Wereldkeuken

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je kookinspiratie uit onze ‘wereldkeuken’. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar de vegetarische kookkunsten verrassende combinaties opleveren. Denk aan specialiteiten uit Libanon, India, Thailand, Vietnam, Indonesië, Israel, Mexico en Turkije. Veggie all around the world!

De Indiase keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. We schetsen wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Nu is de Indiase keuken aan bod. Vandaag vertellen wij je wat die precies inhoudt en andere dagen delen we de recepten uit kookboek The Curry Guy van Dan Toombs.

Lees meer

Mama Makan: Fine dining met Indonesische gerechten

Bij Mama Makan draait het om fine dining en mooi opgemaakte borden vol smaakvolle Indonesische gerechten. Van vegetarische sateetjes met tempeh tot aan rijsttafels en nog véél meer andere Indonesische snacks. En alles nét een tikkeltje anders dan je gewend bent. Chef Paul Verheul vindt het naast het serveren van de Indonesische gerechten namelijk ook leuk om andere Aziatische en Internationale gerechten aan de menukaart toe te voegen. Deze variatie is van het interieur tot aan de cocktails én gerechten te ervaren bij Mama Makan. 

Lees meer

Australian ‘meat’ pie met vegetarische Tomeato burger

Deze Australian ‘meat’ pie en een heerlijk smaakvol gerecht, omhuld in een prachtig bladerdeeg korstje. Het vlees wordt vervangen door de Tomeato burger: een nieuwe vegetarische burger, die nu bij de Albert Heijn te krijgen is, gemaakt door tweesterrenchef Moshik Roth. Het recept voor de Australian ‘meat’ pie met Tomeato burger vind je hier!

Lees meer

Kookboek: Vegan smaaksouvenirs

Wie goed om zich heen kijkt, vindt overal inspiratie voor de lekkerste gerechten zonder dierlijke ingrediënten. Sjoerd Schotten en Jolijn Pelgrum hebben de fijnste recepten uit hun reizen gebundeld en delen die maar al te graag met jou. Hun boek Vegan smaaksouvenirs is een ontdekkingsreis vol eetinspiratie! Vegan smaaksouvenirs bevat zowel klassieke als verrassende wereldgerechten, waaronder Thaise pad thai, Surinaamse roti, Sri Lankaanse curry, maar ook de club sandwich en perfecte BBQ burger komen aan bod. Uiteraard allemaal helemaal plantaardig! 

Lees meer
11220

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!