Vegabijbel: pompoen-pecanburger

Op dit blog delen we vaak recepten uit kookboeken met jullie. Vandaag is het de beurt aan onze eigen Vegabijbel, geschreven door Isabel Boerdam! Recent schreven wij een review, lees deze hier. Dit superhandige kookboek is t/m april ter ere van de Nationale Week Zonder Vlees afgeprijsd naar slechts €25! Vandaag delen we een recept met pompoen en noten, een topcombinatie. We maken zelf een burger met pecannoten, amandelen en hazelnoten. Een stevige, eiwitrijke burger waar je een flinke work-out op kunt volhouden!

Top 5: recepten met kwark

Velen van jullie zullen kwark voornamelijk bij het ontbijt eten, maar wist je dat je dit zuivelproduct op veel meer manieren kunt verwerken in je maaltijd? Vandaag delen wij met jullie een lijstje van onze top 5 recepten met kwark. Van ontbijtrecepten tot lunch en avondeten. Welk recept ga jij maken?

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #63

Als blogger word ik elke week verast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de vegan pannekoekenmix van Panash, vitaboost drankjes van Zonnatura, de bonnenschotel zakken van HAK, zout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute en vegetarisch hondenvoer van Yarrah!

Getest: Garden Gourmet veggie knakkers

Getest: Garden Gourmet veggie knakkers

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: Garden Gourmet veggie knakkers!

Lees meer
Kookboek: Kerst

Kookboek: Kerst

Het duurt niet lang meer voordat de feestdagen van start gaan. Familie en vrienden bij elkaar en tafels vol met lekker eten. Hebben jullie er ook zo’n zin in? Wij in ieder geval wel! Om jullie alvast wat inspiratie te geven voor deze dagen, hebben wij een nieuwe must-have voor je: het kookboek Kerst. Dit boek is geschreven door Arno en Mireille van The Holy Kauw Company. Paddenstoelensoep ‘en croute’ en Cotton candy champagne cocktails, dit boek staat boordevol makkelijke kerstrecepten en feestelijke ideeën voor Oud & Nieuw. Lees hier meer over het kookboek Kerst!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Inspirerende Foodie: Lisanne van SuperYoga

Inspirerende Foodie: Lisanne van SuperYoga

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: Lisanne van de webshop SuperYoga.nl. Zij besloot haar leven drastisch te veranderen, gooide suiker, tarwe en E-nummers eruit, viel 18 kilo af en voelt zich nu fitter dan ooit te voren. […]

Lees meer
Vega sushi: Avocado Maki

Vega sushi: Avocado Maki

Zo lekker kan eenvoud zijn. Heerlijke krokante nori rolletjes met romige avocado. Een hemelse combinatie met sojasaus en wasabi. Houd er wel rekening mee dat avocado snel bruin wordt. Snijd de avocado dus pas op het moment dat je hem gaat verwerken. Deze Maki-techiek kan je natuurlijk ook toepassen met oneindig veel andere vullingen zoals Japanse omelet, komkommer, Japanse radijs of ingelegde pompoenstrips. Wat jij lekker vindt! […]

Lees meer
Frittata witlof-geitenkaas AH

Frittata witlof-geitenkaas AH

Iedere woensdag test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Tivall tot Valess, van Quorn tot De Vegetarische Slager en van Koolen1981 tot Vivera. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. […]

Lees meer
Vega budget: gevulde paprika’s met couscous

Vega budget: gevulde paprika’s met couscous

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een met couscous gevulde paprika voor 4 personen met een totaalprijs van 5 euro. […]

Lees meer
Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

Een heerlijk licht gerecht dat zowel gebruikt kan worden als voorgerecht als hoofdmaaltijd. Het is een feest van smaken en kleuren: groene courgette, gele zoete mango, pittige, rode peper, zachte noedels, frisse munt, aardse tofu en scherpe rose radijsjes. Dit geserveerd in een groene koolblad met een verrassende soja-sesam-gembersaus maakt het plaatje compleet. Een top recept! […]

Lees meer
Uzuma: ervaar de kracht van green juice

Uzuma: ervaar de kracht van green juice

Ik was enorm onder de indruk toen ik van Uzuma een doos ontving met wel 24 flesjes green slow juice. Smaakvolle, super voedzame sapjes die mij gedurende drie weken mijn drukke dagen doorhielpen: even geen tijd om te lunchen? Een vermoeidheidsdip tijdens werk? Verslapen en ontbijten op de fiets? Mijn gezondheid hoefde niet te wijken voor mijn moordende programma en ik hoefde mijn dagelijkse behoefte groente en fruit alleen maar uit mijn tas te halen. Uzuma bedankt! […]

Lees meer
Vega sushi: de kunst van sushirijst

Vega sushi: de kunst van sushirijst

Daar is hij dan: de lang verwachte vega-sushi rubriek! Meermaals werd mij gevraagd om vega-sushi recepten en ook zelf vind ik dit absoluut thuis horen op De Hippe Vegetariër! Dus heb ik de sushi-kunstenaars Sushi-San gevraagd om deze mooie rubriek te gaan vullen vol vegetarische sushi-tips en inspiratie. Deze week gaan we verder met het belangrijkste: de kunst van de sushi-rijst! […]

