Print Friendly, PDF & Email
4.7/5 - (4 stemmen)

Voor mij was 2016 het meest intensieve en bijzondere jaar dat ik ooit beleefd heb. Heel eerlijk: ik ben doodmoe, maar ook ontzettend blij en trots. Ik heb dit jaar mijn eigen boek uitgegeven (en een tweede druk!) en sta daarmee in de vegetarische top 3 van Bol.com, ik heb mijn blog een fris redesign gegeven, de marathon van Rotterdam gerend in 03:40:33 en ben eindelijk voor mezelf begonnen. Ik ben officieel freelance!

Een terugblik op 2016
Als ik terugkijk naar het lijstje met voornemens voor 2016 dan gingen mijn voornaamste wensen vooral over meer rust en ontspanning. Ik moet concluderen dat die wensen nog steeds voornemens zijn, maar er zijn wel een heleboel andere mooie dingen gebeurd. Dit waren de hoogtepunten:

1. Ik heb een boek uitgegeven!
Toen ik vorig jaar rond deze tijd schreef dat ik in 2016 eindelijk meer tijd voor mezelf zou hebben, had ik het goed mis. Om van een manuscript tot een boek in de winkel te komen, is er nog een lange weg te gaan. En omdat ik eigenwijs ben en pietje-precies als het gaat om mijn eigen boek, heb ik bijna alles zelf gedaan. Tot diep in de nacht. Maar op 17 april was het eindelijk zover: ik lanceerde mijn eigen boek! Zo trots! Een kinderdroom die ik op mijn 25ste officieel waarmaakte. Inmiddels ligt er een tweede druk in de winkel en hoop ik dat ik nog veel meer mensen blij mag maken met mijn boek. Nieuwsgierig? Dit is ‘m! Oja, extra hoogtepuntje sinds deze maand is mijn positie in de top 3 van best verkochte vegetarische boeken op Bol.com, onder Ottolenghi. Als dat geen eer is…

2. Ik heb mijn blog vernieuwd!
Voor mijn boek heb ik samen met de liefste Suze Swarte een huisstijl ontwikkeld, dus tegelijk met de lancering van mijn boek wilde ik mijn blog in deze stijl re-designen. Eindelijk een echt De Hippe Vegetariër ontwerp, in plaats van het blog waar ik als enthousiaste amateur drie jaar geleden mee gestart ben. Met de hulp van WebPepper, de steun en toeverlaat van mijn blog, heb ik mijn hele website omgebouwd en nog steeds ben ik iedere dag blij met het mooie en frisse ontwerp!

3. Ik heb de marathon gerend!
Omdat door al het harde werken, het gezonde eten en regelmatig sporten eind vorig jaar een beetje verzand was, nam ik me voor om de marathon van Rotterdam te gaan lopen. De beste stok achter de deur om fit de winter door te komen! Dus samen met mijn topsportcoach Niels Verwer ging ik aan de slag en slaagde er uiteindelijk, na ups en downs, om op 10 april de marathon te volbrengen in 03:40:33. Super trots op mezelf dat ik dit gered heb, naast mijn boek, naast de website. Soms om 06:15 al aan het hardlopen en voor werktijd een halve marathon achter de kiezen. Niet te geloven. I did it! Hier lees je een uitgebreid verslag.

4. Ik ben freelance geworden!
Het lanceren van een boek is eigenlijk pas het begin. Hierna startte er een geweldig mediacircus waar ik heel erg dankbaar voor ben. Koken bij Tijd voor Max, een reportage maken met NH Leeft, AT5 bij mij thuis, interview op Radio 1, BNR en enkele lokale radiozenders, een vaste rubriek op Radio NH en heel veel aandacht van de bladen met LINDA, NRC (5 dagen lang in de Thuiskok-rubriek!) en METRO als hoogtepunt. Dit heeft er allemaal aan bijgedragen dat De Hippe Vegetariër dit jaar echt een merk is geworden. Bedrijven weten me nu te vinden voor presentaties, workshops, advies over productlanceringen en vegetarische menu’s in de horeca. Ik ben voor Maggi naar Duitsland gevlogen, heb het R&D Centre van Nestlé mogen zien, was het gezicht van de Product Challenge van BioToday, runde mijn eigen Veggie Wrap Bar in De Foodhallen, heb een workshop gegeven aan 15 groentemannen, stond als vegetarische consultant bij Vivera op de Libelle Zomerweek en werd door staatssecretaris Martijn van Dam uitgenodigd om aan te schuiven bij een diner over voedsel en duurzaamheid. Wie had dat ooit kunnen denken? Langzaam word ik van blogger een ondernemer, en dat heeft ertoe geleid dat ik officieel freelance ben geworden. Ik ben dus nog steeds communicatieconsultant, food-expert én blogger, maar werk nu freelance en kijk wat er voor moois op mijn pad komt. 2016 was mooi, op naar 2017!

Voornemens voor 2017
Hier kan ik heel kort over zijn dit jaar. Ik heb mezelf voorgenomen om zo weinig mogelijk voornemens te hebben. Want voornemens leiden tot ambities en die heb ik genoeg gehad het afgelopen jaar (of eigenlijk de afgelopen twee jaar). Ik wil genieten van wat ik heb bereikt en zorgen dat ik daar alles uit blijf halen. Ik wil mezelf verder ontwikkelen als vegetarische food-expert, DWDD en RTL Late Night staan natuurlijk ook nog op mijn lijstje (hint-hint, Matthijs en Humberto :-)) en ik hoop op mijn eigen luchtige manier een grote bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame en gezonde wereld. Ik wil mensen en bedrijven inspireren om hier hun verantwoordelijkheid in te nemen en ik wil laten zien dat het eigenlijk heel leuk, gemakkelijk en lekker is om te doen. Tot slot blik ik terug op mijn voornemens van 2016 en staan meer tijd voor mezelf, balans tussen werk en privé en meer genieten van het moment nog steeds bovenaan. Plezier en ontspanning, daar ga ik aan werken in 2017 en dan komt de rest vanzelf.

Dank aan iedereen die bijgedragen heeft aan dit bijzondere jaar voor mij en ik hoop in 2017 iets moois terug te kunnen doen!

Geniet, smul en heb lief,
Isabel

Wat voor jaar was 2016 voor jou? En wat zijn jouw voornemens voor 2017? Ik ben heel benieuwd! Deel jouw verhaal met ons in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. Dankjulliewel!

Summary
Terugblik 2016, voornemens 2017 De Hippe Vegetariër
Article Name
Terugblik 2016, voornemens 2017 De Hippe Vegetariër