Op Reis

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je onze vondsten geordend per stad of gebied, het is nu nog een bescheiden verzameling, maar reislustig als we zijn hopen we dit lijstje snel uit kunnen breiden met nieuwe bestemmingen!

Hemelvaartsweekend tip: culinair festival Gent Smaakt

Nog op zoek naar een leuke activiteit dit Hemelvaartsweekend? Wij hebben een leuke tip: Gent Smaakt! Hier komen tussen 29 mei en 2 juni een twintigtal restauranthouders en cateraars samen om de lekkerste Gentse gerechten en dranken te serveren. Wij vertellen je waar je moet zijn voor alle vegetarische hoogtepunten!

Lees meer

Nordic food trends om over naar huis te schrijven

Tijdens een bezoek aan Scandinavië kan je er bijna niet omheen: de Nordic Cuisine. In deze keuken kruisen het Oosten en het Westen elkaar en dat resulteert in traditionele gerechten, waarin verse en lokale ingrediënten centraal staan. Een keuken sterk beïnvloed door de natuur met zijn uitgestrekte bossen en vele meren. Bij een culinaire ontdekking in Scandinavië moet je deze lokale lekkernijen proberen!

Lees meer

6 vegan hotspots in het prachtige Oslo

Heb je een trip naar het Scandinavische Oslo gepland staan? Wij hebben een aantal geweldige hotspots voor je op een rijtje gezet. Van Mexicaans tot typisch Noors, van een Mediterraans tot raw food, warm of koud weer: hier wil je naartoe!

Lees meer

10 tips voor vegetariërs op reis

Ik, Daniëlle, ben een echte reisfanaat, maar toen ik voor het eerst als vegetariër op reis ging merkte ik dat ik dat toch wel lastig vond. Dat resulteerde in een gebrek aan variatie en ongezond eten. Maar langzaam vond ik mijn weg in het vegetarisch eten. Vandaag deel ik mijn tips!

Lees meer

Cypriotisch koken met Eliza was here

Tafels vol met olijven, hummus, tzatziki, tapenade, auberginespread, Griekse salade, platbrood, pepers, vijgen en verse halloumi: genieten! Niets is beter dan een tafel vol met gerechten waarvan je alles kunt proeven. Ga op ontdekkingsreis in Cyprus naar goed gevulde mezze tafels en geloof mij, je gaat met een heerlijk gevoel naar huis. Meer over Cyprus met Eliza was here vind je hier.

Lees meer

Vegetarisch Cyprus ontdekken met Eliza was here

In September werden wij verrast door Eliza was here en mochten wij mee op reis naar een bijzondere bestemming: Cyprus. Alle essentials waren al snel ingepakt, wij vertrokken naar Schiphol en voordat we het wisten, werden wij opgewacht door Eliza. Onze vegetarische ontdekkingsreis in Cyprus kon beginnnen!

Lees meer

Vind je hotspot




Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!