Lees meer
Frittata champignons-noten AH

Frittata champignons-noten AH

IDe frittata: omeletachtige burgers gevuld met groente. De frittata champignons-noten ziet eruit als een stevige quiche-achtige omelet en is gevuld met paddenstoelen, noten en wat rijst. Je proeft echt de paddenstoelen, shiitake en champignons en de knapperige notjes en rijstkorrels geven de frittata een stevige en verrassende structuur. Wanneer goed gebakken is de frittata zacht en luchtig van binnen met een knapperig randje. Deze frittata heeft een pure en natuurlijke smaak, ook gekruid maar niet te zout. Dit product heeft wel een behoorlijke voedingswaarde, en behoorlijk vullend. – Cijfer: 6

Lees meer
Gezond & vega budget koken

Gezond & vega budget koken

We lopen er allemaal weleens tegen aan. We zijn dol op eten, uiteten, mooie producten, het liefst biologisch en bij elkaar is dat behoorlijk DUUR. Ook ik geef het grootste deel van mijn geld uit aan eten, daar heb ik voor gekozen. Het is mijn hobby, passie en zelfs een klein stukje van mijn werk. Ik word er gelukkig van. Toch vind ik dat gezond en lekker eten, zoals De Hippe Vegetariër dat graag doet, voor iedereen mogelijk moet zijn. Ook voor de kleine portemonnee. In deze nieuwe rubriek helpt gastblogger Chantal ons op de goede weg! Als voedingsdeskundige weet zij precies wat belangrijk is als het gaat om gezond en vegetarisch budget koken. […]

Lees meer
De Foodhallen: fotoverslag

De Foodhallen: fotoverslag

Eindelijk! Afgelopen woensdag was ik op de vooropening van De Foodhallen waar ik samen met pers en andere bloggers een rondleiding kreeg. Wat ge-wel-dig dat we dit nu eindelijk ook in Amsterdam hebben wat het enige wat ik kon denken. Een waanzinnige fabriekshal voor culinaire innovaties, experimenten, lekkernijen, wijn, vrolijke foodies en meer van dat. Hier ga ik nog vaak gevonden worden! Een fotoverslag (met de Iphone – want mijn camera is gesnuiveld – jammer!) doet het meest recht aan die culinaire avontuur. 21 oktober gaan ze officieel open, dus wees erbij! […]

Lees meer
Vega sushi: soorten sushi

Vega sushi: soorten sushi

Daar is hij dan: de lang verwachte vega-sushi rubriek! Meermaals werd mij gevraagd om vega-sushi recepten en ook zelf vind ik dit absoluut thuis horen op De Hippe Vegetariër! Dus heb ik de sushi-kunstenaars Sushi-San gevraagd om deze mooie rubriek te gaan vullen vol vegetarische sushi-tips en inspiratie. Deze week gaan we verder met een lesje sushi soorten, want Maki, Futomaki, Uramaki, ik kan ze allemaal niet onderscheiden! Hierna wel. […]

Lees meer
niko niko: plant some happiness!

niko niko: plant some happiness!

Happiness Alert! Niko Niko, een geweldig initiatief van twee dames die mensen simpelweg blij willen maken met positieve en verrassende concepten. ‘Plantable Hapiness’ is de eerste collectie van plantbare producten. Neem bijvoorbeeld deze vrolijke briefkaarten die de ontvanger kan laten groeien tot eetbare viooltjes! Blij blijer blijst? JA! […]

Lees meer

Conditietraining

Naast alle krachtoefeningen die tot nu toe voorbijgekomen zijn is het ook heel erg belangrijk om aan de conditie te werken. Dit doe je natuurlijk vooral door het beoefenen van een sport, door hard te lopen of door cardio te doen in de sportschool, maar er zijn ook enkele andere oefeningen die je moeiteloos thuis kan uitvoeren die ook erg effectief zijn. […]

Lees meer
Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Couscous van bloemkool, een ultiem gezond gerecht dat ik iedere keer weer een verrassing vind. Dit recept is afkomst van Simone’s Kitchen, een prachtig foodblog dat vooral opvalt vanwege de geweldige Food foto’s. Daarom doet deze rood-roze couscous het ook zo ontzettend goed! Bovendien is het een echte groente-boost nu weer uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway is gebleken dat volwassenen wereldwijd bij lange na de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet halen. Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groenten en fruit eten als ze nu doen, dus deze bloemkoolcouscous is daarvoor een goed begin! Een lust voor het ook en een perfecte snelle doordeweekse maaltijd: healthy Monday! […]

Lees meer
Peulvruchten

Peulvruchten

Peulvruchten van Jenny Chandler biedt een volledig overzicht van alle soorten peulvruchten en bonen. De culinaire mogelijkheden van linzen, kikkererwten, tauge en andere kiemgroenten worden uitvoerig besproken en verwerkt in 160 veelzijdige recepten. Een slimme, gezonde, voedzame en goedkope keuze die ideaal is voor in een vegetarisch eetpatroon! […]

