Print Friendly, PDF & Email

Als vegetariër loop je vaak tegen dingen aan. Vegetarisch eten wordt door verschillende mensen op andere manieren geïnterpreteerd. Ook zelf lopen wij regelmatig tegen situaties aan waarin we ons afvragen waar de grens ligt. Daarom hebben we afgelopen maand via Facebook gevraagd hoe anderen tegenover deze aantal vegetarische dilemma’s staan. Een van deze dilemma’s ging over kleding en schoeisel: de meeste kleding, zeker in de winter hebben details met leer, wol of suede, lastig! Hoe ga jij hiermee om? Lees hier wat wij denken en wat er op Facebook gezegd werd. En wat vind jij zelf? Laat het ons weten en discussieer mee!

Wat te doen kleding en schoeisel in een vegetarische lifestyle?
Ons dilemma luidde als volgt: de wintertijd zit er weer aan te komen dus in alle etalages duiken nu de mooiste winterlaarzen op. Ik kom prachtige exemplaren tegen en krijg nu al shopkriebels, maar moet van mezelf wachten op de Sale. Veel van die laarzen zijn gemaakt van suede, gevuld met schapenwol of hebben leren details. Hoe kijken jullie daar tegenaan?

De discussie, wat vind jij?
Ook voor de garderobe staan vegetariërs regelmatig voor een lastige keuze. Want fijn hoor warme leren winterlaarzen, maar zijn schoenen van ander materiaal niet een veel bewustere keuze? Als het aankomt op kleding zijn de meeste lezers van mening dat er genoeg is om uit te kiezen, dus daar kan je gerust zonder leer of suède. De alternatieven zijn prima, dus waarom dan niet kiezen voor de bewustere optie. Als het gaat om schoenen voor onszelf, de kinderen of werkschoenen zijn de reacties verdeeld. Want daar is de keuze nog niet heel groot als je een goede kwaliteit wil. En eigenlijk is dat jammer, want zouden meer mensen bewuster kiezen voor goed schoeisel waar geen leed aan veroorzaakt is, als de alternatieven beter zijn?

In dit geval gaat kwaliteit vaak boven de bewuste keuze. Of zoeken we niet goed genoeg naar alternatieven? Dat kan natuurlijk ook, want wie zoekt zal vinden. Toch? Wij zijn heel benieuwd waar jullie voor kiezen en welke speciaalzaken/webshops jullie kennen waar je echt onweerstaanbare bewuste schoenen kan kopen!

Zijn er nog onderwerpen die jullie lastig vinden? Of zijn jullie benieuwd wat andere vega’s daarvan vinden? Laat het ons weten in een reactie! Wellicht behandelen we jou dilemma dan spoedig op dit blog. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom!

Summary
Vegetarisch dilemma: kleding en schoeisel
Article Name
Vegetarisch dilemma: kleding en schoeisel