaurants, lunchrooms of ontbijttentjes op te noemen. Maar kijk erbuiten en je voelt je al snel verdwaald. Daarom ging ik in mijn boek op zoek naar hippe vegetarische hotspots in steden door het hele land! En dat onderzoek zet ik graag voort. Ditmaal werd ik door vrienden meegenomen naar een geweldige nieuwe plek die mijn culinaire hart sneller doet kloppen: wat ben ik onder de indruk van De Houtloods in Tilburg! Kleinere gerechten die te combineren zijn tot een 3-, 4-, 5-, of zelfs 6-gangen menu, gepaard met een wijn die het helemaal compleet maakt. Én het beste plekje in het restaurant… dat geheim verklappen we graag!

Lees meer

Mijn boek: de hippe vegetariër

Vandaag verschijnt de hippe vegetariër, het lifestyle-boek van Isabel. Vanaf vandaag is het te koop via Bol.com en in diverse boekwinkels. Het is een gebonden boek vol recepten, tips voor vleesvervangers en hippe vegetarische hotspots. Inspiratie voor iedere dag, van de luie zondagochtend tot feest op zaterdagavond. de hippe vegetariër laat zien hoe je vegetarisch eten en leven tot een lekker en gezond feestje kunt maken. Neem hier een kijkje in het boek!

Lees meer

Ontmoet De Hippe Vegetariër

Heel erg trots ben ik op dit mooie filmpje gemaakt door Nicky Kooymans. Mijn eerste eigen filmpje ooit! Hopelijk is het een mooie weergave van de filosofie van De Hippe Vegetariër en krijgen jullie een beter beeld van de persoon erachter. Vanaf nu is deze altijd te vinden op www.dehippevegetarier.nl. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Lees meer
GROOT NIEUWS: De Hippe Vegetarier 2.0

GROOT NIEUWS: De Hippe Vegetarier 2.0

Wat een maanden hebben we achter de rug. Maart 2015 tekende ik mijn auteurscontract bij Uitgeverij Brandt en vandaag, een jaar na dato, mag ik het van de daken schreeuwen: mijn boek is uit! Omdat ik vond dat de website niet kon achterblijven heb ik deze tegelijk met de verschijning van mijn boek in een nieuw jasje gestoken. Ik hoop jullie te verrassen met een frisse eigen stijl, praktische zoekfuncties en nog meer inspiratie. De Hippe Vegetariër 2.0 is vandaag geboren!

Lees meer
Katja nu 100% vegetarisch

Katja nu 100% vegetarisch

Snoep. Waar moet ik beginnen... als ik denk aan snoep denk ik aan mijn opa, van wie mijn broertje, zusje en ik elke keer als we bij hem thuis kwamen ieder 50 cent kregen. Met onze 50 cent op zak snelden we naar de lokale snoepwinkel om ons geld snel uit te geven. Het...

Lees meer
Wat is fairtrade?

Wat is fairtrade?

Vegetarisch eten en leven is mijn manier om bewust en met aandacht te leven en iets goeds te doen voor de wereld om mij heen. Maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om een waardevolle bijdrage te leveren. Wat dacht je van fairtrade bijvoorbeeld? Eigenlijk weet ik...

Lees meer
Altijd de beste restaurant keuze

Altijd de beste restaurant keuze

Misschien herken je dit wel. Je loopt door een onbekende stad en het wordt tijd om iets te gaan eten. Je hebt niet gereserveerd, want je wilde de opties open houden en het leukste tentje kiezen wat je tegenkomt. Klinkt gemakkelijk, maar niets is minder waar. Dus wat...

Lees meer
Marathon: trainingsdip

Marathon: trainingsdip

Voor vandaag stond een blog op de planning over hoe je een long run overleeft. Maar eerlijk? Op dit moment zou ik het even niet weten. Vorige maand liep ik fluitend de 28 kilometer en twee weken later stond de 30 kilometer op de planning, maar die heb ik voor alsnog...

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!