Lees meer
Goed zoet

Goed zoet

Goed zoet – de naam zegt het al – is een kookboek vol gezonde lekkernijen. 100% suikervrij, 75% lactosevrij, 65% glutenvrij en 0% nep. Het resultaat van de zoektocht van Nanne Hogeland naar zoetigheden die feestelijk én gezond zijn. Willen we dat niet allemaal? Een absolute eye-opener hoe creatief te zijn met bakken zonder boter en suiker! […]

Lees meer
Vega sushi: de basis

Vega sushi: de basis

Daar is hij dan: de lang verwachte vega-sushi rubriek! Meermaals werd mij gevraagd om vega-sushi recepten en ook zelf vind ik dit absoluut thuis horen op De Hippe Vegetarier! Dus heb ik de sushi-kunstenaars Sushi-San gevraagd om deze mooie rubriek te gaan vullen vol vegetarische sushi-tips en inspiratie. Deze week beginnen we bij de basis: wat heb je eigenlijk nodig in de keuken voor de ultieme vega-sushi? […]

Lees meer
Gezond en stralend de winter door

Gezond en stralend de winter door

De herfst breekt aan en de winter staat voor deur. Dat betekent koude dagen en griep of verkoudheid die op de loer liggen. Maar dat niet alleen: ook een slechte huid, doffe haren, afbrokkelende nagels en depressieve dagen horen hierbij. Bereid je goed voor, en je hoeft je nergens zorgen over te maken. Zo kom jij stralend de donkere dagen door! […]

Lees meer

Side Plank

De Side Plank is de ultieme variant op de hoge en lage plank. Persoonlijk vind ik deze oefening na twee jaar nog steeds een behoorlijke ‘pain in the ass’, maar ik weet waar het goed voor is en wil hem dolgraag beter en langer kunnen. De Side Plank is namelijk extra goed voor je zijbuikspieren en daarmee de ideale oefening om vetjes op de heupen te bestrijden. Weinig andere oefeningen die dat kunnen! Wanneer je een ster bent geworden in de Side Plank heb je officieel je buikspieroefeningen volbracht. Respect! […]

Lees meer
NEW: De Foodhallen in Amsterdam

NEW: De Foodhallen in Amsterdam

Zijn jullie er klaar voor? De beroemde ‘indoor foodmarkets’ zoals we die wereldwijd kennen komen nu ook naar Amsterdam! Eind deze maand openen De Foodhallen in ‘De Hallen Amsterdam’, de oude tramremise in Amsterdam West. Dit wordt een culinaire broedplaats waar lokale ondernemers onder één dak hun specialiteiten aanbieden: hapjes en drankjes in alle soorten en maten voor ieder moment met ieder gezelschap. Foodies be prepared! […]

Lees meer
Gekruide filet AH

Gekruide filet AH

Iedere woensdag test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Tivall tot Valess, van Quorn tot De Vegetarische Slager en van Koolen1981 tot Vivera. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. […]

Lees meer

Lunges voor de benen

‘Lunges’ (samen met ‘squats’ die eerder aan bod kwamen) is absoluut mijn favoriete oefening voor mooie getoonde benen. Je hebt er niets voor nodig behalve je eigen lichaamsgewicht, een klein stukje techniek en vijf minuten van je drukke schema. […]

Lees meer
Thee favorieten van Betjeman en Barton

Thee favorieten van Betjeman en Barton

Nu we alles van thee weten is natuurlijk de vraag: wat moeten we nu precies drinken? Gastblogger Evelyne van Tea in the City vertelt over haar favoriete thee en de mooiste mélanges van de Parijs theemakers Betjeman en Barton. Deze theesoorten maken thee drinken tot...

Lees meer
Taiko: haute cuisine Aziatisch

Taiko: haute cuisine Aziatisch

Ik voelde me een eregast toen ik uitgenodigd werd voor de opening van Taiko, het nieuwe restaurant in het mooie Conservatorium Hotel aan de Van Baerlestraat. Taiko vervangt Tunes en speelt in op een Amsterdamse trend: haute culinaire Aziatisch. Piekfijne, lichte gerechtjes met een scala aan kleuren en smaken. Precies waar hippe vegetariërs blij van worden. […]

Lees meer
AH Wortelcarré

AH Wortelcarré

Deze biologische wortelcarré is een vrolijk oranje schijfje, in de vorm van een traditionele kaasschnitzel. Hij ziet er eenvoudig en puur uit en is gemakkelijk te bereiden. Zo positief als mijn ervaring begon, zo vervelend werd het na de eerste hap. Wat is deze wortelcarré vies! Hij heeft geen enkele structuur, er valt niets te kauwen en op de oranje kleur na is er werkelijk niets in de smaak dat ook maar hint naar wortel. Het is net babyvoeding. Laat deze AH biologische wortelcarré alsjeblieft aan je voorbij gaan. Er zit 47% wortel in de carré en toch smaakt hij oprecht nergens naar. Op basis van voedingswaarde kan ik de wortelcarré niet afraden. Maar feit blijft: zelf zou ik hem nooit eten en al helemaal niet aanraden. – Cijfer: 2

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!