Print Friendly, PDF & Email

Graag wil ik jullie voorstellen aan een nieuwe gastblogger: Chantal Pleune. Chantal zal vanaf volgende week iedere dinsdag een gastblog schrijven over Vergeten Groenten. Elke week zet zij een Vergeten Groente in het zonnetje en laat ons kennis maken met een bijpassend recept. Ideale winterse kookinspiratie dus!

Chantal als diëtist
Chantal is diëtist. Ze werkt ruim elf jaar als diëtist in een ziekenhuis in Amsterdam waar ze patiënten (en familie van patiënten) in de leeftijd van 0-100 adviseert over gezonde voeding en hoe dit inpasbaar is in verschillende situaties, zoals bij (chronische) ziekte of voedselallergie.

Liefde voor (vegetarisch) koken
“Ik ben dol op koken en mooie recepten uit kookboeken. Het leukste is om ’s morgens vroeg met een kop koffie een kookboek door te bladeren om een goed recept uit te zoeken dat ik ’s avonds wil uitproberen. Al van jongs af aan ben ik bezig met koken. Dan had ik een vaste dag dat ik voor mijn familie kookte en dat de keuken mijn domein was: Ik barricadeerde de keukendeur zodat niemand zich met mijn ‘kookkunsten’ kon bemoeien. Het liefst kook ik vegetarisch; er zijn zulke mooie en (h)eerlijke recepten zonder vlees en vis!”

Eigen groentetuin
“Iets anders wat ik leuk vind, is je eigen groenten verbouwen. Ooit ben ik op negenjarige leeftijd begonnen met verschillende soorten sla. Helaas waren die plantjes geen lang leven beschoren (welgeteld 4 dagen), aangezien het konijn van mijn buurjongetje was ontsnapt en zich te goed had gedaan aan mijn slaplantjes….

Ondanks dat teleurstellende begin heb ik doorgezet en plant ik elke lente nieuwe groenten, fruit en kruiden in mijn groentetuin, want niets is leuker om te zien dat de geplante zaadjes aanslaan en dat je na een aantal weken/maanden kan genieten van je eigen gezaaide groenten en fruit. Bovendien: eigen geteelde groenten en fruit smaakt het allerlekkerst!”

Chantal als inspiratiebron
Met haar kennis als diëtist, liefde voor vegetarisch koken en zelfs een eigen groentetuin is Chantal een grote inspiratiebron voor De Hippe Vegetariër. Zij kan ons ongetwijfeld nog veel meer leren over een gezonde en bewuste levensstijl. Hier begint Chantal volgende week mee wanneer ze ons iedere dinsdag zal verblijden met een Vergeten Groente-recept, en voor de lente staat er een unieke reeks gepland over het starten van je eigen groentetuin in de stad. Ik kan niet wachten!

Jij ook niet? Volg Chantal dan vanaf nu wekelijks op De Hippe Vegetariër!

Summary
Gastblogger: Chantal Pleune
Article Name
Gastblogger: Chantal Pleune