...

Voornemens 2016

door | 31 dec 2015 | De Hippe Vegetariër, Nieuws

Print Friendly, PDF & Email

2015, het jaar waarin ik 25 werd, was voor mij een geweldig jaar, maar ook ongelofelijk intensief. Mijn lief en ik kochten en verbouwden ons huis, ik tekende mijn boekcontract en schreef mijn boek, ik kreeg een vast contract bij communicatiebureau Ketchum waar ik als grootste project de Food Lab startup competitie lanceerde, en mijn blog groeide enorm waardoor ik Lieske kon toevoegen aan het team. Allemaal goede dingen om trots op te zijn, maar ook aanleiding voor een lijstje voornemens voor 2016. Met als hoogtepunten: meer tijd, meer balans, minder stress en… ik ga de marathon lopen!

Meer tijd
Een drukke baan, een boek, een blog, een verbouwing, het was natuurlijk allemaal ‘lekker druk’, maar eigenlijk veel té druk. Het afgelopen jaar ben ik amper een weekend thuis geweest, laat staan dat ik op de bank gelegen heb om een filmpje te kijken. In plaats van ontspannen werd ik zaterdagochtend wakker met alarmbellen in mijn hoof, en wanneer ik door uitputting tot laat uitsliep voelde ik me schuldig. Tijd voor vrienden, familie en mijn lief is er hopeloos bij ingeschoten, bovendien maakt stress mij geen leuker persoon. Dat moet in 2016 anders. Ik ga meer tijd maken voor mezelf en voor alle lieve mensen om mij heen. Ik ga prioriteiten stellen en niet meer alles tegelijk doen. Vier dagen werken, een dag blog (met een beetje uitloop), en het weekend en de avonden (minimaal vanaf 20.30) voor mezelf. Dat moet lukken toch?

Meer balans
Naast tijd voor iedereen om mij heen, ga ik ook tijd maken voor mezelf in 2016. Als je tot 22.00 op kantoor zit, daarna nog een artikel moet schrijven voor je blog en overal en nergens ‘moet’ eten voor je boek, schiet gezond leven er enorm bij in. Het laatste jaar was de balans waar ik altijd mijn best voor doe een stuk verder te zoeken dan voorheen. Het voordeel van de balans is dat ik hem zo weer terug vind als ik even de tijd en rust neem, maar dan moet ik dat wel doen. Dus we gaan weer extra gezond eten en meer sporten. Ik kijk ernaar uit om me weer echt topfit te voelen (en er ook zo uit te zien).

Recharge in 7 dagen
Om de daad bij het woord te voegen heb ik direct twee dingen bedacht om mezelf op weg te helpen met mijn voornemens. Van 25 januari tot en met 31 januari organiseer ik daarom in plaats van een detox-week, een recharge-week! Ik hoop dat jullie allemaal met mij meedoen. Hiervoor mag ik het ‘7 Day Recharge’ programma van Hidde de Vries aan jullie aanbieden met een flinke korting. Het programma is gericht op energie, focus en geluk, om de uitdagingen van het dagelijks leven beter aan te kunnen zonder daarbij jezelf uit het oog te verliezen. Vermindering van stress en slechte gewoonten, efficienter productief zijn en prioriteiten stellen. Precies wat ik nodig heb! Hierover horen jullie morgen meer!

Marathon van Rotterdam
Aaaaah, oke. Ik durf het eindelijk te vertellen. Omdat ik door de afronding van mijn boek begin volgend jaar wat uurtjes ‘over’ zal hebben, heb ik met mezelf afgesproken dat ik deze uren ga vullen met sporten en het volbrengen van een enorme uitdaging: de Marathon van Rotterdam! Dit doe ik samen met mijn lief, maar bovenal samen met Niels Verwer van Coach Me Fit. Ik ben enorm dankbaar dat hij mij als personal coach wil gaan begeleiden. Als topsporter heeft Niels verscheidene NK medailles gewonnen en deelgenomen aan internationale toernooien. Wie kan mij beter uitdagen om mijn grenzen te verleggen op een verantwoorde manier? Ik heb mijn trainingsschema, Tom Tom sportwatch en plantaardige eiwitpoeders in huis, en ben deze week vol goede moed begonnen! Ik ga jullie van alle stappen van het proces op de hoogte houden op mijn blog, want eerlijk: ik weet niet waar ik aan begin! Verder dan de halve marathon ben ik nooit gekomen, en zo’n trouwe hardloper ben ik nou ook weer niet, maar ik voel dat het erin zit en samen met Niels ga ik mezelf overwinnen en mijn goal halen!

Wat zijn jouw voornemens voor 2016? Herken je je in mijn goals? Wil je meedoen met de 7 Day Recharge? Of heb je tips of vragen over mijn marathon? Laat je het weten in een reactie op dit bericht of via Facebook!

Summary
Voornemens 2016
Article Name
Voornemens 2016
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt