Loaded hoemoes met spicy falafel, olijven, cherrytomaatjes, munt, citroenboter en pitabrood
Isabel Boerdam

Loaded hoemoes met spicy falafel, olijven, cherrytomaatjes, munt, citroenboter en pitabrood

vrijdag 01 maart 2024
Naar recept

Aanstaande maandag gaat de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start. Deze week daagt Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel jou uit om een week lang geen vlees en zuivel te eten, maar te kiezen voor een plantaardig alternatief! Om jou wat inspiratie voor een plantaardige maaltijd te geven delen wij het recept van deze loaded hoemoes met spicy falafel, olijven, cherrytomaatjes, munt, citroenboter en pitabrood. De citroenboter en munt maken dit een lekker fris gerecht waar je niet vanaf kunt blijven.

Hoemoes wordt al eeuwenlang gegeten in het Midden-Oosten, maar is de afgelopen jaren pas populair geworden in Nederland. Deze heerlijke, fluweelzachte hoemoes van Maza is de ideale vervanger voor zuivelspreads tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Hoemoes wordt gemaakt van kikkererwten en tahini, een pasta van sesamzaadjes. De spread zit dus boordevol eiwitten en gezonde vetten. Dat is nog eens verantwoord genieten! De krokante Maza Falafel Hot ’n Spicy is een perfecte combi met de frisse munt en citroenboter. In andere woorden…met deze loaded hoemoes met spicy falafel op jouw borrelplank zal niemand vlees of zuivel missen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Zo maak je de loaded hoemoes met spicy falafel, olijven, cherrytomaatjes, munt, citroenboter en pitabrood

Stap 1

Begin met de citroenboter. Verwarm hiervoor een steelpannetje op middelhoge temperatuur, smelt hierin de boter en voeg vervolgens het sap en de rasp van de citroen toe en verwarm het geheel voor 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

Stap 2

Besmeer de pita’s met een beetje olijfolie, snijd vervolgens in puntjes en verwarm deze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bereid ondertussen de falafel volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3

Verdeel de hoemoes met een lepel in een lage serveerkom en maak hierbij inkepingen in de hoemoes om de citroenboter en de toppings in te verdelen. 

Stap 4

Verdeel de olijven, cherrytomaatjes en de falafel over de hoemoes en giet hier vervolgens de citroenboter overheen. 

Stap 5

Garneer met de fijngesneden munt en serveer met de puntjes pita en extra falafel. Eet smakelijk!  

Heb jij deze loaded hoemoes met spicy falafel gemaakt? Laat het ons weten met een foto via Instagram en tag ons met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Meer Receptinspiratie?

Meer receptinspiratie met hoemoes en falafel? Kijk op Maza.nl of volg Maza op Instagram.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.