sterrecepten

Sterrenrecepten

Met De Hippe Vegetariër proberen wij iedere dag opnieuw te laten zien dat vegetarisch eten helemaal van deze tijd is en niet meer onder doet voor een eetpatroon met vis en vlees. Wat is een mooier voorbeeld hiervan dan Michelin restaurants die toveren met groente en geweldige vegetarische gerechten serveren? In deze rubriek delen de sterrenrestaurants hun vegetarische keukengeheimen.

Aardappel, boerenkool met zwarte bonencrème en roggejus

Aardappel, boerenkool met zwarte bonencrème en roggejus

Tijdens de Horecava trokken Eke Mariën & Joris Schildknecht in het restaurant van Dutch Cuisine alles uit de kast en werd er een driegangen vegan chefs menu gemaakt. Een echt showstopper voor als je vrienden te eten krijgt! Wij delen de komende weken de receptuur om thuis een vegan 3-gangenmenu te serveren aan jouw vrienden! Vandaag het hoofdgerecht: geprakte aardappel met boerenkool in gerookte olie met macadamia, keizerboleten, roggejus en bonencrème.

Lees meer
Flan van zijdentofu met bietjes, zeewiersalade & sesam-yuzudressing

Flan van zijdentofu met bietjes, zeewiersalade & sesam-yuzudressing

Tijdens de Horecava trokken Eke Mariën & Joris Schildknecht in het restaurant van Dutch Cuisine alles uit de kast en werd er een driegangen vegan chefs menu gemaakt. Een echt showstopper voor als je vrienden te eten krijgt! Wij delen de komende weken de receptuur om thuis een vegan 3-gangenmenu te serveren aan jouw vrienden! Vandaag het voorgerecht: flan van zijdentofu met gele bietjes en anijs, zeewiersalade & sesam-yuzu dressing.

Lees meer
Vega recept van Landgoed De Wilmersberg

Vega recept van Landgoed De Wilmersberg

Vegetarisch is niet meer van het menu af te denken. Dat bewijzen deze unieke restaurants! In deze rubriek deelt een Nederlands haute cuisine restaurant een van zijn eigen vegetarische recepten. Deze week het recept voor ‘Texturen van bloemkool met truffel en macadamia’, door restaurant Landgoed De Wilmersberg in Twente.

Lees meer
Vega recept van Parc Broekhuizen

Vega recept van Parc Broekhuizen

Vegetarisch is niet meer van het menu af te denken. Dat bewijzen deze unieke restaurants! In deze rubriek deelt een Nederlands haute cuisine restaurant een van zijn eigen vegetarische recepten. Deze week het recept voor ‘Gebrande avocado met tigermilk en rijst crème’, door restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug.

Lees meer
Vega dessert Librije’s Atelier

Vega dessert Librije’s Atelier

Vegetarisch is niet meer van het menu af te denken. Dat bewijzen deze Michelin Ster restaurants! In deze rubriek deelt iedere week een Nederlands sterrenrestaurant een van zijn eigen vegetarische recepten. Deze week het recept voor ‘Gin & Jonnie met komkommer,...

Lees meer


Deel jouw hotspot

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL