Wereldkeuken

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je kookinspiratie uit onze ‘wereldkeuken’. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar de vegetarische kookkunsten verrassende combinaties opleveren. Denk aan specialiteiten uit Libanon, India, Thailand, Vietnam, Indonesië, Israel, Mexico en Turkije. Veggie all around the world!
De Indische keuken: pandan cake

De Indische keuken: pandan cake

De komende tijd bespreken we verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Dit keer is de Indische keuken aan de beurt. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Alle Indische keukengeheimen van Jeff Kaesberry. Vandaag delen we het recept voor een pandan cake, een luchtige groene sponscake!

Lees meer
De Chinese keuken: Chinese custardtaartjes

De Chinese keuken: Chinese custardtaartjes

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese keuken en de Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: Chinese custardtaartjes!

Lees meer
De Chinese keuken: krokante tofu in pittige zure saus

De Chinese keuken: krokante tofu in pittige zure saus

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: krokante tofu in pittige zure saus!

Lees meer
De Chinese keuken: vegetarische mini loempia’s

De Chinese keuken: vegetarische mini loempia’s

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese- en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staat bekend om zijn harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: vegetarische mini loempia’s!

Lees meer
De Chinese keuken

De Chinese keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Chinese keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Wat is de Chinese keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer
Sinner Saturday: vanilleijs met karamelsaus en kokos

Sinner Saturday: vanilleijs met karamelsaus en kokos

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: vanilleijs met Mexicaanse karamelsaus (dulce de leche) en kokos uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!

Lees meer
Sinner Saturday: chocolade meringuetaart

Sinner Saturday: chocolade meringuetaart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: chocolade meringuetaart uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!

Lees meer
Spaanse aardappel tortilla met ui en verse kruiden

Spaanse aardappel tortilla met ui en verse kruiden

Spaanse aardappel tortilla is mijn go-to recept wanneer ik binnen een handomdraai een mooi gerecht op tafel wil zetten met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb: aardappels, ui en eieren. Voeg verse kruiden toe en je vegetarische Spaanse aardappel tortilla met ui is compleet. Het recept voor deze Spaanse tortilla met ui en verse kruiden vind je hier!

Lees meer
Vega curry: Tikka paneer sizlar

Vega curry: Tikka paneer sizlar

Wij delen een recept uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan! In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis. Na het recept voor linzen kofta en Khichuri gedeeld te hebben, delen wij tot slot dit recept voor Tikka paneer sizlar. Paneer is verse Indiase kaas, en heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje. Je kunt paneer kruiden zoals jij wilt! Probeer het nu zelf!

Lees meer
Vega curry: Khichuri

Vega curry: Khichuri

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis. Vorige keer deelden wij het recept van de linzen kofta, vandaag is het de beurt aan Khichuri! Het is een typisch Bengalees lunchgerecht dat goed vult en populair is in de moessontijd, wanneer het veel regent. Dit kruidige gerecht wordt normaal gesproken gegeten met omelet.

Lees meer
Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika’s van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!

Lees meer
De Tex-Mex keuken

De Tex-Mex keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Tex-Mex keuken aan bod! De Tex-Mex keuken is afkomstig van de Mexicaans keuken, maar met Amerikaanse invloeden. De Zweedse Jonas Cramby heeft in zijn boek TexMex de lekkerste recepten met ons gedeeld. Denk natuurlijk aan taco’s, maar ook ontbijtrecepten, desserts en cocktails. Maar wat is de Tex-Mex keuken nou precies? In zijn boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer
De Maleisische Keuken: gebakken rijst met groente en ei

De Maleisische Keuken: gebakken rijst met groente en ei

De Maleisische keuken is een samensmelting van de Maleise, Chinese, Indiase, Arabische en Portugese keuken. De gerechten uit de Maleisische keuken kent vele prachtige gerechten en de komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Vandaag: gebakken rijst met groente en ei ofwel nasi goreng sayur.

Lees meer
De Maleisische keuken: Maleisische dahlcurry met groente

De Maleisische keuken: Maleisische dahlcurry met groente

De Maleisische keuken is een samensmelting van de Maleise, Chinese, Indiase, Arabische en Portugese keuken. De gerechten uit de Maleisische keuken kent vele prachtige gerechten en de komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Vandaag: Maleisische dahlcurry met groente!

Lees meer
Vega curry: Linzen kofta

Vega curry: Linzen kofta

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis, zoals deze linzen kofta bijvoorbeeld! Linzen kofta is een populaire streetfoodsnack in India en Bangladesh, vol proteïnerijke rode linzen, chana dhal en mungbonen. De linzen kofta kun je serveren als hoofdgerecht met kormasaus en rijst, als voorgerecht of als hapje.

Lees meer
De Maleisische keuken

De Maleisische keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Maleisische keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Wat is de Maleisische keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer
Het verschil tussen de Indische en Indonesische keuken

Het verschil tussen de Indische en Indonesische keuken

Is de Indische keuken hetzelfde als de Indonesische keuken? Nee! Het is tijd om voor eens en voor altijd het verschil tussen de Indische en de Indonesische keuken uit te leggen. Want hoewel de twee keukens met elkaar verbonden zijn, zijn ze absoluut niet hetzelfde. Maar wat zijn dan de verschillen? Wij zochten het voor je uit: het verschil tussen de Indische en Indonesische keuken.

Lees meer
Kruidige Pulled Oats quesadilla’s met paprika en rode ui

Kruidige Pulled Oats quesadilla’s met paprika en rode ui

Wij vieren de komst van de nieuwste vleesvervanger Pulled Oats van Gold&Green met quesadilla’s! De Pulled Oats van Gold&Green zijn ein-de-lijk verkrijgbaar in Nederland en toen wij dit hoorden, renden wij naar de winkel! Want wij zaten met smart te wachten op een vleesvervanger op basis van haver. De komst mag gevierd worden én wel met Pulled Oats quesadilla’s.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!