Print Friendly, PDF & Email

Het nieuwe jaar is bijna in zicht, dus het wordt tijd om na te denken over goede voornemens! Gaan jouw goede voornemens vooral over je gezondheid? Een goed begin is het halve werk, start dus nu al met je voorbereiding. Wij delen samen met Independer een paar tips voor een goede start van 2023! Lees je mee?

Stel haalbare doelen
Goede voornemens zijn hartstikke leuk, maar alleen wanneer ze ook daadwerkelijk haalbaar zijn. Ga jij bijvoorbeeld nu nog niet naar de sportschool, maar heb jij als goede voornemen om dit vanaf 2023 wel elke dag te doen? Dan kan je natuurlijk nu al bedenken dat dit iets te enthousiast is. Stel bijvoorbeeld eerder een doel om te beginnen met 2 keer per week te gaan. Dit is makkelijker te behalen en hierdoor houd jij je goede voornemens langer vol! 

Zoek een maatje
Samen met iemand werken aan je goede voornemens is fijner dan alleen! Daar zijn we het denk ik allemaal over eens. Door het vinden van een maatje met dezelfde gezonde voornemens, kun je elkaar steunen en motiveren! Vraag bijvoorbeeld eens aan je huisgenoten/partners of zij ook gezonder willen eten in 2023. Zo kun je recepten uitwisselen, samen de keuken induiken en heb je meteen een avondje quality-time!  

Beloon jezelf bij het behalen van je voornemens
Door te werken met haalbare doelen is de kans ook zeer aannemelijk dat je ze zult halen. Ook op de weg naar je einddoel toe kun je succesmomentjes vieren. Jezelf belonen bij het behalen of bereiken van iets is ontzettend fijn en motiveert je alleen maar meer. Is het jou gelukt om een maand gezond te eten, trakteer jezelf bijvoorbeeld op een leuke nieuwe waterfles. Ben je vier weken lang een paar keer naar de sportschool geweest, boek een leuk lesje! 

Kijk eens goed naar je zorgverzekering
December is de maand om je zorgverzekering onder de loep te nemen! Dit kun je doen door zorgverzekeringen te vergelijken, want in het nieuwe jaar zullen er namelijk flink wat dingen veranderen in de basisverzekering. Heb jij als goed voornemen om gezonder te leven kijk dan eens wat er mogelijk is bij jouw zorgverzekering, in sommige gevallen kun je bepaalde kosten zelfs laten vergoeden. Zoals bijvoorbeeld je dieetadvies kosten. Zo kun jij jouw zorgverzekering aansluiten op jouw wensen, win-win situatie! 

Begin op tijd
Waarom wachten als je ook nu kan beginnen? Op tijd beginnen met het aanleren van nieuwe gewoontes zal je in 2023 alleen maar helpen met het behalen van je doelen. Probeer dus al eens wat gezonde recepten uit of breng al eens een bezoekje aan de sportschool, zo hoef je niet pas per 1 januari te starten.  

Heb jij nog goede voornemens of tips om het nieuwe jaar goed van start te gaan? Laat het ons dan weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

Summary
Een goed begin is het halve werk: 5 tips voor een goede start van 2023!
Article Name
Een goed begin is het halve werk: 5 tips voor een goede start van 2023!
Description
Het nieuwe jaar is bijna in zicht, dus het wordt tijd om na te denken over goede voornemens! Wij delen samen met Independer een paar tips!
Author