Bedenk jouw eigen BioToday product!

Ben jij een echte foodie boordevol lekkere ideeën? Heb jij altijd al jouw eigen product willen ontwikkelen? Dan is deze PRODUCT CHALLENGE echt iets voor jou! Samen met het merk BioToday ga ik namelijk op zoek naar het meest unieke, creatieve en lekkere product wat volgens jou nog mist in het assortiment van BioToday. Stuur jouw idee in, want het winnende idee gaat BioToday daadwerkelijk produceren en krijgt een plekje in het BioToday assortiment. Daarnaast win je ook nog eens een half jaar BioToday producten ter waarde van 500 euro! Dat wil toch iedereen?!
Lees meer
Kruidige Pulled Oats quesadilla’s met paprika en rode ui

Kruidige Pulled Oats quesadilla’s met paprika en rode ui

Wij vieren de komst van de nieuwste vleesvervanger Pulled Oats van Gold&Green met quesadilla’s! De Pulled Oats van Gold&Green zijn ein-de-lijk verkrijgbaar in Nederland en toen wij dit hoorden, renden wij naar de winkel! Want wij zaten met smart te wachten op een vleesvervanger op basis van haver. De komst mag gevierd worden én wel met Pulled Oats quesadilla’s.
Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Tivall groenteballetjes

Tivall groenteballetjes

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het 'troepvrij' is. OORDEEL: De groenteballetjes zijn een leuk bedachte variatie op balletjes, maar voor mij veel te weeïg en ongedefinieerd van smaak. Af en toe word je geconfronteerd met een stukje ‘groente’ waar ik weinig ‘groente’ aan vindt. De rest van het balletje associeer ik met soppige aardappelkroketjes. Deze groenteballetjes ontbreken iedere vorm van vitaminen en mineralen maar, zijn wel rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Dit produt bevat 205 calorieën voor 12 balletjes. Wat ik eigenlijk wel heel veel vindt. - Cijfer: 3,5
Lees meer
Puerto Madero: stijlvol aan de haven

Puerto Madero: stijlvol aan de haven

Puerto Madero is een buurt gelegen aan het water aan de rand van de stad, grenzend aan het zakencentrum. Dit is de boulevard waar alle vermogende Porteños en Porteñas hun uurtjes slijten, met uitzicht op de haven, de skyline en prijzige schepen. Een plekje voor de Argentijnse jetset. [...]
Lees meer
Trakteer jezelf!

Trakteer jezelf!

Een mens kan niet zonder iets lekkers op z’n tijd, het gevoel van een traktatie, even niet bezig zijn met ‘gezond’ en ‘verstandig’. Zelf probeer ik deze behoefte stiekem toch te bevredigen op een verstandige manier door gezond te snoepen. Het kan echt! [...]
Lees meer
Notengehakttaart

Notengehakttaart

Dit recept is een ‘goudeoude’ van mijn moeder. Het komt ook werkelijk uit een bruin uitgeslagen onooglijk boekje waar de pagina’s uitvallen. Ze begon het voor mij te maken toen ik op mijn negende besloot om vegetarisch te worden. Het recept wordt ‘gehakttaart’ genoemd, maar dat is het natuurlijk niet, zo smaakt het echter wel! Het is een geweldige vleesvervanger die ook de carnivoren blij zal verrassen door de vergelijkbare structuur. Heerlijk als hapje of hoofdgerecht. [...]
Lees meer
Verleidelijk Buenos Aires

Verleidelijk Buenos Aires

Buenos Aires, de stad waar ik mijn wereldreis na honderdtachtig intense dagen beëindigde. Buenos Aires was de eerste stad op mijn hele reis die mij dusdanig verleidde dat ik er zou willen wonen. Als echte Amsterdammer was er geen stad die voldeed aan mijn verwende eisen, tot Buenos Aires mij betoverde met haar sfeer, flair, diversiteit en vrolijkheid. Buenos Aires heeft zoveel te bieden, het is een stad die je doet leven, die je doet bruisen en dansen. Daarom bij deze mijn (culinaire) serenade aan de Argentijnse hoofdstad! [...]
Lees meer
Oosterse wokblokjes

Oosterse wokblokjes

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het 'troepvrij' is. OORDEEL: Het oosterse aspect zit hem in de toevoeging van soja saus en specerijen, verder zijn het normale blokjes. De blokjes hebben een vlezige bite met een licht malse kip-associatie. Ze hebben een fijne uitgesproken goed gekruide smaak. Ze zijn op z’n lekkerst wanneer ze net uit de pan komen. De blokjes zijn rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. De oosterse wokblokjes bevatten 210 calorieën. Een smaakvolle en verassende toevoeging aan een gerecht. - Cijfer: 7,5
Lees meer
Koolhydraten OK

Koolhydraten OK

Iedereen heeft het weleens geprobeerd: een dieet zonder koolhydraten. Persoonlijk word ik nergens zo chagrijnig van. Ik heb de hele dag honger en word verdrietig van iedere maaltijd die ik eet. Ik snap het principe en ik geloof ook best dat er mensen zijn die hier veel baat bij hebben en voor wie dit werkt, maar ik bedank ervoor. Ik zeg: koolhydraten zijn OK! [...]
Lees meer
Spotted @ Veggie Fair

