Op Reis

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je onze vondsten geordend per stad of gebied. Reislustig als we zijn hopen we dit lijstje uit te blijven breiden met nieuwe bestemmingen!


Belgische wafels met slagroom en rood fruit

Belgische wafels met slagroom en rood fruit

Deze echte Luikse wafels kosten iets meer tijd dan andere wafels, dit komt door het gistproces. Maar geloof ons: dat is het zo waard! De textuur en smaak van een gistwafel is zo ongelofelijk lekker! Met de slagroom zo hoog dat je hele neus onder de zoete room zit bij het nemen van een hap is deze wafel echt niet te weerstaan.  

Lees meer
Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel

Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel

We sluiten onze roadtrip af bij ons buren in België. Eén van de dingen die wij het liefst eten in België is absoluut Vlaamse friet. Maar heb jij weleens Vlaamse friet met abdijstoofvlees gegeten? Dit is eigenlijk een patatje stoof, maar dan gemaakt met bier! Wij zouden onszelf niet zijn als we niet een gerecht ontwikkelen wat iedereen van ons kan proeven. Daarom maakten wij deze vegan variant met jackfruit en wortel! Dat wordt smullen!
Wij eindigen onze roadtrip lekker dicht bij huis. Eén van de dingen die wij het liefst eten in België is absoluut Vlaamse friet. Maar heb jij weleens Vlaamse friet met abdijstoofvlees gegeten? Spoiler van onze Hippe Flexitariërs: het is zó lekker! Wij willen dat iedereen dat kan proeven! Daarom maakten wij deze vegan variant met jackfruit van dit heerlijke frietje.

Lees meer
Hartige Franse soufflés

Hartige Franse soufflés

We brengen nog een weekje door in Frankrijk. Van de week aten wij hier al een heerlijke galette, waar wij vervolgens onze eigen, hartige variant van maakten. Deze week waren we aan het genieten van een traditioneel Franse soufflé en gingen vervolgens ook hier zelf mee aan de slag! Stiekem zaten wij de gehele 15 minuten dat deze Franse soufflés in de oven zaten op een krukje voor de oven mee te gluren. Het is gewoon zo’n mooi gezicht om de soufflés te zien rijzen! De smaak van deze soufflés is heerlijk nootachtig door de Emmentaler en onweerstaanbaar romig door de boter. Maak het af met wat verse kruiden!

Lees meer
5x vegan hotspots in Parijs

5x vegan hotspots in Parijs

Parijs staat natuurlijk bekend als de bakermat van de Franse gastronomie en dat merk je! Overal in Parijs vind je fantastische restaurants en boulangeries maar helaas zijn ze niet altijd allemaal even vegan-friendly. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste vegan hotspots van heel Parijs en delen graag onze favorieten in dit artikel! 😉

Lees meer
7 tips om vegetarisch te eten op vakantie

7 tips om vegetarisch te eten op vakantie

Vegetarisch of veganistisch eten is in Nederland tegenwoordig vaak goed te doen. Gelukkig maar! Maar in het buitenland kan dit soms nog best wel een uitdaging zijn. Dus ga jij binnenkort op vakantie? En twijfel jij of je wel vegetarisch of veganistisch kan blijven eten? Maak je geen zorgen; we’ve got you! 

Lees meer
Vegan Spaanse tortilla met spinazie en rode ui

Vegan Spaanse tortilla met spinazie en rode ui

Vorige week zijn we aangekomen in Spanje en aten wij al heerlijke traditionele Spaanse tapas! Tortilla is in Spanje een veel gegeten gerecht, meestal gemaakt van eieren. De ene Spanjaard zal je vertellen dat er aardappelen in horen, de ander zal je vierkant uitlachen wanneer je dit in je tortilla doet. Wij hebben er deze keer voor gekozen om er wel aardappel in te doen. Wij vinden het namelijk heel lekker en het maakt de tortilla ook nog eens lekker vullend. Ohja, en deze Spaanse tortilla is volledig vegan!
Wij beginnen deze roadtrip in Spanje! Tortilla is in Spanje een veel gegeten gerecht, meestal gemaakt van eieren. De ene Spanjaard zal je vertellen dat er aardappelen in horen, de ander zal je vierkant uitlachen wanneer je dit in je tortilla doet. Wij hebben er deze keer voor gekozen om er wel aardappel in te doen. Wij vinden het namelijk heel lekker erbij en het maakt de tortilla ook nog eens lekker vullend. Oh, en: deze tortilla is volledig vegan!

