Print Friendly, PDF & Email
3.6/5 - (47 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de veelbesproken Beyond Burger van Beyond Meat!

Beyond Burger van Beyond Meat
Beyond Meat is een Amerikaans bedrijf, opgericht door Ethan Brown. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd enorm veel aandacht in de media gekregen, met name dankzij hun succesvolle Beyond Burger. Het is de burger die alle bestaande vleesvervangers zou overtreffen. Hij was in Nederland een tijdje verkrijgbaar in een handjevol restaurants, maar begin deze maand werd deze burger eindelijk ook geïntroduceerd in een van onze bekendste supermarkten: Albert Heijn. Vandaag testen wij deze populaire burger!

Smaak, structuur en toepassing
Na alle publiciteit die deze burger kreeg, waren wij natuurlijk onwijs nieuwsgierig naar deze burger. Eén verpakking bevat twee nogal vochtige burgers die de indruk wekken niet heel stevig te zijn. Dit bleek te kloppen, aangezien er nog voor het bakken al een stukje van de burger af brak. Wel was die herkenbare vleeslucht al bij het openen van de verpakking aanwezig. Het bakken in de pan ging redelijk goed. De burgers hadden binnen enkele minuten een mooi krokant randje, maar het ‘bloeden’ dat de burger zogenaamd zou doen? Dat gebeurde niet. Wel viel ons op dat er tijdens het bakken onwijs veel olie uit de burger kwam. Bij het testen van de burger vielen ons een aantal dingen op. De burger oogde namelijk nogal grauw. Het snijden ging niet heel soepel, maar liet ons wel meteen de vezel/vlokachtige structuur van de burger zien. Bij het proeven kwam de verbazing. De burger smaakte echt naar vlees! Naar tartaar om precies te zijn. De burger heeft een lekker rokerige smaak, maar is wel redelijk zout. Verder proefden wij duidelijk de ‘vlokken’ in de structuur van de burger, wat niet door iedereen gewaardeerd werd. Wij zien deze burger terug op een lekker broodje of naast je aardappelen en groenten.

Voedingswaarde
The Beyond Burger is gemaakt van erwteneiwitisolaat (18%), water, koolzaadolie, geraffineerde kokosolie, aroma, rookaroma, stabilisatoren: cellulose, methylcellulose, arabische gom; aardappelzetmeel, maltodextrine, gistextract, zout, zonnebloemolie, gedroogde gist, antioxidanten; ascorbinezuur, azijnzuur, kleurstof: bietenrood, gemodificeerd zetmeel, appelextract, citroensapconcentraat. Wanneer we vervolgens kijken naar de voedingswaarden, leren we het volgende: één burger van 113,5 gram bevat 302 kcal, 5 g verzadigd vet, 1,1 g zout en 20,4 gram eiwitten.

Cijfer Beyond Meat: The Beyond Burger: 8

Voor de veganist: Yes! De Beyond burger is plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: Yes! De Beyond burger bevat geen gluten, een go dus!

Beyond Meat The Beyond Burger – €5.99 – verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: The Beyond Burger van Beyond Meat
Article Name
Vleesvervanger getest: The Beyond Burger van Beyond Meat
Description
Deze week getest, de populaire Beyond Meat The Beyond burger! Geïntroduceerd begin deze maand in de Nederlandse supermarkt. Lekker op een broodje of naast de groenten en aardappelen. Cijfer - 8
Author