Spotted @ Veggie Fair

De Veggie Fair. Een markt vol lieve, gezonde, groene mensen met kraampjes vol interessante, pure en eerlijk bereide producten. Overal kon je proeven, ruiken, voelen en nergens hoefde je te vragen ‘Zit hier echt geen vlees of vis in?’, nee hoor, zorgeloos genieten! Dus dat deed ik, tientallen standjes lang draaide mijn smaakpupillen overuren, rupsje-nooit-genoeg als ik ben. En zo ontdekte ik een aantal bijzondere winkeltjes waar ik je graag iets meer over vertel. [...]
Lees meer
Vijgentaart met amandelvulling

Vijgentaart met amandelvulling

Dit recept was een regelrecht experiment. Ik kwam een geweldige vijgentaart van Jamie Oliver tegen maar was niet zo blij met zijn overdadige gebruik van boter, suiker en eieren. Daarom ging ik op zoek naar gezondere alternatieven en kwam op kookblog De Bakparade een muffin tegen waarbij de boter was vervangen door ongesuikerde appelmoes. Dat leek me wel wat! Deze gezonde(re) vijgentaart is mijn trotse resultaat. [...]
Lees meer
Tivall fijngehakt

Tivall fijngehakt

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het 'troepvrij' is. OORDEEL: Het gehakt van Tivall is een uniek product tussen alle balletjes en burgers. Van deze variant is er maar één te vinden. De smaak van het gehakt is een replica van echt gehakt. De korrel is fijner maar heeft wel dezelfde feel en bite. Tivall fijgehakt is niet vet en een tikkeltje droog. Een mooie bijkomstigheid is dat het gehakt rijk is aan vitaminie B12, ijzer en eiwitten. Het bevat 145 calorieën wat aan de lage kant is. - Cijfer: 9
Lees meer
Penne met spruitjes, vijgen en gorgonzola

Penne met spruitjes, vijgen en gorgonzola

‘Wat een combinatie’ was het eerste wat ik dacht toen ik dit gerecht zag. Een reden temeer om het te maken. Voor spruitjes kies ik zelden, maar ik was inmiddels volledig overtuigd van de ongekende kracht van vijgen om alles lekker te maken, dus vol goede moed ging ik aan de slag. En met succes! Het resultaat was een vernieuwend, verrassend topgerecht dat al je smaakpapillen op scherp zet en je verstelt doet staan. Echt proberen! [...]
Lees meer
Zoetzure rabarbertaart

Zoetzure rabarbertaart

Tijd om jezelf te verwennen met een smultaartje? Deze rabarbertaart is een (redelijk) gezonde en verstandige keuze en niet te vergeten super lekker! De havervlokken in het deeg zorgen voor een extra ‘bite’ en een goede structuur, de zoetzure rabarber geeft de taart een frisse smaak en bovendien een mooie kleur. Lekker bakken dus! [...]
Lees meer
Verrukkelijke verse vijgen

Verrukkelijke verse vijgen

Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op verse vijgen! Van juni/juli tot oktober zijn de Turkse vijgen te verkrijgen, maar in de septembermaand schijnen ze op hun best te zijn. Dus dan nemen we het er maar van, zolang het nog kan. [...]
Lees meer
Lastage: liefde en culinaire kunst

Lastage: liefde en culinaire kunst

Een verstopt pareltje op de Geldersekade, dat is restaurant Lastage. Ik was er altijd van overtuigd redelijk op de hoogte te zijn van het culinair reilen en zeilen van Amsterdam, totdat ik Lastage nog niet bleek te kennen. Dat was een groot misverstand want Lastage is ongekend. Wat een liefde in dat kleine zaakje waar de chef in een ontspannen laagdrempelige sfeer een ster voor je kookt. [...]
Lees meer
Tofu roerbakblokjes AH

Tofu roerbakblokjes AH

Regelmatig test ik kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, zodat jij nooit meer twijfelend voor dat enorme schap hoeft te staan. Ieder product wordt beoordeeld op smaak, structuur, voedingswaarde, originaliteit en in hoeverre het 'troepvrij' is. OORDEEL: Deze tofublokjes ogen een beetje als langwerpige hondenbrokjes, en dat komt omdat ze al fijn gekruid zijn. Het toevoegen van smaken is niet aan te raden want dat levert een vreemde mix op. De structuur is een beetje vreemd en ondefinieerbaar. Ze vallen in de categorie: zacht sponzig en saai zonder ‘bite’, alsof de blokjes wegsmelten op je tong. De blokjes bevatten 210 calorieën, wat aan de hoge kant is. Dit wetende zou ik dus voor onbewerkte tofu gebruiken. - Cijfer: 3
Lees meer
Fruitige witlofsalade vol vitamientjes

Fruitige witlofsalade vol vitamientjes

Dit recept is een echte (na)zomerse verwennerij: fris, fruitig en vol vruchten! Een heerlijke manier om de ietwat bittere lof te verpakken tot een smulgerecht. Ideaal als voorgerecht of maaltijdsalade maar ook als hoofdgerecht op een leuke manier te combineren met de noten- en vruchtenrijst van (bijvoorbeeld) de Albert Heijn. Net een beetje anders dan anders en des te lekkerder! [...]
Lees meer
Restaurant Hirschberg: onze eeuwige favoriet

Restaurant Hirschberg: onze eeuwige favoriet

Dit restaurant bevond zich om de hoek van waar wij woonden, aan een weinig bijzondere straat zonder duidelijke signalen die schreeuwden dat daar een toprestaurant was gevestigd. Mijn lief met een neus voor goede restaurantjes had echter allang door dat er iets bijzonders zat, en zo schoven wij daar op een mooie avond aan een van de schaarse tafels aan. Het werd een overweldigend succes en sindsdien is dit restaurant niet meer weg te slaan van zijn nummer één positie. [...]
Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!