Wereldkeuken

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je kookinspiratie uit onze ‘wereldkeuken’. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar de vegetarische kookkunsten verrassende combinaties opleveren. Denk aan specialiteiten uit Libanon, India, Thailand, Vietnam, Indonesië, Israel, Mexico en Turkije. Veggie all around the world!

De Perzische keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we van de lekkerste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Perzische keuken aan bod! Hiervoor gebruiken we het mooie boek De Perzische Keuken van Yasmin Kahn. Wat is de Perzische keuken precies? In De Perzische Keuken gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer

Japanse vegetarische tantanmen ramen

Vandaag staat er vegetarische tantanmen ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Lees meer

Scandinavische keuken: romige gort met courgette en paddenstoelen

Vandaag delen we het recept voor romige gort met courgette en paddenstoelen. Hiervoor gebruikten we Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann. Dikke aanrader! De gort wordt op zo’n manier bereidt dat het romig wordt. Hierdoor wordt het vaak met risotto vergeleken, maar de uiteindelijke textuur is niet helemaal hetzelfde. Het lijkt een beetje op de verschillende soorten pap die in Scandinavië gegeten wordt. Pap is daar eeuwenlang het standaard gerecht geweest. Nu is het terug van weggeweest en worden er vele lekkere gerechten mee gemaakt, zoals deze romige gort!

Lees meer

De Scandinavische keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we van de lekkerste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Vandaag is de Scandinavische keuken aan bod! Hiervoor gebruikten we Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann. Dikke aanrader!

Lees meer
11224

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!