Wereldkeuken

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je kookinspiratie uit onze ‘wereldkeuken’. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar de vegetarische kookkunsten verrassende combinaties opleveren. Denk aan specialiteiten uit Libanon, India, Thailand, Vietnam, Indonesië, Israel, Mexico en Turkije. Veggie all around the world!
De Indonesische keuken: Sop telor (eierensoep)

De Indonesische keuken: Sop telor (eierensoep)

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie het recept voor een heerlijk bijgerecht: sop telor (eierensoep)!

Lees meer
De Indonesische keuken: Sambal Goreng Tempeh

De Indonesische keuken: Sambal Goreng Tempeh

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie het recept voor een heerlijk bijgerecht: Sambal Goreng Tempeh – gekruide tempeh!

Lees meer
De Libanese keuken: geitenlabneh met gebakken kruiden en amandelen

De Libanese keuken: geitenlabneh met gebakken kruiden en amandelen

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Libanese keuken. Uit het boek Beiroet, delen we met jullie het recept voor geitenlabneh met gebakken kruiden en amandelen!

Lees meer
De Libanese keuken: gerstrisotto met bonen en kikkererwten

De Libanese keuken: gerstrisotto met bonen en kikkererwten

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Libanese keuken. Uit het boek Beiroet delen we met jullie een heerlijk recept voor gerstrisotto met bonen en kikkererwten!

Lees meer
De Libanese keuken: geroosterde aardappeltjes met verse kruiden

De Libanese keuken: geroosterde aardappeltjes met verse kruiden

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Libanese keuken. Uit het boek Beiroet delen we met jullie een recept voor geroosterde aardappeltjes met verse kruiden!

Lees meer
Wereldkeuken: de Libanese keuken

Wereldkeuken: de Libanese keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Libanese keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Beiroet, recepten en verhalen uit een mediterrane stad, van Merijn Tol. Wat is de Libanese keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar de kern van deze authentieke wereldkeuken!

Lees meer
De Perzische keuken: rijst met een gouden korst

De Perzische keuken: rijst met een gouden korst

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Perzische keuken. Uit het boek Pardiz, delen we met jullie het recept voor rijst met een gouden korst – klinkt dat niet heerlijk!

Lees meer
Tuinbonen met eieren

Tuinbonen met eieren

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Perzische keuken. Uit het boek Pardiz, delen we met jullie het recept voor tuinbonen met eieren. Ook wel bekend als Baghala ghatogh!

Lees meer
De Cambodjaanse keuken: fruitshake met banaan, mango en drakenfruit

De Cambodjaanse keuken: fruitshake met banaan, mango en drakenfruit

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Cambodjaanse keuken. Uit het boek Cambodja, delen we met jullie een heerlijk recept: mixed fruitshake!

Lees meer
De Cambodjaanse keuken: kroeungpasta

De Cambodjaanse keuken: kroeungpasta

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Cambodjaanse keuken. Uit het boek Cambodja, delen we met jullie een heerlijk currypasta recept: kroeungpasta!

Lees meer
De Cambodjaanse keuken: geroerbakte komkommer en tomaat

De Cambodjaanse keuken: geroerbakte komkommer en tomaat

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten. Vandaag is het de beurt aan de Cambodjaanse keuken. Uit het boek Cambodja delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: geroerbakte komkommer en tomaat!

Lees meer
De Britse keuken: pavlova met bramen

De Britse keuken: pavlova met bramen

St. JOHN, Het Kookboek is het boek van Fergus Henderson & Trevor Gulliver. In dit boek delen ze moderne Britse recepten en krijg je een beeld van de Britse moderne keuken. Vandaag op het menu: pavlova van drie lagen met bramen. Een lekker groot, zoet en fruitig toetje voor een leuke gelegenheid. Dit recept uit het kookboek is voor ongeveer 20 personen, je kunt de verhoudingen aanpassen om hem kleiner te maken als je dat wilt.

Lees meer
De Moorse keuken: gebakken vruchtenbrood

De Moorse keuken: gebakken vruchtenbrood

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten. Vandaag is het de beurt aan de Moorse keuken. Uit het boek Moors delen we met jullie een heerlijk recept: gebakken vruchtenbrood!

Lees meer
De Moorse keuken: bloemkool uit de oven

De Moorse keuken: bloemkool uit de oven

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten. Vandaag is het de beurt aan de Moorse keuken. Uit het boek Moors delen we met jullie een heerlijk recept: bloemkool uit de oven!

Lees meer
De Moorse keuken: gevulde aubergines

De Moorse keuken: gevulde aubergines

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten. Vandaag is het de beurt aan de Moorse keuken. Uit het boek Moors delen we met jullie een heerlijk recept: gevulde aubergines!

Lees meer
Vega budget: Frisse tabouleh met vegetarische shoarma en yoghurtdressing

Vega budget: Frisse tabouleh met vegetarische shoarma en yoghurtdressing

Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: frisse tabouleh met vegetarische shoarma en yoghurtdressing.

Lees meer
De Indische keuken: pandan cake

De Indische keuken: pandan cake

De komende tijd bespreken we verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Dit keer is de Indische keuken aan de beurt. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Alle Indische keukengeheimen van Jeff Kaesberry. Vandaag delen we het recept voor een pandan cake, een luchtige groene sponscake!

Lees meer
De Chinese keuken: Chinese custardtaartjes

De Chinese keuken: Chinese custardtaartjes

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese keuken en de Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: Chinese custardtaartjes!

Lees meer
De Chinese keuken: krokante tofu in pittige zure saus

De Chinese keuken: krokante tofu in pittige zure saus

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: krokante tofu in pittige zure saus!

Lees meer
De Chinese keuken: vegetarische mini loempia’s

De Chinese keuken: vegetarische mini loempia’s

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese- en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staat bekend om zijn harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: vegetarische mini loempia’s!

Lees meer
De Chinese keuken

De Chinese keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Chinese keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Wat is de Chinese keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer
Vanille ijs met karamelsaus en kokos

Vanille ijs met karamelsaus en kokos

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: vanilleijs met Mexicaanse karamelsaus (dulce de leche) en kokos uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!

Lees meer
Chocolade meringuetaart

Chocolade meringuetaart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: chocolade meringuetaart uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!

Lees meer
Spaanse aardappel tortilla met ui en verse kruiden

Spaanse aardappel tortilla met ui en verse kruiden

Spaanse aardappel tortilla is mijn go-to recept wanneer ik binnen een handomdraai een mooi gerecht op tafel wil zetten met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb: aardappels, ui en eieren. Voeg verse kruiden toe en je vegetarische Spaanse aardappel tortilla met ui is compleet. Het recept voor deze Spaanse tortilla met ui en verse kruiden vind je hier!

Lees meer
Zelf waterijsjes maken met fruit

Zelf waterijsjes maken met fruit

Aan de hand van het kookboek TexMex leren wij van Jonas Cramby hoe wij zelf waterijsjes maken met fruit! En dit moesten wij natuurlijk met jullie delen tijdens deze hete zomer 😉 Zelf waterijsjes maken is namelijk helemaal niet moeilijk. Vandaag: paletas de agua ofwel waterijsjes in de smaken avocado, mango, aardbei en yoghurt-bessen!

Lees meer
Vega curry: Tikka paneer sizlar

Vega curry: Tikka paneer sizlar

Wij delen een recept uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan! In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis. Na het recept voor linzen kofta en Khichuri gedeeld te hebben, delen wij tot slot dit recept voor Tikka paneer sizlar. Paneer is verse Indiase kaas, en heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje. Je kunt paneer kruiden zoals jij wilt! Probeer het nu zelf!

Lees meer