Lees meer
Top 5: Camping recepten

Top 5: Camping recepten

Rijd jij dit jaar naar Frankrijk met de tent achterin, of raak je je kussen nauwelijks aan op Lowlands? Koken op de camping is soms een flinke uitdaging! Vaak moeten we het doen met een kleine gasbrander. Met deze 5 recepten zorg jij voor een heerlijk maaltje op de camping. Lees ze hieronder!

Lees meer
Vegetarische Spaanse tapas

Vegetarische Spaanse tapas

We beginnen deze roadtrip in Spanje; het land van de zon! Als je aan Spanje denkt, dan denk je aan tapas. Hier hoort natuurlijk een tafel vol met kleine hapjes bij waar we de hele avond van mogen snoepen. Wij zijn er dol op! In Spanje worden tapas vaak gegeten met een lekker verfrissend drankje, dus schenk maar vast iets lekkers in voor jezelf! Dan gaan we aan de slag met de oesterzwam calamares, Pimientos el Padrón en pinxtos met gegrilde paprika en Manchego!  

Lees meer
5x hotspots in Londen

5x hotspots in Londen

Vanaf Amsterdam ben je binnen no-time in London. Met een treinrit van een paar uur zit je in deze prachtige vegan friendly stad! Met de talloze vega(n) restaurantjes en de vele plantaardige opties op de menukaart van reguliere restaurants zijn de mogelijkheden eindeloos! Een paar van onze favorieten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer
Top 5: Spaanse recepten

Top 5: Spaanse recepten

Bij De Hippe Vegetariër zijn we dol op de wereldkeuken. Wij kunnen geen genoeg krijgen van alle smaken die verschillende culturen ons te brengen hebben. Onder andere houden wij van de Spaanse keuken. Met deze top 5 Spaanse recepten wanen wij ons op een terras in de Spaanse zon! Met een sangria ernaast, por favor! 

Lees meer
6x hotspots in Valencia

6x hotspots in Valencia

Valencia is een steeds populairdere vakantiebestemming aan het worden. En niet zonder reden! Of je nou voor een weekendje gaat of wat langer, er is genoeg te zien, doen, eten en drinken! Spanje staat bekend als een vleesland, maar restaurants in een grote stad als Valencia hebben gelukkig bijna altijd wel een paar vegetarische of zelfs veganistische opties op het menu staan. Hieronder hebben we onze favorieten op een rijtje gezet!

Lees meer
Auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten

Auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten

Een vegan variant op carpaccio die we steeds vaker zien terugkomen is de auberginecarpaccio. Dit recept komt uit het kookboek ‘TLV Vegan’ van Jigal Krant en wordt gemaakt met eigengemaakte tahina (ook wel techina), tijm en pijnboompitten. Loopt bij jou het water ook al in je mond? Lees dan hier het recept!

Lees meer
REVIEW: TLV Vegan

REVIEW: TLV Vegan

TLV Vegan, het land zonder melk en honing. Dit is het nieuwe kookboek van Jigal Krant. Jigal kan zich hiermee aansluiten aan de steeds groter wordende collectie van vegan kookboeken, iets waar wij enthousiast over zijn. In dit kookboek word je meegenomen in de enorme groei aan veganisten die zich bevinden in Israël. Met daarbij als hoofdvraag, hoe zit het in Europa? Daarnaast staat dit kookboek vol met recepten waarmee Jigal je probeert te overtuigen dat engeltjes geen dierlijke producten nodig hebben om op je tong te piesen!

Lees meer
Hotspot: 6x vegan hotspots Malmö

Hotspot: 6x vegan hotspots Malmö

Of je nu vanuit Kopenhagen even de brug over gaat of voor een langere tijd in het Zweedse stadje Malmö verblijft: wij hebben een aantal fantastische vegan hotspots voor je op een rijtje gezet. Hier wil je naartoe!

Lees meer
3 x vega(n) brunchen in Stockholm

3 x vega(n) brunchen in Stockholm

Stockholm: een stad waar je écht goed kunt brunchen. Naast dat je ontelbaar veel knäckebröd in de supermarkt kunt kopen, zijn er ook ontelbaar veel brunchplekjes die er niet alleen adorable uitzien, maar ook de lekkerste vegetarische en vegan gerechtjes serveren. Gedurende mijn city trip in Stockholm ben ik langs een aantal super leuke tentjes gegaan om heerlijk te brunchen. Vandaag deel ik mijn drie favorieten met jullie!

