Wereldkeuken

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je kookinspiratie uit onze ‘wereldkeuken’. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar de vegetarische kookkunsten verrassende combinaties opleveren. Denk aan specialiteiten uit Libanon, India, Thailand, Vietnam, Indonesië, Israel, Mexico en Turkije. Veggie all around the world!

Happy Pear: Pad Thai

Zowel in de boeken als op de blog laat Stephan Flynn zien dat een plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een gezond en vooral een happy leven. ‘Pad Thai is een van onze favoriete gerechten, heel geschikt voor grote groepen en altijd heel populair op ons avondmenu.’

Lees meer

Tomeato burger met chili sin carne

Chili sin carne is een heel gezond, smaakvol en voedzaam gerecht! Deze Mexicaanse maaltijd maak je vrij eenvoudig thuis. Extra lekker wordt het met de Tomeato burger: een nieuwe vegetarische burger gemaakt door tweesterrenchef Moshik Roth, die nu bij de Albert Heijn te krijgen is. Het recept voor de chili sin carne met Tomeato burger vind je hier!

Lees meer

The Happy Pear: Vegan lasagne

Kennen jullie de kookboeken en blog van The Happy Pear? Dit is een compleet platform dat laat zien dat een plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, gezond en vooral een happy leven. Dit gerecht begon als een wild idee maar pakte zo goed uit dat het een blijvertje werd. We hebben de pastavellen vervangen door gebakken knolselderij, voor een heerlijke aard­achtige smaak. De basilicum-cashewroom is heel makkelijk te maken en maakt het gerecht lekker romig.

Lees meer

Instagram trend: Pandan pancakes

Deze week op Instagram gespot: Pandan pancakes! Dit is een tikkeltje anders dan de doorsnee pannenkoek. Deze variant is gemaakt van kokosmelk, kokosrasp en pandan pasta. Door de toevoeging van deze pasta krijgen ze een mooi groen kleurtje. Maak er één nóg mooier (insta;)) plaatje van door ze op een pandan blad te serveren!

Lees meer

Vega vleesklassieker: nasi goreng

Dit recept is een vleesklassieker in een vegetarisch jasje. En even lekker! Het is een kleurrijke, vegetarisch nasi goreng met veel groenten en basmati rijst. Deze rijstsoort komt oorspronkelijk uit het noorden van India en is bekend om zijn heerlijke geur. In Nederland is een ruim assortiment aan basmati rijst verkrijgbaar. Als een andere soort rijst jouw favoriet is, kan je die natuurlijk ook gebruiken! De munt-yoghurt maakt de nasi extra romig en fris. Sangeeta Taluja deelde met ons haar eenvoudige nasi goreng recept!

Lees meer

VIDEO: Pita pulled tempeh

Veel mensen vinden tempeh een beetje eng product in de keuken, omdat je er echt nog smaak aan moet geven. Deze Pita Pulled Tempeh laat zien dat dat gemakkelijk kan en ook nog eens superlekker is! Ik maakte hem om te vieren dat Jumbo sinds kort een Veggie Chef productlijn heeft met maar liefst 40 vega & vegan producten. GO VEGGIE!

Lees meer
11219

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!