Wereldkeuken

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je kookinspiratie uit onze ‘wereldkeuken’. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar de vegetarische kookkunsten verrassende combinaties opleveren. Denk aan specialiteiten uit Libanon, India, Thailand, Vietnam, Indonesië, Israel, Mexico en Turkije. Veggie all around the world!

De Duitse keuken: kleine aardappelknoedels met romige spinazie

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Duitse keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Strudel + Knödel van Anja Dunk. Vandaag delen wij het recept voor kleine aardappelknoedels met romige spinazie. Romige spinazie wordt in Duitsland traditioneel als bijgerecht geserveerd en wordt vaak gegeten met aardappelpuree en een gebakken ei. Dit is een andere versie van aardappels, eieren en spinazie. In dit recept worden de knoedels gebonden door de bloem en het ei en elke aardappel is daarvoor geschikt!

Lees meer

Vegan Monday: Japanse curry

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met gepaneerde aubergine, courgette & rode paprika.

Lees meer

De Duitse keuken: Licht kwark brood

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Duitse keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Strudel + Knödel van Anja Dunk. Vandaag delen wij het recept van een licht kwarkbrood. Dit gistbrood wordt gemaakt met kwark zodat het een zure, licht gefermenteerde smaak krijgt die doet denken aan het zuurdesembrood. Er wordt melk gebruikt in plaats van water, zodat het brood zacht blijft. Een keer wat anders dan een traditioneel broodrecept!

Lees meer

De Duitse keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Duitse keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Strudel + Knödel van Anja Dunk. Wat is de Duitse keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer

Griekse keuken: Geroosterde pompoen met geitenwrongel

Vandaag delen wij het Griekse recept voor geroosterde pompoen met geitenwrongel. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we onze favoriete kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Griekse keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op van kookboek GREEK. Dit boek is geschreven door George Calombaris, bekend van Masterchef Australia. Wij delen zijn lekkerste vegetarische recepten voor op een Griekse avond!

Lees meer

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!