Lees meer
Hotspot in Stockholm, Zweden: Rosendals Trädgård

Hotspot in Stockholm, Zweden: Rosendals Trädgård

De hotspotartikelen van de Hippe Vegetariër zijn grensoverschrijdend! Vandaag iets over een hele leuke hotspot in het prachtige Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Stockholm wordt ook wel ‘het Venetië van het noorden’ genoemd, omdat de stad uit allerlei verbonden eilanden bestaat. Op een van deze eilanden, Djurgården, ligt een groot park. Daarin kan je een parel van een plekje vinden: Rosendals Trädgård. Ben jij benieuwd geworden naar deze hotspot? Lees dan vooral verder!

Lees meer
Hotspot: Landgoed De Wilmersberg, een groene oase van rust in Twente

Hotspot: Landgoed De Wilmersberg, een groene oase van rust in Twente

Op Landgoed De Wilmersberg ben je er even helemaal uit, en kun jij echt tot rust komen. Het is dan ook dé perfecte locatie voor een weekendje weg in eigen land. Op Tripadvisor is Landgoed De Wilmersberg verkozen tot een van de 25 beste hotels van Nederland. Daarbij heeft het hotel het Green Key Goud keurmerk gekregen, en is daarmee ook nog eens een van de meest duurzame hotels! Eerder ging Isabel al een keer langs bij deze bijzondere plek. Nu was het ook onze beurt om dit te ervaren en ons een weekend lang heerlijk in de watten te laten leggen. Lees verder voor onze ervaring op Landgoed De Wilmersberg!

Lees meer
Vakantie in eigen land: voordelen en tips

Vakantie in eigen land: voordelen en tips

Vakantie in eigen land saai? Helemaal niet! Het kan zijn dat je ervan baalt dat je vakantie naar een exotisch oord gecanceld is. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen vakantiegevoel kan hebben dit jaar! Ook in Nederland zijn er nog een heleboel gebieden te ontdekken waar veel te beleven valt en waar je lekker tot rust kan komen. Vandaag delen wij de voordelen van een staycation, en een berg met inspiratie om er een feestje van te maken!

Lees meer
Het mediterrana forest feast kookboek: empanadas met portobello

Het mediterrana forest feast kookboek: empanadas met portobello

De mediterraanse keuken komt uit het gebied rond de Middellandse Zee. Tijdens een lange vakantie zijn dit de plekken waar Erin Gleeson geïnspireerd raakte voor haar nieuwste boek: Het mediterrane forest feast kookboek. Eerder deelden wij haar recept voor aperol spritz met grapefruit en tijm. Vandaag delen wij het recept voor empanadas met portobello!

Lees meer
Wereldkeuken: de Israëlische keuken

Wereldkeuken: de Israëlische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Israëlische keuken! Hiervoor gebruiken we twee mooie boeken van Jigal Krant: TLV het kookboek en de culinaire stadsgids.

Lees meer
5 vega hotspots in Tel Aviv

5 vega hotspots in Tel Aviv

In Israël doen ze veel dingen precies andersom. Ze lezen van links naar rechts, elpees gaan aan de linkerzijde de hoes in en koffie verkeerd wordt, euh, verkeerd om bereid. Hafoech (‘omgekeerd’) noemen ze het, want eerst gaat de opgeschuimde melk in het glas en pas daarna wordt er zorgvuldig een shot espresso bij gegoten. Verwarrend genoeg gaat ook cappuccino in veel cafés en restaurants door voor hafoech en dat is ook meestal wat je krijgt als je een kleine hafoech (‘hafoech katan’) bestelt. Informeer gerust naar de beschikbare plantaardige soorten melk. Dankzij de vele veganisten in Tel Aviv kun je vaak kiezen uit soja-, amandel-, haver- en rijstmelk. Hier de 5 leukste hotspots van deze mooie stad!

