Print Friendly, PDF & Email

Geen feest zonder een kerstig huisje natuurlijk! En de bladen stonden weer bol van de nieuwe trends en inspirerende ideeën. Onderstaand de kersttrends van deze winter op een rijtje en antwoord op de grote vraag: wat te doen zonder kerstboom?

Wat zijn de Nederlandse kersttrends deze winter?
De echte kerstliefhebber kan zijn huis natuurlijk thematisch versieren. Vier trends zijn helemaal hip deze winter:

  • Chalet – voor een nostalgische en knusse kerst: “Een mix van landelijk en klassiek, nostalgie en folklore staat centraal bij deze kersttrend. De traditionele kerstkleuren rood en wit worden gecombineerd met sepia (goudbruin). Folklore prints op kerstballen en andere accessoires zijn een must en worden gecombineerd met de traditionele ruit en Scandinavische folklore. Voor het ultieme blokhut gevoel! In de kerstboom hangen niet alleen glanzende glazen kerstballen, maar ook stoere houten figuren zoals harten, skilatten, schaatsen en rendieren.”
  • Snoephuisje – voor een zoete kerst: “Knibbel knabbel knuisje, met deze trend ga je bijna knabbelen van je huisje! Met zoete kleuren, polkadots, glitters en cupcakes maak je van jouw kersthuis een snoephuis! Deze trend is geschikt voor het moderne naturel interieur, met kleuren als wit, beige, taupe en grijs in de basis. Zorg voor een knallende en kleurrijke feestmaand, met bonte en spannende kleuren. Zoet en een tikkeltje kitsch. Felroze, topaas blauw, paars, zilver en zachtgeel geven een nieuwe dimensie aan het traditionele kerstfeest. Bollywood meets Hollywood: kleur & kitsch meets glitter & glamour. Versier de kerstboom met gekleurde transparante kerstballen en glazen ballen in de vorm van cupcakes, theepotjes, kopjes en taartpunten.”
  • IJspaleis – voor een elegante en klassieke kerst: “Trend IJspaleis heeft wél de grandeur, glans en luxe van een IJspaleis, maar is zeker niet koud en kil. Wit, champagne en zilver domineren, afgewisseld met zwart in dessins en details. Door de luxe uitstraling is deze trend geschikt voor het modern klassieke interieur. Versier de boom met ballen in traditionele vormen als kerstkransen en –bellen. Combineer matte en glanzende kerstballen: soms hebben ze een frosted patroon zoals op een bevroren raam, soms glanzen en glitteren ze als sneeuw. Maak er een modische boom van met grote strikken en linten in glanzend wit. Versier de rest van het interieur door witte, zilveren en transparante kerstornamenten op te hangen aan mooie zwarte en witte linten. De tafel decoreer je met wit linnen, satijn en kant. Laatstgenoemde is een must-have, als tafelloper, placemat of rondom kerstballen en kaarsenhouders. Voor een luxe en romantisch IJspaleis!”

Bron: woonrubriek.nl

Wat te doen zonder kerstboom?
Zelfs in mijn kleinste studentenkamer verzorgde ik een kerstboom(pje). Het moest gewoon! Maar ook als je dat te veel moeite vindt of er echt geen plek voor hebt zijn er genoeg andere leuke mogelijkheden: verlichte sterren, versierde kerstkransen en kerststukjes, diverse soorten kleine en grotere kaarsen, kerstlichtjes in alle soorten en maten, verstopte hertjes, kerstballen in een schaal of aan een tak, of versier eens wat anders zoals een lamp, een plant of een spiegel. Voorbeelden vind je op het woonblog Eenig Wonen.
Bron: Eenig Wonen

Hier op aanhakend maakt mijn moeder altijd een aantal sfeervolle kerstdecoraties. De trap wordt versierd met dennentakken die met rode strikken aan de spijlen worden vast gestrikt en in de hal hangt een piepschuimbol, zo groot als een skippybal, die vol is gespeld met mos, kersttakjes, bessen, engelenhaar, parelkleurige bloemen of kleine kerstballetjes. Waar ze maar zin in heeft. Beide creaties zijn vrij eenvoudig na te maken, in iedere soort en maat!

Summary
recipe image
Recipe Name
Feestdagen special: Kerst in huis
Published On