Print Friendly, PDF & Email

Kerst kan je thuis vieren of uit. De derde week van december hoop ik jullie te inspireren voor de kerstdagen met mijn feestelijke pompoenmenu, maar voor de liefhebber bij deze een aantal luxueuze kerstaanbiedingen in het hoogsegment van Amsterdam. Het is maar één keer feest!

Veggie kerstgourmet
Op vrijdag 20 december vanaf 18.00 organiseren de Vegetariërsbond en de Vegatafel samen een echte veggie kerstgourmet, speciaal ontworpen voor vega’s en vegan’s! Ouderwets gourmetten met groenten, fruit, vleesvervangers, rijst, aardappeltjes, brood en natuurlijk de vele sausjes. Het vindt plaats in Centrum Djoj in Rotterdam waar gezorgd zal worden voor een echte kerstsfeer inclusief de kerstboom en de cadeautjes!

Gastro-marathon voor Serious Request
Van 22 tot en met 23 december zal er een exclusieve gastro-marathon plaatsvinden in Restaurant EVI te Zandvoort speciaal voor 3FM Serious Request. Diverse Nederlandse topchefs bereiden gedurende 24 uur beurtelings drie gerechten per uur en zullen maar liefst negen topgerechten serveren van gezamenlijk minimaal drie Michelinsterren. In het restaurant staat een lange tafel met 30 stoelen, de stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur dus in totaal zijn er slechts 240 plaatsen beschikbaar. Vanaf 18 december worden de stoelen geveild op Vakantieveilingen.nl.

Conservatorium Hotel
Het Conservatorium Hotel organiseert diverse kerstspecials in de Brasserie, in restaurant Tunes of een arrangement in combinatie met het Akasha wellness centrum. Ook is er een oudejaarsdiner en een nieuwjaarsbrunch. In de brasserie vind je een uitgebreid kerstbuffet zowel voor lunch als diner, in Tunes wordt er een prachtig menu geserveerd.

Hotel L’Europe
Ook Hotel L’Europe pakt uit met de feestdagen en verwent haar gasten met exclusieve gastronomie en live muziek. Gedurende de hele december maand kan je genieten van een speciale Christmas Afternoon Tea in de sfeervolle Promenade. Restaurant Bord’Eau dat onlangs een tweede ster ontving en de Brasserie serveren een mooi menu. Op oudejaarsavond is er tot slot een Galadiner met After Party in de Promenade.

Okura Hotel
Het Okura Hotel heeft diverse feestelijke mogelijkheden rondom de kerstdagen. Zo serveert het magnifiek Ciel Bleu met haar unieke uitzicht een speciaal acht-gangen-diner met een spectaculair kerstdessert. Ook het Japanse restaurant Yamazato heeft een kerstdiner samengesteld evenals restaurant Sazanka waar ze koken op de unieke teppanyaki-plaat. Serre restaurant organiseert tot slot een heerlijke kerstlunch en bij Camelia vind je een kerstbrunch met een uitgebreid buffet. Feest alom!

Landgoed Duin en Kruidberg
Voor een klassieke, knusse, nostalgische kerst reis je af naar Landgoed Duin en Kruidberg, slechts 25 minuten met de trein van Amsterdam vlakbij treinstation Santpoort Noord. Gedurende de feestdagen zijn er diverse culinaire mogelijkheden waaronder een Christmas Tea in Brasserie Denk, een winterbrunch, een a la carte diner in De Vrienden van Jacob of een kerstdiner Dansant met live muziek. De sfeer wordt compleet gemaakt door de prachtig versierde kerstboom in de royale hal van het landgoed en het knapperende haardvuur. Tot slot kan je je lunch of diner combineren met een heerlijke wandeling in het mooie Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Culinaire kerstfeesten Duin en Kruidberg

Summary
recipe image
Recipe Name
Feestdagen special: culinaire kerstfeesten
Published On