Lees meer
Citytrip Gent: 5 vega(n) hostpots die je niet wilt missen

Citytrip Gent: 5 vega(n) hostpots die je niet wilt missen

Wist je dat onze zuiderburen ook een groot vegetarisch aanbod hebben? Kijk ook niet raar op als je op donderdag een vegetarische daghap tegenkomt wanneer je in Vlaanderen bent. Donderdag is namelijk nationaal bekend als VEGGIE DAG! Wij vertellen waar je als je in Gent bent vegetarisch kunt genieten én niet alleen op donderdag. Vandaag delen wij 5 vega(n) hotspots in Gent!

Lees meer
Hemelvaartsweekend tip: culinair festival Gent Smaakt

Hemelvaartsweekend tip: culinair festival Gent Smaakt

Nog op zoek naar een leuke activiteit dit Hemelvaartsweekend? Wij hebben een leuke tip: Gent Smaakt! Hier komen tussen 29 mei en 2 juni een twintigtal restauranthouders en cateraars samen om de lekkerste Gentse gerechten en dranken te serveren. Wij vertellen je waar je moet zijn voor alle vegetarische hoogtepunten!

Lees meer
Nordic food trends om over naar huis te schrijven

Nordic food trends om over naar huis te schrijven

Tijdens een bezoek aan Scandinavië kan je er bijna niet omheen: de Nordic Cuisine. In deze keuken kruisen het Oosten en het Westen elkaar en dat resulteert in traditionele gerechten, waarin verse en lokale ingrediënten centraal staan. Een keuken sterk beïnvloed door de natuur met zijn uitgestrekte bossen en vele meren. Bij een culinaire ontdekking in Scandinavië moet je deze lokale lekkernijen proberen!

Lees meer
6 vegan hotspots in het prachtige Oslo

6 vegan hotspots in het prachtige Oslo

Heb je een trip naar het Scandinavische Oslo gepland staan? Wij hebben een aantal geweldige hotspots voor je op een rijtje gezet. Van Mexicaans tot typisch Noors, van een Mediterraans tot raw food, warm of koud weer: hier wil je naartoe!

Lees meer
10 tips voor vegetariërs op reis

10 tips voor vegetariërs op reis

Ik, Daniëlle, ben een echte reisfanaat, maar toen ik voor het eerst als vegetariër op reis ging merkte ik dat ik dat toch wel lastig vond. Dat resulteerde in een gebrek aan variatie en ongezond eten. Maar langzaam vond ik mijn weg in het vegetarisch eten. Vandaag deel ik mijn tips!

Lees meer
Cypriotisch koken met Eliza was here

Cypriotisch koken met Eliza was here

Tafels vol met olijven, hummus, tzatziki, tapenade, auberginespread, Griekse salade, platbrood, pepers, vijgen en verse halloumi: genieten! Niets is beter dan een tafel vol met gerechten waarvan je alles kunt proeven. Ga op ontdekkingsreis in Cyprus naar goed gevulde mezze tafels en geloof mij, je gaat met een heerlijk gevoel naar huis. Meer over Cyprus met Eliza was here vind je hier.

Lees meer
Vegetarisch Cyprus ontdekken met Eliza was here

Vegetarisch Cyprus ontdekken met Eliza was here

In September werden wij verrast door Eliza was here en mochten wij mee op reis naar een bijzondere bestemming: Cyprus. Alle essentials waren al snel ingepakt, wij vertrokken naar Schiphol en voordat we het wisten, werden wij opgewacht door Eliza. Onze vegetarische ontdekkingsreis in Cyprus kon beginnnen!

Lees meer
VEGGIE ROADTRIP: Hof van Cleve in Kruishoutem België

VEGGIE ROADTRIP: Hof van Cleve in Kruishoutem België

Yes! Samen met Peugeot ontdekte ik weer één van de beste groenterestaurants van Europa. Geen straf! 🙂 Hiervoor gebruik ik deze inspirerende lijst van We’re Smart World. Voor de derde keer op rij bezocht ik onze zuiderburen: in België blijken ze verrassend veel unieke groenterestaurants te hebben! Ik lunchte bij Hof van Cleve in Kruishoutem, onder Gent gelegen niet ver van Kortrijk. Ik kan alvast verklappen: dit bezoek zou weleens het hoogtepunt van mijn VEGGIE roadtrips kunnen zijn!

Lees meer
De Scandinavische keuken

De Scandinavische keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we van de lekkerste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Vandaag is de Scandinavische keuken aan bod! Hiervoor gebruikten we Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann. Dikke aanrader!

Lees meer